Εγκύκλιος που επιτρέπει τα σκυλιά μέσα στη θάλασσα

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Είμαι καινούργια στην παρέα σας, αλλά θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με "τα χαριτωμένα μικρόσωμα που δεν φοβίζουν τον κάθε βλάκα"... Δυστυχώς φίλε μου δεν είναι έτσι. Τα τελευταία δύο χρόνια που έχω το μικρό μου, ένα χαριτωμένο west highland terrie, μόλις 7,5 κιλά, πηγαίνω σε μια παραλία της Αττικής, ήσυχη τις καθημερινές, όπου ξέρω ότι εκεί συχνάζουν όσοι έχουν σκυλιά. Μέχρι τώρα δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς, γιατί όπως είπα και πριν υπάρχουν κι' άλλοι που βάζουν τους πιστούς τους φίλους στην θάλασσα. Συγκεκριμένα όμως εχθές που πήγα για μπάνιο βρέθηκε κάποιος παράξενος ηλικιωμένος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ με απείλησε με τις φράσεις "θα του τραβήξω κλωτσιά να πάει απέναντι" και "αν σε ξαναδώ εδώ θα το σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια".
Υπ' όψιν ότι λίγο πιο πέρα υπήρχαν δύο παρέες με σκύλους τους οποίους δεν πλησίασε καν και ότι στην συγκεκριμένη παραλία κυκλοφορούν τουλάχιστον τρία-τέσσερα αδέσποτα σκυλιά, ήσυχα και φιλικά, τα οποία κολυμπούν συνεχώς και παίζουν μέσα στην θάλασσα. Αλλά ο "κύριος" φυσικά δεν μπορούσε να πλησιάσει τα αδέσποτα γιατί φοβόταν και μάλλον το ίδιο ίσχυε και για την άλλη παρέα που αποτελούνταν από άντρες.
Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει όλη τη μανία του επάνω μου, βλέποντας μια γυναίκα μόνη με ένα σκυλάκι, σε σημείο που αναγκάστηκα να φύγω μόνο και μόνο γιατί φοβήθηκα για την ασφάλεια του μικρού μου αλλά και για την δική μου.
Όπως βλέπεις, και συγγνώμη για τον ενικό, δεν αφορά πάντα το μέγεθος του ζώου. Πιστεύω ότι είτε με το μικρόσωμο σκυλάκι μου, είτε με λυκόσκυλο, πάλι ο τύπος θα μου είχε επιτεθεί, γιατί τον έπαιρνε να το κάνει σε μια γυναίκα.
Και αυτό που με στενοχώρησε πιο πολύ είναι ότι το σκυλάκι μου λατρεύει την θάλασσα και πραγματικά την απολαμβάνει (έχει και σανίδα του surf) και όταν φύγαμε από εκεί έκλαιγε σε όλο το δρόμο... :-(

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Συγκεκριμένα όμως εχθές που πήγα για μπάνιο βρέθηκε κάποιος παράξενος ηλικιωμένος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ με απείλησε με τις φράσεις "θα του τραβήξω κλωτσιά να πάει απέναντι" και "αν σε ξαναδώ εδώ θα το σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια".
(
Θα του ελεγα:"Ωπα ρε μεγαλε!Απειλη για σωμιατικη βια και κακοποιηση του σκυλου μου και εκβιασμος προς το προσωπο μου;Φωναξε την αστυνομια,να δουμε τι θα κανεις το σκυλι!".

Να εκφρασει καποιος τη δυσαρεσκεια του,το βρισκω ας πουμε φυσιολογικο,αλλα να με απειλησει...Θα τον παρει και θα τον σηκωσει!!!

Εσυ τι εκανες;Δεν εβγαλες τη γλωσσαρα σου 2 μετρα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Σε ποιά παραλία έγινε αυτό;
Να οργανώσουμε το επόμενο σκυλομπάνιο εκεί :picaron::twisted:*demonio*

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Θα του ελεγα:"Ωπα ρε μεγαλε!Απειλη για σωμιατικη βια και κακοποιηση του σκυλου μου και εκβιασμος προς το προσωπο μου;Φωναξε την αστυνομια,να δουμε τι θα κανεις το σκυλι!".

Να εκφρασει καποιος τη δυσαρεσκεια του,το βρισκω ας πουμε φυσιολογικο,αλλα να με απειλησει...Θα τον παρει και θα τον σηκωσει!!!

Εσυ τι εκανες;Δεν εβγαλες τη γλωσσαρα σου 2 μετρα;
Προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους στην αρχή, αλλά ο διάλογος δεν οδήγησε πουθενά. Όταν είπα το σκυλί είναι εμβολιασμένο και έχω το βιβλιάριο, η απάντηση του γέρου ήταν "εγώ έχω βιβλιάριο του ΙΚΑ" και η δική μου απάντηση "το βιβλιάριο του σκύλου αποδεικνύει την υγεία του, το βιβλιάριο το δικό σου τις αρρώστειες σου", αλλά ούτε και αυτό έπιασε.
Τα μάζεψα και έφυγα γιατί τον είδα να παίρνει μια πέτρα από κάτω και φοβήθηκα μήπως χτυπήσει τον Spooky. Τι να την κάνω μετά την αστυνομία αν έχει ήδη τραυματίσει το πλασματάκι μου? Θα τον σκότωνα και θα πήγαινα και μέσα....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Σε ποιά παραλία έγινε αυτό;
Να οργανώσουμε το επόμενο σκυλομπάνιο εκεί :picaron::twisted:*demonio*
Yes, yes, yes.... Η παραλία είναι ο Χάρακας, μετά την Ανάβυσσο και 1,5 χιλιόμετρο περίπου πριν τα Λεγραινά. Αρκετά μεγάλη παραλία και τις καθημερινές, ιδίως τα μεσημέρια δεν έχει σχεδόν καθόλου κόσμο. Τα Σαβ/κα δεν πλησιάζεται βέβαια, οπότε ούτε κι' εγώ πηγαίνω. Επιλέγω συνήθως καθημερινές μετά τις 2 το μεσημέρι, που τα γερόντια και τα μωρά πάνε για μαμ και νάνι. Δυστυχώς όμως έπεσα στην περίπτωση ....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Κοιτά που δεν μου κάθεται κάτι τέτοιο , ακούς εκεί πήγε να πιάσει πέτρα...
Θα τον έκανα με τον ιμαντα αγνώριστο!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Αν θέλεις να σου κάτσει κάτι τέτοιο πήγαινε στον Χάρακα και μπορεί να τον πετύχεις τον μαλ.... Τον Spooky τον πήρα Μάϊο του 2008 και είναι το τρίτο καλοκαίρι που πηγαίνουμε εκεί, χωρίς πρόβλημα μέχρι τώρα.
Και δυστυχώς όταν είσαι γυναίκα δεν εμπλέκεσαι σε τέτοια συμπλοκή γιατί δεν ξέρεις που θα σε βγάλει.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Αν θέλεις να σου κάτσει κάτι τέτοιο πήγαινε στον Χάρακα και μπορεί να τον πετύχεις τον μαλ.... Τον Spooky τον πήρα Μάϊο του 2008 και είναι το τρίτο καλοκαίρι που πηγαίνουμε εκεί, χωρίς πρόβλημα μέχρι τώρα.
Και δυστυχώς όταν είσαι γυναίκα δεν εμπλέκεσαι σε τέτοια συμπλοκή γιατί δεν ξέρεις που θα σε βγάλει.
Θα με κανείς να ανέβω Αθήνα εσυ :p

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
αυτά τα βελούδινα μακριά αυτάκια του... να τον χαίρεσαι!
Ναι ναι είναι τα άτιμα , θα πιάσουμε δουλειά στο Δήμο για να σκουπίζουμε :p

