+1Είναι καθαρά θέμα αισθητικής (σε αντίθεση με το θέμα της επιθετικότητας άνευ λόγου) γι' αυτό και το ανέφερα στο τέλος του ποστ.
Εμένα με ενοχλεί.
Αν έχεις ωραίους σκύλους στην έκθεση θα σε ρωτήσουν όσοι ενδιαφέρονται για απογόνους τους. Δεν χρειάζεται να κρεμάς ταμπέλες.
Από την άλλη, δεν θα ανέφερα ποτέ τίποτα για τον ιδιοκτήτη του Καύκασου, αν το μόνο που με ενοχλούσε ήταν η ταμπέλα του.
Θα το άφηνα "να περάσει".
Την ανευθυνότητα όμως ποτέ.
Αυτό δεν το ξέρω... πραγματικά.αν ένας απο αυτους ενδιαφερθει για σκυλι συγκεκριμενης ρατσας καλυτερο δεν ειναι να το βρει εκει παρα αργοτερα σπιτι του απο την ΧΕ ???
εαν ηταν καποια αλλη φυλη ομως που "τρελλαινοταν " οταν πλησιαζαν παιδια, μπορει και να περνουσε τελειως απαρατηρητη.Για να κάτσει σπίτι του να αναρωτιέται (μπας και μάθει τίποτα), και να προσέχουν στο μέλλον ΟΛΟΙ όσοι θέλουν να φέρνουν σκύλους επιθετικούς ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ (τι προστάτευε; το λουρί του; ) σε εκθέσεις.
Αααα ναι, ΚΑΙ επειδή πουλούσε κουτάβια.
Αααα ναι, ΚΑΙ επειδή δεν πρόσεχε τον σκύλο του.
Και βασικά για να μάθουν ΠΟΛΛΟΙ πως αυτή η συμπεριφόρά δεν είναι αποδεκτή.
Μα μιλας σοβαρα τωρα σε αυτο που λες για τα παιδια, παμε καλα, αν δεν μπορει να προσεχει καποιος το σκυλο του υπαρχουν και τα κρατε και δοξα τω θεο για ολα τα μεγεθη. Δηλαδη παει καποιος με τα παιδια του να παρακολουθησει μια εκθεση και θα φοβαται τον καθενα που δενει το σκυλι του και την κοπαναει;εαν ηταν καποια αλλη φυλη ομως που "τρελλαινοταν " οταν πλησιαζαν παιδια, μπορει και να περνουσε τελειως απαρατηρητη.
εξαλλου μπορει ο ιδιοκτητης να πεταχτηκε για κατουρημα, να τον επιασε κοψιμο..(και ναι, μπορει να προστατευε τον χωρο του, οχι το λουρι του, αλλα δεν γνωριζεις εαν θα "προχωρουσε " και ποσο, εαν τελικα ενα παιδι πραγματικα πλησιαζε πολυ..εγω φανταζομαι πως εαν ηταν ενα καλο δειγμα φυλης με σωστο χαρακτηρα , εχει δυο τρια σταδια ακομη προειδοποιησης , ε τωρα αν το σκατοπαιδο επιμεινει, μπορει και να δαγκωθει, τι να κανουμε-ας το προσεχε η μανα του )
ο σκυλος ηταν δεμενος, τι δουλεια εχουν τα παιδια να πλησιαζουν σε δεμενους μονους σκυλους και μαλιστα τετοιας φυλης? οπως οι σκυλοι θελουν επιτηρηση , θελουν και τα παιδια.
εγω λεω να διωχνουν απο τον χωρο της εκθεσης, ΠΡΩΤΑ τους γονεις μαζι με τα παιδια τους (που δεν τα επιτηρουν) και μετα τους εκτροφεις.
τωρα, το να υπαρχει μια λιτη και καλαισθητη ταμπελιτσα(ενημερωση το λεω εγω) οτι υπαρχουν κουταβια του σκυλου, δεν το θεωρω καθολου κακο.
υπαρχουν δεκαδες λογοι που μπορουμε να πουμε τις εκθεσεις λαχαναγορες και σιγουρα δεν θεωρω σημαντικο τον συγκεκριμενο.
Φαντάσου να λυνόταν το σκυλάκι κι όλας. Κάτι τέτοιοι βλάκες είναι που δεν δένουν καλά τον σκύλο ...Μα μιλας σοβαρα τωρα σε αυτο που λες για τα παιδια, παμε καλα, αν δεν μπορει να προσεχει καποιος το σκυλο του υπαρχουν και τα κρατε και δοξα τω θεο για ολα τα μεγεθη. Δηλαδη παει καποιος με τα παιδια του να παρακολουθησει μια εκθεση και θα φοβαται τον καθενα που δενει το σκυλι του και την κοπαναει;