Εγκυμοσύνη και συμβίωση με σκυλί!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Χαιρομαι που μπηκα και διαβασα αυτο το ποστ σημερα..Εμαθα πολλα πραγματα!Ειλικρινα πιστευα οτι αν εχω γατα στο σπιτι,εχω και μεγαλες πιθανοτητες να κολλησω τοξοπλασμα...Και γι'αυτο απεφευγα να εχω και μεσα στο σπιτι!Και ειμαι και αθρωπος που με ενδιαφερουν και ψαχνω τετοια θεματα!!Τι σου ειναι τελικα η παραπληροφορηση...(ποιος θα μου χαρισει ενα αδεποτο γατακι???:p)
εγω σε οτι χρωμα θες.(αυτη τη στιγμη εχουμε τιγρε, ταρταρουγες, ασπρομαυρα, πορτοκαλι-τιγρε, ασπρο-μπλε και μαυρα)
αν πραγματικα ενδιαφερεσαι και δεν κανεις πλακα στειλε μου πμ να το συζητησουμε :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Σχετικά με το τοξόπλασμα (δεν ξέρω αν ειπώθηκε ήδη γιατί δεν διάβασα όλα τα ποστς) εάν έχεις γάτα καιρό πριν την εγκυμοσύνη συνήθως έχεις και τα αντισώματα και δεν νοσείς. Αυτό όμως λίγοι το ξέρουν, ότι δηλαδή οι γυναίκες με γάτες έχουν μικρότερες πιθανότητες από αυτές χωρίς.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Τοξόπλασμα μπορείς να κολλήσεις και από την γάτα, είτε μέσω κοπράνων είτε από το σάλιο της και είναι μόνο επικίνδυνο για το έμβρυο. Η πιο συχνή πηγή μόλυνσης όμως είναι τα ωμά κρέατα και λαχανικά.

Μπορείς να κάνεις τεστ, αν έχεις αντισώματα δεν ξανανοσείς. Αν δεν έχεις πρέπει να είσαι προσεκτική και να τηρείς τους κανόνες υγιεινής.
Όταν έμεινα έγκυος είχα 6 γάτες, αλλά ευτυχώς είχα αντισώματα οπότε δεν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι στην συμβίωση με αυτές, ούτε να σταματήσω να τρώω tartare και το κρέας saignant.
εισαι σιγουρη γι αυτο? υπαρχει καποιο αρθρο να διαβασω?
εχω μιλησει με παρασιτολογο και μου εχει πει μονο για τα κοπρανα.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
Τοξόπλασμα μπορείς να κολλήσεις και από την γάτα, είτε μέσω κοπράνων είτε από το σάλιο της και είναι μόνο επικίνδυνο για το έμβρυο. Η πιο συχνή πηγή μόλυνσης όμως είναι τα ωμά κρέατα και λαχανικά.

Μπορείς να κάνεις τεστ, αν έχεις αντισώματα δεν ξανανοσείς. Αν δεν έχεις πρέπει να είσαι προσεκτική και να τηρείς τους κανόνες υγιεινής.
Όταν έμεινα έγκυος είχα 6 γάτες, αλλά ευτυχώς είχα αντισώματα οπότε δεν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι στην συμβίωση με αυτές, ούτε να σταματήσω να τρώω tartare και το κρέας saignant.
από το σάλιο δεν υπάρχει μόλυνση αλλα μονο από το περιβάλλον. η γάτα θα πρέπει να νοσεί και τα κόπρανα να έχουν μείνει πάνω από 48 ώρες εκτεθειμένα.

κι όπως λες κι εσύ περί αντισωμάτων. έστω το γατί να έχει νοσήσει μια φορα μετά κάνει και αυτό αντισώματα και ο ιός δεν ξανάπαιρνα στα κόπρανα.

Τοξοπλάσμωση - Βικιπαίδεια

και κάτι ακόμα σημαντικό...
το γατί που είναι μέσα στο σπίτι και ελέγχουμε την διατροφή του δεν μπορεί να κολλήσει.
tah πρέπει με την σειρά κι αυτό να καταναλώσει κάτι μολυσμένο για να γίνει φορέας.

Last edited:

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Σχετικά με το τοξόπλασμα (δεν ξέρω αν ειπώθηκε ήδη γιατί δεν διάβασα όλα τα ποστς) εάν έχεις γάτα καιρό πριν την εγκυμοσύνη συνήθως έχεις και τα αντισώματα και δεν νοσείς. Αυτό όμως λίγοι το ξέρουν, ότι δηλαδή οι γυναίκες με γάτες έχουν μικρότερες πιθανότητες από αυτές χωρίς.
Μυρτω αυτο δεν ισχυει.
Η μαμα μου ειναι 51, γατα εχει απο τα 22, η αδερφη μου 28 κι εγω 22 και δεν εχουμε αντισωματα(εχουμε κανει εξεταση και για τα αντισωματα και για το αν εχουμε νοσησει)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Το μονο που με απασχολει ειναι το Συλβοσκυλο το οποιο εχει θεμα με τις γατες..Βεβαια,το θεμα της φτανει μονο μεχρι να τις κυνηγησει!Αν σταματησει το γατι και γυρισει και την κοιταξει...φοβαται τρελα!Φευγει με την ουρα στα σκελια..Ψευτομαγκας μας βγηκε!Δεν θα δαγκωσει ποτε γατα αλλα ξερω οτι δεν θα ειναι και ποτε ανετα...Απο τον Σεπτεμβρη που μετακομιζω,και το Συλβοσκυλο θα μεινει μονο με τον μπαμπα της και εμενα θα με βλεπει μερικες μερες το μηνα, το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να υιοθετησω ενα γατακι!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Το μονο που με απασχολει ειναι το Συλβοσκυλο το οποιο εχει θεμα με τις γατες..Βεβαια,το θεμα της φτανει μονο μεχρι να τις κυνηγησει!Αν σταματησει το γατι και γυρισει και την κοιταξει...φοβαται τρελα!Φευγει με την ουρα στα σκελια..Ψευτομαγκας μας βγηκε!Δεν θα δαγκωσει ποτε γατα αλλα ξερω οτι δεν θα ειναι και ποτε ανετα...Απο τον Σεπτεμβρη που μετακομιζω,και το Συλβοσκυλο θα μεινει μονο με τον μπαμπα της και εμενα θα με βλεπει μερικες μερες το μηνα, το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να υιοθετησω ενα γατακι!
Αν το γατακι ειναι μωρο δεν θα εχει θεμα.
Η δικια μου σκυλα εχει θεμα με τα γατια μου τα οποια φρικαρουν οταν τη βλεπουν και τρεχουν πανικοβλητα, τρεχει και αυτη να τα κυνηγησει. Στα μωρα ομως κατεβασε γαλα να τα θηλασει και γενικα με βοηθησε παρα πολυ.

off topic :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Μυρτω αυτο δεν ισχυει.
Η μαμα μου ειναι 51, γατα εχει απο τα 22, η αδερφη μου 28 κι εγω 22 και δεν εχουμε αντισωματα(εχουμε κανει εξεταση και για τα αντισωματα και για το αν εχουμε νοσησει)
Ναι ε; Σκέτη παραπληροφόρηση είμαι!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ναι ε; Σκέτη παραπληροφόρηση είμαι!
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, δυστυχως.
Πηγα κι εγω να κανω εξετασεις με την ελπιδα οτι θα χω κολλησει και ημουν αρνητικοτατη.
Απο τοτε παω συνεχεια στα goody's και τρωω σαλατες μπας και :p

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Με το σάλιο μπορούν να μεταφέρουν κύστες από τα κόπρανα τους.

Αντισώματα έχουν οι γυναίκες που έχουν νοσήσει, ασχέτως αν έχουν γάτες ή όχι. Είχαμε πάντα γάτες στο σπίτι, η αδερφή μου κοιμόταν αγκαλιά και δεν είχε αντισώματα, εγώ είχα.

Εδώ, επειδή τρώμε ωμά και λιγοψημένα κρέατα κάνουν στάνταρ το τεστ όταν θες να μείνεις έγκυος. Αν δεν έχεις αντισώματα απλά σε συμβουλευουν να μην τρως ωμά, να πλένεις καλά τα χέρια σου και να μην καθαρίζεις την άμμο.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Με το καλό εύχομαι μία καλή εγκυμοσύνη και ανόδυνο τοκετό!!
Βασικά και εγώ την τελευταία φορά που πήγα στο γυναικολόγο,έτυχε να πάω με την μάμα μου!
Οπότε όταν μπήκα εγώ για εξέταση του λέω ότι αν με το καλό μείνω εγκυος και τα σχετικά για να τον ψαρέψω!
Μου λέει αυτός σιγά δε υπάρχει θέμα(έχει σκύλο και ο ίδιος)ααα λέω γιατί είδη ακούω γκρίνιες από τους γονείς που έχω σκύλο!!
Και βγήκε μόνος του και έβαλε ''χέρι'' στη μάνα μου να μην μου λένε κάτι και καθάρησα:p

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
Με το σάλιο μπορούν να μεταφέρουν κύστες από τα κόπρανα τους.
ας πούμε ότι το ζώο νοσεί... πως θα μεταφέρει στο σάλιο του κύστες από τα κόπρανα?
με τον αυτοκαθαρισμό δεν γίνεται...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
Φυσικά μόνο αν νοσεί, μπορεί να μεταφέρει κύστες από τον ποπό της στο τρίχωμα της για παράδειγμα.
ναι κατάλαβα πως το εννοείς... να παραμείνουν στο τρίχωμα και να ωριμάσουν εκεί... έχεις δίκιο

