Εγκυμοσύνη και συμβίωση με σκυλί!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλημερα και με το καλο!

Οταν η μαμα μου ηταν εγκυος εμενα υπηρχε ηδη γατα στο σπιτι και ο γυναικολογος ειπε αμεσως να φυγει.
Η μαμα εξηγησε με πολυ ομορφο τροπο οτι η γατα θα μεινει και ή θα τις δωσει συμβουλες ή θα αλλαξει γιατρο.

Δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις για τιποτα, ουτε φυσικα να κουρευεις καθε μηνα το σκυλο. Ειναι και μικροσωμος οποτε δεν θα εχεις φοβο για αποτομα τραβηγματα κλπ.

Εμενα δεν ειχε και παιδιατρο υπερ της συμβιωσης παιδιου-γατας(εκει παθαινουν μεγαλυτερη υστερια οι γιατροι αποτι με το σκυλο) αλλα η μαμα μου περα βρεχει.
Το μονο που ισως εκανα οταν με το καλο θα ερθει το μωρακι θα ηταν να καθαριζω τα πατουσια του σκυλου μετα τη βολτα(τωρα δεν το κανω), κατα τα αλλα δεν θα αλλαζα τιποτα :)

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Η τριχα της γατας δεν μεταφερει πολυ πολυ σπανια και ενα μικροβιο?Τοξοπλασμα νομιζω...
καλημερα!το τόξοπλάσμα μπορεί να υπάρχει στα κοπρανα της γάτας και όχι στην τρίχα της.Ειναι πολύ σπάνιο(βασικά απίθανο ) να νοσησει άνθρωπος που έχει γάτες και διατηρεί τους στοιχειώδης κανόνες υγιεινής(πχ μάζεμα κοπρανων με φτυάρι και όχι με τα χέρια).

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Αληθεια??Καλα εξωφρενικο!Απ'οσο θυμαμαι παντως εμεις στα γατακια διναμε παντα ενα χαπακι για τοξοπλασμα..
Παντως η εγκυμονουσα γυναικα ειναι καλο να συναναστρεφεται με ζωα και απο ψυχολογικη αποψη(για τη γνωστη ευεργετικη δραση ενος ζωου στην ψυχολογια του ανθρωπου), αλλα και απο αποψη ανοσοποιητικου συστηματος!Το να ζει η εγκυμονουσα σε ενα απολυτα αποστειρωμενο περιβαλλον δεν ειναι και το καλυτερο για το βρεφος και για τις αμυνες που αυτο θα αναπτυξει...

δεν είναι εξωφρενικό, εξωφρενικό είναι πόσες δεν εξετάζουν καν τα κατοικίδια τους, μια ανάλυση αίματος στην τελική, και τα πετάνε στον δρόμο μόλις μάθουν ότι είναι εγκυμονούσες! Εγώ πάντως είμαι απο τις τυχερές εγκυμονούσες που θα συναναστρέφομαι με την αγάπη της ζωής μου για όσο καιρό ακόμη θα με ανέχεται! - όχι δεν τον αγαπάω απλά τον Δία, είναι ο έρωτας της ζωής μου!

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Καλημερα και με το καλο!

Οταν η μαμα μου ηταν εγκυος εμενα υπηρχε ηδη γατα στο σπιτι και ο γυναικολογος ειπε αμεσως να φυγει.
Η μαμα εξηγησε με πολυ ομορφο τροπο οτι η γατα θα μεινει και ή θα τις δωσει συμβουλες ή θα αλλαξει γιατρο.

Δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις για τιποτα, ουτε φυσικα να κουρευεις καθε μηνα το σκυλο. Ειναι και μικροσωμος οποτε δεν θα εχεις φοβο για αποτομα τραβηγματα κλπ.

