Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Αλήθεια πιστεύεις ότι θα υπάρξει τέτοιο πράγμα? Να περιμένω τα κομάντα του υπουργείου δηλαδή από Δευτέρα για να μου γράψουν το πρόστιμο των 1.200 ευρώ που μου αναλογεί επειδή φιλοξενώ και προωθώ αδέσποτο?

Όσο για το περιθώριο μέχρι την εφαρμογή περί εκθέσεων και αυτιών/ουρών, στην πραγματικότητα για να είναι δίκαιοι θα έπρεπε να εφαρμοστεί μετά από αρκετά χρόνια, ώστε να μην αδικηθεί η γενιά που είναι αυτή τη στιγμή κουτάβια ήδη κομμένα.

Ξαναλέω όμως ότι έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα εφαρμοστούν όλα αυτά...

Sir, δεν ξέρω αν θα σε σοκάρει η δήλωση μου αλλά δεν διαφωνώ με όλα όσα υποστηρίζεις. Κάποια στέκουν ως απόψεις αν και δεν έχεις μπει στον κόπο να τα στηρίξεις ψύχραιμα με τα ανάλογα επιχειρήματα. Με την εμμονή και τις κραυγές σου όμως, λυπάμαι που θα το πω αλλά θυμίζεις "τη Λουκά των αντιφιλόζωων". Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι εφιάλτες σου είναι γεμάτοι με στριφνές κυρίες με μεγάλες μύτες και ταπεράκια τροφής για αδέσποτα στα χέρια. Ξέρεις φαντάζομαι ότι υπάρχουν εκθέτες αλλά και εκτροφείς που βοηθάνε παράλληλα αδέσποτα και σωματεία... Εκεί τι κάνεις? Φτύνεις του μισούς και κρατάς το υπόλοιπο μισό στεγνό?

Αν σε εξοργίζει η αμάθεια/ημιμάθεια περί εκθέσεων, εκτροφής κλπ μήπως αντί να καταριέσαι για το δικαίωμα των φιλοζωικών να εκφράζονται και να ενημερώνουν για ότι καλώς ή κακως θεωρούν σωστό, πρέπει να βρεις ένα τρόπο να εκφραστεί και η άλλη άποψη?
χαχαχαχαχα 666 the number of the beast, προσεξε μονο τι δηλωνεις δημοσια γιατι μπορει να δεις καμια παραγραφο ξαφνικα και για τα ξωτικα.
η αληθεια ειναι οτι τοσο στην ανοικτη διαβουλευση οσο και εδω (στο τοπικ με τα αυτια) εχω τεκμηριωσει απολυτα την θεση μου και με επιστημονικες ερευνες και απο προσωπικες εμπειριες. εχω εξηγησει:

Α)το αυθαιρετο της κακοποιησης-ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ.αλλα δεν ηξερα τι μου γινεται ειμαι ενα σαδιστικο γουρουνι οπως εκατομυρια αλλοι στον κοσμο. ξερουν μονο οι εν ελλαδοι εκφραστες νομων που βαλονται απο παντου οπου εχουν εφαρμοστει.

Β)Τα επωφελή για την υγεια αποτελεσματα που μπορει να εχουν:γλυτωνεις σιγουρα τους τραυματισμους στην ουρα οπου υπαρχουν στατιστικα για το ποσο συχνα εμφανιζονται και σιγουρα γλυτωνεις και τις οποιες οτιτιδες (με ποιο μικρο βαθμο εμφανισης).παλι δεν ηξερα, τοσες φυλες δηλαδη τι επαθαν με τις ουρες. ξερουν αυτοι γιατι ειχαν ολοι απο 5 ντοπερμαν ακοπα στο σπιτι τους. να καθαριζω τα αυτια:δηλαδη υπολοιποι τι επαθαν που τα καθαριζουν.

Γ)ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ?: εχω εξηγησει οτι τα κυνοειδη (λυκος, ντινγκο) στην φυση το αυτι το εχουν ορθιο. το αυτι κατω ειναι χαρακτηριστικο που δοθηκε απο τον ανθρωπο γιατι βοηθουσε στο κυνηγη.ειμαι ψευτης.

Δ)To ανεβασμενο αυτι προς τα πανω βοηθαει στην αλληλεπιδραση με το περιβάλλον γιατι το σκυλι ακουει καλητερα (και να φυλαει καλητερα) και γιατι του δινεις την δυνατοτητα να εκφραζεται κουνοντας τα οπως τα λυκοσκυλοειδη. προφασεις εν αμαρτια.

Ε) Την κυνοφιλικη ιστορικη παραμετρος του πραγματος: μιλαμε για προτυπα μορφολογιας και φαινοτυπους 100 χρονων που ξαφνικα επειδη καποιος το αποφασισε πρεπει να παραμορφωθούν να χασει η ρατσα την ταυτοτητα της και να γινει κατι αλλο.καβαλημενο καλαμι ασχολεισαι με την εκτροφη και ναζιστικες μεθοδους εκτροφης

Ζ) το γεγονος οτι ο ο νομος απλα στοχευει στην οργανωμενη κυνοφυλια χωρις καποιο κυνοφιλικο σκεπτικο. ετσι γιατι εσεις με τις εκθεσεις τα κανεται ολα

εχω πολλες φορες εξηγησει οτι μιλαμε για επεμβαση με ελαχιστη ενοχληση για το ζωντανο ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ που εχουν μονο θετικα αποτελεσματα και ξενιζει μονο σε οσους εχουν ανθρωποποιησει τα ζωντανα

μετα απο 100 φορες εχω βαρεθει να τους παιρνω στα σοβαρα και το εχω ριξει στα παρατραγουδα

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
φτου ρε πουστη μου.....τωρα δεν θα μπορουμε να κρυψουμε τα αποτυχημενα εκτροφικα αυτια....
μιας και το ειπες ειναι γνωστο στου φωτεινουληδες οτι ακομα και στα ακοπα πρεπει να τα σπας οταν ειναι φλοπ?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
μονο αρκουδακια της αγαπης κ μικρο μου πονυ εβλεπα...κατα τα αλλα,αδυνατω να καταλαβω τι εννοεις....εχουν οι φωτεινουληδες αυτια φλοπ?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Οι φωτεινούληδες αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν έχουν καθόλου αυτιά. :D
Αλλά Lawrence δεν εννοούσε ακριβώς αυτό ο Sir.
Sir, γι'αυτό σου λέω... Γράψε καμιά πρόταση παραπάνω αν θες να γίνεσαι κατανοητός. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι θα συμφωνήσουν όλοι μαζί σου αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Γιατί μας βλέπω σε λίγο να ψάχνουμε το πρότυπο του φωτεινούλη κατά fci...

Και πριν επιστρέψεις στην οικονομία λέξεων, θα ήθελες μήπως να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό?
προσεξε μονο τι δηλωνεις δημοσια γιατι μπορει να δεις καμια παραγραφο ξαφνικα και για τα ξωτικα.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
το μεγάλο ΓΜΤ της υπόθεσης............:(
Πραγματι...:(

χαχαχαχαχα 666 the number of the beast, προσεξε μονο τι δηλωνεις δημοσια γιατι μπορει να δεις καμια παραγραφο ξαφνικα και για τα ξωτικα.
η αληθεια ειναι οτι τοσο στην ανοικτη διαβουλευση οσο και εδω (στο τοπικ με τα αυτια) εχω τεκμηριωσει απολυτα την θεση μου και με επιστημονικες ερευνες και απο προσωπικες εμπειριες. εχω εξηγησει:

Α)το αυθαιρετο της κακοποιησης-ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ.αλλα δεν ηξερα τι μου γινεται ειμαι ενα σαδιστικο γουρουνι οπως εκατομυρια αλλοι στον κοσμο. ξερουν μονο οι εν ελλαδοι εκφραστες νομων που βαλονται απο παντου οπου εχουν εφαρμοστει.

Β)Τα επωφελή για την υγεια αποτελεσματα που μπορει να εχουν:γλυτωνεις σιγουρα τους τραυματισμους στην ουρα οπου υπαρχουν στατιστικα για το ποσο συχνα εμφανιζονται και σιγουρα γλυτωνεις και τις οποιες οτιτιδες (με ποιο μικρο βαθμο εμφανισης).παλι δεν ηξερα, τοσες φυλες δηλαδη τι επαθαν με τις ουρες. ξερουν αυτοι γιατι ειχαν ολοι απο 5 ντοπερμαν ακοπα στο σπιτι τους. να καθαριζω τα αυτια:δηλαδη υπολοιποι τι επαθαν που τα καθαριζουν.

Γ)ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ?: εχω εξηγησει οτι τα κυνοειδη (λυκος, ντινγκο) στην φυση το αυτι το εχουν ορθιο. το αυτι κατω ειναι χαρακτηριστικο που δοθηκε απο τον ανθρωπο γιατι βοηθουσε στο κυνηγη.ειμαι ψευτης.

Δ)To ανεβασμενο αυτι προς τα πανω βοηθαει στην αλληλεπιδραση με το περιβάλλον γιατι το σκυλι ακουει καλητερα (και να φυλαει καλητερα) και γιατι του δινεις την δυνατοτητα να εκφραζεται κουνοντας τα οπως τα λυκοσκυλοειδη. προφασεις εν αμαρτια.

