Καλησπέρα!
Ένα ένα...
Πρώτον... Αν γίνει μάχη ανάμεσα σε 2-3-4 σκυλιά, είπα, ότι σίγουρα φταίμε εμείς και όχι ο σκύλος.
Δευτερον...Το να συστήνουμε σε ανθρώπους να χωρίσουν τα σκυλιά τους όταν υπάρχει πραγματική μάχη, είναι λίγο ανευθυνο. Όπως και να μην τα χωρίσουν. Βέβαια, υπάρχει το θέμα της επικυνδυνότητας. Είναι τόσο ακραίαο όσο και επικύνδυνο, ότι και να επιλέξουμε.
Τρίτον... Η κάθε στιγμή είναι μοναδική. Ο κάθε καυγάς είναι ενας και δεν επαλαμβανεται ποτε το ίδιο. Αν μια φορα μας "ετυχε" τοτε ΟΚ. Δεν είανι κανόνας όμως ότι πάντα θα ισχύει.
Τέταρτον... Σχετικά με τις λυσεις να χωρίσουμε τον σκυλοκαυγά..:
Αντε και ριχνουμε νερό. Ολα οΚ. Πρέπει να το έχουμε όμως. Και αν θα έχουμε πόσο νερο θα έχουμε?
Αντε και τραβάμε τον σκύλο μας. Ο αλλος σκύλος τι θα κάνει? Αν τραβήξουμε τον εναν σκυλο, ο αλλός θα φύγει?
Αντε και εμείς-εγώ κάνω κάποια ενέργεια, ο άλλος άνθρωπος τι θα κάνει? Θα βάλει τα κλάματα? ΘΑ κάνει παρόμοια ενέργεια?
Αντε και έχω την ψυχραιμία να τυλίγω το μπουφαν μου, -αν ειναι χειμώνας- στο χέρι μου. ΑΝ ειναι καλοκαίρι, τι θα κάνω? Θα βγαλω την βερμούδα να την κάνω μανίκι?
Το θέμα δεν είναι να σταματήσουμε τον καυγα. Το θέμα ειναι να μην γίνει ο καυγας, γιατί αν γίνει ο καυγάς, πραγματικά δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε εκεινή την στιγμή...
Σε πόσο χρόνο θα υπάρχει αντίδραση απο τους ανθρώπους? Πόσο χρόνο έχουμε πραγματικά να χωρίσουμε τον καυγά? Ποιθος ορίζει αυτοντον χρόνο?
Πιανεις τα πίσω πόδια του σκύλου σου κατα την μάχη. Θεωρείτε ότι ο σκύλος αναγνωρίζει τα χέρια του ανρθωπου που τον πιάνουν, ή μηπως δεν υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσει και να δαγκώσει?
Τέλος, θα ήθελα πραγματικά να μου πει κάποιος παρακαλώ, ποιος θα ρισκάρει να χάσει ενα δάχτυλο του χεριού του, του ποδιού του, να κόψει ενα τένοντα, να υπάρχει μερική ή ολική αναπηρία, να χάσει ενα μάτι. Ποιος το ρισκάρει? Δεν ειναι απόλυτο ότι θα πάθει κάτι απο αυτα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα. Σωστά?
.Ωρες ώρες πιστευω οτι καποιοι ανθρωποι δεν εχουν δει μαχη σκύλων και απλα με την αγαπη που έχουνε παπέναντι στα σκυλιά τους, προτείνουν να τα χωρίσουν. Δολοφονικό μου ακούγεται αυτό.
.Ποιος έχει δίκιο? Αυτος που θα εμπλακει και θα τα χωρίσει ή αυτος που απλα θα περιμένει την καταλληλη στιγμη να κανει κάποια ενέργεια?
.Υπάρχει σωστό και λάθος?
.Ολοι μας εχουμε πει ότι εγω θα τα χωρίσω. Τι θα κάνεις όμως αν το δεις, αν εισαι παρών?
Θεωρω πως οι περισσότεροι θα βάλουν τα κλάματα. Έστω για αυτα τα 10-20-30 δευτερόλεπτα.
Για αυτο λέω, αν γίνει, αστα να πάνε... Χερετίσματα... Κανείς δεν ξέρει την κατάληξη...
Η λογική υπέρεχει των συναισθημάτων της στιγμής?