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Καλή εγκυμοσύνη εύχομαι... Ετοιμάσου να ακούσεις τις μαλακίες του αιώνα! Βούλωσε τα αυτιά σου και όλα θα πάνε καλά! Τρία παιδιά εκανα και πάντα είχα γάτες και σκυλιά! Πιο πολύ κινδυνεύεις από τα ωμά λαχανικά και τα όχι καλά ψημένα κρέατα παρά από το σκύλο σου! Υπομονή και εύχομαι το καλύτερο....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εμένα το μόνο που με ανησυχεί στην όλη υπόθεση είναι ότι ο γυναικολόγος σου είναι και συγγενής σου. Που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ήδη μιλημένος και δασκαλεμένος από το υπόλοιπο σόι..

Καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι και καλή λευτεριά!

(Χριστουγεννιάτικο θα είναι το μωρό?)

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Καλημέρα κι απο εμένα! Μήνες εγγεγραμμένη στο forum αλλά πρόσφατα απέκτησα μωρο κουτάβι! Τα παιδιά μου 9 και 10 σήμερα μεγάλωσαν έχοντας για νταντά εναν βελγο ο οποίος πρωτος κατάλαβε την εγκυμοσύνη μου σταμάτησε τις παλαβομαρες και εγω αναρωτιόμουν τι έπαθε το σκυλι κι αν είναι άρρωστο....Βοηθός και συμπαραστάτης σε ολη την εγκυμοσύνη ευγενικός αφουγκραζοταν τις κινήσεις του μωρου στην κοιλιά μου! Ούτε στιγμή δεν τον απομακρυναμε απο δίπλα.μας και οταν ήρθε το μωρο στο σπίτι πάντα εκεί.Μεγαλη η κουραση αλλα και η χαρά! Ακομα κλαίμε στη θύμηση σου και ιδίως τα παιδιά που αρρωστησαν για 1 η φορά λίγο μετα το χαμό του...Όλα καλα θα πάνε και οι νεοι γιατροί και ανοιχτομυαλοι ειναι και φιλόζωοι

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Kαλησπέρα και πάλι! Ευχάριστα τα νέα! Δίδυμα παρακαλώ, είμαι στην 7η εβδομάδα (έχω ακόμη μέλλον!), και ο γιατρός, αν και αρνητικός στο να έχω σκύλο, μου είπε να μην τον φιλάω μόνο και να προσέχω να μην πηδάει πάνω στην κοιλιά μου. Δεν έχει πρόβλημα στο να τον χαϊδεύω, αρκεί να είναι εντάξει, καθαρός δλδ. Με τίποτα δεν με αφήνει να χαϊδέψω τα αδέσποτα κουκλάκια μου , γιατί ζουν έξω και δεν ξέρουμε το τι τρώνε και πόσο υγιείς είναι.
Κατα τα άλλα, μου είπε με τον προγεννετικό έλεγχο να κάνω και το τεστ για τοξόπλασμα, και μου είπε ότι κινδυνεύουμε κυρίως απο τα μη καλά ψημένα κρέατα και απο τα όχι καλά πλυμμένα λαχανικά.
Μου είπε τόοοοοοοοοσα πράγματα για την διατροφή που απο ένα σημείο και μετά έχασα τον μπούσουλα, αλλα είχα και τον Σηφαλιό και την σίστερ, που κρατούσαν υποσημειώσεις!
Ευτυχώς κανένα απολύτως πρόβλημα τελικά!
Και στο κρεββάτι μαζί μου ξάπλωσε το μεσημέρι, και τον καραχάϊδεψα!

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Εμένα το μόνο που με ανησυχεί στην όλη υπόθεση είναι ότι ο γυναικολόγος σου είναι και συγγενής σου. Που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ήδη μιλημένος και δασκαλεμένος από το υπόλοιπο σόι..

Καλή εγκυμοσύνη σου εύχομαι και καλή λευτεριά!

(Χριστουγεννιάτικο θα είναι το μωρό?)

Εδώ το λες σύμπτωση, αλλα τα δίδυμα θα γεννηθούν την μέρα των γενεθλίων μου! Κανονικά θα γεννιόντουσαν 10 Δεκέμβρη, αλλα επειδή είναι πρώτη γέννα και δίδυμα, θα γεννήσω με καισαρική 1 βδομάδα νωρίτερα. :D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αν και οφ φορουμ... τι κακό αυτό με τις καισαρικές στην Ελλάδα, 7 μήνες πριν αποφασίζουν ότι θα γεννηθούν με καισαρική :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn