Εκθεση ΚΟΕ 16-17/10/2010 CAC & CACIB

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
Αν εχω διβασει η οχι το θεμα ασε να το ξερω εγω, αλλα συγνωμη που ξεχασα οτι ολοι στην Ελλαδα εχουν τα σκυλια τους super εκπαιδευμενα, και συγνωμη που εχω και λιγο το γνωθει σ εαυτον.
Ας επιτραπει στον καθενα να παει με το σκυλο του σε εκθεση , και τα ξαναλεμε ! Α.. και επισης βγαλε και τα αγρια θηλυκα, υπαρχουν και απο αυτα !
το αν το εχεις διαβασει φαινεται. εσυ μιλησες για τον σκυλο σου...οχι εγω!

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
παιδια εγω το ειπα....πες μην τα φερνετε γιατι δεν εχουμε υποδομες...ναι και παλι ναι! αλλα ενα σκετο ''οχι'' ή οτι θα ενοχλουν τα εκθεσιακα δεν μου αρεσει. και εννοειται πως σαν υπευθυνο ατομο δεν θα πας με σκυλιτσα σε οιστρο, σκυλακι μη εκπαιδευμενο, αγριο αρσενικο κτλ. ή οτι δεν θα μαζεψεις τις ακαθαρσιες του σκυλου σου. ΄-)
και για του λογου του αληθες!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Έτσι όπως πάει το θέμα, στο τέλος αντί να μας ενώνει η κοινή αγάπη που έχουμε για τα σκυλιά μας, θα καταλήξει να μας χωρίσει... Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λοιπόν......Καταρχήν θα παρακαλέσω να διατηρηθεί η συζήτηση σε ένα κόσμιο επίπεδο!

Από κει και πέρα, σε αρκετά θέματα, νομίζω και στην αρχή κι αυτού, λιγότερο ή περισσότερο έμπειρα μέλη έχουν γράψει τον σκοπό και τους στόχους που έχει μια τέτοια έκθεση!

Εγώ, με την ελάχιστη εμπειρία μου, από Ελληνικές εκθέσεις αλλά και βάση της ελληνικής κυνοφυλίας και "κυνογνωσίας" είμαι σφόδρα αντίθετος στην παρουσία ζώων που δεν συμμετέχουν στην έκθεση!

Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει με στόχο την βελτίωση της κυνοφιλίας στην Ελλάδα είναι η είσοδος κι άσχετων σκύλων, καθαρόαιμων ή ημίαιμων, στον χώρο της έκθεσης....ίσως και να είναι το τελευταίο....
Είναι μια έκθεση μορφολογίας κι όχι ένα event για να περάσουμε καλά με τα σκυλιά μας....ίσως στο μέλλον υπό τελείως άλλες συνθήκες να γίνει....μέχρι τότε θα είμαι σφόδρα αντίθετος....

Και καλώς ή κακώς το να ενοχληθούν τα σκυλιά που συμμετέχουν είναι ένα δεδομένο αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν δαπανήσει κόπο και ζρήμα ώστε να τα έχουν στην επιθυμητή κατάσταση για να παρουσιαστούν σωστά στην έκθεση!
Βέβαια.....δεν είναι λίγες οι φορές που τα σκυλιά ενοχλούνται από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.....

Last edited:

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
φυσικα και δεν εχει αλλο νοημα....αντε φτανει για σημερα! αυριο παλι σε αλλο θεμα! ΄-) να στε καλα ολοι σας ακομη και αν διαφωνησαμε!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ας μην μιλάμε για συνθήκες στο εξωτερικό από την στιγμή που εμείς δεν έχουμε καν το επίπεδο.

Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε που πρέπει να είμαστε σοβαροί και που όχι τόσο.
Και ας μάθουμε να σεβόμαστε τον κόπο κάποιον ανθρώπων παίρνοντας και κάτι από αυτούς.
Το να βλέπουμε τις εκθέσεις ως βόλτα για τον σκύλο μας απλά, μειώνει τόσο το νόημα της έκθεσις όσο και τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

Η κυνοφιλία ξεκινάει και από εκεί..
και όσο εγγυόμαστε για όλα τα σκυλιά πως δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα με γνώμονα τα δικά μας πάντα, δείχνει ανευθυνότητα το λιγότερο.

Ας είμαστε τουλάχιστον σοβαροί σε μέρη που είναι και αν δεν μπορούμε ας μην πηγαίνουμε.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το θέμα κλειδώνεται προσωρινά ώστε να καθαριστεί από τις off topic δημοσιεύσεις!
Στην συνέχεια θα είναι και πάλι ανοιχτό ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση!

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
1ον όλοι οι σκύλοι μόλις λερώσουν πρέπει να τα μαζέψουμε οπουδήποτε, εκθεσιακοί ή μη, τι ακριβώς λες δηλαδή? Φοβάσαι για το τι θα δείς εκεί? αμα δεν καταλάβουμε την κατάσταση πως θα την αλλάξουμε?

2ον όλα τα σκυλιά όπως και οι άνθρωποι σε μια έκθεση δεν πρέπει να "περιφέρονται". Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι.

3ον δικό μου το άγχος δικό μου και το στρές, ακόμα και αν ο σκύλος μου δεν αποτελεί πρόβλημα, πάλι τρώει πόρτα ...

4ον εφόσον είναι τόσο φασαρία - μαρτύριο γιατί πάτε υπό τέτοιες συνθήκες? Είναι τόσο σημαντική η διάκριση για τον σκύλο που να αξίζει τόσο ταλαιπωρία?

5ον "είναι τόσο απαραίτητο να τα έχετε μαζί"... τα ίδια λένε και οι στριμένοι στις παραλίες, στα πάρκα και στις καφετέριες. Τελικά καταλαβαίνω πως οι "Ελληνική Κυνοφιλία" είναι ακόμα στον πάτο.

6ον αυτά που γράφεις περι προβληματικών σκυλιών ισχύουν είτε είναι εκθεσιακά ή μη... Τουλάχιστον έχω διαβάσει εδώ μέσα τα απίστευτα..

7ον όταν βλέπουμε προβλήματα καλό είναι να φανταζόμαστε λύσεις όχι να τα κάνουμε τρίπλες.
ο θεογονία δεν απαντησε τέτοια ώρα γιατί δουλευει για να θρέψει την σύζυγό του, το παιδί του και τα ζώα του και για να συνεχίσει να ζει αξιοπρεπής.
Σε κάθε εκδήλωση υπάρχουν κανονισμοί, άραγε αν σε μιά χώρα σαν τη Γερμανία τους παρακάμπταμε ποία θα ήταν η κατάληξη?
Παραπάνω ζητήσατε την αναφορά στον κανονισμό και απλά σας παρέπεμψα στούς κανονισμούς εκθέσεων στο άρθρο 14
Οι κανονισμοί βασίζονται στούς κανονισμούς της fci, που ώς χώρες μέλη πρέπει να εφαρμόζουμε.
Ο κάθε εκθέτης στην αίτηση συμετοχής του υπογράφει ότι συμφωνει με τους κανονισμούς των εκθέσεων.
Περι των τροποποιήσεων ενός κανονισμού αρμοδια είναι η γενική συνέλευση, το Ελληνικό Δικαστήριο που θα τούςγκρίνει και βέβαια ως μέλη της fci και αυτή,που έχει και τον τελικό λόγο διότι εάν δεν είμαστε σύμφωνα με αυτά που όριζει απλά δεν θα μας αναγνωρίζει, οπως και διέγραψε το πρώην μέλος της που υπήρχε στην Ελλάδα, όπως μπορεί να θυμούνται παλαιότεροι. Τον ΕΚΟ του δρ Μπαρουτσάκου ώς προέδρου που επι της εποχής του είχε αναγνωριστεί και ο Ελληνικος ιχνηλάτης πρίν κάποιες δεκαετίες, και πρίν ΚΟΕ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα παρακαλέσω να μείνουμε εντός θεματολογίας και να παραμείνουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο.
Υπενθυμίζω πως το θέμα μόλις καθαρίστηκε και θα είναι κρίμα να κλειδωθεί οριστικά.