Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όπα
τώρα έβαλες μιά νέα συνιστώσα
προφανώς και αναφέρεσαι στο αρσενικό γένος της στύσης......!!!.........???........?!?!?!?!?!
φαινόμενο που αγνοούσα μέχρι πρότινος.........:p
με μπέρδεψες πάλι

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
όπα
τώρα έβαλες μιά νέα συνιστώσα
προφανώς και αναφέρεσαι στο αρσενικό γένος της στύσης......!!!.........???........?!?!?!?!?!
φαινόμενο που αγνοούσα μέχρι πρότινος.........:p
με μπέρδεψες πάλι
ουψ αναψα και μπερδεψα το στηθος με το στυσος!!
το οποιο δεν υ παρχει, νομιζω..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
άναψες?
γιατί πότε έσβησες?????:lol:

η ημιμάθεια σκοτώνει που λένε
και δυστυχώς ο χώρος μας έχει πολύ ημιμάθεια και πολλούς που πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα

το κοινό σημείο όμως είναι η αγάπη προς τον σκύλο(μην ξεχνάμε ότι ,κι όμως, υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο σκύλος -τον φοβούνται-τον σιχαίνονται κλπ)
και εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε

όταν ο Χ νομίζει ότι ο εκτροφέας ζευγαρώνει αλύπητα σκυλιά με σκοπό το κέρδος και μόνο
λογικό να κατηγορεί τους εκτροφείς
ή όταν νομίζει ότι ερασιτεχνική εκτροφή είναι "έχω δύο σκυλιά και τα ζευγαρώνω για να πουλάω κουτάβια" λογικό επίσης να αντιδρά

κι εγώ κι εσύ-αν μέχρι εκεί ξέραμε- έτσι θα αντιδρούσαμε ,όπως αυτοί που """κατηγορούμε""" τώρα
γιατί η εκκίνηση μας θα ήταν η αγάπη για τον σκύλο

βέβαια
εσύ συνέχισε να τα χώνεις-το κάνεις πολύ καλά
και άσε με εμένα να προσπαθώ να εξομαλύνω τις αντιθέσεις
ο καθένας με τα ταλέντα του
:)

άκου να πάμε απο το ξύρισε το στήθος
στο σελετίβο φαλιμέντο
και στο αρσενικό της στύσης...........πολύ ζέστη ρε γμτ..........

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ουψ αναψα και μπερδεψα το στηθος με το στυσος!!
το οποιο δεν υ παρχει, νομιζω..
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααα
άναψες?
γιατί πότε έσβησες?????
αχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααα
άκου να πάμε απο το ξύρισε το στήθος
στο σελετίβο φαλιμέντο
και στο αρσενικό της στύσης.
ΤΙ ΛΕΝΕ???
τέλος πάντων αυτό με το κοινό μας σημείο που είναι η αγάπη για το σκύλο το έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Αυτό το κοινό μας σημείο όμως, δυστυχώς κοκόνι μόνο να μας ενώσει δεν μπορεί, ούτε καν στα πλαίσια μιας διαδικτυακής κοινότητας, πόσω μάλλον εκτός...
Και δεν νομίζω ότι φταίει η ημιμάθεια και η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ (και τη γάτα - ασχολούνται με όλα τα αδέσποτα) γι' αυτή την κατάσταση. Ακόμα και ο ημιμαθής μπορεί να μάθει. Αυτός με τις παρωπίδες, όμως, ο αλαζόνας, είναι κωφώς και εννοείται αμετάπειστος. Στην οργανωμένη φιλοζωία θα έχεις δει κι εσύ πρακτικές που δεν θυμίζουν σε τίποτα εκφράσεις αγάπης.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στην οργανωμένη φιλοζωία θα έχεις δει κι εσύ πρακτικές που δεν θυμίζουν σε τίποτα εκφράσεις αγάπης.
Προφανώς. Αυτό ισχύει σε κάθε (σκυλο)χώρο όμως, οχι μόνο σ'αυτόν της φιλοζωίας.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν καταλαβαίνω γιατί ένα κοινό σημείο δεν αρκεί για να μας ενώσει.........
άλλωστε αποτελεί εξ ορισμού ένα ήδη συνδετήριο σημείο

μην μπερδευεσαι που κάποιοι παριστάνουν ότι αγαπούν τον σκύλο ενώ ατα βάθος δίνουν διέξοδο σε κόμπλεξ τους ή απλά κυνηγάνε τον βιοπορισμό.......

