Επειδή την Δάφνη τη βλέπω λίγο "κότα" όσον αφορά την φύλαξη και επειδή μου άρεσε το ΙΠΟ αν έχω να επιλέξω θα προτιμήσω το δεύτερο. Πιστεύω πως και για εκείνη θα είναι καλύτερα....@Παναγιώτη αν θέλεις να ασχοληθείς με την φύλαξη δεν μπορείς να κάνεις ιπο...
+10000000 mrs TARA εκτος απο την προτελευταια προταση.μαζι αγωνιζομαστε μαζι το παιρνουμε το ιπο.(ομαδα)Αντίληψη δεύτερη…..( είναι αυτή που ασπάζομαι εγώ και η μειοψηφία αυτών που ασχολούνται σοβαρά με το άθλημα...)
Έχω έναν σκύλο και θέλω να συνεχίσω να τον έχω …
Η φυλή μου ανήκει στις εργασιακές φυλές…..
Ο σκύλος μου κάνοντας σπορ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΤΑΙ…. αποκτά ενδιαφέροντα, αυτοπεποίθηση, υπακοή, αναδεικνύει τα ένστικτά του και τις αρετές της φυλής του …..
Η σχέση μου μαζί του βελτιώνεται, γίνεται ουσιαστικότερη και ποιοτικότερη….
Εγώ δεν αλλάζω φυλή προκειμένου να πάω στο παγκόσμιο…γιατί λατρεύω την φυλή και τον συγκεκριμένο σκύλο ….
και γιατί το ΙΠΟ το παίρνει ο συγκεκριμένος σκύλος και όχι εγώ…..
και στις δύο περιπτώσεις η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα εκ μέρους του ιδιοκτήτη του σκύλου είναι ανάγκη πρώτης γραμμής…..!
το Schutzhund A ειναι υπακοη,επιθεσεις.;;;;;
Δηλαδή δίνουμε Schutzhund A:
1. μόνο επιθέσεις ή
2.μόνο υπακοή ή
3. μόνο ιχνηλασία
;;;
δεν νομιζω τακη ,δεν νομιζω. για αυτο υπαρχουν τα εργασιακα και τα εκθεσιακα και ολα τα εργασιακα μιας τοκετοομαδας δεν δουλεουν.2. Μπορούν όλα τα ΓΠ να γίνουν εργασιακά;
(τα γερμανικά ποιμενικά είναι εργασιακά σκυλιά)
Εγώ Τάκη μιλάω για γερμανικούς ποιμενικούς που έτσι και αλλιώς είναι σκυλιά εργασίας .δεν νομιζω τακη ,δεν νομιζω. για αυτο υπαρχουν τα εργασιακα και τα εκθεσιακα και ολα τα εργασιακα μιας τοκετοομαδας δεν δουλεουν.
έχεις δίκιο....το ιπο τα παίρνεις μαζί με τον σκύλο σου και με την βοήθεια της ομάδας σου...εκτος απο την προτελευταια προταση.μαζι αγωνιζομαστε μαζι το παιρνουμε το ιπο.(ομαδα)
σε αυτη την περιπτωση αγαπητη, το ιπο το θελει για την ιδια.. χανει την χαρα της συνεργασιας, προσπαθειας και ολων αυτων των συναισθηματων που μπορει να μοιραστει ενας ιδιοκτητης με το σκυλο του.έχεις δίκιο....το ιπο τα παίρνεις μαζί με τον σκύλο σου και με την βοήθεια της ομάδας σου...
απλά ανέφερα μια σκέψη μου, που προέκυψε μέσα σε απο συζήτηση με φίλη, που ενώ ο σκύλος της μπορεί να πάρει ένα αξιοπρεπές ΙΠΟ σκέφτεται έντονα την πιθανότητα να αλλάξει φυλή παίρνοντας μαλινουά και αφήνοντας την δουλειά που ήδη έχει κάνει .....
για την ακρίβεια της είπα.....
''οφείλεις να παλέψεις για τον σκύλο σου, αυτός ήδη έχει προσπαθήσει αρκετά.....και ένα ΙΠΟ1 εκείνος αξίζει να το πάρει...''
οι Γ.Π ηταν σκυλια εργασιας........... καποια παραμενουν ακομα.Εγώ Τάκη μιλάω για γερμανικούς ποιμενικούς που έτσι και αλλιώς είναι σκυλιά εργασίας .
Δεν μιλάω για εμπορικά προϊόντα.
Δεν χρειάζομαι πληροφόρηση , γνωρίζω όλα όσα χρειάζεται για να περνώ καλά με τα σκυλιά μου .