Εμενα δεν ειχε και παιδιατρο υπερ της συμβιωσης παιδιου-γατας(εκει παθαινουν μεγαλυτερη υστερια οι γιατροι αποτι με το σκυλο) αλλα η μαμα μου περα βρεχει.
Το μονο που ισως εκανα οταν με το καλο θα ερθει το μωρακι θα ηταν να καθαριζω τα πατουσια του σκυλου μετα τη βολτα(τωρα δεν το κανω), κατα τα αλλα δεν θα αλλαζα τιποτα :)

εγώ του τα καθάριζα απο πάντα γιατί έχω και """σιχασιάρη""" άντρα! απλά τότε μέναμε σε γκαρσονιέρα, και ήταν αδύνατο να μην ανέβει ο Δίας στο κρεβάτι, οπότε αναγκαστικά καθαρίζαμε πατουσάκια, μετά έπινε νερό , έτρωγε και ερχόταν στο κρεβάτι μας!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Η τριχα της γατας δεν μεταφερει πολυ πολυ σπανια και ενα μικροβιο?Τοξοπλασμα νομιζω...
είχα διαβάσει ότι τοξόπλασμα μπορείς να κολλήσεις ακόμη κι απο λαχανικά που δεν είναι καλά πλυμμένα, και βλέποντας πόσες τρώνε σαλάτες σε ταβέρνες και εστιατόρια...χμμμμμμμ,δεν ξέρω κατα πόσο θα κολλήσουν απο την γάτα ή απο το μαρούλι που μασουλάνε!
Το τοξοπλασμα βρισκετα στα κοπρανα της γατας και οχι στη τριχα της.
Για να κολλησεις τοξοπλασμα απο τις γατες, εφοσων η ιδια εχει πρεπει να παρεις τα κακα της και να τα φας(σορρυ για τη περιγραφη :p)
Ειναι ΠΑΡΑ πολυ σπανιο να κολλησεις απο γατα τοξοπλασμα. Αντιθετα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος κατα τη περιοδο της εγκυμοσυνης με τα αψητα κρεατα και τα λαχανικα τα οποια δεν ειναι καλα πλυμενα.

Εγω ειμαι 22 ειμαι μια ζωη μεσα στις γατες και τα αδεσποτα, δεν πλενω τα χερια μου καθε φορα που καθαριζω τις λεκανες, ολα τα γατια τα δικα μου και οσα εχω φιλοξενησει εχουν περασει καποια στιγμη διαρροια την οποια μπορει να τυχει καταλαθος να ακουμπησω ειτε στο μαζεμα ειτε μου χει τυχει γατι που του εφευγαν ακομα και πανω μου και ειμαι αρνητικοτατη στο τοξοπλασμα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αληθεια??Καλα εξωφρενικο!Απ'οσο θυμαμαι παντως εμεις στα γατακια διναμε παντα ενα χαπακι για τοξοπλασμα..
Δεν υπαρχει χαπι που δινεις στη γατα για το τοξοπλασμα :confused:
Μηπως εννοεις το χαπι αποπαρασιτωσης που δινεις ετσι κι αλλιως και σε σκυλους και σε γατες? :confused:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο ενα παιδι να μεγαλωνει με σκυλο, και δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην εγκυμοσυνη!!!

Με το καλο!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Το τοξοπλασμα βρισκετα στα κοπρανα της γατας και οχι στη τριχα της.
Για να κολλησεις τοξοπλασμα απο τις γατες, εφοσων η ιδια εχει πρεπει να παρεις τα κακα της και να τα φας(σορρυ για τη περιγραφη :p)
Ειναι ΠΑΡΑ πολυ σπανιο να κολλησεις απο γατα τοξοπλασμα. Αντιθετα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος κατα τη περιοδο της εγκυμοσυνης με τα αψητα κρεατα και τα λαχανικα τα οποια δεν ειναι καλα πλυμενα.

