H δικια σου γνωμη ποια ειναι; η γνωμη του εκτροφεα σου για το σκυλο σου ποια ειναι που ξερει και τις γραμμες του αλλα και τον χρονο ωριμανσης των σκυλιων του;
Οσον αφορα τον εκτροφεα,μου ειπε τα εξης
1)οι γραμμες του αναπτυσσονται -ωριμαζουν πολυ αργα, αρα ο καισαρας ειναι ακομη σε αναπτυξη και φαινεται πιο μικρος απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα
2)το κεφαλι του δεν ειναι ακομη ανεπτυγμενο, θα διαφοροποιηθει αρκετα(La sua testa è ancora tutta da fare,για οποιον ξερει Ιταλικα) και αυτο ειναι εμφανες για οποιον εχει εμπειρια( γι αυτο η μουρη του φαινεται λιγο μακρυτερη)
3)ειναι καλα στα κιλα του για αυτην την ηλικια,δεν πρεπει να βιαζομαι να παρει ογκο γιατι μπορει να του προκαλεσει σκελετικα προβληματα
3)εχει πλεονετηματα οπως ωραιο θωρακα,ωραιο ομοιογενες χρωμα ,ωραια χοντρη ουρα και ωραια αυτια και απο οτι θυμαται τελεια δοντια χωρις ιχνος προγναθισμου
4) κυριως ο σκυλος πρεπει να κρινεται με βαση την ηλικια του , αρα ο κριτης θα επρεπε να το κρινει σκεπτομενος πως θα επρεπε να ειναι ενα μπουλμαστιφ της συγκεκριμενης ηλικιας και οχι να το συκρινει με μπουλμαστιφ που ειναι 3 με 4 μηνες μεγαλυτερα του γιατι αυτοι οι μηνες την συγκεκριμενη περιοδο κανουν τεραστια διαφορα.
5)πιστευει εν τελει οτι ο Καισαρας θα γινει ενας αξιος εκπροσωπος του εκτροφειου του και του πατερα του
6)μου τα εψαλε επειδη μου ειχε πει να συμμετασχουμε και τις 2 ημερες γιατι οι κρισεις ,κυριως σε αυτη την ηλικια μπορει να ειναι πολυ διαφορετικες
Η δικη μου η γνωμη δεν ειναι μακρυα απο αυτη του Raffaelle (o εκτροφεας).
1)Light type μπορει να δινει την εντυπωση ελαφρου σκυλου,αλλα τα 50 κιλα σε αυτη την ηλικια ειναι μια χαρα
2)κακο στοπ : το κεφαλι του ειναι σε φαση αναπτυξης,δεν εχει τελικη μορφη ακομη ουτε μεγεθος
3)μαυρη μασκα: αυτο ειναι το μονο που δεν θα αλλαξει και εχω δει σκυλους πρωταθλητες με παρομοια μασκα,δεν ειναι αναγη να εχουν ολη την μουρη μαυρη
4)Η κυρια ενσταση μου ειναι οτι ο σκυλος μου κριθηκε σε συγκριση με τους αλλους 2 ,μη λαμβανοντας υποψιν την διαφορα ηλικιας .Το καλος λοιπον δεν ειναι ο χαρακτηρισμος που εγω θα του εδινα και θα προσεχα λιγο περισσοτερο πως χαρακτηριζω εναν σκυλο που ΞΕΡΩ οτι θα αλλαζει μερα με τη ημερα και για πολλους μηνες ακομη ,γιατι θα μπορουσα να εκτεθω .Θα ηθελα επισης να δω τι κριση θα επαιρνε αν η εκθεση γινοταν 15 ημερες πιο νωρις και παιζαμε στην κατηγορια puppy...
5)ναι πιστευω οτι εχω την δυνατοτητα να κρινω τον σκυλο μου
Τελος θα με ενδιεφερε να ακουσω και την δικη σου γνωμη...