Δυο αρσενικά στο σπίτι

Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
Εγω δεν θα επαιρνα αλλο αρσενικο σκυλο. Γιατι αργα η γρηγορα θα αντιμετωπιζα προβλημα. Οσο κοινωνικοποιημενα και να ειναι θα προκυψει θεμα ιεραρχιας οταν μεγαλωσει και το κουταβι δυστυχως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Βασικά αν πάρεις άλλο αρσενικό παίζεις lotto. Μπορεί και να μην υπάρξει πρόβλημα αλλά πολύ πιθανό να υπάρξει..Κι αν αρχίσουν να μαλώνουν την έβαψες.
Μην το παιξεις, πάρε θηλυκό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Γειά σου φίλε, καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το σκύλο σου και με το καλό το νέο κουτάβι.

Κατ' αρχήν το Ντόπερμαν θα έχεις καταλάβει ως τώρα ότι πεθαίνει για τον άνθρωπο του, τα δίνει όλα. Αυτό έχει τα καλά του, έχει και τα κακά τους. Δεν είναι ιδιότροπο και αντίθετα απ' ότι πιστεύεται δεν είναι ούτε καβγατζίδικο, δυστυχώς όμως αρνείται εύκολα να μοιραστεί την αγάπη του για το αφεντικό του όχι με ανθρώπους όπως θεωρούν ορισμένοι αλλά με τα άλλα σκυλιά. Επίσης κάτι το οποίο είναι αρνητικό στην περίπτωση μας, έχει πλήρη επίγνωση της δύναμης και των ικανοτήτων του.

Έχω φίλους που έχουν αρσενικά Ντόπερμαν, δεν είναι εύκολη η συμβίωση και κυρίως να διατηρείς εσύ τα όρια και να μην τα παραβιάζεις.

Στην περίπτωση σου όμως το άλλο σκυλάκι δεν ξέρουμε τι χαρακτήρας θα προκύψει κι αυτό μελλοντικά μπορεί να είναι προβληματικό ειδικά αν το παρακάνεις με τις παραχωρήσεις και πάρει τον αέρα το δικό σου και του σκύλου σου.

Κάτι εξ' ίσου σημαντικό είναι πως αν δέσεις το σκύλο σου θα είναι σα να του στερείς τα πάντα. Τα σκυλιά πρέπει να γνωριστούν κι αυτό να γίνει όπως σωστά σου είπε η Αγάθη σε ουδέτερο έδαφος, επίσης τον πρώτο καιρό μέχρι να αρχίσουν να συνηθίζουν μπορείς να τα φέρνεις σε επαφή μόνο όταν έχεις δεμένο το δικό σου όχι κάπου στατικά αλλά στο λουρί χωρίς να το κρατάς όμως αλλά ανά πάσα στιγμή να μπορείς να πάρεις τον έλεγχο. Και ΟΧΙ ξύλο, σε καμία περίπτωση. Στιβαρή διόρθωση, με φωνή, τράβηγμα, κίνηση αλλά όχι ξύλο σε κανέναν απ' τους δυο σκύλους σου.

Αφού έχεις το περιθώριο να επιλέξεις γιατί δεν παίρνεις θηλυκό;

Επίσης, γιατί δε μάς λες και την περιοχή σου και μερικά πράγματα για τα υπόλοιπα κουταβάκια της γέννας, μπας και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ώστε να δοθούν σε καλούς ανθρώπους;

dobermits13

Member
13 Μαρτίου 2012
14
0
παιδια στην πολη που μενω δεν εχει κανεναν εκπαιδευτη!δεν μπορω να κανω κατι αρα η μονη λυση ειναι το θυλικο.εκτος αν μπορεσω να στηροσω το αρσενικο!γινεται; και αν ναι χρειαζετε χρονο;

dobermits13

Member
13 Μαρτίου 2012
14
0
α και θελω να ρωτισω κατι!μεχρι να μεγαλωσει το μικρο πρεπει να εχει ξεχωριστο χωρο γιατι ηπαρχει περιπτωση να το πνιξει ο μεγαλητερος σκυλος;
και κατι ακομα

αμα το καινουριο σκυλι θα ειναι μικροσομο θα εχει καμια διαφορα;

Last edited:

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα, και καλώςόρησες! Εγώ έφερα σε έναν άρσενικό δεύτερό κουτάβι πρίν έξι μήνες. Ο μεγάλος είναι 3 χρόνων και σχέτικα καλά με άλλα άρσενικά και έχει κάνει καλή εκπαιδεύση. Είναι το τρίτο σκύλι, και δεν υπήρξε περίπτώση για δεύτερη θηλύκια ;) (Είναι στειρώμενή η θηλυκιά). Αλλά το ζήτησα πολύ με την εκτρόφεα, και ο μικρός που ήρθε ήταν καλή περίπτωση, γιατί είχει μεγαλώσει με έναν άρσενικό στην δικιά της αγγέλη και πήρε καλά μαθήματα ιεραχίας ;) Η πρώτη συνάντηση έγινε σε ξένο εδάφο, και ο μεγάλος τον αγνόουσε. Στο σπίτι έδωσα πολύ προσοχή στον μεγαλό να μην αλλάξει η ρουτίνα του και όταν διόρθώνε τον μικρό δεν επεμβαίνα συνήθος. Πάμε καλά. Εάν όμως προκέται για δεύτερο σκύλι θα επαίρνα θηλυκιά και μπόρεις να την στειρώσεις ώστε να μήν έχεις βασανίσματα και με το άρσενικό που ηθη έχεις και με την γειτονιά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Είναι δύσκολο να σου απαντήσουμε γιατί εσυ γνωρίζεις τον χαρακτήρα του σκύλου που έχεις τώρα.
Πριν 3 μήνες υιοθέτησα αρσενικό από το δρόμο. Ούτε καν κουτάβι, 1 έτους περίπου. Ο αρσενικός που είχα ήδη όμως και τον γνώριζε από πριν αλλά και έχει κοινωνικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα (λάμπραντορ) οπότε δεν έχουμε σοβαρά θέματα, εκτός από κυριαρχίες του νεόφερτου που δεν εξελίσσονται σε καυγάδες όμως.
Τώρα παίρνοντας κουτάβι έχεις πιθανότητες να ενταχθεί στην αγέλη του μεγάλου . Αν όμως πάρεις θηλυκό κουτάβι οι πιθανότητες αυξάνονται πάρα πολύ. Δεν είναι το θέμα ούτε να το σκέφτεσαι, είναι το θέμα να το σκεφτείς καλά και να σταθμίσεις όλα τα δεδομένα που έχεις για να μην καταλήξεις με δύο σκυλιά που θα αναγκαστείς να έχεις χωριστά.

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Αν μου επιτρέπεις να σου καταθέσω κι εγώ την άποψή μου. Η I.Kyveli στο #23 & ο Grifos στο #24 (αλλά και γενικά σχεδόν όλοι) έθεσαν το θέμα στη σωστή του διάσταση. Η λέξη lotto της I.Kyveli νομίζω είναι όλα τα λεφτά.
Πρόσεξε. Έχω ένα αρσενικό Dobermann, τον οποίο αγόρασα από εκτροφείο του εξωτερικού. Το Μάϊο γίνεται 4 ετών. Είναι υπερβολικά δεμένο με την οικογένειά μας (ακριβώς όπως τα περιγράφει ο Grifos). Εδώ και λίγους μήνες ένας γνωστός αγόρασε από εγχώριο εκτροφείο αρσενικό Dob, που τώρα πλησιάζει το ένα έτος. Όσο ήταν κούταβος, ο δικός μου τον υπερ-προστάτευε.
Να σου πω τι έγινε προ ημερών; Συναντηθήκαμε με το γνωστό μου στο δάσος και κατάλαβα από το στήσιμο, το βλέμμα και τις κινήσεις του δικού μου ότι ετοιμαζόταν να κάνει έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα της Πετρούπολης.....
Και έτσι έγινε. Αν δεν τον προλάβαινα, θα το διαμέλιζε με τη μανία που είχε... Οι λόγοι; Άγνωστοι.
Να πω μόνο ότι είχανε να συναντηθούνε 2-3 μήνες μεταξύ τους.
Δεν το έχει κάνει αυτό με θηλυκό, ΠΟΤΕ. Γενικά δεν είναι επιθετικός, αν όμως του επιτεθούν γίνεται χαμός.
Εδώ και μήνες σκέφτομαι να αποκτήσω δεύτερο σκύλο. Έχω επισκεφθεί αρκετά εκτροφεία.
Ξέρεις τι μου λένε ΟΛΟΙ οι εκτροφείς; Αυτό ακριβώς που διαβάζεις στα #23 και #24 των I.Kyveli & Grifos αντίστοιχα.
Έτσι λοιπόν κι εγώ, αν τελικά προχωρήσω στην απόκτηση δεύτερου σκύλου - definitely που λένε και οι Αγγλοσάξωνες - θα είναι θηλυκό.
Το ίδιο θα σου έλεγα να κάνεις κι εσύ. Δεν θες να βιώσεις μάχες με πρωταγωνιστή αρσενικό Dob.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
Καταρχήν το δέσιμο στο μεγάλο ειναι λάθος , θα λειτουργήσει αρνητικά .
Τώρα για την συμβίωση ειναι σαν να μεγαλώνεις δυο αγόρια ,
στην αρχή παιχνίδι , μετα τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο άγρια και κάποια στιγμή η ιεραρχία θα αποκατασταθεί , σε όλο αυτο πρεπει να εισαι παρόν για να βάζεις τους κανόνες .
Γνωμη μου , αν έχεις όρεξη και εισαι σίγουρος για σένα προχωρα

D

Deleted member 14614

Guest
Για να μην ανοίγω άλλο thread, αν και την ξέρω την απάντηση, θα ρωτήσω για να τα έχω καλά με τον εαυτό μου.
Ο σκύλος μου είναι 2,5-3 ετών και κυριαρχικός. Έτσι και "πιάσει" το παραμικρό σηκώνει μοϊκάνα. Αλλά έχει τύχει να υποταχτεί σε 2-3 αρσενικά και να παίζουν σαν τρελά.
Υπάρχει ένα αρσενικό σκυλί 1 έτους κακοποιημένο, το οποίο ψάχνω να βρω τι να το κάνω. Όταν λέω κακοποιημένο, εννοώ μόνιμο δέσιμο σε αυλή, ελαφρώς υποσιτισμένο, δεν έχει γνωρίσει ποτέ του σκύλο και έχει κτητικότητα στο φαγητό βάσει των περιγραφών που έχω. Υπάρχει, θεωρητικά, περίπτωση να συμβιώσει με τον δικό μου χωρίς να σφαχτούν? Η συμβίωση θα αφορά το σπίτι της κοπέλας μου, το οποίο είναι γκαρσονιέρα, οπότε δυνατότητα περιορισμού μεταξύ τους δεν θα μπορεί να υπάρξει.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Όπως το περιγράφεις, rick, η όποια θεωρητική πιθανοτητα μπορεί να υπάρχει είναι πολύ πολύ μικρή. O δικός σου λές οτι είναι έτοιμος να αρπαχτεί με το παραμικρό και ο νεαρός εντελώς ακοινώνητος, το να τους φέρεις στο ίδιο σπίτι μάλλον θα χειροτερέψει την συμπεριφορά και των δύο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Πιθανότητα υπάρχει. Υπό πολλές προυποθέσεις. Μία εξ'αυτών, είναι να υπάρχει απαραιτήτως τρόπος, να απομονωθούν και οι δύο. Δεν νοείται, να τους αφήσετε μόνους στο σπίτι και να φύγετε αν δεν είναι ασφαλής ο ένας απ'τον άλλον. Αν λύσετε αυτό το θέμα, τότε δεν αποκλείεται να λυθούν και τα υπόλοιπα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πολύ δύσκολο Rick. Ανάμεσα σε δύο κυριαρχικά αρσενικά αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν είχαν τόσο απόλυτη υπακοή που θα υπερίσχυε της διάθεσης τους να τσακωθούν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Δεν λέει ότι είναι κυριαρχικός ο δεύτερος.
Και διατηρώ επιφυλάξεις και για τον πρώτο.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Μπορείς να δοκιμάζεις Rick να τα φέρεις σε επαφή σε ουδέτερο έδαφος, να δεις πως θα αντιδράσουν; Έχεις τέτοια δυνατότητα;

D

Deleted member 14614

Guest
Σας ευχαριστώ όλους/όλες για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις!

Δεν λέει ότι είναι κυριαρχικός ο δεύτερος.
Και διατηρώ επιφυλάξεις και για τον πρώτο.
Για τον δεύτερο, ναι, δεν έχω ιδέα. Άλλωστε, δεν τον έχω δει, όσα μου έχουν πει περιγράφω. Για τον πρώτο, πάντως, μη διατηρείς. :p Αλλά, εντάξει, δεν είπαμε ότι είναι και killer!
Μπορείς να δοκιμάζεις Rick να τα φέρεις σε επαφή σε ουδέτερο έδαφος, να δεις πως θα αντιδράσουν; Έχεις τέτοια δυνατότητα;
Αααχ, δυστυχώς, όχι... Άπαξ και έρθει Αθήνα (είναι επαρχία ο σκύλος), θα πρέπει να μείνει κάπου...