Διόρθωση ή κακοποίηση?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Να σας πω λοιπόν τι έπαιξε,,,, είχαμε βγει και στην είσοδο της πολυκατοικίας ήταν 2 τελειωμένα απο μαστούρα και το ένα κλώτσησε τη Μαίρα με την ατάκα " χαχαχα γαυγίζει αυτό"??? έεεεε εκεί ΔΑΓΚΩΣΑ εγώ!!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μαρία μου στα Κ. Πατήσια μένω οι καθημερηνές βόλτες μας δυστυχως εδώ είναι

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Δυο-τρεις συμβουλες: Σε κυριαρχικο σκυλο που του στερεις βασικο κινητρο, που ειναι το οξυγονο, δεν μπορεις να το αναστρεψεις σαν εκπαιδευση διοτι δεν μαθαινει. Δευτερο η κλωτσια που εδωσε ειναι κυριαρχικη κινηση του χειριστη στο σκυλο.Δεν πρεπει να ειναι μονο κλωτσια αλλα και ενα απλο σπρωξιμο απο τη θεση του μπορει να προκαλεσει το ιδιο αποτελεσμα. Το πνίξιμο που εδωσε με το κολαρο για κυριαρχικους σκυλους στερει οξυγονο και καταστελει για λιγο τη λειτουργια του εγκεφάλου. Τριτον δεν μενεις ΠΟΤΕ ακινητος περιμενοντας ποτε θα ξαναεπιτεθει αλλα γυριζεις γυρω απο εκεινον χωρις να αφησεις λουρι χαμηλα επαναλαμβανοντας την εντολη " Αστο" ή "μη". Η κινηση αυτη ειναι για ενεργης κυριαρχιας σκυλους και δεν συστηνεται για ολους τους σκυλους. Στην θετικη εκπαιδευση απο την αλλη " ξεγελας" τον σκυλο με επιβραβευσεις και παθητικη σταση σωματος αλλα πιστεψτε με η ταση κυριαρχιας δεν φευγει απο τον σκυλο. Πρωτα λοιπον κατα την ταπεινη μου γνωμη λειτουργεις θετικα και μετα μεσω συντελεσμενης μαθησης για επιβεβαιωση και ελεγχο.Τουλαχιστον εδω στην Αμερικη ετσι λειτουργει το συστημα εκπαιδευσης τους(Clear Signal Training).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Μαρία μου στα Κ. Πατήσια μένω οι καθημερηνές βόλτες μας δυστυχως εδώ είναι
Ναι, το φαντάζομαι :(
Ριψοκίνδυνη η αντίδρασή σου θα έλεγα. Ποτέ δεν ξέρεις από ανθρώπους σ' αυτή την κατάσταση, τι θα κάνουν :( Δούλευα κι εγώ Ομόνοια και τα ξέρω πολύ καλά. Παρόλα αυτά κι εγώ έχω ρίξει κλωτσιές, σε σκυλιά δυστυχώς (λυτά δεσποζόμενα...), γιατί ως σχετικά μεγαλόσωμοι, κατάμαυροι και δύο πλέον, δύσκολα μας πλησιάζουν αν δεν μας ξέρουν. Ετσι, έχω το κεφάλι μου ήσυχο ;)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το ξέρω οτι ήταν ρίσκο!!! Αλλά τι κάνεις??? Με τον πιτσιρικά είπα 50-50 με το σκύλο τον επιθετικό????

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
να σας πω και τα δικα μας τωρα

εκει που παω βολτα τον Παρη ερχονται και διαφοροι αλλοι με τους σκυλους τους

ειναι και ενας πακιστανος με ενα πιτ μπουλ πολυ καλου χαρακτηρα που το αφηνει λυτο
εκει που επαιζα λοιπον με τον Παρη και το μπαλακι του λυνει τον σκυλο να παει να πιασει το μπαλακι του Παρη την ωρα που ο Παρης το κυνηγουσε

φυσικα ο Παρης πηγε να τον αρπαξει τον αλλο σκυλο , προλαβα και τραβηξα τον ιμαντα (10 μετρος που τον σερνει παντα ) με αποτελεσμα ο αλλος σκυλος να πιασει το μπαλακι , ο Παρης εγινε πυρ και μανια

και παει λοιπον ο εξυπνος Πακιστανος να εκδικιθει :paja1: :mad: επειχειρωντας να κλωτσησει τον Παρη εγω δεν καταλαβα αμεσως τι παει να κανει και οπως τεντωνε το ποδι τον αρπαξε απο το γονατο

τραβηχτηκε ο τυπος τρβηξα και εγω τον Παρη
και πηγε να μου την πει και απο πανω ο κεφτες , του εξηγησα ομως οτι θα του σπασω και το δαγκωμενο και το αλωβητο ποδι και το βουλωσε , τα ακουσε και απο τους αλλους που αφηνει λυτο τον σκυλο και δεν το συνεχισε

μετα παντως επαιζε μια χαρα με τον σκυλο του ο Παρης - ελειπε ομως το μπαλακι

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είδα μερικά βίντεο του Μιλάν, και μου κίνησαν το ενδιαφέρον αυτά που θεραπεύει διάφορες φοβίες. Η λογική του δεν είναι "μη δίνεις σημασία" όπως έκανα μέχρι τώρα, άφηνα το σκύλο μου να τρέχει από δω και από κει και να βρίσκει μέρος να κρυφτεί, αλλά να τον βάλεις το σκύλο να αντιμετοπίσει το φόβο του. Είπα κι εγώ, δεν το δοκιμάζω μιας και φυσάει σήμερα; Ο Κούκης καθόταν στα πόδια μου, με το που ακούει τον αέρα πάει να σηκωθεί να φύγει να κρυφτεί στο μπάνιο (που δεν έχει παράθυρα, αλλά όταν φυσάει πολύ ακούγεται και εκεί ο αέρας). Τον πιάνω από το λουρί και τον βάζω σε θέση "κάτω". Τον άφησα να ησυχάσει, και όταν είδα πως είναι πιο ήσυχος, τον χάιδεψα. Εγινε μερικές φορές η ίδια ιστορία, πήγε να σηκωθεί, τον κράτησα σε θέση κάτω... Τώρα κοιμάται του καλού καιρού! Βέβαια ο αέρας δεν είναι τόσο δυνατός, αλλά πιστεύω πως κάναμε μια καλή αρχή! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97