1. Πολύ "δικτατορία"βλέπω για κάποιον που "δεν βάζει την ιεραρχία στο μυαλό του"!...
Άλλο ιεραρχία, άλλο κυριαρχία. Κυριαρχία είναι η ανέλιξη στην ιεραρχία μέσω βίας, πάλης.
Η ιεραρχία για μένα, είναι αυτό που λέμε οικογένεια. Αυτή είναι η βασική μονάδα οργάνωσης των περισσότερων εξελιγμένων ειδών, γιατί βοηθάει στην αναπαραγωγή. Ο γονιός θα αποφασίσει πότε θα διαβάσειτο παιδί, πότε θα βγει για παιχνίδι, τι θα φάει, κτλ. Αν αυτό λέγεται δικτατορία, τότε ναι είμαι ο απόλυτος δικτάτορας. Νομίζω ότι έχετε παρεξηγήσει πολύ την θετική εκπαίδευση, νομίζετε ότι είναι φιλάκια και αγκαλίτσες και λιχουδιτσες. Στην θετική εκπαίδευση θεωρούμε αυτονόητο ότι εμείς είμαστε ο «αρχηγός» και χωρίς να απλώσουμε ποτέ τοχεράκι μας στο σκύλο, του μαθαίνουμε ότι αν δεν ζητήσει ευγενικά αυτό που θέλει,δεν θα το πάρει. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπεινα ξέρεις πρώτα τι θέλει το σκυλί, να κάνεις σωστά την μετάφραση.
Αν τώρα αυτό που θέλει το σκυλί είναι να φάει το απέναντι σκυλί, τότε δεν θα του μάθουμε να το ζητάει ευγενικά, αλλά αφού και πάλι εντοπίσουμε την αιτία(δηλαδή γιατί θέλει να φάει το απέναντι σκυλί), θα δράσουμε αναλόγως. Αν είναι επειδή το φοβάται θα κάνουμε κοινωνικοποίηση, αν είναι γιατί στη μέση υπάρχει θηλυκή θα φροντίσουμε είτε να φύγει η θηλυκιά,είτε εμείς κτλ.
2. Αναγκάζεις τον σκύλο να ακολουθεί ΠΑΝΤΑ τα δικά σου "θέλω" και μουλες ότι δεν είσαι "αρχηγός"; Πως λέγεσαι τότε;...
Λέγομαι ο αρχηγος του, ο ανθρώπινος μπαμπας – μαμα, ο ανθρωπος τελος παντων από τον οποίο εξαρτάται η επιβίωση του. Η λέξη αρχηγός,δεν θα με πείραζε προσωπικά, αν δεν εσερνε από πίσω της το βαρύ φορτίο της κυριαρχίας και του μονιμου ανταγωνισμού με τον σκύλο μας ,χωρίς καν να εχουμε μπει στον κοπο να εξετάσουμε την αιτία, τι θελει να μας πει το σκυλί. Για όλες τις «ζαβολιάρικες» συμπεριφορές ακουω:είναι κυριαρχικο, δειξτου ποιος είναι το αφεντικο. Σαν να βαριόμαστε να ασχοληθούμε μου κανει αυτό.