Εγκύκλιος που επιτρέπει τα σκυλιά μέσα στη θάλασσα

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Πήγαινα, ξανά και ξανά... αλλά μετά από κάμποσα χρόνια, βαρέθηκα κάθε φορά που πηγαίνω στην θάλασσα, να είμαι σε πόλεμο.

Είμαι βέβαιος πως και με τα μικρόσωμα πέφτουν σχόλια, αλλά η δικιά μου εμπειρία είναι πως... έφτανα στην παραλία, και υπήρχε κάποιο μικρόσωμο που κολυμπούσε και κανένας δεν μιλούσε, και μόλις έβλεπαν το Ροτβάηλερ, άρχισαν να επαναστατούν διάφοροι, και την πλήρωνε και το χαριτωμένο μικρόσωμο που μέχρι την δικιά μου εμφάνιση δεν ενοχλούσε κανέναν.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ουτε εγω θα χαιρομουνα με το ροτ να πλατσουριζει δίπλα στην κορη μου. Και εχω απ΄όλα, και μινι και μεγαλοσωμο σκυλο. Πρεπει να σας ανεχτω για να παραστησω τον φιλοζωο?

Σε άλλο τοπικ μιλαμε για τα ελεύθερα σκυλια. Και στην παραλια ελευθερα δεν είναι τα σκυλια? Ποια η διαφορα? Εχετε ελευθερο τον σκυλο στην πλατεια? Όχι (μαλλον). Γιατι να είναι ελευθερος ο ιδιος σκυλος στην παραλια?

Στη θαλασσα μπορει να είναι ακομα χειροτερα. Εσυ να κανεις βουτιες και να μην προσεξεις για λιγο, μωρα που τσιριζουν και τρεχουν και φωναζουν «Α!! ένα σκυλακι» (50 κιλων), ο σκυλος νομοτελειακά θα κατουρησει στην παραλια κλπ.

Κι αν καποιος με ιδιες πεποιθησεις είναι παραδίπλα με αλλον σκυλο? Αν αρπαχτουν? Θα τα εχουμε να κυνηγιουνται πηδώντας πανω από τον κοσμο που κανει ηλιοθεραπεια?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ειναι ετσι Αρη.

Εγω γιατι να ανεχτω το παιδι του αλλου που παιζει μπουγελο με το νεροπιστολο,που τσιριζει μεσα απο τη θαλασσα για να το δει η μαμα του να κανει αναποδες βουτιες,που επειδη ειναι μικρο μπορει να κατουρησει εκει που σκαει το κυμα,που τρεχει στην αμμο και ερχεται οοολη η αμμος στην πετσετα μου,που τρεχει καταπανω στο σκυλο μου φωναζοντας να το χαιιδεψει,γιατι να ανεχτω εσενα να παιζεις ρακετες,τη γυναικα σου να ακουει ραδιοφωνο,τη θεια σου να γκρινιαζει στο θειο σου,κτλ;

Το σκυλο μου τον βαζω να κατουραει και να χ...σει πριν μπει στη θαλασσα,και παμε ξανα για πιπι μολις βγει, εξω απο την παραλια,σε καποιο δεντρακι στο πεζοδρομιο,οπουδηποτε μακρια απο τη παραλια.Οταν υπαρχει κοσμος στην παραλια ειναι δεμενος και οταν ειμαι στη θαλασσα ειναι μαζι μου παιζοντας μπουκαλι.

Αν δω αλλο σκυλο στη παραλια συνεννοουμαι με τον ιδιοκτητη να κραταμε και οι δυο το σκυλο κοντα.Αν δε συνεννοειται,δυστυχως αποχωρω εγω απο την παραλια.

Κι επισης οπως εχω μαθει το σκυλο μου να μη τρεχει πανω σε παιδακια,να μαθεις το παιδι σου να μη τρεχει πανω σε σκυλακια.

Καταλαβαινεις βεβαια οτι το β' προσωπο δεν αναφερεται σ' εσενα.Γενικα μιλω.Μην παραξηγηθουμε κιολας!:p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ελενη μου, πολύ σωστα όλα τα πολύ ενοχλητικα που ανεφερες. Κι εμενα μου σπανε τα νευρα. Υπαρχει όμως μια σημαντικη λεπτομερεια. ΔΕΝ είναι επικινδυνα για κανεναν.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ε,μα γι αυτο εχουμε δεμενο το σκυλο και στην παραλια.Αμα ειμαστε τοοοοσο βλακες και τον εχουμε λυτο με κοσμο,καλα κανουν και μας τη λενε.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ααααα, ετσι πες το καλη μου!! Γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι τον εχουν λυτό. Και μεσα στη θαλασσα τι γινεται? Πάλι με λουρι?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Στη θαλασσα ο δικος μου κολλημενος πανω μου.Πετω το μπουκαλι απο εκει που δεν εχει κοσμο και το πιο βασικο...κολυμπω πιο γρηγορα απο αυτον.Και παντα για καλο και για κακο,εχω κρεμασμενο ενα λουρι στο λαιμο μου.Που ξερω ποιος μπορει να ερθει μεχρι να βγουμε εξω;

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Αν και μέχρι τώρα μπαίνουμε εμείς με δερμάτινο περιλαίμιο και ιμάντα , αλλά όταν στεγνώσει λίγο με το αλάτι πετρώνουν , συνιστάτε να τον βάζω μέσα με επιστήθιο και απλό λουρί;
Υπάρχει περίπτωση να συ γ καεί κάτω από τις μασχαλίτσες του;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ πάντως δεν πήγα ποτέ σκύλο μου σε παραλία με κόσμο....κι αν εμφανίζοταν κόσμος πήγαινα μακρύτερα ή στα βράχια και άραζα.....χωρίς να με ενοζλούν και χωρίς να τους ενοχλώ....