Ε) Την κυνοφιλικη ιστορικη παραμετρος του πραγματος: μιλαμε για προτυπα μορφολογιας και φαινοτυπους 100 χρονων που ξαφνικα επειδη καποιος το αποφασισε πρεπει να παραμορφωθούν να χασει η ρατσα την ταυτοτητα της και να γινει κατι αλλο.καβαλημενο καλαμι ασχολεισαι με την εκτροφη και ναζιστικες μεθοδους εκτροφης

Ζ) το γεγονος οτι ο ο νομος απλα στοχευει στην οργανωμενη κυνοφυλια χωρις καποιο κυνοφιλικο σκεπτικο. ετσι γιατι εσεις με τις εκθεσεις τα κανεται ολα

εχω πολλες φορες εξηγησει οτι μιλαμε για επεμβαση με ελαχιστη ενοχληση για το ζωντανο ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ που εχουν μονο θετικα αποτελεσματα και ξενιζει μονο σε οσους εχουν ανθρωποποιησει τα ζωντανα

μετα απο 100 φορες εχω βαρεθει να τους παιρνω στα σοβαρα και το εχω ριξει στα παρατραγουδα
μαρεσει το παθος για τα αυτια: για τα πετ σοπ μουγκα.
Πραγματι...:rolleyes:
.

Αλήθεια πιστεύεις ότι θα υπάρξει τέτοιο πράγμα? Να περιμένω τα κομάντα του υπουργείου δηλαδή από Δευτέρα για να μου γράψουν το πρόστιμο των 1.200 ευρώ που μου αναλογεί επειδή φιλοξενώ και προωθώ αδέσποτο?

Όσο για το περιθώριο μέχρι την εφαρμογή περί εκθέσεων και αυτιών/ουρών, στην πραγματικότητα για να είναι δίκαιοι θα έπρεπε να εφαρμοστεί μετά από αρκετά χρόνια, ώστε να μην αδικηθεί η γενιά που είναι αυτή τη στιγμή κουτάβια ήδη κομμένα.

Ξαναλέω όμως ότι έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα εφαρμοστούν όλα αυτά...
Τι να σου πω...Και εγω αμφιβαλω για το κατα ποσο θα εφαρμοστουν ολα αυτα και το πότε...
Για το περιθωριο στις εκθεσεις ναι, οσο μεγαλυτερο τοσο πιο απαλυντικο οσον αφορα τις συνεπειες στους ιδιοκτητες ακρωτηριασμενων σκυλιων. Ας ελπισουμε να υπαρξει καποια σωστη διαχειριση εκει, και να υπαρχει μεταβατικη περιοδος λαμβανοντας υπ οψην την ημερομηνια γεννησης του ζωου. Το να περιμενουμε να φυγει μια γεννια νομιζω οτι παει στο αλλο ακρο. Νομιζω 2-3 χρονια ειναι καλα για να εμφανιστει και να διακριθει ενας σκυλος.

Αν επρεπε να διαλεξεις το πιο επιβλαβες για τον χαρακτηρα καποιου αναμεσα στην αμαθεια, την ημιμαθεια, και την υπερμαθεια, ποιο θα διαλεγες ;

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το σπάσιμο του νεύρου δεν μας πειράζει, ούτε το μπότοξ, ούτε τα προσθετικά....μας πειράζει το κόψιμο.... Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι είναι πιο τίμιο και ανώδυνο είναι απλά αφελής...
Άσχετο, δηλαδή με το νεο νομο τα στειρωμένα παίζουν κανονικά;;;;;;;

Επίσης, με ποιά λογική τα αδέσποτα ορίζουν το μέλλον της εκτροφής; Ε ρε βρεγμένη σανίδα που πάει χαμένη....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Άσχετο, δηλαδή με το νεο νομο τα στειρωμένα παίζουν κανονικά;;;;;;;
Τελειως Κουφό ; :rolleyes: Εκει πραγματικα, εχω μενει καγκελο απο το μεσημερι που το διαβασα! Εκτος και αν δεν καταλαβαινουμε σωστα το κειμενο, αβυσσος...:rolleyes:

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Αναφερεσαι στο αρθρο 7, παραγραφο 4 που μιλαει για την συμμετοχη στις εκθεσεις.
Το Άρθρο 7 Παράγραφος 4 λέει
“Η στείρωση του ζώου δεν θεωρείτε ακρωτηριασμός”

Επειδή τα ελληνικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα... Μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα λεξικό και να μας πει τι γράφει δίπλα στην λέξη “ακρωτηριασμός” ? Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη?

Μήπως ακρωτηριασμός είναι η “η αποκοπή ενός μέλους ή τμήματος του μέλους του σώματος από το υπόλοιπο σώμα” ?
Η στείρωση είναι ακρωτηριασμός τελικά η δεν είναι?

ΥΓ. Είμαι υπέρ των στειρώσεων και βοηθάω φιλοζωικές οργανώσεις που στειρώνουν αδέσποτα.
ΥΓ2. Ζω με 2 σκυλιά με "ακρωτηριασμένα"
αυτιά.

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Απορίες:

Απαγορεύετε η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/γνωστοποίηση αγγελιών για υιοθεσία ζώου συντροφιάς , αν δεν αναφέρεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής σήμανσης εκτός αν η αγγελία γίνεται από φιλοζωικό σωματείο και αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του.
Οι παρακάτω αγγελίες είναι νόμιμες ή παράνομες;...

Δίδεται ο σκυλάκος της φωτογραφίας στην τιμή του 1 ευρώ.Επικοινωνήστε στο 6977777...φτού και βγαίνω!
Πωλούνται κουτάβια Ντόπερμαν Κ9 και Βασιλικά Κόλεϊ στις καλύτερες τιμές...Pet Soukis!
Διατίθενται κουτάβια από τον Stiro von Soukis και την Lola Bou Zoukis...von Soukis Land!
Χαρίζεται Ιγκουάνα 2 ετών μαζί με το [email protected]
Ανταλλάσσω χρυσόψαρα subukin με ενήλικη Grammostola pulchra...Ραντεβού στο πλοίο!
Δηλαδή υπάρχει διαφορά υιοθεσίας, πώλησης και ανταλλαγής;...
Εμπόρου, εκτροφέα, σωματείου και ιδιώτη;...
Ζώου συντροφιάς σκύλου, γάτας, ψαριού, χελώνας, σαύρας, αράχνης, παπαγάλου....;

Απαγορεύετε η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα, καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.
Δε θα ξαναδούμε, δηλαδή, τα πόνυ στην Ερμού τα Χριστούγεννα;
Ούτε θα βγάζουμε φωτογραφίες με τον πύθωνα;
Το Αττικό Πάρκο είναι "δημόσιο θέαμα" ή/και "δημόσια έκθεση";...Το εισιτήριο εισόδου είναι συμβολικού χαρακτήρα;...Ποια η λογική εξαίρεσης;
Το κουταβάκι στη βιτρίνα και τα πουλάκια στα κλουβιά στο πεζοδρόμιο του pet shop "πιάνεται" ως "δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό";...Ποια η λογική εξαίρεσης;

Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείτε με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο που είναι εξίσου αυστηρό.
Η διατήρηση σκύλου σε αλυσίδα 3 μέτρων επί 24ώρου βάσεως είναι κακοποίηση;
Η διατήρηση σκύλου σε μπαλκόνι 1x2 μέτρα επί 24ώρου βάσεως είναι κακοποίηση;
Η διατήρηση σκύλων σε γυάλες 50x50 εκατοστών επί 24ώρου βάσεως είναι κακοποίηση;
Η διατήρηση ψαριών σε ποτηράκια είναι κακοποίηση;
...

...ενώ δεν επιτρέπετε και η είσοδος στην χώρα ζώων συντροφιάς, χωρίς σήμανση.
Ποια θεωρούμε "ζώα συντροφιάς" και τι εννοούμε "σήμανση";

Αν αλλάξω ταυτότητα ή διαβατήριο οφείλω να ενημερώνω και τον κτηνίατρο για να ενημερώνει με την σειρά του τις πληροφορίες του chip;

Σε περίπτωση θανάτου του ανθρώπου που τα στοιχεία του είναι καταχωρημένα στο chip και/άρα είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του σκύλου οφείλουμε να προσκομίσουμε πιστοποιητικό θανάτου στον κτηνίατρο καθώς και νόμιμη κληρονομιά ή συμβόλαιο μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του σκύλου;

Το κατοικίδιο μπορεί να ταξιδέψει σε άλλη χώρα συνοδευόμενο μόνο από τον ιδιοκτήτη που τα στοιχεία του είναι περασμένα στην βάση δεδομένων;

...και με κάποιον τρίτο αλλά με έγγραφη βεβαίωση από τον ιδιοκτήτη που τα στοιχεία του είναι περασμένα στην βάση δεδομένων;

...από τον οποιονδήποτε;

Πως ορίζεται ο "φυσικός τρόπος διαβίωσης του ζώου";

Που ακριβώς στον Δήμο παραδίδω το κατοικίδιο ζώο που πλέον δε θέλω;

Για αδέσποτα ως 60 ημερών ( δηλαδή αν είναι 100 ημερών και δε το γράψω θα το καταλάβουν; ) μπορώ να γράψω τα στοιχεία ηλεκτρονικής σήμανσης μιας θηλυκιάς που ξέρω ως μητέρας ( ή κάνετε και DNA; );

Ποια είναι αυτά τα "ανατομικά ή φυσιολογικά χαρακτηριστικά ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς που μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία και ευζωία του θηλυκού αναπαραγωγικού ζώου συντροφιάς";

Ποιος τα κρίνει και με βάση τι;

Στις εκθέσεις ζώων συντροφιάς ή στις επιδείξεις που υπάρχει εισιτήριο δεν υπάρχει παράβαση νόμου;

Αν οι εκθέσεις θεωρούνται "σπορ", μπορεί το κράτος να θέτει όρους σε ένα σπορ νομοθετώντας ( μπορεί να θέσει παράνομο το offside π.χ. και να μετρούν όλα τα γκολ; );

Αν οι εκθέσεις δεν είναι "σπορ"...τι είναι;...Αν είναι "εργαλείο εκτροφής" τότε τι "ρόλο" παίζουν τα στειρωμένα ζώα;

Σκύλος που του λείπει δάχτυλο μπορεί να συμμετέχει;...Δόντι;...Όρχεις;

Σε πολυκατοικία που δεν υπάρχει απαγόρευση σχετική με τα ζώα μπορώ να έχω στο διαμέρισμα μου 6 σκύλους;...Σε μονοκατοικία;

Θα έχουμε προσλήψεις δηλαδή σε Δήμους και Κοινότητες μια που θα συσταθούν Δημοτικά και Διαδημοτικά κτηνιατρεία, συνεργεία περισυλλογής από εκπαιδευμένα άτομα, κλπ.;

Πόσες περιοχές στην ευρύτερη Αθήνα (αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα) δεν έχουν κοντά σχολείο, νοσοκομείο, παιδικό σταθμό, ιδιωτική κλινική, αεροδρόμιο, λιμάνι, δρόμο ταχείας κυκλοφορίας;

Αν, όπως διατύπωσα σε προηγούμενη απορία, επιτρέπετε να έχω 6 σκύλους γιατί η μεταφορά τους θεωρείτε εμπορική μετακίνηση;...Θα χρειάζομαι τιμολόγιο και δελτίο αποστολής;

Δηλαδή, ο άνθρωπος που εισάγει μαζικά ζώα προερχόμενα από οπουδήποτε, τα διατηρεί σε γυάλες, ποτηράκια, κλουβάκια, έχει υψηλή θνησιμότητα ζώων που απλά θεωρείτε "φύρα εμπορεύματος" και πολλά άλλα...μπορεί να συμμετέχει ή να διοργανώνει εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα "προάγουν την φιλοζωία";

...και μην βρεθεί κανείς να πεί πως δεν πιστεύω πως με αυτό το νομοσχέδιο δεν έγινε επιτέλους η "τομή" που όλοι περιμέναμε στο χώρο των κατοικίδιων...Πιπέρι!

Υ.Γ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω Υπουργείο, Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο που έλαβαν σοβαρά υπόψη τους κάθε παρατήρηση που έγινε στην διαβούλευση του opengov...Άλλος ένας θεσμός που πραγματικά έχει δώσει μια άλλη έννοια στους όρους "Δημοκρατία", "Συμμετοχή" και "Σας γράφω στα παπάκια μου"...

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Με αυτά που ρωτάς μην σε ξαναακούσω να γκρινιάζεις γιατί δεν σου απαντάει κανένας! :p

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ασε μας ρε γιατρε και εσυ με τις χαζομαρες σου! εδω λυσαμε το κυριοτερο προβλημα την συμμετοχη των κομενων στις εκθεσεις και εσυ ασχολεισαι με λεπτομεριες. ειναι γνωστο γιατρε μου οτι λεφτα υπαρχουν. θαααααααααα κανουμε προσληψεις, θααααααααα φτοιαξουμε βαση δεδομενων, θαααααααααα παρουμε χιλιαδες σκανερ για να κανουν τα οργανα την δουλεια τους, θαααααααα βγαλουμε και 50 διευκρινηστικες για να σου λυσουμε χαζουλη ολες τις απορειες, θα βγουμε και στο σκαι

εγω εχω και αλλες απορειες. το 9 μηνο μεταξυ γεννων απο που προεκυψε? υπαρχει καποια γνωμοδοτηση του πανεπιστημιου κτηνιατρικης?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Με αυτά που ρωτάς μην σε ξαναακούσω να γκρινιάζεις γιατί δεν σου απαντάει κανένας! :p
Χαχα, αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω! The GuestionFreak ? :p

Περα απο την πλακα τωρα ο DjSoukis μου προκαλει τοσο εντυπωση, οσο και απορια. Κατα καιρους εμφανιζεται με σαφη λογο, πληρη κειμενα, και στοχευει με μεγαλη ακριβεια σε σημαντικα πραγματα και παραμετρους. Πολλες φορες εχει αναρωτηθει και ο ιδιος γιατι δεν απαντωνται οι ερωτησεις του. Πιστευω οτι απο σημερα ειμαστε σε καλο δρομο(οχι για να απαντηθουν, αλλα για να λυθει η απορια του γιατι οχι)...:):D

Το Άρθρο 7 Παράγραφος 4 λέει
“Η στείρωση του ζώου δεν θεωρείτε ακρωτηριασμός”
Eδω πραγματικα εχω σηκωσει τα χερια ψηλα και εγω απο χθες το μεσημερι...:eek::rolleyes:

Το μονο που μπορω να σκεφτω, ειναι οτι μιλωντας αυστηρα για την συμετοχη στις εκθεσεις η συγκεκριμενη παραγραφος, σπευδει να διευκρινησει με αυτον τον καθολου διεκρινιστικο τροπο οτι για την συμετοχη στις εκθεσεις και μονο, δεν θεωρειται ακρωτηριασμος(παρολο που ανατομικα μπορει να ειναι), ουτως ωστε να μην μπορει να λαβει μερος ενα στειρωμενο ζωο. Άβυσσος...:rolleyes:

Μια αλλη ''δικαιολογια'' για αυτην την παραγραφο, θα ηταν οτι εφοσον μιλαμε για εκθεσεις μορφολογιας(κατι σαν καλλιστεια) διαγωνιζονται τα δειγματα κατα ποσο ειναι μορφολογικα αριστα και αυτον δεν γινεται κατ΄αναγκην για λογους αναπαραγωγης. Οι εκτροφεις ειναι ελευθεροι αλλωστε να ζευγαρωνουν τα σκυλια που αυτοι θεωρουν καταλληλα. Αλλα θα δινεται η δυνατοτητα παραλληλα και σε αλλους(ιδιωτες πχ) με στειρωμενα σκυλια να τα επιδειξουν, να παρουν κρισεις και να τα συγκρινουν με τα υπολοιπα της εκθεσης.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Απορίες:

Υ.Γ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω Υπουργείο, Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο που έλαβαν σοβαρά υπόψη τους κάθε παρατήρηση που έγινε στην διαβούλευση του opengov...Άλλος ένας θεσμός που πραγματικά έχει δώσει μια άλλη έννοια στους όρους "Δημοκρατία", "Συμμετοχή" και "Σας γράφω στα παπάκια μου"...

θεά παιδί μου
θεά

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Οι ερωτήσεις φυσικά είναι ρητορικού χαρακτήρα, αλλά επειδή αυτό εδώ είναι ένα κακώς κείμενο για πολλούς
Η διατήρηση σκύλου σε μπαλκόνι 1x2 μέτρα επί 24ώρου βάσεως είναι κακοποίηση;
Η διατήρηση σκύλου σε μπαλκόνι 1χ2 μέτρα επί 24ώρου βάσεως είναι κακοποίηση!

Αλλά δεν είναι κακοποίηση δηλαδή όταν το μπαλκόνι το λέμε βεράντα και είναι 5χ25;

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Κακοποίηση, βασανισμός, βάναυση μεταχείριση, πράξεις βίας...

Τι είναι πέρα από εντυπωσιακές λέξεις σε ένα κείμενο;

Ιδιοκτήτης pet shop με σκυλάκια σε προθήκες 50x50 εκατοστά, πολλές φορές 2-4 μαζί, σε ζέστη ή κρύο, στην βιτρίνα του καταστήματος και 24/7 πολλές φορές για μήνες...Αρκετά συχνά "απώλειες", θάνατοι από ασθένειες.

Εκπαιδευτής σκύλων που χρησιμοποιεί prong και e-collar, υπερβολικά ή λάθος κατά κάποιους και οι σκύλοι υποφέρουν και πονούν (πάλι κατά κάποιους).

Ιδιοκτήτης pet shop που στοιβάζει κατά δεκάδες πτηνά σε κλουβιά, χωρίς να εξετάζονται, χωρίς να καθαρίζονται άριστα και με σταθερή θνησιμότητα.