Να χαίρεσαι και εσυ τη χιονομπαλίτσα σου :p

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Γειά σας παιδιά!Είχα κι εγω ενα προβληματακι σχετικα με το αν επιτρεπεται ο σκυλος στην παραλια.Εχουμε ενα παραθαλασσιο σπιτι στη Ν.Κρητη και εκει δεν υπάρχει καν χωριο.σαν οικισμος χαρακτηριζεται το μερος,ουτε περιπερο δεν εχει φανταστειτε ερημια.Το χειμωνα η παραλια ειναι σχεδον δικια μας αφου δεν παταει κανεις και φυσικα ουτε ειναι οργανωμενη.''Απομακρυσμενη'' θα μπορουσες να την πεις.Όσες φορες κατεβαζα το Λοκο στην παραλία δεν μου είχε πει κανεις τιποτα,περα απο μια γειτονισσα ας την πουμε κυρια Φ. που ελεγε στη μανα μου οτι η παραλια εχει γεμισει σκατα σκυλου..(ποτε δεν τον αφησα να τα κανει στην παραλια ωστοσο) Τελοσπαντων σε εκεινο το μερος ειναι ενα μικρο ξενοδοχειο του οποιου οι ιδιοκτητες εχουν 2 μικροσωμα σκυλακια και τα αγαπανε πολυ..τα κατεβαζαν κ εκεινοι οταν δεν ειχε πολυ κοσμο(ειμασταν μονο μεταξυ μας οι γειτονες) και τα αφηναν κ να κολυμπανε.Αυτη η Κ.Φ λοιπον ειπε στον κυριο που εχει το ξενοδοχειο να μην ξανακατεβασει τα σκυλια οταν αυτη ειναι στην παραλια,και εκεινος αν και ηταν αποτομος ο τροπος της δεν ειπε τπτ και σεβαστηκε την επιθυμια της.Για να φτασω τωρα στο ζουμι,το προηγουμενο ΣΚ ειχα παρει το Λοκο κατεβηκαμε στην παραλια(με λουρι) και περπατησαμε μεχρι ενα διπλανο κολπακι που δεν παει κανεις να κανει μπανιο γιατι ειχε μαζευτει κοσμος και δε θελαμε να μπουμε σε μπελαδες με τους παραξενους.Απλα περπατησαμε ΜΕ ΛΟΥΡΙ ολη την παραλια για να φτασουμε στο αλλο κολπακι.Εκει καναμε μπανακι κανονικα δεν ηταν οντως κανεις και γυρισαμε πισω το βραδυ.
Ε λοιπον απο οτι φαινεται καποιος ενοχληθηκε που πατησε το ποδι του ο Λοκο στην παραλια και ειδοποιησε την αστυνομια.Πηγε ενας αστυνομικος στον κυριο που εχει το ξενοδονχειο και του ειπε πως αν ξαναδει σκυλο στην παραλια θα διωξει ποινικα τον ιδιοκτητη..Εγω τωρα τι να κανω??οπως φανταζεστε υποψιαζομαι αυτη την κα Φ. η οποια ειχε κανει κ παρατηρηση στον ιδιοκτητη του ξενοδοχειου κ ειπε να φερει τα μεγαλα μεσα..αλλα εγω τι μπορω να κανω??δηλδη ουτε να περπατησουμε να παμε στο διπλανο κολπο δεμ πορουμε??

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μπορείτε και πολύ μάλιστα!!!
Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου πει που θα περπατάει ο σκύλος, μόνο αν κολυμπάει και ιδίως δίπλα στους λουόμενους. Δες όλα τα παραπάνω και αν ποτέ αστυνομικός σου πει έστω και μια κουβέντα θα απαιτήσεις να φέρει την εγκύκλιο. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει !!!
Επίσης μπορείς να του πεις ότι η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα στις παραλίες, μόνο το λιμενικό, αλλά και γι' αυτούς ισχύει το ίδιο. Θα τους βάλεις να ψάχνουν την εγκύκλιο.... :p:p
Με την προϋποθεση ότι θα σημειώσεις κάπου τον αριθμό της εγκυκλίου για να τον ξέρεις. :)

etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
Η αστυνομία λιμένος έχω την εντύπωση ότι μπορεί να διώξει ποινικά για τέτοιο θέμα μετά από επώνυμη καταγγελία.
Λοιπόν,συνέβη σε εμάς πριν 2 βδομάδες.Είχα διαβάσει τα σχετικά άρθρα και ήξερα τι να πούμε.
Απομακρυσμένοι από τον ελάχιστο κόσμο που είχε,(περίπου στα 100μ).Εκεί που κάναν μπάνιο έβγαιναν και νερά από πισίνα.Είχε απλώσει και ένας τύπος τα δίχτυα.Μακριά εμείς μια χαρά μπάνιο.
Ακούμε από μακριά μια φωνή "έξω ο σκύλος από την θάλασσα." για κανά λεπτό προσπαθούσαμε να δούμε που είναι αυτός που φωνάζει!!!
Συνέχιζε να φωνάζει και εμείς ακόμα να δούμε ποιός είναι αφού είμαστε μακριά και βλέπαμε μόνο κάτι κεφάλια στο νερό.
Μόλις τον εντοπίζω,(μεγάλης ηλικίας αλλά δεν κατάλαβα ακόμα ποιός ήταν)αρχίζει το πάρτυ. τι συμβαίνει μάστορα; είναι βρώμικος έξω, είσαι γεμάτος αρρώστιες και σκατά στο κεφάλι εννώ ο σκύλος καθαρός μαστα και δρόμο μπάρμπα, θα φωνάξω το λιμενικό, έχω κινιτό έλα πάρε από εμένα να σου δώσω και το τηλέφωνο, θα σε φτιάξω εγώ, θα μου κλ@σεις εσύ.
Συνεχίζουμε το μπανάκι μας.
Σε κανά 20λεπτο, τσουπ, νατα τα παλουκάρια, Γυρνάω και λέω στην γυναίκα "τώρα θα γελάσουμε"
Ακριβώς όπως το είπα "ΓΕΛΑΣΑΜΕ"
Ήταν ευγενικά πάντως τα παλικαριά,ξέρανε ότι δεν βρωμίζει ο σκύλος αλλά έπρεπε να τον βγάλούμε.
Διάλογος. Γειά σας, τι χαμπάρια τους απαντώ, ο σκύλος πρέπει να βγεί έξω απογορεύεται, γιατί; , υπάρχουν λοόμενοι, δηλαδή του λέω είναι χώρος λοουμένων; ναι είναι χώρος λοουμένων και απογορεύεται, συμφωνώ μαζί σου αλλά τι ορίζουμε "χώρο λοουμένων"
Εκεί ακριβώς τους κόλλησα στον τοίχο και ανασκουμπώθηκαν.
εεε...οργανωμένες παραλίες, ααα του λέω εδώ είναι οργανωμένη; ,όχι αλλά εγώ άφησα την δουλειά μου για να ερευνήσω μια καταγγελία, το όνομα του καταγγέλλοντος; ήταν ανώνυμη, τότε γιατί άφησες την δουλειά σου για μιά ανώνυμη καταγγελίας δεν έπρεπε να ήταν επώνυμη;εγώ μπορεί να πάρω τηλ και να σου λέω αρλούμπες και να τρέχεις γύρω-γύρω τζάμπα, μου απαντάει "βλέπω είστε διαβασμένοι αρκετά"
μετά ξεκίνησαν να μου λένε πολύ ωραίο ροττ έχεις εκθεσιακό είναι φαίνεται και διάφορα άλλα περί εκθέσεων.
Τα είπαμε λίγο και μου είπαν ότι πρέπει να βγεί, στο ξεκαθαρίζω ότι δεν θα βγεί, θα έρθει η αστυνομία και θα γίνει μπάχαλο, ας έρθει αλλά μήπως δεν έχει αρμοδιότητα για τέτοια θέμα; ααα...είστε πολύ διαβασμένοι βλέπω τέλος πάντως πρέπει να βγεί θα κοπή πρόστιμο, κόψε και έρχομαι μαζί σου όταν τελειώσω το μπάνιο στον λιμενάρχη και τα λέμε εκεί να μιλήσω και με τον δικηγόρο μου.
Φύγανε λέγοντας μου πάλι ότι βγάλτο από την θάλασσα.
Αποτέλεσμα, να φύγουμε σε κανά 3ωρο μόλις τελειώσαμε το μπάνιο αλλά ακόμα να βρώ ποιός ήταν αυτός.
Η παραλία βρίσκεται 300 μέτρα μετά τον λεβέντη με κατεύθυνση προς καμμένα βούρλα όπου πάμε συχνά λόγω γονιών.
Φίλε souaxili μην μασάς τίποτε δεν μπορεί να σου κάνει κατά την γνώμη μου.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Μπορείτε και πολύ μάλιστα!!!
Δεν έχει δικαίωμα κανείς να σου πει που θα περπατάει ο σκύλος, μόνο αν κολυμπάει και ιδίως δίπλα στους λουόμενους. Δες όλα τα παραπάνω και αν ποτέ αστυνομικός σου πει έστω και μια κουβέντα θα απαιτήσεις να φέρει την εγκύκλιο. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει !!!
Επίσης μπορείς να του πεις ότι η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα στις παραλίες, μόνο το λιμενικό, αλλά και γι' αυτούς ισχύει το ίδιο. Θα τους βάλεις να ψάχνουν την εγκύκλιο.... :p:p
Με την προϋποθεση ότι θα σημειώσεις κάπου τον αριθμό της εγκυκλίου για να τον ξέρεις. :)
Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ... για αυτη την εγκυκλιο μιλαμε,ετσι??