Διόρθωση σκύλου σε καυγά... Ποιος ο σωστός τρόπος;

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Π.χ. .. Πάμε βολτίτσα χαλαρα τον σκύλο μας 37+ κιλών. Τον αφήνουμε ελευθερο σε χώρο, όπου για κακη στιγμή έκανε το ίδιο ενας άλλος ανθρωπος με τον παρόμοιο σκλύλο του. -Δεν εξετάζω πως, γιατί, μέρος, ωρα, κλπ...-
Και ούτε αναφερω ότι ο αλλος ανθρωπος ειναι η άπειρη κοπελια-νεαρός που εβγαλε βολτα το θηριο...

Και γίνεται λοιπόν η συμπλοκή, π.χ. με Ντοπερμάνο και Κανε Κορσο. Ροτβαϊλερ με Γ.Π.΄
Όχι ο Τζακρασελος με ενα Λαμπραντορ ή Κολευ.

Θα μπουμε μεσα?
Θα περιμένουμε?
Τι?
Ποιο είναι το σωστό?
Υπάρχει σωστο και λάθος που θα πρεπει να αποφασισουμε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα?

Τι εχουμε στα χερια μας? Τιποτα... Ενα κοντομανικο, εναν οδηγό, παπουτσακια αθλητικα και βερμούδα.

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Για το συγκεκριμένο παράδειγμα του Βασίλη...
Δηλαδή αν έχεις δει εκ των προτέρων ότι υπάρχει άλλος σκύλος, που δεν τον γνωρίζεις, και ξέρεις καλά ότι ο δικός έχει τα..."θεματάκια" του....θα τον αφήσεις ????
Προσωπικά δεν θα το έκανα.....Θα ...."την έκανα"....εφόσον ο άλλος προϋπάρχει.....
Αν εγώ είμαι μέσα πρώτη, απλώς ζητάω να μην μπει ο άλλος....Κι αν όχι....παίρνω τον δικό μου και σηκώνομαι και φεύγω....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σωστό αυτό Αγαθη αν όλοι οι άνθρωποι αντιλαμβανοταν τη σοβαρότητα της κατάστασης, δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι.

Χθες ήρθε ένας τύπος με αρσενικό τσαμπουκαλεμενο δαλματιας, εμείς ήμασταν στο χώρο και μας είδαν. Εδεσα τον Κουκη αλλά το δαλματιας ήρθε κοντά, λυσσαει ο δικός μου, τίποτα ο τύπος! Ούτε να φωνάξει το σκύλο του!

Το ίδιο γινόταν με ένα επανιελ μπρετον, αυτό πάντα ελεύθερο με το αφεντικό να αδιαφορεί (μου είπε κι ολας να μην δένω τον δικό μου γιατί του δημιουργώ άγχος, παρακαλώ!) μέχρι που τις έφαγε (ευτυχώς όχι από τον Κουκη) και τώρα ελπίζω πως θα προσέχει περισσότερο!

Γενικότερα αν προσεχαμε καλύτερα τα σκυλιά μας εφόσον γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιστατικά εμπλοκής σε σκυλοκαβγαδες, οι σκυλοκαβγαδες ούτε που θα γινόταν.

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
ρε παιδια γιατι να φτασεις μεχρι τον καυγα;εχεις στον σκυλο σ στο λουρι βλεπεις υποψηφιο τσαμπουκαλεμενο απενταντι κινηση πρωτη κρατας καλα τον δικο σ κινηση δευτερη τον γυριζεισ να μη βλεπει κινηση τριτη καντιλιαζεις τον αλλο ιδιοκτητη να το μαζεψει και αν δεν πιασουν ολα αυτα μπαινει ο σκυλοσ πισω μου και εγω μπροστα..και ας ερθει το αλλο 1,80 μουλαρι ειμαι θα φοβηθει που θα παει λιγο φωνη λιγο ανοιγμα τα χερια..κατι θα κανουμε..αν περιμενεις το μετα κλαφτα χαραλαμπε!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Κι εμείς που δεν είμαστε....1,80 μουλάρια....?????.....:confused:

(προφανώς εννοείται να μη φτάσεις μέχρι τον καυγά.....Ότι μπορούμε θα κάνουμε, κι ας μην είμαστε....1,80.....:D:D...αλλά 1,67....:D)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
sta 30 χρονια κυνοφιλικης μου ζωης εχω ζησει 5-6 σκυλοκαβγαδες... στους οποιους προσπαθησα να χωρισω...
απο ολους σχεδον δεχτηκα δαγκωνιες... μικρες η μεγαλες....
η μονη ασφαλης μεθοδος ειναι το πιασιμο απο τα πισω ποδια.... εδω το εμαθα πριν λιγα χρονια σε αλλο τοπικ... και οταν το εφαρμοσα ενοιωσα ασφαλεια...
γενικα οι καβγαδες ηταν ολοι με μεγαλοσωμα σκυλια....

συμφωνω απολυτα οτι καλυτερο ολων ειναι η προληψη....
απλα συζηταμε ΑΝ συμβει.....

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Κι εμείς που δεν είμαστε....1,80 μουλάρια....?????.....:confused:

(προφανώς εννοείται να μη φτάσεις μέχρι τον καυγά.....Ότι μπορούμε θα κάνουμε, κι ας μην είμαστε....1,80.....:D:D...αλλά 1,67....:D)
Κοιτα δεν ειναι κατι τρομερο... με ενα 12ποντο γινεσαι 179... κομπλε εισαι... χαχαχαχαχα
φορα το στη βολτα LOOOL

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ρε παιδια γιατι να φτασεις μεχρι τον καυγα;εχεις στον σκυλο σ στο λουρι βλεπεις υποψηφιο τσαμπουκαλεμενο απενταντι κινηση πρωτη κρατας καλα τον δικο σ κινηση δευτερη τον γυριζεισ να μη βλεπει κινηση τριτη καντιλιαζεις τον αλλο ιδιοκτητη να το μαζεψει και αν δεν πιασουν ολα αυτα μπαινει ο σκυλοσ πισω μου και εγω μπροστα..και ας ερθει το αλλο 1,80 μουλαρι ειμαι θα φοβηθει που θα παει λιγο φωνη λιγο ανοιγμα τα χερια..κατι θα κανουμε..αν περιμενεις το μετα κλαφτα χαραλαμπε!!
Τι να το κάνεις που ο άλλος σκύλος είναι ελεύθερος και μπορεί να ακολουθεί το δικό μας σκύλο (ο οποίος μπορεί να δεχτεί επίθεση από την πλάτη) ή και να βάλουμε τον σκύλο μας πίσω από εμάς ο άλλος σκύλος πάλι μπορεί να τον πλησιάσει όντας ελεύθερος και τα αφεντικά βλέπουν τον σκύλο μου να γαβγίζει και να μην κάνουν τίποτα! :confused: Και λένε πως το πρόβλημα είναι που ο δικός μου είναι δεμένος :flip: Δεν έχουν Θεό..

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Παντως χαιρομαι που διαβαζω γνωμες και αποψεις και σχεδον ολοι καταληγουμε σε σωστη αγωγη του σκυλου μας και στην προληψη.Φυσικα και συμφωνω.Η εικονα βεβαια "εξω" ειναι αρκετα διαφορετικη εως τραγικα διαφορετικη.Και το λεω αυτο με αφορμη και σημερινη μας βολτα.
Ειμαι λοιπον με το Φοιβο μαζι,και περνώ εξω απο μια μονοκατοικια,απο το απεναντι πεζοδρομιο εμεις.Βλεπω την εξης εικονα:Ενας αρκετα μικροσωμος σκυλος,σχεδον το 1/5 του Φοιβου,να γαυγιζει στην παρουσια του Φοιβου κοντα στην αυλη/χωρο του.Ως εδω καλα και φυσιολογικα ισως(σκεφτηκα).Και διπλα στο σκυλο το "αφεντικο"του να του λεει παρτον,παρτον,με ενα υφος "τι κανει ο λεβεντης μου"...Βαζω τον Φοιβο στη θεση "κατσε" ενω γυριζω προς το μερος τους για να βεβαιωθω αν το κανει επιτηδες ή απλα νομιζε οτι δεν ακουγεται....Και συνεχιζει "παρτον αγορι μου παρτον"χαμογελοντας ο Νερωνας...Του λεω λοιπον φωναχτα "Κυριε να σας ρωτησω κατι;"...Οριστε μου λεει.Των ρωταω λοιπον:Ειστε τοσο μ@λακας ή κανω λαθος; ........ Ουτε καν κοιταξε να παρει και το σκυλο μαζι...απλα εφυγε αφου αλλαξε χρωμα και στην επιδερμιδα του προσωπου...
Ελεος ρε εκει εξω...Φερθειτε λιγο πιο καθως πρεπει με τα σκυλακια....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κ εσυ ρε φιλε,ερωτηση ηταν αυτη?δεν του αφησες περιθωρια για απαντηση...η σωστη ερωτηση ειναι:συγνωμη κυριε,ποσο μαλακας ειστε?

ετσι αφηνεις κ ενα περιθωριο για τοποθετηση απο μερους του....μην εισαι καφρος!!!!ασε κ καναν αλλον να μιλησει!!!αμαν πια!!!!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Πραγματικα ηθελα να μου απαντησει αλλά σεβαστηκα που ειχα μικρο "παιδι" μαζι μου και απλα συνεχισαμε και μεις τη βολτα μας...:rolleyes:

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Αληθεια δεν μπορω να σου περιγράψω το γελιο που εχω ρηξει κ δεν το περίμενα κι ολας οταν αρχισα να διαβάζω !!! ΕΠΕΣΑ απο την καρέκλα !!
Ξερω δεν ειναι για γελια αλλα μου φτιαξατε την μερα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
.........Ειστε τοσο μ@λακας ή κανω λαθος; ........
Ελεος ρε εκει εξω...Φερθειτε λιγο πιο καθως πρεπει με τα σκυλακια....
Και το θεϊκό είναι ο πληθυντικός ευγενείας! ΄Πως και το "Κύριε" πιό μπροστά! Άψογος!

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Επίσης, κάποιος φίλος, που είχε (και έχει) στη ζωή του πάρα πολλά κυριαρχικά σκυλιά, συνιστά ανεπιφύλακτα το εξής: Αντί να πιάσεις τα πόδια κλπ., πλησιάζεις από πίσω το σκύλο που "υπερέχει", τοποθετείς το σώμα σου από τη μία πλευρά και τσιμπάς με όλη σου τη δύναμη (στην άλλη πλευρά) το πολύ μαλακό δέρμα που υπάρχει στο πλάϊ, ανάμεσα στο μπούτι και στην κοιλιά... Ο σκύλος ενδεχομένως θα γυρίσει να δαγκώσει προς εκείνη την πλευρά και, απλά, δεν θα σε βρει εκεί...
Aν το κανεις αυτο σε αρσενικο Αρτζεντινο, θα γυρισει και σε δαγκωσει κατα 90% !!
Τι φυλη η φυλες κυριαρχικων σκυλιων ειχε ο φιλος σου ?
Το μονο που δεν θα δαγκωνε το αφεντικο του επανω στο χαμο, ειναι το American Pitbull Terrier .
Ειναι ικανο απο τη μια να δαγκωνει το σκυλο και απο την αλλη να γυρναει να του γλυφει το χερι !
Μεγαλη προσοχη, γιατι κυκλοφορουνε πολλοι ηλιθιοι εκει εξω....

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
.Του λεω λοιπον φωναχτα "Κυριε να σας ρωτησω κατι;"...Οριστε μου λεει.Των ρωταω λοιπον:Ειστε τοσο μ@λακας ή κανω λαθος; ........ Ουτε καν κοιταξε να παρει και το σκυλο μαζι...απλα εφυγε αφου αλλαξε χρωμα και στην επιδερμιδα του προσωπου...
..
Πραγματικα κλαιω απο τα γελια με λυγμους............χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97