Ιδιοκτήτης pet shop με ψαράκια σε ενυδρειάκια χωρίς σεβασμό σε μικροκλιματικά/περιβαλλοντικά χαρακτητιστικά, που θυμίζουν κονσέρβα από την μεγάλη συγκέντρωση ψαριών σε μικρό χώρο και που πάντα κάποια επιπλέουν νεκρά.

Ιδιώτης, ιδιοκτήτης σκύλου που αγόρασε μια πανομοιότυπη προθήκη pet shop και διατηρεί το chiuahua του εκεί, σε ένα δωμάτιο ή μια βεράντα.

Ιδιοκτήτης pet shop που διατηρεί ψάρια Μονομάχους σε πλαστικά ποτηράκια, που πεθαίνουν πριν πουληθούν ή επειδή δεν πωλήθηκαν έγκαιρα.

Ιδιώτης που του αρέσει να βάζει Μονομάχους στο ίδιο ενυδρείο για να τους βλέπει να "μονομαχούν".

Εκτροφέας που διατηρεί κάποια σκυλιά του σε box 80x100 εκατοστά για το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου.

Ιδιώτης που εκπαιδεύει το σκύλο του στην πλατεία με "τραβήγματα", "τινάγματα", "σηκώματα" και φωνές.

Ιδιώτης που ταΐζει τον βόα του ζωντανά κουνελάκια.

Ιδιώτης που δεν θέλει να ταΐσει τον βόα του ζωντανά ζώα και αυτός πεθαίνει από ασιτία.

Ιδιοκτήτης σκύλου που ο σκύλος του δεν έχει βγεί ποτέ βόλτα.

Ιδιοκτήτης 2 γάτων που για τις 12 ώρες που λείπει περιορίζει τις γάτες στην τουαλέτα.

Ιδιοκτήτης γάτας που είναι vegeterian και νομίζει ότι πρέπει και η γάτα του να είναι.

Ιδιοκτήτης Ντόμπερμαν που του έχει κόψει τα αυτιά για να είναι όμορφος.

Ιδιοκτήτης Westie που του αφαίρεσε τους όρχεις για να είναι ήσυχος.

Ποια από τα παραπάνω είναι κακοποίηση, βασανισμός, πράξεις βίας;

Ποιοι από τους παραπάνω παρανομούν;

Ποιον ο νόμος τον "εξαιρεί" και για ποιους λόγους;

Ποιος κρίνει τι είναι τι;

Ποιος επιβάλει ποινές και με τι κριτήρια;

Πως εγώ, ο απλός πολίτης, θα καταλάβω αν αυτό που εγώ κρίνω ως "κακοποίηση" είναι και αξιόποινο ή άξιο καταγγελίας;

Με ποια κριτήρια κάποιοι εξαιρούνται από τον νόμο για κακοποίηση, βασανισμό, βίαιες πράξεις;

Χρησιμοποιούνται κάποιες λέξεις απλά για εντυπωσιασμό, αντιπερισπασμό ή άλλοθι;

...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ελα ντε...Πολυ απροσδιοριστα ολα αυτα στα επιμαχα αρθρα. Αραγε μπορουν να φτασουν με καποιο τροπο ολες αυτες οι ερωτησεις στους ''αρμοδιους'' ; Γιατι για να απαντηθουν εδω χλωμο το βλεπω. Πιο πολυ για να μας ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι ειναι καποια πραγματα καθως τα διαβαζουμε. Βεβαια επισης χλωμο ειναι να απαντηθουν και απο εκει, οποτε εδω θα μεινουν...:(

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα

Τι είναι πέρα από εντυπωσιακές λέξεις σε ένα κείμενο;

Ιδιοκτήτης pet shop με σκυλάκια σε προθήκες 50x50 εκατοστά, πολλές φορές 2-4 μαζί, σε ζέστη ή κρύο, στην βιτρίνα του καταστήματος και 24/7 πολλές φορές για μήνες...Αρκετά συχνά "απώλειες", θάνατοι από ασθένειες.

Εκπαιδευτής σκύλων που χρησιμοποιεί prong και e-collar, υπερβολικά ή λάθος κατά κάποιους και οι σκύλοι υποφέρουν και πονούν (πάλι κατά κάποιους).

Ιδιοκτήτης pet shop που στοιβάζει κατά δεκάδες πτηνά σε κλουβιά, χωρίς να εξετάζονται, χωρίς να καθαρίζονται άριστα και με σταθερή θνησιμότητα.

