μου έχει τύχει και σε άλλες εκθέσεις να περνάς λίγο πιό κοντά απο ένα σκύλο και αυτός να κάνει "μαρς" αλλά τα αφεντικά τον είχαν με το λουρί τυλιγμένο στο χέρι και με περιθώρια μηδενικά...αν και πάλι θα ήταν καλύτερα να τον είχαν κάπου πιό απομερα αλλά τέλοσπάντων
Κι εμένα μου έχει τύχει αυτό... θα πω εδώ ότι είπα κι εκεί, στην έκθεση στον ιδιοκτήτη:
"Πσσστ! Φίμωτρο."
"Τι;;" μου κάνει.
"Φίμωτρο. Το ξέρεις τι είναι; Για σένα εφευρέθηκε. Βάλε του ένα πριν βρεις τον μπελά σου".
Η βλακεία αυτών των ιδιοκτητών (και ΠΟΛΛΩΝ ανθρώπων γενικώς) είναι πως νομίζουν πως ο σκύλος είναι "εργασιακός" όταν κάνει τέτοιες βλακείες (ορμάει χωρίς καμία απειλή). Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια ΟΤΙ φυλή να είναι το ζώο.
Η αλήθεια είναι πως δεν δείχνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ αυτή η συμπεριφορά για τον σκύλο (εκτός ίσως ότι χρειάζεται βοήθεια).
Λέει ΠΟΛΛΑ μόνο για τον ιδιοκήτη (ο σκύλος ίσως είναι φλώρος τελείως κι ανασφαλής -ή καλός αλλά μη κοινωνικοποιημένος και γι' αυτό να φοβάται ότι περνάει).
Πιστεύω πως ο κάθε ιδιοκτήτης καθαρόαιμου πρέπει να κάνει
ότι μπορεί να μην ντροπιάζει τη φυλή, να μην χαλάει τη φίμη της.
Σε έκθεση ακόμη περισσότερο, καθώς έρχεται κοινό για να μάθει τι εστί καθαρόαιμο "τάδε".
Γαλάζιο, κι εγώ κατά καιρούς βαριέμαι κι εξαφανίζομαι. Αυτή η συζήτηση μου θύμισε το γιατί....
Τελικά συμφωνούμε σε κάτι!