Εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Το θέμα είναι να πάτε να γράψετε όλοι οτι θα τους θυμάστε στις επόμενες εκλογές και θα φάνε μαύρο. άμα το ακούσουν πολλές φορές μπορεί να τους κοπεί ο βήχας

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω πηρα τηλεφωνο και στη νομαρχεια στο αρμοδιο τμημα και μου εδωσαν τα ιδια τιποτα παρα πανω ,και μιλησα στου Δυτικου τομεα ,αλλα το βραδυ περιμενω απαντηση απο Αλεξανδρουπολη μηπως και εκει εχουν κατι παραπανω λογω κτηνοτροφων ,θα σας ενημερωσω

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Πρέπει να πηγαίνουμε κάθε μέρα έξω απο τα πετ σοπ με πλακάτ. Και να ενημερώνουμαι τον κόσμο

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Βαγγελη οι πωλησεις ζωων στα pet shop αποφερουν χρημα και κατα συνεπεια δυναμη ,πες μου εσυ πως εγω μια μη επαγγελματιας εκτροφεας ,και ας εχω σκυλια ποιοτητας μπορω να πολεμησω αφου το ιδιο το κρατος μου ριχνει σπρωξια για να φτασω στα καταβαθα της γης ? πες μου που να παω και που να φωναξω ,τιποτα φωνη βωοντος εν τη ερημω

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Προσωπικά πιστεύω ότι οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες και τα περί δημόσιας διαβούλευσης κτλ είναι να'χαμε να λέγαμε...
Πιστεύει κανείς, ότι κάποιος από τους "αρμόδιους" μπαίνει στον κόπο να κοιτάξει τις γνώμες και τις απόψεις όσων γράφουν, είτε είναι υπέρ είτε κατά;;;; Ή ότι με τις φωτιές που έχουν στα μπατζάκια τους, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους;

Προφανώς η όποια αντίδραση είναι απαραίτητη, και δεν πρέπει να τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν, αλλά όταν είσαι απογοητευμένος από ότι συμβαίνει, όταν βλέπεις ότι ότι και να κάνεις δεν πιάνει τόπο, τότε τι;;;;

Όλα γίνονται με γνώμονα το χρήμα και ποσώς τους ενδιαφέρει αν εσύ Krina (δανείζομαι το όνομά σου) ξημεροβραδιάζεσαι πάνω από τη μάνα και τα κουτάβια της. Από τη στιγμή που από εσένα δεν βγάζουν τίποτε, δεν τους νοιάζει....Και ούτε φυσικά θα ρωτήσουν αν τα έξοδα σου για μια σωστή γέννα είναι δεκαπλάσια από τα έσοδα...
Άρα; Τι μένει; Από που βγάζουν τα περισσότερα; Από πετ σοπ, ας πούμε...
Χώρια που νομίζω ότι γέννες θα πρέπει να κάνουν αυτοί που το κατέχουν και το μπορούν.
(Αλλά αυτό έχει ξανασυζητηθεί...)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οι επαγγελματιες του χωρου κανουν εξαιρετη εκτροφη ,ειχαν και εμας να σιγονταρουμε την κατασταση με λιγα ναι μεν αλλα εξαιρετα δε δειγματα φυλης ,αλλωστε δεν χρειαζομασταν και παραπανω γιατι ουτε εμεις αλλα ουτε και οι επαγγελματιες ειναι παραγωγοι ,τωρα αν φυγουμε εμεις απο τη μεση θα μεινουν μονο οι επαγγελματιες ,τα κουταβια δεν θα επαρκουν ,ο κοσμος τωρα θελει κουταβι ως συνηθως αλλα δεν θα το βρισκει ,ετσι αμεσως αμεσως αυξανετε η ζητηση στα pet shop και στους byb και δωστου ακομα περισσοτερο κερδος και βεβαια περισσοτερες εισαγωγες απο puppy mills

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κάτσε κι εσύ να δείς τι θα ζητάει
ή αν θα περάσει τελικά
μπορεί να αφήσει τις λίγες γέννες ελευθερες

και μετά πάλι υπάρχουν και τα παράθυρα.......αυτά που χρειάζονται στους ελληνικούς νόμους για να ξεβρωμίζει λίγο απο την μούχλα και την σαπίλα του συστήματος ;)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω εχω ηδη παρει τις αποφασεις μου και εχω ηδη βρει το τροπο αντιμετωπισης ,ο οποιος ειναι κανονικοτατα νομιμος ,γιατι οποιος αγαπα κατι δεν το παρατα ,μαλιστα οποιος ερασιτεχνης εκτροφεας (με καταχωρυμενη επωνυμια και με συμμετοχη στις εκθεσεις και με οτι αλλο απαιτειται και χαρακτηριζει την επιλεκτικη εκτροφη)παρακολουθει τη συζητηση και θελει ας επικοινωνησει μαζι μου

το θεμα της συζητησης ομως που κανω ειναι το πως ο νομος μπορει να καταστρεψει την κυνοφιλια

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Ναι, αλλά γιατί πάλι παράθυρα;;;;
Δεν μπορεί να λέει ξεκάθαρα το και το....;;;;

Αλλά έτσι γίνεται πάντα, γεμίζουμε νόμους, διατάγματα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και χάνουμε τον μπούσουλα...
Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι ψηφίζουν (για τα νομοσχέδια μιλάω...)

Αθάνατο ελληνικό κράτος...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Για τη χορήγηση της άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του τυχόν συναρμόδιου Υπουργού, καθορίζονται οι ειδικοί όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι χώροι εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας των ζώων συντροφιάς, ως προς τις εγκαταστάσεις, τους χώρους διαμονής ή παραμονής των ζώων, τις συνθήκες ευζωίας, και του αναγκαίου εξοπλισμού ανά είδος ζώου, η αρμόδια αρχή ελέγχου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια .
Μετά την έκδοση του νόμου σε ΦΕΚ, Ο τρόπος και οι λεπτομέρειες εφαρμογής ορίζονται από υπουργικές αποφάσεις. Εκεί γίνεται το μεγάλο παιχνίδι στην Ελλάδα. Οι υπουργικές συνήθως δεν βγαίνουν σε opengov και μπορεί να είναι μέχρι και φωτογραφικές....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
....και η ουσία των πραγμάτων συνήθως βρίσκεται εκεί -στις υπουργικές αποφάσεις.....

το θέμα είναι ότι σημαντικά θέματα όπως οι απαγόρευση της πώλησης ζώων απο πετ-σοπ όπως και η μαζική τους εισαγωγή δεν απαγορεύτηκαν -για άλλη μια φορά..!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χμμμμ, καλά κάνετε και γκρινιάζετε, αλλά, ως γνωρίζετε, ουδέν κακόν αμιγές καλού, ως έλεγαν κι οι αρχαίοι ημών κλπ. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι το εξής: το τεφτέρι που δημοσιεύτηκε και η δουλειά του ποδαριού που είδαμε τέθηκε υπόψη των πολιτών. Αυτό καταρχήν είναι σημαντικότατο για τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας, αφού σπανιότατα μέχρι τώρα συμβουλεύονταν "τη λαϊκή κυριαρχία" (μαλακίες στο πάτερο) για τις μαλακίες που ψήφιζαν. Το ότι το κάνουν αυτή τη στιγμή είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αφού καλούμαστε να τους γράψουμε. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτοί στο να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να γράψουμε όλοι μαζί ένα νόμο.

Απ' την άλλη μεριά, υπάρχει και το εξής σημαντικό: για να κάνουν τα παραπάνω, πα να πει ότι αισθάνονται την πίεση ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αλλά ΚΑΙ ΑΠΕΞΩ ότι πρέπει να κάνουν κάτι για τα ζώα! Αυτό σημαίνει ότι έχουν λάβει ήδη πολλές ροχάλες. ΟΚ, ίσως να μην το κάνουν γιατί αγάπησαν ξαφνικά τους σκύλους, άλλωστε ο/η συγγραφέας του νομοσχεδίου δείχνει ότι έχει μεσάνυχτα στα βουνά από κατοικίδια. Ξέρουν όμως ότι αν περάσουν μαλακία ή δε λάβουν υπόψη τους τον κόσμο που θα τους κατακρίνει δημιουργικά, θα φάνε ακόμα περισσότερες ροχάλες που στο τέλος θα γίνουν πτυελοδοχείο και μάλιστα ΔΙΕΘΝΩΣ αφού τα βγάλανε στο ίντερνετ. Φαντάζεστε τότε τα ρεζιλίκια? Διότι ακριβώς αυτό τους οδήγησε στο να γράψουν το νόμο και αυτό τους οδηγεί γενικά να πράξουν και αρκετά θετικά τελευταία, δηλαδή ο φοβος της ροχάλας.

Οπότε λέω εκμεταλλετεύτε το και γίνετε μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό βήμα. :) Και αν θέλετε, πιέστε τους να απαγορεύσουν την πώληση ζώων στα πετσοπάδικων. Ας το κάνουμε όλοι μαζί το βήμα. Επίσης μπορούμε να μαζέψουμε διεθνώς υπογραφές, όχι μόνο μέσα από αμερικάνικα μέσα αλλά και μέσα από σκανδιναβικά και γερμανικά. Πάρτε και μερικές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ (και όχι από το ίντερνετ) φωτογραφίες σκύλων που πωλούνται σε βιτρίνες σε άθλιες συνθήκες (λέτε ότι μερικοί από σας έχετε), βάλτες τις στις σελίδες και μετά...

ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ! Πάντα δημιουργικά..... :)

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
sara εγω εκανα ερωτηση στο αρθρο 13 εξαιρεσεις και ειπα γιατι θεωρουνται καταλληλα τα καταστηματα και η βιτρινα για τη πωληση ενος ζωου και τη διαμονη του εκει μεχρι τη διαθεση του στον νεο ιδιοκτητη ,τους εκανα επισης την ερωτηση οτι αφου νοιαζονται και καλα κανουν για την καταλληλοτητα των γεννητορων τοτε πως θα ειναι σιγουροι για τις εισαγωγες των ζωων και ποιος φορεας και με ποιο τροπο θα ελεγχει τους γεννητορες των εισαγωμενων ζωων αν αυτοι ειναι καταλληλοι

και να σου πω οτι απο το κοσμο που μπενει για τη διαβουλευση δεν ειχε το σχολιο αυτο θετικες ψηφους και ας φωναζουν ολοι για τα πετ σοπ

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Προφανώς γιατί οι πετσοπάδες οργανώνονται και ψηφίζουν μαζικά. (πολύ πιθανόν και οι ζωοτροφο-εταιρίες κλπ)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σίγουρα, γι' αυτό και πρέπει να ασκηθεί μεγάλη πίεση. Πόσοι μπαίνουν σ' αυτό το φόρουμ? Πάρα πολλοί. Περισσότεροι από όλους τους πετσοπάδες της Ελλάδας. Επίσης μπορούμε να κυκλοφορήσουμε όποτε θέλουμε τα διεθνή petitions, ακόμα και μετά τις 15 Απριλίου που είναι η προθεσμία τους διότι τη ροχάλα θα τη φάνε και εκτός προθεσμίας. Άλλωστε μέχρι να ξαναγραφτεί το νομοσχέδιο και εφόσον δεν έχουν συμβουλευτεί τις φιλοζωικές και όλα τα σωματεία όπως κάνουν οι σωστοί νομοθέτες, θα κυλήσει πολύς χρόνος, αρκετός για να πέσουνε ροχάλες. Οι πετσοπάδες πάντως αποκλείεται να κυκλοφορήσουν petitions διεθνώς για να τους επιτραπεί να κουντουρντίζουνε.

Θυμηθείτε κι αυτό: ο Ομπάμα ήταν μέχρι το 2007 πρώτον σχεδόν άγνωστος και δεύτερον μαύρος. Κι έχει λυσσάξει ως αποτέλεσμα ολόκληρο το ρατσισταριό απανταχού Αμερικής. Κι όμως βγήκε πρόεδρος με τεράστια πλειοψηφία. Διότι είχανε πέσει πολλές ροχάλες στους ρεπουμπλικάνους και διότι ο Ομπάμα έκανε την εξυπνάδα να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ.

Άλλη φάση: τη δεκαετία του 1990 οι Τούρκοι έδωσαν 2 εκατομμύρια δολλάρια στο University of California at Los Angeles για έδρα Τουρκολογίας που σκοπό της είχε να την πάρει φιλότουρκος που θα "απεδείκνυε" στους φοιτητές ότι δεν έγινε η γενοκτονία των Αρμενίων. Το ηλίθιο πανεπιστήμιο πήρε τα λεφτά και ξεκίνησε τις μαλακίες. Το ελληνικό λόμπυ δεν έκανε πάρα πολλά αν και προσπάθησε, αλλά οι τότε Έλληνες μεταπτυχιακοί φοιτητές που ήταν μέλη του περίφημου και πάλαι ποτέ bit.listserv.hellas (Hellenic Discussion List ή Hellas) ξεκίνησαν προσπάθεια, υπό την ηγεσία ενός που σπούδαζε στην Ουάσιγκτων να μπουκώσει ΟΛΑ τα ΦΑΞ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των βουλευτών ΚΑΙ των γερουσιαστών των ΗΠΑ. Στο τέλος σήκωσαν τόσο μεγάλη διεθνή κατακραυγή, περισσότερη κι από των Αρμεναίων που φώναζαν ήδη πολύ και είχαν ισχυρό λόμπυ, και κατάφεραν την κυβέρνηση να ανακατευτεί και το πανεπιστημιο (μετά συγχωρήσεως) να κλάσει μελάνι και να επιστρέψει στους Τούρκους τα δυο εκατομμύρια! Και ναι, το κατάφεραν αυτό οι Ελλασίτες μόνοι τους, το ξέρω σίγουρα διότι ήμουν μέλος και ξέρω τι έγινε μετά με τις καρριέρες των ηγετών της κίνησης: τόσο τους θαύμασαν όλοι που βρήκανε κάτι δουλειές καταπληκτικές σε διεθνή λόμπυ και έτσι.