Εγω ειμαι 22 ειμαι μια ζωη μεσα στις γατες και τα αδεσποτα, δεν πλενω τα χερια μου καθε φορα που καθαριζω τις λεκανες, ολα τα γατια τα δικα μου και οσα εχω φιλοξενησει εχουν περασει καποια στιγμη διαρροια την οποια μπορει να τυχει καταλαθος να ακουμπησω ειτε στο μαζεμα ειτε μου χει τυχει γατι που του εφευγαν ακομα και πανω μου και ειμαι αρνητικοτατη στο τοξοπλασμα.

κρεατοφάγος δεν είμαι, πολύ σπάνια κανα κοτόπουλο γιατί γενικά τα λυπάμαι , αλλα με λαχανικά και σιτάρι έχω θέμα τρελλό! Θα πλένω τα λαχανικά καλύτερα, αλλα κρέας στο σπίτι δεν θα μπεί μέχρι να μου περάσει κι αυτό με τις μυρωδιές, μόνο που μυρίζω κρέας αναγουλιάζω!ο Σήφης το πήρε λίγο στραβά αλλα υπάρχουν και τα γυράδικα και τα σουβλατζίδικα στην τελική! ;)

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο ενα παιδι να μεγαλωνει με σκυλο, και δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην εγκυμοσυνη!!!

Με το καλο!

Sent from my iPad using Tapatalk HD
χίλια θενκς! άντε και πήρα τα πάνω μου με όσα διάβασα, τουλάχιστον αν μη τι άλλο προετοιμάστηκα ψυχολογικά!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
είχα διαβάσει ότι τοξόπλασμα μπορείς να κολλήσεις ακόμη κι απο λαχανικά που δεν είναι καλά πλυμμένα, και βλέποντας πόσες τρώνε σαλάτες σε ταβέρνες και εστιατόρια...χμμμμμμμ,δεν ξέρω κατα πόσο θα κολλήσουν απο την γάτα ή απο το μαρούλι που μασουλάνε!
κρεατοφάγος δεν είμαι, πολύ σπάνια κανα κοτόπουλο γιατί γενικά τα λυπάμαι , αλλα με λαχανικά και σιτάρι έχω θέμα τρελλό! Θα πλένω τα λαχανικά καλύτερα, αλλα κρέας στο σπίτι δεν θα μπεί μέχρι να μου περάσει κι αυτό με τις μυρωδιές, μόνο που μυρίζω κρέας αναγουλιάζω!ο Σήφης το πήρε λίγο στραβά αλλα υπάρχουν και τα γυράδικα και τα σουβλατζίδικα στην τελική! ;)
Yπαρχει φορουμ το οποιο εχει να κανει για εγκυμοσυνες και μωρα.
Που και που διαβαζω και οσες εχουν κανει διακοπη κυησης για τοξοπλασμα δεν εχουν καμια σχεση με ζωα.
Στο σπιτι σου τρωγε οτι θες γιατι ξερεις πως εχουν μαγειρευτει. Εξω να μην τα τρως. Κοπελα κολλησε τοξοπλασμα απο σουβλακι που εφαγε σε σουβλατζιδικο.
Η κουμπαρα μου οταν ηταν εγκυος τα λαχανικα τα επλενε και τα αφηνε για κανα 10λεπτο στο ξυδι να σκοτωθουν τα μικροβια.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δεν υπαρχει χαπι που δινεις στη γατα για το τοξοπλασμα :confused:
Μηπως εννοεις το χαπι αποπαρασιτωσης που δινεις ετσι κι αλλιως και σε σκυλους και σε γατες? :confused:
Το εψαχνα τωρα στο ιντερνετ..Οντως δεν υπαρχει εχεις δικιο!!Ισως να ηταν για τα παρασιτα...Μαλλον θα λεγανε στην μανα μου που ειναι ολιγων τι μικροφοβικη οτι ειναι για το τοξοπλασμα γιατι εχει την "παλια νοοτροπια" οτι οι γυναικες αμα εχουν γατι στο σπιτι δεν μπορουν να κανουν παιδι!Και με πηρε και μενα η μπαλα και πιστεψα οτι ειναι για τοξοπλασμα..:p

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Yπαρχει φορουμ το οποιο εχει να κανει για εγκυμοσυνες και μωρα.
Που και που διαβαζω και οσες εχουν κανει διακοπη κυησης για τοξοπλασμα δεν εχουν καμια σχεση με ζωα.
Στο σπιτι σου τρωγε οτι θες γιατι ξερεις πως εχουν μαγειρευτει. Εξω να μην τα τρως. Κοπελα κολλησε τοξοπλασμα απο σουβλακι που εφαγε σε σουβλατζιδικο.
Η κουμπαρα μου οταν ηταν εγκυος τα λαχανικα τα επλενε και τα αφηνε για κανα 10λεπτο στο ξυδι να σκοτωθουν τα μικροβια.

κι εγώ έτσι θα τα κάνω, μου αρέσει και το ξύδι, θα μοσχοβολάνε μετά το 10λεπτο! γενικά δεν είμαι στην φάση να τρώω κρέας ούτε στο σπίτι ούτε έξω, αλλα θα προσέχω!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Με το καλό! :)

Σχετικά με το τοξόπλασμα, δεν υπάρχει χάπι πρόληψης ακόμα. Η μολυσμένη γάτα στα περιττώματά της αφήνει κάτι σαν κύστες με το παράσιτο. Οι κύστες σκάνε συνήθως μετά από 2 μέρες και τότε γίνεται κολλητικό. Η περίπτωση να σκάσουν το πρώτο 24ωρο είναι απειροελάχιστη. Αν καθαρίζει κάποιος την άμμο της γάτας 2 φορές την ημέρα, ακόμα και με το χέρι να τα μαζεύει δεν κινδυνεύει από το τοξόπλασμα. Οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται από ωμό ή κακά ψημένο κρέας και από άπλυτα λαχανικά.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Το εψαχνα τωρα στο ιντερνετ..Οντως δεν υπαρχει εχεις δικιο!!Ισως να ηταν για τα παρασιτα...Μαλλον θα λεγανε στην μανα μου που ειναι ολιγων τι μικροφοβικη οτι ειναι για το τοξοπλασμα γιατι εχει την "παλια νοοτροπια" οτι οι γυναικες αμα εχουν γατι στο σπιτι δεν μπορουν να κανουν παιδι!Και με πηρε και μενα η μπαλα και πιστεψα οτι ειναι για τοξοπλασμα..:p
Καλα, το μονο που ακουω απο τη γιαγια μου ειναι οτι εστω μια τριχα να φαω και παει στα πνευμονια μου(δεν της εχω πει οτι εχω φαει απειρες γιατι θα παθει καρδιακο), οχι απλα θα μεινω στειρα αλλα θα πεθανω επιτοπου.
Επισης η γιαγια μου ειναι θετικη στο τοξοπλασμα(τρωει ολη την ωρα λαχανικα) και εχει και λεει οτι κολλησε απο τον γατο μας(οταν ειχαμε τον πρωτο) που ηρθε μια φορα για 4 μερες Αθηνα και ουτε καν τον χαιδεψε.
Για να μη σου πω τι γινετε τωρα οταν ερχεται και εχει 7 ζουδια να κανουν σαν τρελα πανω απο το κεφαλι τους. Αν δει και το σκυλο και μαθει οτι τον εχουμε μεσα στο σπιτι παει, μπορει και να αυτοκτονησει.

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
θέλω να σας πώ όλους ότι μου ανεβάσατε πολύ την διάθεση και προετοιμάστηκα τουλάχιστον ψυχολογικά για το αυριανό ραντεβού! Τουλάχιστον ενημερώθηκα αρκετά κι άκουσα και πολλές απόψεις! Χίλια ευχαριστώ σε όλους σας, είμαι πολύ τυχερή τελικά που γράφτηκα εδώ!

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Διακο με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου και με έναν πόνο :) Ειλικρινά όσοι γιατροί ειναι αντίθετοι στην συμβίωση εγκύου με κατοικίδιο δε μπορω να καταλάβω που στηρίζουν τα επιχειρήματα τους!Και εμένα η θεία μου ειναι γυναικολογος εχει σκύλο και γάτες και σε καμία περίπτωση δε συμβουλεύει να μην έχουν επαφή οι εγκυμονουσες με τα ζωακια τους!Οποτε μη φοβάσαι τίποτα και οπως είπε και η ηλιαννα πιο πάνω δώσε μεγάλη προσοχή στην διατροφή σου ειδικά στα λαχανικά :)

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Με το καλό τό μωρακι σου!!!
Δύο εγκυμοσύνες έκανα και είχα σκύλους ,και η μαμα μου το ίδιο στις δικές της εγκυμοσύνες. Μόνο να μην πηδάει πάνω στην κοιλία σου. Εννοείται εμβολιασμενος και αποπαρασιτωμενος.
Διάβασε για τις ζωοανθρωπονοσους στο ίντερνετ για να μπορείς να αποστομωσεις τον γιατρό σου.
Άντε και καλή λευτεριά.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
εγώ επίτηδες έκανα συζήτηση στον γυναικολόγο μου πριν κάτι χρονια περί γάτας εγκυμοσύνης ktlp. γνωρίζοντας εξαρχής πως δεν κινδυνεύω...
ήθελα να δω τι tah μου απαντήσει για να τον κόψω αν είναι μια ώρα αρχύτερα και αν πάω αλλου...
ούτως η άλλως η σχέση που δημιουργούμε εμείς οι γυναίκες με τον γυναικολόγο μας είναι λίγο σχέση ζωής.
αφού λοιπόν τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κατ αρνητικό μου απάντησε με ερώτηση...
πιστεύεις πως θα "κολλησεις" κάτι?
του απάντησα όχι και μου είπε ε τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας...
με αυτό θέλω να πω πως πολλά είναι μέσα στο μυαλό μας....
για αυτό λοιπόν μην αφήσεις το σόι σου να σε επηρεάσει....
να τις κόβεις αυτές τις κουβέντες...
το ζω πρόσφατα από την νύφη του φίλου μου...
από τότε που έμεινε έγκυος δεν έχει πατήσει καν σπίτι μας
γιατί το σόι της την έχει τρελάνει με ηλίθιες τέτοιες απόψεις.

εύχομαι όλα να πάνε καλά για εσένα και το μωράκι σου :)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Χαιρομαι που μπηκα και διαβασα αυτο το ποστ σημερα..Εμαθα πολλα πραγματα!Ειλικρινα πιστευα οτι αν εχω γατα στο σπιτι,εχω και μεγαλες πιθανοτητες να κολλησω τοξοπλασμα...Και γι'αυτο απεφευγα να εχω και μεσα στο σπιτι!Και ειμαι και αθρωπος που με ενδιαφερουν και ψαχνω τετοια θεματα!!Τι σου ειναι τελικα η παραπληροφορηση...(ποιος θα μου χαρισει ενα αδεποτο γατακι???:p)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τοξόπλασμα μπορείς να κολλήσεις και από την γάτα, είτε μέσω κοπράνων είτε από το σάλιο της και είναι μόνο επικίνδυνο για το έμβρυο. Η πιο συχνή πηγή μόλυνσης όμως είναι τα ωμά κρέατα και λαχανικά.

Μπορείς να κάνεις τεστ, αν έχεις αντισώματα δεν ξανανοσείς. Αν δεν έχεις πρέπει να είσαι προσεκτική και να τηρείς τους κανόνες υγιεινής.
Όταν έμεινα έγκυος είχα 6 γάτες, αλλά ευτυχώς είχα αντισώματα οπότε δεν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι στην συμβίωση με αυτές, ούτε να σταματήσω να τρώω tartare και το κρέας saignant.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn