Διαβάζω όσα γράφετε και μου ρχεται μια ερώτηση .... θα χρησιμοποιούσατε ποτέ ηλεκτρονικό κολάρο στο ατίθασο και ανυπάκουο παιδί σας;
Κι αν όχι γιατί αφού ...
rational K-9 wrote:
Τα σημερινά ΚΑΛΑ κολάρα έχουν επίπεδα που δεν είναι καν αντιληπτά από ανθρώπους και σκύλους!
Αν πάλι η απάντηση είναι ναι τότε το πρόβλημα ξεφεύγει από τα όρια αυτού του φόρουμ και πρέπει να μεταφέρουμε τη συζήτηση σε κάποιο ψυχιατρικό φόρουμ.
Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να θέλει να πονέσει κάτι που υποτίθεται πως αγαπάει.
Γιατί το κολάρο είναι
συνώνυμο του πόνου. Είτε το θέλουμε είτε όχι όσο κι αν θέλουμε να το ωραιοποιήσουμε και να το εξιδανικεύσουμε δεν παύει να είναι ένα εξάρτημα που δημιουργήθηκε με σκοπό να
πονέσει και να
τιμωρήσει το ζώο.
Εχω 7 σκυλιά και τα εκπαιδεύω με τη θετική εκπαίδευση. ΜΟΝΟ. Πριν χρόνια που δεν ήξερα αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούσα τη "γερμανική" μέθοδο. Ντρέπομαι που το έκανα αλλά τότε δεν ήξερα.
Τα σκυλιά που είχα τότε ήταν κι αυτά υπάκουα αλλά -κι εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ- στα μάτια τους έβλεπα το φόβο. Οταν τα πλησίαζα έσκυβαν το κεφάλι γιατί δεν ήξεραν αν θα τους κάνω κακό ή όχι. ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.
Τα σημερινά σκυλιά μου είναι ευτυχισμένα αφού δεν ξέρουν τι θα πει ξύλο, ηλεκτρονικό κολάρο, πνίχτης κι άλλες τέτοιες μέθοδοι βασανιστηρίων.
Όταν τα πλησιάζω τρέχουν κοντά μου με εμπιστοσύνη, έρχονται χαρούμενα και περιμένουν να τα χαιδέψω, να τα παίξω. Ούτε τους περνάει από το μυαλό πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να "επικοινωνήσω" μαζί τους.
Και καλά κάνουν γιατί δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι.
Η θετική εκπαίδευση είναι
μονόδρομος, τουλάχιστον για έναν υγιή σκεπτόμενο φιλόζωο.