Διόρθωση ή κακοποίηση?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ας μου πει ενας να καταλαβω που εχει εφαρμογη το ολο θεατρο,τι δουλεια εχει ο εκπαιδευτης να κανει το σκυλι κουρελι?επειδη ηταν ασχετος ο ιδιοκτητης?και γιατι δεν εκπαιδευσε αυτον με τον πνιχτη?ξερετε τι γρηγορα θα μαθαινε(ο ιδιοκτητης εννοω).Και ολο το θεατρο δηθεν γιατι ηταν επιθετικος απεναντι σε αλλα σκυλια?και αυτη ειναι η σωστη μεθοδος?
Το βρισκω περττο και βασανιστικο,για να αποδειξη ο εκπαιδευτης μαιμου,τι μπορει να κανει με τον σκυλο?τι ειναι γκουανταναμο?
Και τελος οποιος χρησημοποιη πονο στην εκπαιδευση και ειδικα σε αυτο το μεγεθος(λιγο πριν τον θανατο)για εμενα δεν ειναι εκπαιδευτης,μαγκας της ομιχλης ειναι και σκοτωμενο φιδι.
Μπορεί να χρησιμοποιούσα διαφορετικά λόγια, αλλά η ουσία είναι η ίδια. Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση, θεωρώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα αυτο δεν καταλαβαινουν μερικοι,αυτο που εκανε ο τυπος δεν ειναι εκπαιδευση,αυτος ο σκυλος χρειαζοταν εναν γητευτη(οπως στα αλογα,και μην ξεχνατε την λεξη,στο μελλον θα γινει διαχωρισμος των δυο λεξεων)αλλα αυτος εχει μεινη στο παρελθον,αν και τωρα τελευταια αυτοαποκαλειτε ετσι μαζι με τον Ελβετο Schlegel,κριμα γιατι εκπαιδευουνε και εκπαιδευτες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει συνειδητά να χρησιμοποιηθεί η διαφοροποίηση των 2 λέξεων

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ο μιλα το λεει και ο διος οτι δεν ειναι εκπαιδευτης

καποτε ειχα κατσει και ειχα δει ολους τους κυκλους της εκπομπης

δεν κλωτσαει τον σκυλο σκουντημα ειναι που κανονικα το κανει με τροπο που ο σκυλος δεν τον βλεπει , αυτος του επεσε λιγο μεγαλος ομως και τον τραβηξε , ελεγε οτι το εκανε για να ξαφνιασει τον σκυλο και να βγει απο το μοουντ που ειναι την στιγμη που το κανει

στο βιντεο ειπε οτι την στιγμη που ο σκυλος εκανε την περιστροφη δεν ηθελε να συνεχισει την μαχη οποτε τα παρατουσε ρα ηταν η στιγμη να επιβληθει ο μιλαν

σε κατι επεισοδεια που τον εδειχνε στο κυνοκομειο εκπαιδευτηριο του που εχει μαζεψει πολλους σκυλους καμια 40αρια που πηγαιναν για αυθανασια λογω μη αναστρεψιμης επιθετικοτητας τελικα ζουν ολοι μαζι χωρις καβγαδες τρωνε διπλα διπλα και δεν τον φοβαται κανενα για να πουμε οτι τα κακοποιει

λαμβανει υπ οψην του πολυ τη γλωσσα του σωματος του σκυλου και απλα διαμορφωνει την ιεραρχια δεν κανει κατι αλλο το κατσε μπορει και να μην ξερει πως γινεται

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν με πειραξε η κλωτσια,τα κανω και εγω αυτα,αλλα απλα για να πειραξω τον σκυλο μου
Βρισκει και τα κανει,θα σας πω κατι,απ οτι βλεπω Νικο εχεις μεγαλο σκυλο,ε αυτον τον σκυλο αν τον ειχε αυτος που ειχε το Μαλαμουτ στο βιντεο ισως να τον εκανε ακρως επιθετικο,εσυ δεν εχεις προβλημα ομως,εισαι εκπαιδευτης?
Και στην φυλακη οι δολοφονοι μεταξυ τους δεν εχουν προβλημα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επαναφερω το θεμα γιατι ελειπα τρεις μερες και μολις ειδα ότι ο Πετρος μου εκανε μια ερωτηση.
άρη η ήρα επιτιθόταν σε εσένα ή στον περίγυρο?????
Η Ηρα παντα ειχε και εχει στοχο. Δεν επιτιθεται στον αερα, ακομα και όταν πνιγοταν.
Θα τα παρω από την αρχη για να πω τι εννοω.
Ειδα με λιγη περισσοτερη προσοχη το βιντεο και φυσικα διαβασα με προσοχη τα έξοχα σχόλια, ειδικα των εμπειρων μελων.

Ο σκυλος πριν κάν προλαβει να εκδηλωσει εντονα επιθετικοτητα ή εστω κυριαρχικοτητα, με το τεντωμα των αυτιων προς τον άλλο σκυλο διορθωνεται με κλωτσια – προκληση. Δεν ξερουμε αν και τι θα εκδηλωνε τελικα, απλά στηριζομαστε στα λογια του Μιλαν ότι εκδηλωνει κυριαρχικοτητα. Ενώ μπορει απλά να εκδηλωσε ξαφνικο ενδιαφερον.

Με την κλωτσια αμεσως ορμαει στον Μιλαν σαν από αντιδραση και αμυνα και στη συνεχεια παλευει πηδωντας να αποφυγει το πνιξιμο, δαγκώνοντας μια το λουρι, μια τον Μιλαν και μια τον αερα.
Οσο ο Μιλαν τον πνιγει, τοσο αυτος φυσικα πηδαει για να το αποφυγει και παλευει για να απαλλαγει. Προσωπικα δεν το θεωρω σπουδαιο δειγμα handler aggression.

Συεχιζω με την Ηρα που ρωτησε ο Πετρος. Η Ηρα σε αναλογη φαση αλλά με γατα, λογω λαθος διορθωσης (αποτελεσμα απειριας στην αρχη) με αρπαξε αστραπιαια δυο φορες προειδηποιητικα, μια στο μπουτι και μια στο χερι.

Ειχε ηδη την δυναμη να μου κανει ζημια αλλά δεν το εκανε και ηταν τοσο γρηγορη που φυσικα δεν προλαβα να αντιδρασω. Δεν το συνεχισα γιατι δεν με επαιρνε και ετσι ηρθε και η μερα που αρχισα να την σεβομαι ιδιαιτερα.

Σε άλλες φασεις, με γατες ή σκυλια, οπου ορμηξε με εκρηκτικό τροπο και επειδη την σταματησε το λουρι σηκωθηκε στα πισω ποδια, ενστικτωδως την σηκωσα ψηλα με τροπο παρομοιο με του βιντεο.
Συνεχιζε με μεγαλη αγριαδα (καμια σχεδη με του βιντεο αλλά πολλαπλασια) την προσπαθεια επιθεσης στον στοχο και ποτέ στον αερα και δεν το εβαζε κατω με τιποτα. Για την καταστολη που λεει ο Σωτηρης χρειαστηκε να την σηκωσω ολοκληρη στον αερα.

Γρηγορα παρατησα την μεθοδο σαν αναποτελεσματικη και επικινδυνη και αρχισα να διορθωνω κανονικα με το λουρι σχεδον παραλληλο με το εδαφος και κινηση αντιθετη προς τον στοχο. Αν εκανε να πηδηξει, τοτε διορθωση προς το εδαφος και ταυτοχρονα αντιθετη προς τον στοχο. Παντα δηλαδη αντιθετη με την δικη της κινηση.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη πιστευω οτι πολυ καλα εκανες και αλλαξες τον τροπο,αυτο που κανει αυτος χειροτερευει την κατασταση,υποτιθετε οτι εχουμε και μια σχεση με τα σκυλια μας,και τα σκυλια μαθαινουν και με πιο μαλακους τροπους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, όταν ξεκινας τελειως αρχαριος από το μηδεν με ένα σκυλι σαν την Ηρα, η κοντρα ποτέ δεν θα φερει κατι καλο. Γρηγορα θα με δαγκωνε κανονικα και μου το εστειλε το μηνυμα ξεκαθαρα.
Με εχει κανει να την θαυμαζω και να την σεβομαι και αυτό συνηθως είναι καλο, αλλά φερνει και δυσκολιες και συχνα αισθανομαι σαν να περπαταω σε τεντωμενο σχοινι.

Παντως η ζωη μαζι της εχει παντα ενδιαφερον και φροντιζει να με κραταει συνεχεια σε εγρηγορση. Οπου και να βρισκομαστε, οτιδηποτε και να κανουμε, πρεπει παντα να την λαμβανω υποψη μου και να προβλεπω την αντιδραση της.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εμενα αυτο μου αρεσει στα σκυλια,να με εχουν συνεχεια στην τσιτα,αδρεναλινη καθαρη,μην παθουμε και κανα αλτσχαιμερ:):):)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό νήμα να το αναφέρω... αλλά μόλις γυρίσαμε από βόλτα και έγινε το εξής: Εμφανίστηκε ένας σκύλος χωρίς λουρί pitbullοειδές για να καταλάβετε σε τι σκύλο αναφέρομαι. Η Μαίρα είναι πάρα πολύ φιλική και "υποτακτική" εκεί που πρέπει. Όταν την παίρνει ξεσαλώνει αλλά στην αρχή επιφυλακτική. Ελέυθερος λοιπόν ο μάγκας και ερχόμενος προς τη μικρή άρχισε να γαυγίζει επιθετικά και να βγάζει δόντια η μικρή τα' παιξε εγώ πάγωσα και λάθος - σωστό δεν ξέρω την πήρα αγκαλιά. Ο ιδιοκτήτης του πετάχτηκε αμέσως από διπλανό cafe και με μια κίνηση "σβέρκωσε" τον σκύλο σε φάση που ούρλιαξε το σκυλί. Το έβαλε κάτω ακριβώς όπως στο video. Σας το περιγράφω με όση ψυχραιμία έχω τώρα και επειδή είδα το αντίστοιχο νήμα που μου θύμισε την κίνηση. Βέβαια το τι έγινε όταν ακινητοποίησε τον σκύλο δεν μπορώ να το περιγράψω... το τι άκουσε ο μ@@@@@ς το πως κρατήθηκα να μην μπλέξουμε πάλι με αστυνομίες ένας Θέος ξέρει! Άλλη μια φορά έχουν γαυγίσει επιθετικά στη Μαιρα, ένα pit με αλυσσίδα όμως στα Γιάννενα! (ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ) αλλά τον ιδιοκτήτη του σημερινού αν τον ξαναδώ να έχει τόσο επιθετικό σκύλο χύμα... δεν ξέρω.... (στον ιδιοκτήτη αναφέρομαι όχι στο σκύλο)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οταν λες, μικρό κορίτσι πράμα...

το τι άκουσε ο μ@@@@@ς το πως κρατήθηκα να μην μπλέξουμε πάλι με αστυνομίες ένας Θέος ξέρει!
... τι εννοείς;;; Τι γίνεται Ελλη στις βόλτες που βγαίνεις;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
ναι! βγαιναμε για βόλτα το βλαμμένο στην είσοδο και τελειωμένο λέει "δαγκώνει αυτό"... και της
ρίχνει κλωτσιά!!! Τον εκλάψε η μάνα του!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Στεναχωρέθηκα που δεν φόραγα μπότες αλλά αθλητικά αν με καταλαβαίνεις....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτοι με τα ελευθερα και εντελως ανεκπαιδευτα σκυλια με εκνευριζουν αφανταστα, ειδικα όταν βγαζω βολτα την Ζηνα που είναι μινιόν.
Εχουμε δυο τετοιους βλακες εδώ πέρα. Τα σκυλια τους δεν είναι επιθετικα, είναι όμως μεγαλοσωμα αρσενικα και τρεχουν να πηδηξουν πανω στην Ζηνα. Είναι πολύ ευκολο να την τραυματισουν και φυσικα την τρομαζουν.

Το έναν με το πιο μεγαλοσωμο τον πετυχα αρκετες φορες και του εκανα ευγενικη συσταση και με εγραψε κανονικα. Το προβλημα λυθηκε τελικα πηγαινοντας ΜΕ ΛΟΥΡΙ την Ηρα βολτα στο ιδιο σημειο. Το σκυλι ως αρσενικο χαρηκε αλλά ο τυπος τρομοκρατηθηκε και το κυνηγουσε ασκοπα να το πιασει ενώ εκεινο τον εγραφε και εξαφανιζονταν.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Φαντάζεσαι Άρη να σου χτύπουσαν τη Ζήνα? η να της γαύγιζαν απειλιτικα????

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όταν ειμαι με την Ζηνα, προσεχω τα παντα και εχω τις κλωτσιες ετοιμες, για διποδα και τετραποδα. Ευτυχως δεν προκαλει ποτέ επιθετικοτητα.
Βεβαια εχουμε άλλο προβλημα. Την ερωτευονται πολύ συχνα ακομα και μεγαλοσωμα αδεσποτα και μας ακολουθουν διακριτικά. Μας συνοδευουν μερικες φορες και μεχρι την πορτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97