Ιδιοκτήτης pet shop με ψαράκια σε ενυδρειάκια χωρίς σεβασμό σε μικροκλιματικά/περιβαλλοντικά χαρακτητιστικά, που θυμίζουν κονσέρβα από την μεγάλη συγκέντρωση ψαριών σε μικρό χώρο και που πάντα κάποια επιπλέουν νεκρά.

Ιδιώτης, ιδιοκτήτης σκύλου που αγόρασε μια πανομοιότυπη προθήκη pet shop και διατηρεί το chiuahua του εκεί, σε ένα δωμάτιο ή μια βεράντα.

Ιδιοκτήτης pet shop που διατηρεί ψάρια Μονομάχους σε πλαστικά ποτηράκια, που πεθαίνουν πριν πουληθούν ή επειδή δεν πωλήθηκαν έγκαιρα.

Ιδιώτης που του αρέσει να βάζει Μονομάχους στο ίδιο ενυδρείο για να τους βλέπει να "μονομαχούν".

Εκτροφέας που διατηρεί κάποια σκυλιά του σε box 80x100 εκατοστά για το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου.

Ιδιώτης που εκπαιδεύει το σκύλο του στην πλατεία με "τραβήγματα", "τινάγματα", "σηκώματα" και φωνές.

Ιδιώτης που ταΐζει τον βόα του ζωντανά κουνελάκια.

Ιδιώτης που δεν θέλει να ταΐσει τον βόα του ζωντανά ζώα και αυτός πεθαίνει από ασιτία.

Ιδιοκτήτης σκύλου που ο σκύλος του δεν έχει βγεί ποτέ βόλτα.

Ιδιοκτήτης 2 γάτων που για τις 12 ώρες που λείπει περιορίζει τις γάτες στην τουαλέτα.

Ιδιοκτήτης γάτας που είναι vegeterian και νομίζει ότι πρέπει και η γάτα του να είναι.

Ιδιοκτήτης Ντόμπερμαν που του έχει κόψει τα αυτιά για να είναι όμορφος.

Ιδιοκτήτης Westie που του αφαίρεσε τους όρχεις για να είναι ήσυχος.

Ποια από τα παραπάνω είναι κακοποίηση, βασανισμός, πράξεις βίας;

Ποιοι από τους παραπάνω παρανομούν;

Ποιον ο νόμος τον "εξαιρεί" και για ποιους λόγους;

Ποιος κρίνει τι είναι τι;

Ποιος επιβάλει ποινές και με τι κριτήρια;

Πως εγώ, ο απλός πολίτης, θα καταλάβω αν αυτό που εγώ κρίνω ως "κακοποίηση" είναι και αξιόποινο ή άξιο καταγγελίας;

Με ποια κριτήρια κάποιοι εξαιρούνται από τον νόμο για κακοποίηση, βασανισμό, βίαιες πράξεις;

...
Χωρίς ερωτηματικό η απάντηση σε όλα είναι η τελευταία σου ερώτηση
Χρησιμοποιούνται κάποιες λέξεις απλά για εντυπωσιασμό, αντιπερισπασμό ή άλλοθι

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ

Παραθετω μονο αυτα απο ολο το κειμενο γιατι ειναι προφανες οτι δεν μπορω να απαντησω εγω(και μαλλον κανενας μας εδω) εκ μερους αυτων που συνεταξαν αυτον τον ''νομο''. Το βαζω σε διαλυτικα γιατι δεν ειναι δυνατον να λειτουργησει ως νομος με την ακριβη εννοια της λεξης για τους λογους που ειναι προφανεις: Δεν μπορει να αγγιξει ξεκαθαρα καθε πτυχη οοολων αυτων των θεματων των οποιων πραγματευεται. Δεν εχει ξεκαθαρα αρθρα και παραγραφους σε παρα πολλα θεματα. Θα μπορουσε να ειναι 100% ξεκαθαρος ; Μαλλον οχι, αλλα το ποσοστο στο οποιο το πετυχαινει ειναι πολυ μικρο τελικα.

Θα ηταν ενδιαφερον να βλεπαμε και να συγκριναμε αναλογα νομοσχεδια απο αλλες χωρες με αποδεδειγμενη σε καποιο βαθμο κυνοφιλικη και φιλοζωικη παιδεια. Υπαρχουν τετοιες χωρες και ειναι χωρες της Δυτ. Ευρωπης με μεγαλυτερη εμπειρια και λυμενα καποια σημαντικα θεματα. Εκτος και αν νομιζουμε ως Ελληνάρες καποιοι οτι δεν εχουν να μας πουν κατι ολοι οι αυτοι, ''εμεις ξερουμε'' καλυτερα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν