Γεια σας. Είμαι ο εκτροφέας του M.C. of Palmhill. Αισθάνομαι άβολα, γιατί δεν είναι καθόλου κομψό άλλωστε, να γνωριζόμαστε λίγο- πολύ κάτω από τέτοιες συνθήκες. Δεν είμαι ο άνθρωπος που αρέσκεται στο να κάνει συζητήσεις μέσω του internet, αλλά θαυμάζω το έργο σας, όταν αυτό αποκτά κυνοφιλικό χαρακτήρα και δίνει λύσεις σε προβλήματα που βασανίζουν αυτούς που ασχολούνται με το σκύλο. Θεωρώ ανάγκη πλέον να τοποθετηθώ όσο μπορώ, αλλά κυρίως κυνοφιλικά και να εκφράσω άποψη, αφού το θέμα περιστρέφεται γύρω από το όνομά μου. Οι φίλοι με φωνάζουν Χρήστο και κάποιοι μη φίλοι προσπαθούν να μου αποδώσουν ονόματα και χαρακτηρισμούς που δεν μου ανήκουν. Θα σταθώ σε ένα μόνο που αποτελεί και το τίτλο σε post. Αυτό του "νταή". Νταής είναι αυτός που χρησιμοποιεί την όποια δύναμη έχει ή νομίζει ότι έχει, για να δημιουργήσει φασαρίες, να κάνει τσακωμούς, μη υπολογίζοντας τις στοιχειώδεις ελευθερίες του άλλου, εκ των οποίων, της ψυχικής γαλήνης και του δικαιώματος του επαγγέλματος. Για την ενημέρωση σας και τη ροή του λόγου, πρέπει να αναφερθώ πρώτα στο ατυχές περιστατικό (λόγω της απρόβλεπτης για μένα έκβασης) του τηλεφωνήματός μου προς την Κατερίνα Κ.. Συστήθηκα ευγενέστατα και προσφωνώντας τη "γλυκιά μου Κατερίνα", της ζήτησα να μου εξηγήσει τους λόγους της για την αρνητική προς το εκτροφείο άποψη. Δεν απαντούσε, λέγοντας ότι είναι εντυπωσιασμένη από το χωρίς λόγο τηλεφώνημά μου και με ρωτούσε συνεχώς αν την πήρα τηλέφωνο για να την απειλήσω. Τη διαβεβαίωνα ότι πρόθεσή μου ήταν να της αλλάξω την άποψη που είχε για μένα και σε δεύτερο βήμα την προσκάλεσα σπίτι μου για να δει τη δουλειά μου, με στόχο να διασκεδάσω τις όποιες προκαταλήψεις ή αρνητικές απόψεις της και μου αρνήθηκε. Της πρότεινα επίσης ότι μετά την επίσκεψη της, αν συνέχιζε να έχει την ίδια άποψη, θα απέσυρα την όποια αξίωση μου, για την ανάκληση που απαιτούσα των γραφομένων της στο forum. Αρνήθηκε και πάλι! Μιλούσε συνεχώς για δημοκρατία, ελευθερία λόγου και έκφρασης, εκφράζοντας πλέον ανοιχτά και χωρίς αιτιολογία τη δυσαρέσκειά της για το εκτροφείο. Σχεδόν παραληρούσε αναφερόμενη σε δημοκρατίες και ελευθερίες. Μίλησα για δικαστήριο και γελούσε. Συνέχισε να παραληρεί, κουράστηκα και έκλεισα το τηλέφωνο χωρίς να χαιρετήσω και χωρίς να εξαπολύσω το υπονοούμενο "αλλιώς". Θα μπορούσα για όλα αυτά να επικαλεστώ τη μαρτυρία ανθρώπων, θα μπορούσα επίσης να αναφέρω το τετριμμένο "μάρτυς μου ο Θεός", αλλά θα επικαλεστώ το λόγο της τιμής μου και αυτό γιατί κάποιοι ή τον έχουν χάσει ή δεν είχαν ποτέ και καταφεύγουν σε μικρότητες και ασύστολα ψεύδη, προκειμένου να γεμίσουν την καθημερινότητα τους. Νταής λοιπόν θα μπορούσε να είναι αυτός που χρησιμοποιεί το όποιο βήμα του προσφέρεται, για να διαβάλει ή να ταλαιπωρήσει κάποιον, ακόμα-ακόμα να καταστρέψει τη φήμη κάποιου, καλυπτόμενος πίσω από την "δύναμη" της ανωνυμίας, πεπεισμένος ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επιστήσω τη προσοχή σε όλο το καλόβουλο σώμα, όλων όσων γράφουν στο forum με σκοπό την προστασία και αναβάθμιση του σκύλου μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Μετά την "καταγγελία του νταή" δέχτηκα μια μαζική άδικη επίθεση με την οποία αισθάνθηκα να απειλούμαι, αισθάνθηκα πίκρα και θλίψη. Έχω όμως μια πορεία μέσα στο κυνοφιλικό χώρο, έχω ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χαρακτήρα μου, έχω ανθρώπους που με πιστεύουν και με εμπιστεύονται, ανθρώπους που με στηρίζουν και μπορώ τουλάχιστον, με επιτυχία ή όχι, να αντιδράσω. Αν με τον ίδιο τρόπο αντιδράτε σε όλους όσους έχουν αντιπαλότητα με ένα γνωστό σας μέλος του forum, νομίζω ότι έχετε χάσει την αντικειμενική σας κρίση και χρειάζεστε να την ανακτήσετε, για να γίνετε χρηστικοί μέσα από αυτό το δημόσιο χώρο που έχετε επιλέξει να εκφράζεστε. Σε αντίθετη περίπτωση μη νομίζετε ότι απέχετε πολύ από το να χαρακτηριστείτε "νταήδες". Χαρακτηρισμοί και χυδαιολογήματα όπως αυτά που εκστόμισαν κάποια μέλη, είναι ανεπίτρεπτο να εκστομίζονται σε ένα δημόσιο χώρο και να απευθύνονται σε άτομα, πολύ περισσότερο όταν αυτά δεν έχουν απολογηθεί. Αυτά τα μέλη υποβαθμίζουν το έργο σας και πρέπει να τα νουθετήσετε ή αλλιώς να τα περιθωριοποιήσετε και όχι το forum να θυμίζει ατμόσφαιρα αρένας ή καταγωγείου.
Σε ότι αφορά σε όσα μου καταλογίζει η Κατερίνα Κ. ή Κατερίνα Καλφοπούλου ή Κουρουκλή ή όπως αλλιώς ονομάζεται, άλλωστε θα φροντίσω πολύ σύντομα να το μάθω καλά, για ευνόητους λόγους, κάποια τα θεωρώ ασαφή (κατά συνέπεια μου είναι αδύνατο να απολογηθώ), άλλα μου φαίνονται ανούσια και κάποια άλλα ανόητα. Απ' ότι φαίνεται όταν δεν υπάρχει διάθεση να συγχωρείς και να αποδέχεσαι στοιχειωδώς ανθρώπινα τον άλλο, πάντοτε βρίσκεις ένα λόγο, ακόμη και ανόητο, για να τον στηλιτεύσεις.
Στα όσα αναφέρονται για το ότι είμαι δύσκολος ώστε να δώσω τα κουτάβια μου σε ενδιαφερόμενους και ότι ζητώ και ζητώ γιατί έχω μια ελιτίστικη συμπεριφορά, είναι η ώρα να καταθέσω σε αυτό το forum την αγωνία μου. Πιστεύω ίσως περισσότερο από τον καθένα, στη σχέση σκύλου - ανθρώπου και στο θαυμαστό αποτέλεσμα που μπορεί αυτή να επιφέρει. Είναι όμως βαθύτατη πεποίθηση μου ότι για να μπορέσει αυτή η σχέση να "ανθίσει" χρειάζεται ισορροπία μεταξύ τους, η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την επαφή. Δεν μπορώ να διανοηθώ μοναχικά σκυλιά σε μπαλκόνια ή ακόμα και σε υπέροχους κήπους, γιατί η άποψή μου είναι ότι βιώνουν την απόλυτη μοναξιά τους. Κυρίως όταν πρόκειται για κουτάβια, που έχουν ανάγκη να διδαχθούν και κατά την απουσία των ιδιοκτητών παίρνουν ερεθίσματα από οπουδήποτε αλλού, εκτός από εκεί που πρέπει, για να ενταχθούν ομαλά στην ανθρώπινη καθημερινότητα. Η πολύωρη απουσία κατά τη διαπαιδαγώγηση του κουταβιού είναι σχεδόν βέβαιο, τουλάχιστον για στην ελληνική πραγματικότητα, ότι θα οδηγήσει σε μια σχέση βασανιστική και για τους δύο, άνθρωπο και σκύλο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κουταβιών μου έχουν δοθεί σε ανθρώπους που κατοικούν σε πολυκατοικίες, οι οποίοι έχουν τον τρόπο ώστε τουλάχιστον κατά το πρώτο χρόνο της ηλικίας, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Δεν είναι λοιπόν για μένα το κριτήριο η φορολογική ενημερότητα και ούτε ρωτώ από επαγγελματικό υπερβάλλοντα ζήλο. Μοναδικά μου κριτήρια είναι η αναγκαιότητα του ανθρώπου για τη σχέση με το σκύλο και η ύπαρξη από αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερου χρόνου, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη ενσωμάτωση της διαφορετικής φύσης του σκύλου μέσα στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
Τέλος απευθυνόμενος στην Κατερίνα Κ. θα ήθελα να κλείσω λέγοντας ότι, δεν θεωρώ τον εαυτό μου αλάνθαστο, όμως για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, ποτέ δεν είχα πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα ή να βλάψω κάποιον. Όταν αποφάσισα να δώσω σκυλιά μου στο κόσμο αποφάσισα να επωμιστώ τα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους για όλη τη διάρκεια της ζωής των σκύλων. Όπως καταλαβαίνεις δεν μου περισσεύει χρόνος για να ασχολούμαι με το πως θα αποκαταστήσω τη θιγμένη υπόληψη και τιμή μου, μα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω όταν χρειαστεί.-