όσοι ενδιαφερόμαστε για τον σκύλο μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό του-απλά
ξαναλέω
κι εγώ αρχικά έλεγα όχι στους ακρωτηριασμούς
όχι στις στειρώσεις
όχι στην εκτροφή ζώων απο συγκεκριμένους ανθρώπους
έτσι καταλάβαινα με όσα ήξερα\
όταν διάβασα/άκουσα/συζήτησα/σκέφτηκα κατάλαβα ότι δεν είναι ορθές οι αντιλήψεις μου
και ξαναλέω ήδη παρατηρώ κυρίως στο facebook και εδώ, ατομα με φαινομενικά παγιωμένες αντιλήψεις ότι πχ όλοι οι εκτροφείς είναι παπιμιλάδες και πουλάνε μέσω πετσοπ να έχουν καταλάβει ότι δεν είναι έτσι

εννοώ ότι βλέπω μιά πρόοδο και δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα υπάρξει περισσότερη

και για το παρατρίχα που αναφέρθηκε - δεν το παρακολουθώ συχνά μεν - αλλά όσες φορές έτυχε είδα να ενημερώνει αρκετά για θέματα κυναθλημάτων και επιλεκτικής εκτροφής και για την σημασία της κοινωνικοποίησης και όλα αυτά που μέχρι πριν δέκα πχ χρόνια τα ήξεραν όσοι ήταν του κύκλου ή κυνήγαγαν ξένα βιβλία κλπ

λίγο περισσότερο ένταση στο θέμα πέτσοπ θα ήθελα -αλλά το εχω πεί και στο θέμα που μιλαγαμε για το παρατρίχα συγκεκριμένα

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
δεν καταλαβαίνω γιατί ένα κοινό σημείο δεν αρκεί για να μας ενώσει.........
άλλωστε αποτελεί εξ ορισμού ένα ήδη συνδετήριο σημείο
Μήπως ξέρεις περισσότερα για τους σκύλους απ'ότι για τους ανθρώπους?:(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
στο θέμα με την διάσωση των αδέσποτων εστίαζαν και είχαν δίκιο
πέρασαν και τα αυτιά και τις ουρές ανάμεσα

Πολύ Κρίμα.
η ιστορία μένει να το αποδείξει........μέχρι τότε θα έχουμε τους ακρωτηριασμούς να γίνονται με μπαλταδάκια απο τους μετέπειτα ιδιοκτήτες και σε τελείως λάθος ηλικία - και τους τραυματισμούς να στοιχίζουν και να μολύνονται επίσης σε λάθος ηλικία

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν νομιζω οτι ειναι Κριμα. Ο νομος κινειται προς την σωστη κατευθυνση. Αυτο με τους λαθος ακρωτηριασμους ηδη γινοτανε και προφανως θα συνεχισει μα γινεται απο μεριδα ιδιοκτητων για τους γνωστους λογους που μπορει να επικαλειται ο καθενας.

Η ελπιδα ολων ειναι οτι θα αλλαξει η ''ιδανικη'' εικονα που εχουν στο μυαλο καποιοι για ορισμενες φυλες και αυτο θα γινει σταδιακα βεβαια, αλλα(και) μεσα απο τις εκθεσεις μορφολογιας που θα βγαινουν οι εξαιρετοι και οι πρωταθλητες μορφολογιας της καθε φυλης.

Το περαστικα(μας), θα ταιριαζε αν εκοβαν καποιοι τα δικα μας αυτια...;) Ευτυχως ομως αυτο δεν συμβαινει! :cool: Περαστικα και αγυριστα, θα συμπληρωνα εγω...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το θέμα είναι ότι το ζώο υποφέρει όταν ακρωτηριάζεται σε όχι σωστή ηλικία-
αν οι εκτροφείς μπορούσαν να τα κόβουν θα ήταν καλύτερα απο τώρα που αναγκαστικά αυτοί που θέλουν κομμένα θα το κάνουν μόνοι τους αργότερα
εντωμεταξύ απαγορεύει στις εκθέσεις
στα πετσοπ θα τα πουλάνε κομμένα...........
πως ακούγεται αυτό?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
το θέμα είναι ότι το ζώο υποφέρει όταν ακρωτηριάζεται σε όχι σωστή ηλικία-
αν οι εκτροφείς μπορούσαν να τα κόβουν θα ήταν καλύτερα απο τώρα που αναγκαστικά αυτοί που θέλουν κομμένα θα το κάνουν μόνοι τους αργότερα
εντωμεταξύ απαγορεύει στις εκθέσεις
στα πετσοπ θα τα πουλάνε κομμένα...........
πως ακούγεται αυτό?
Καθολου ωραια δεν ακουγονται ολα αυτα. Και για αυτο πρεπει να παψουν. Και αυτο θα αρχισει(και) απο τους εκτροφεις και τις εκθεσεις και ελπιζουμε ολοι να επεκταθει σταδιακα σε ολους.

Το θεμα ειναι να αλλαξει η ''ιδανικη'' εικονα στο μυαλο των πολλων οπως εγραψα και πιο πανω. Οτι καποιοι καφροι θια συνεχισουν να υπαρχουν αυτο ειναι γεγονος. Ας μειωθουν για αρχη(και ο νομος προς αυτην την κατευθυνση κινειται), και βλεπουμε. Οπως ειπες και εσυ, η ιστορια θα δειξει...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μα είναι καταπίνω την καμήλα και διυλίζω το κουνούπι....
ή λάθος κάνω?

το απαγορεύουμε εκεί που είχε ελάχιστες αρνητικές έως οριακά θετικές συνέπειες
και δεν το απαγορεύουμε εκεί που έχει σίγουρα αρνητικές

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
το απαγορεύουμε εκεί που είχε ελάχιστες αρνητικές έως οριακά θετικές συνέπειες
και δεν το απαγορεύουμε εκεί που έχει σίγουρα αρνητικές
Δεν ξερω απο που βγαινει αυτο το συμπερασμα. Ο νομος ειναι γενικος και απευθυνεται για ολους φανταζομαι. Εκτος και αν μου διαφευγει κατι...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απαγορευεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων στις εκθέσεις λέει
μπορεί να μην καταλαβαίνω εγώ κάτι βέβαια

δεν λέει απαγορεύεται Ο ακρωτηριασμός ζώων
ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι το ζώο είχε τραυματιστεί πολύ και ο κτηνίατρος σύστησε και εκτέλεσε ακρωτηριασμό ;)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
απαγορευεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων στις εκθέσεις λέει
μπορεί να μην καταλαβαίνω εγώ κάτι βέβαια

δεν λέει απαγορεύεται Ο ακρωτηριασμός ζώων
ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι το ζώο είχε τραυματιστεί πολύ και ο κτηνίατρος σύστησε και εκτέλεσε ακρωτηριασμό ;)
Αναφερεσαι στο αρθρο 7, παραγραφο 4 που μιλαει για την συμμετοχη στις εκθεσεις. Στο αρθρο 16, λεει οτι απαγορευεται γενικα και ο ακρωτηριασμος.

Οπως εχω ξαναγραψει, σωστα εχουν αρχισει και απαγορευονται τα ζωα που εχουν ακρωτηριαστει με παρεμβαση των ιδιοκτητων στις εκθεσεις γιατι ετσι θα αλλαξει σιγα σιγα στο μυαλο καποιων η εικονα καποιων φυλων που καλως ή κακως εχουν γινει γνωστες και αποδεκτές με κομμενα αυτια ή ουρες. Φανταζομαι οτι καποιος που ειναι πολυ κολλημενος για τους λογους που ο ιδιος γνωριζει καλυτερα θα κοψει παλι κατι απο τον σκυλο του. Αυτοι ομως θα πρεπει να σημαινει οτι θα μπορουν να πανε και σε εκθεσεις μορφολογιας ; Δεν νομιζω...

Oσον αφορφα τις εκθεσεις υπαρχει ενα πολυ σημαντικο θεμα: Θα ηταν πραγματικα αδικο να μην υπαρξει μεταβατικη περιοδος, ουτως ωστε να μην αποκλειστουν σκυλια που ήδη εχουν ακρωτηριαστει και εχουν λαβει μερος σε 1 τουλαχιστον εκθεση.

Ενας εκτροφεας που εχει επενδυσει χρηματα-κοπο-χρονο σε εναν σκυλο, ή και ενας απλος ιδιοκτητης λατρης μιας φυλης που ήδη εχει σκυλο με κομμενα αυτια γιατι του τα εκοψε αυτος ή γιατι ετσι τον παρελαβε απο το εκτροφειο, θα πρεπει να εχει την δυνατοτητα να λαβει μερος εστω και με καποιο χρονικο οριο προκειμενου να μην ζημιωθει ολοκληρωτικα απο την αιφνιδια εφαρμογη του νεου νομου..

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Το περαστικα(μας), θα ταιριαζε αν εκοβαν καποιοι τα δικα μας αυτια...;) Ευτυχως ομως αυτο δεν συμβαινει! :cool: Περαστικα και αγυριστα, θα συμπληρωνα εγω...
Αχ τι γλυκο και εξυπνο συγκινηθηκα, ποσο μαρεσει οταν ανθρωποποιουμε τα ζωντανα κατα το βολευειν. ελιπζω μονο ο κηδεμονας σου να μην σε αναγκασε να βαλεις ποτε σιδερακια, γιατι αλλιως ειναι ενα σαδιστικο γουρουνι που για να βρεις ταιρι σε ταλαιπορουσε χρονια. ουτε να σε βαπτισε γιατι και η βαπτιση ειναι μια επιπονη και στρεσογοννα διαδικασια για τους ανθρωπους.

μαρεσει το παθος για τα αυτια: για τα πετ σοπ μουγκα.

παντως πρεπει να γινουμε ευρωπη σε ολα: ειναι καταπτυστο οτι στην ελλαδα του 2011 που απαγορευονται τα κομενα σκυλια να επιτρεπεται να κυκλοφορουν ελευθερα και να επαναπροωθουνται τα αδεσποτα. πρεπει να γινουμε ευρωπη: ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

υ.γ. καταγγελια για τα καταφυγια που θα περιθάλπουν ατσιπαριστα ζωντανα που θα κανουμε?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αχ τι γλυκο και εξυπνο συγκινηθηκα, ποσο μαρεσει οταν ανθρωποποιουμε τα ζωντανα κατα το βολευειν. ελιπζω μονο ο κηδεμονας σου να μην σε αναγκασε να βαλεις ποτε σιδερακια, γιατι αλλιως ειναι ενα σαδιστικο γουρουνι που για να βρεις ταιρι σε ταλαιπορουσε χρονια. ουτε να σε βαπτισε γιατι και η βαπτιση ειναι μια επιπονη και στρεσογοννα διαδικασια για τους ανθρωπους.

μαρεσει το παθος για τα αυτια: για τα πετ σοπ μουγκα.

παντως πρεπει να γινουμε ευρωπη σε ολα: ειναι καταπτυστο οτι στην ελλαδα του 2011 που απαγορευονται τα κομενα σκυλια να επιτρεπεται να κυκλοφορουν ελευθερα και να επαναπροωθουνται τα αδεσποτα. πρεπει να γινουμε ευρωπη: ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

υ.γ. καταγγελια για τα καταφυγια που θα περιθάλπουν ατσιπαριστα ζωντανα που θα κανουμε?
:rolleyes::rolleyes:

E, αφου το βλεπεις γλυκο και εξυπνο και σου αρεσει και συγκινηθηκες κιολας...

Φανταζομαι οτι αν εσυ θελεις να κοψεις αυτια και ουρα δεν θα σε εμποδισει κανεις, οποτε προς τι η ενταση...; Τωρα αν θες να πας σε εκθεση μορφολογιας, ειναι κατι τελειως διαφορετικο και υπαρχουν διαφοροι κανονες λειτουργιας, κανονισμοι και προυποθεσεις οπως πολυ καλυτερα γνωριζεις. Κατα καιρους, διαφοροποιουνται καποια πραγματα στους κανονισμους. Καποιοι συμφωνουν καποιοι διαφωνουν, ειναι φυσικο αυτο.

Για τα πετσοπ μουγκα? Δεν νομιζω...Και δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να συμφωννει σε σχεση με την πωληση ζωων και τον τροπο διακινησης-προελευσης τους απο τα πετσοπ.
Εκει δυστυχως ειναι πολυ πιο περιπλοκο για να το αγγιξουν και δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος σε αυτο το κομματι του νομου...:(

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
απο την αιφνιδια εφαρμογη του νεου νομου..
Αλήθεια πιστεύεις ότι θα υπάρξει τέτοιο πράγμα? Να περιμένω τα κομάντα του υπουργείου δηλαδή από Δευτέρα για να μου γράψουν το πρόστιμο των 1.200 ευρώ που μου αναλογεί επειδή φιλοξενώ και προωθώ αδέσποτο?

Όσο για το περιθώριο μέχρι την εφαρμογή περί εκθέσεων και αυτιών/ουρών, στην πραγματικότητα για να είναι δίκαιοι θα έπρεπε να εφαρμοστεί μετά από αρκετά χρόνια, ώστε να μην αδικηθεί η γενιά που είναι αυτή τη στιγμή κουτάβια ήδη κομμένα.

Ξαναλέω όμως ότι έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα εφαρμοστούν όλα αυτά...

Sir, δεν ξέρω αν θα σε σοκάρει η δήλωση μου αλλά δεν διαφωνώ με όλα όσα υποστηρίζεις. Κάποια στέκουν ως απόψεις αν και δεν έχεις μπει στον κόπο να τα στηρίξεις ψύχραιμα με τα ανάλογα επιχειρήματα. Με την εμμονή και τις κραυγές σου όμως, λυπάμαι που θα το πω αλλά θυμίζεις "τη Λουκά των αντιφιλόζωων". Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι εφιάλτες σου είναι γεμάτοι με στριφνές κυρίες με μεγάλες μύτες και ταπεράκια τροφής για αδέσποτα στα χέρια. Ξέρεις φαντάζομαι ότι υπάρχουν εκθέτες αλλά και εκτροφείς που βοηθάνε παράλληλα αδέσποτα και σωματεία... Εκεί τι κάνεις? Φτύνεις του μισούς και κρατάς το υπόλοιπο μισό στεγνό?

Αν σε εξοργίζει η αμάθεια/ημιμάθεια περί εκθέσεων, εκτροφής κλπ μήπως αντί να καταριέσαι για το δικαίωμα των φιλοζωικών να εκφράζονται και να ενημερώνουν για ότι καλώς ή κακως θεωρούν σωστό, πρέπει να βρεις ένα τρόπο να εκφραστεί και η άλλη άποψη?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν