Διόρθωση ή κακοποίηση?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γι αυτό δεν μου αρεσει ο Μιλαν. Κανει πραγματα που δεν μπορει ο μεσος ιδιοκτητης. Γιατι τα δειχνει τοτε? Και τα δειχνει να γινονται ξαφνικα και ως δια μαγειας.

Η αντιδραση του σκυλου θυμιζει πολύ την αντιδραση της Ηρας οταν εβλεπε αλλο σκυλο ή ακομα και τωρα όταν βλεπει γατα.
Μονο που τωρα δεν πηδαει ετσι αλλά επιτιθεται αστραπιαία και παρά λιγο αποτελεσματικα.

Ο τροπος που ενεργει στην αρχη πριν ξαπλωσει κατω τον σκυλο, θυμιζει αντιδραση αρχαριου. Δεν προσφερει τιποτα εκπαιδευτικο, ουτε διορθωνει, απλά αποφευγει τα σκισιματα και τα δαγκωματα. Μαλλον όμως αυτό θελει να δειξει για να συνεχισει μετα.

Πώς καταφερε να τον ηρεμησει σε ένα δευτερολεπτο? Τι καταλαβε ο σκυλος από αυτό το πραγμα? Σταματησε να επιτιθεται κυριαρχικα στα άλλα σκυλια?

Δεν με πειθει και ποτέ δεν με επεισε. Αλλά προφανως ειμαι πολύ αρχαριος για να τον καταλαβω.

Στην ερωτηση τωρα, ουτε διορθωση βλεπω εγω, ουτε και κακοποιηση.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Εγώ δεν κατάλαβα τί αριβώς "διόρθωσε"

άσχετη είμαι ε?

Δεν ξέρω αν θα πω βλακεία αλλά είδα και ξαναείδα το βίντεο πολλές φορές και είδα πως με το που γύρισε ο σκύλος να κοιτάξει αυτός άρχισε να τον τραβολογάει και να τον σηκώνει στον αέρα, κάνω λάθος?

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ουτε προκειται να καταλαβεις. Αυτο ειναι το μυστικο. Ο ανθρωπος δεν ειναι εκπαιδευτης αλλά θαυματοποιος....

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
σε αυτό το βίντεο ο γνωστός Cesar Milan εχει "αναλάβει" ένα επιθετικό σε άλλα σκυλιά husky, βλέπουμε καθαρά πως ο Μίλαν διορθώνει αμέσως μολις το Χάσκι δείξει επιθετικότητα προς το άλλο σκυλί και αμέσως το Χάσκυ του επιτίθεται και δαγκώνει.
Τα ερωτήματα είναι
1) Θα έπρεπε να "προκληθεί" το Χάσκυ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τόσο άμεσα?
2) Δεν θα έπρεπε να έχει άλλου είδους πνίχτη και όχι το απλό λουρί για την περίπτωση που έπρεπε να γίνει διόρθωση?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιωργο, εξηγησε μου σε παρακαλω πού βλεπεις την διορθωση, γιατι εγω δεν μπορω να την δω, ειλικρινα. Αν εννοεις διορθωση το να τον τραβηξει κοντα του και να τον κραταει ακινητο, τοτε ΟΚ, αλλά αυτο δεν ειναι διορθωση οπως την ξερω εγω.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ξεκίνησε το βίντεο απο την αρχή και θα δείς οτι μόλις το χάσκι βάλει τα αυτιά μπροστά και κοιτάξει το άλλο σκυλί ο μίλαν "διορθώνει" με πνίξιμο και μια ελαφριά κλωτσιά, που εκελίχθηκε στην μάχη που ακολούθησε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγω επειδή εχω δει και άλλα του Μιλάν, αυτο που καταλαβαίνω είναι οτι δεν πρόκειται για διόρθωση. Απλά περιμένει να "εκτονώσει" την ενέργεια του ο σκύλος, χωρίς να τον αφήσει να πάρει το πάνω χέρι. Οταν καταλάβει οτι πλέον "βαρέθηκε", τον βάζει κάτω. Γι'αυτό νομίζω οτι δεν του χρειάζεται ο πνίχτης (μιας και δεν πρόκειται για διορθωση).

Οσο για το γιατί "προκαλεί" το σκύλο να εκδηλώσει το πρόβλημα, νομίζω οτι το κάνει για να τον βάλει σ'αυτή τη διαδικασία πάλης, οπου κάποιος πρεπει να επικρατήσει.

Για μένα δεν πρόκειται ούτε για διόρθωση, ούτε για κακοποίηση φυσικά.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
βλέπουμε καθαρά πως ο Μίλαν διορθώνει αμέσως μολις το Χάσκι δείξει επιθετικότητα προς το άλλο σκυλί και αμέσως το Χάσκυ του επιτίθεται και δαγκώνει.
Το είδα τώρα.
Όσο για τα ερωτήματα δεν ξέρω να απαντήσω:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ξεκίνησε το βίντεο απο την αρχή και θα δείς οτι μόλις το χάσκι βάλει τα αυτιά μπροστά και κοιτάξει το άλλο σκυλί ο μίλαν "διορθώνει" με πνίξιμο και μια ελαφριά κλωτσιά, που εκελίχθηκε στην μάχη που ακολούθησε.
Το ειδα Γιωργο, απλά οπως ειπα δεν ειναι διορθωση οπως την ξερω εγω (ο ασχετος να επαναλαβω) και απο ο,τι φαινεται δεν εχει και αποτελεσμα.
Ακριβως ιδιες διορθωσεις εχω κανει πολλες φορες στο παρελθον με την Ηρα. Δεν ωφελησαν καθολου, οσο και να την κρατουσα "πνιγμενη". Μετα το χαλαρωμα αμεσως ορμουσε και παλι, αλλά πολυ πιο αγρια απο ο,τι στο βιντεο. Γιατι εκτος απο κυριαρχικοτητα εκδηλωνοταν και καθαρη επιθετικοτητα, σε βαθμο που ο κοσμος εξαφανιζονταν απο το πεζοδρομιο.
Λυση μια και μοναδικη (για μας παντα): προνγκ και δυνατο στιγμιαιο τραβηγμα του λουριου.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Να ρωτήσω κάτι;
Ξέρετε η κατάσταση των γεννητικών του οργάνων τι σημαίνει;
Κυριαρχικότητα, επιθετικότητα, τι;

Δηλαδή, ένα σκυλί που δεν επιτίθεται, αλλά το κάνει αυτό, είναι excitement είπε;
άκουσα καλά;
(δηλαδή??? )

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγω δεν βλεπω διορθωση, αν ηταν διορθωση ο σκυλος θα σταματουσε αμεσα την επιθεση.
Αλλα ουτε εγω πολυκαταλαβαινω τι πηγε να κανει.

Επισης το "what a relief, it was not aggression it was dominance" ειναι βλακεια γιατι η κυριαρχικοτητα ειναι ο λογος για τους περισσοτερους σκυλοκαβγαδες.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δυστυχως τα φτωχα αγγλικα μου δεν επιτρεπουν να καταλαβω τι λεει
απο αυτο που ειδα παντως, δεν ειδα πουθενα διορθωση,αλλα ουτε κακοποιηση θα συμφωνησω με τον Αρη
εγω ειδα καποιον να λεει εγω ανθρωπος εσυ σκυλος εγω δινω διαταγες και το σκυλο προσωρινα να κανει το μαλακα και να σκεφτεται θα σου ξηγησω το ονειρο αργοτερα και με λεπτομερειες

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
για ποιό λόγο και σκοπό έγινε κατα την γνώμη σας Αρη & Κρίνα αυτή η φαση, απλώς βγάζανε βόλτα τα σκυλάκια και έτυχε να είναι εκεί η κάμερα?
το ερώτημα της κακοποίησης πάει στα δύο ερωτήματα που έβαλα πιο πάνω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
1. το σκυλί δεν είναι χάσκυ, πρέπει να ειναι τσεχοσλοβακικο λυκόσκυλο
2. το λουρί που φοραει εινα πνιχτης.... και μαλιστα δεν απελευθερωνεται εύκολα....
προσέξτε μόλις ξαπλώνει τον σκύλο, του χαλαρωνει με το ελευθερο χέρι του τον πνίχτη
3. αυτό που βλέπετε δε είναι επιθετικότητα απέναντι σε σκύλο αλλά σκύλου απέναντι στον χειριστή του....

άρη η ήρα επιτιθόταν σε εσένα ή στον περίγυρο?????
εδώ ο κύριος μίλαν είπατε???
δεν λαμβανει υπόψη τον σκύλο που έχει ( αρκετά ιδιαίτερο το τσεχοσλοβακικο λυκόσκυλο)
χρησιμοποιεί τελείως λαθος προσέγγιση επί του θέματος ( αν το θεμα ήταν η συνευρεση με άλλο σκύλο)
για την συγκεκριμένη φυλή....
τον έσωσε καθαρα και μόνο ότι ο σκύλος δεν είναι κακός....
αντιδρα και επιτίθεται σε ότι τον έπνιγε.... το χερί συγκεκριμενα και όχι στον ίδιο άνθρωπο... ( πιθανά αυτό να εννοεί όταν λεει ότι δεν ήταν επιθετικότητα αλλά εκδηλωση κυριαρχίας...)
και φυσικά τον έσωσε απλά ότι είναι εκπαιδευτής και είχε την ψυχραιμία αλλά και τις γνώσεις να αντιδρασει....

όχι δεν θεωρώ κακοποίηση την πρωτη διόρθωση.... αλλά λανθασμένη με αποτέλεσμα την υπόλοιπη εξέλιξη των πραγματων...
που αναγκαστικά έπειτα σωστά χειρίστηκε.........

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Να ρωτήσω κάτι;
Ξέρετε η κατάσταση των γεννητικών του οργάνων τι σημαίνει;
Κυριαρχικότητα, επιθετικότητα, τι;

Δηλαδή, ένα σκυλί που δεν επιτίθεται, αλλά το κάνει αυτό, είναι excitement είπε;
άκουσα καλά;
(δηλαδή??? )
τα οργανα του σκύλου πολλε ς φορες μπορει να ειναι έτσι...
όταν αγχώνεται, όταν στρεσσάρεται, όταν είναι σε υπερδιέγερση, κλπ... πιστεύω ότι εύκολα καταλαβαινεις τι ακριβως είναι....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97