Όταν πάω στην παραλία και θέλω να χαλαρώσω εκνευρίζομαι να έχω τον κάθε "αθλητή του καλοκαιριού" με τις ρακέτες του να προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ο Ναδάλ, ο κολλητός του ο Φέντερερ κι εγώ ότι δεν είμαι το φιλέ του γηπέδου τους, το κάθε πιτσιρίκι να τσιρίζει στο αυτί μου κι άλλα αντίστοιχα, αλλά δεν με απασχολεί να υπάρχει κάποιος σκύλος τριγύρω, αρκεί βέβαια κι αυτός να μην κάνει ντου στα πράγματά μου και οι ιδιοκτήτες χασκογελάνε με το γλυκό τους....

Αντίστοιχα υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους απασχολούν αυτά που ενοχλούν εμένα, αλλά δεν μπορούν να έχουν ένα σκύλο κοντά τους...
Προσωπικά το σέβομαι....όλοι έχουμε τα κολλήματά μας....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν και μέχρι τώρα μπαίνουμε εμείς με δερμάτινο περιλαίμιο και ιμάντα , αλλά όταν στεγνώσει λίγο με το αλάτι πετρώνουν , συνιστάτε να τον βάζω μέσα με επιστήθιο και απλό λουρί;
Υπάρχει περίπτωση να συ γ καεί κάτω από τις μασχαλίτσες του;
Ο σκυλος μπορει να μπλεχτει με το λουρι και να πνιγει. Προσοχη!
Περιλαιμιο ή λουρι για νερο και ειδικα θαλασσινο να βαζεις νάυλον ή καλυτερα cordura.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Kormos,δεν καταλαβα.Κολυμπατε με το σκυλο δεμενο;Μη το κανεις!Εχει δικιο ο Αρης.

Αρη,τι ειναι η cordura;

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Ο σκυλος μπορει να μπλεχτει με το λουρι και να πνιγει. Προσοχη!
Περιλαιμιο ή λουρι για νερο και ειδικα θαλασσινο να βαζεις νάυλον ή καλυτερα cordura.
Μόνιμα όχι αλλά αν δω κόσμο να έρχεται στις παραλίες αναγκαστικά του περνάω τον ιμάντα για να μην φύγει προς τα έξω και πάει στους άλλους λουόμενους... :(
Τι είναι αυτό που αναφέρεις;

Kormos,δεν καταλαβα.Κολυμπατε με το σκυλο δεμενο;Μη το κανεις!Εχει δικιο ο Αρης.

Αρη,τι ειναι η cordura;

αν βλέπω από μακριά κόσμο τι να κάνω; :( δεν θέλω περιπέτειες και τον δένω...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
cordura τυπος νάυλον υφασματος, πολυ υψηλης αντοχης και ποιοτητας. Το χρησιμοποιει ο στρατός (και οχι μονο) για ζωνες, πιστολοθηκες, μαχαιροθηκες, τζακετ. Απο cordura φτιαχνονται καλα λουρια, περιλαιμια, στηρολουρα για σκυλους αστυνομιας και οχι μονο. Καμια σχεση με το κοινο σκληρο πλαστικο.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
cordura τυπος νάυλον υφασματος, πολυ υψηλης αντοχης και ποιοτητας. Το χρησιμοποιει ο στρατός (και οχι μονο) για ζωνες, πιστολοθηκες, μαχαιροθηκες, τζακετ. Απο cordura φτιαχνονται καλα λουρια, περιλαιμια, στηρολουρα για σκυλους αστυνομιας και οχι μονο. Καμια σχεση με το κοινο σκληρο πλαστικο.
Μαθαίνουμε πολλά σήμερα ε; :p και αν επιτρέπεται από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θελει ψαξιμο. Το cordura είναι trade mark της DuPont. Υπαρχουν και άλλα παρομοια υλικα. Κοιτας να είναι νάυλον αλλά να μοιζει με βαμβακερο υφασμα, ή μαλλον με κανάβινο σαν αυτά που ειχαμε στον Στρατό.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Δεν ξέρω για το cordura αλλά ιμάντες διάφορους και πολλούς έχει το Leroy Merlin με το μέτρο. Εγώ εκεί πήρα τα δικά μου δεκάμετρα - όχι ιμάντα βέβαια, απλά ανθεκτικό κορδόνι.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
και εγώ το δικό μου το βάζω με το σαμαράκι μέσα ώστε να μπορώ να επέμβω αν γίνει κατι..μπορεί και με το σαμαράκι να πνιγεί ή γενικά να πάθει τίποτα??

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
μπορεί και με το σαμαράκι να πνιγεί ή γενικά να πάθει τίποτα??
Αν ειναι σωστα προσαρμοσμενο και δεν εχει πολυ υφασμα πανω του ωστε να βαρυνει, δεν υπαρχει προβλημα. Μερικα στηθολουρα ειναι σαν μπλουζακια και δεν κανουν για νερο. Ασε που αργει να στεγνωσει και ο σκυλος μετα.
Υ.Γ. Το σαμαρακι ειναι αλλο πραγμα.