Διεκδικηση φαγητου - νερου

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σοφία, απλά είπα πως έχεις την επιλογή να μην επιτρέψεις να βγάλουν αρχηγό.
Αυτόματα όμως δεν μπορούν να είναι ούτε φίλοι όμως.
Τους εκπαιδεύεις στο να αγνοούν ο ένας τον άλλον και μοιράζεις τον χρόνο σου για της ανάγκες του καθενός.

Caucasian, τι μπερδεύω; δεν καταλαβαίνω ;

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γιατί? Λογικά το αντίθετο δεν ισχύει? Ότι δεν του έμαθε ο μεγάλος αυτή την συμπεριφορά, αφού δεν τον ανάγκασε ποτέ να υπερασπιστεί το φαγητό του ή να αμυνθεί?

Εννοείς μήπως ότι τον είχε πολύ "λάσκα" και έμαθε να θεωρεί πράγματα κεκτημένα?
Ναι, κάπως έτσι. Δεν ξέρω αν ισχύει φυσικά.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Chloe o σκύλος σου έχει φοβική επιθετικότητα με τους άλλους σκύλους.
Κάποιος μάλλον τον τρόμαξε όταν ήταν ακόμη κουτάβι, ή δεν γνώρισε αρκετούς σκύλους από μικρός (τον Βέλγο ίσως να μην τον καν θεωρούσε σκύλο, γνώρισε κανένα άλλο με τόσο ωραίο χαρακτήρα; ).

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Σοφία, απλά είπα πως έχεις την επιλογή να μην επιτρέψεις να βγάλουν αρχηγό.
Αυτόματα όμως δεν μπορούν να είναι ούτε φίλοι όμως.
Τους εκπαιδεύεις στο να αγνοούν ο ένας τον άλλον και μοιράζεις τον χρόνο σου για της ανάγκες του καθενός.
ο αρχηγος ειμαστε εμεις οι ιδιοκτητες και επειτα εχουν τα σκυλια την ιεραρχια τους.να σε ρωτησω κατι γιατι να τα μαθει να αγνοουν το ενα το αλλο δεν το καταλαβα αυτο?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Κι εγώ δυσκολεύτηκα, μην το παίξω έξυπνη :D Νομίζω απλά λείπει ένα "αν" πριν το ΔΕΝ.

Αν κάνω λάθος και δεν λείπει, τότε ούτε εγώ κατάλαβα! :)
Δε νομίζω ότι λείπει το "αν", και πολύ απογοητεύτηκα:D
Ειδικά με το δεν αφήνεις ΠΟΤΕ να παίξουν μαζί

Και τί εννοείς
δεν αφήνεις ούτε μπροστά σου να "συνυπάρχουν" χωρίς να είναι κάτω από εντολή δική σου
:confused:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν από την άλλη, αν ΔΕΝ θέλεις να γίνει κάποιος 1ος και κάποιος 2ος, ακολουθείς μια ζωή με τους σκύλους σου που μονήμως σαμποτάρει την σχέση τους και το δέσιμο μεταξύ τους. [...]
Γράφουμε όλοι μαζί και έχω αρχίσει να ζαλίζομαι :p

Αυτό το "αν" εννοούσα, που έχω κάνει κόκκινο. Στο κείμενο της Dr δεν υπήρχε.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δυστυχώς κι εγώ αυτό εννοούσα. :(

Λέει δηλαδή η Στέλλα, ότι στόχος είναι να μη γίνει κάποιος 1ος και κάποιος 2ος,
Να είναι και οι δυο το ίδιο απέναντι σε εσένα και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να μην μπορέσει να εδραιωθεί ποτέ ιεραρχία μεταξύ τους, γι' αυτό και πρέπει να σαμποτάρεις τη σχέση τους.
Αν θες να έχεις δυο σκύλους και όχι έναν σκύλο και αυτός με τη σειρά του έναν άλλο σκύλο.

Εκτός κι αν πράγματι ξέχασε το "αν" κι εγώ αναπτύσσω τώρα νέες θεωρίες! :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Chloe o σκύλος σου έχει φοβική επιθετικότητα με τους άλλους σκύλους.
Κάποιος μάλλον τον τρόμαξε όταν ήταν ακόμη κουτάβι, ή δεν γνώρισε αρκετούς σκύλους από μικρός (τον Βέλγο ίσως να μην τον καν θεωρούσε σκύλο, γνώρισε κανένα άλλο με τόσο ωραίο χαρακτήρα; ).
Ναι, μια ημίαιμη σκυλίτσα, η οποία ήταν πολύ καλή, αλλά τον έγραφε. Εκείνος από πίσω της συνέχεια. (Συγκατοίκησαν για ένα καλοκαίρι, καθώς φιλοξενούμασταν στο σπίτι της. Ο μικρός μου ήταν περίπου ενός έτους, εκείνη 6).
Είναι επιθετικός (να τολμήσω να πω... ήταν? :D) γιατί από δική μου άγνοια και ανοησία δεν του επέτρεπα να γνωρίζει σκυλιά τα οποία δεν ήξερα, τον σήκωνα αγκαλιά, δεν είχα ελέγξει τη συμπεριφορά του όταν άρχισε να εκδηλώνεται κ.ο.κ.
Απλώς σκέφτηκα ότι εφ'όσον το βελγικό τον άφηνε να κάνει ό,τι θέλει... ίσως πήρε κι αυτος περισσότερο αέρα απ' ό,τι έπρεπε.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Δεν μιλαω για τα δικα μου σκυλιά :p.Δεν εχουν το παραμικρό προβλημα !

Η ερωτηση μου ήταν γενική

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=YUNDKLV1L0I"]http://www.youtube.com/watch?v=YUNDKLV1L0I[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=0xOCwbHdcnE"]http://www.youtube.com/watch?v=0xOCwbHdcnE[/ame]

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το κάνεις αυτό αν θέλεις και τους δύο να δουλεύουν εξ' ίσου καλά στην φύλαξη, για παράδειγμα (ακόμη και ως ομάδα) ή αν απλά θέλεις τον καινούργιο σου σκύλο να πιστεύει πως είναι "τοπ", και ο 1ος έχει στο νου του να μην επιτρέψει να είναι το "σκατό" τοπ σε τίποτα.

Το κάνεις και όταν ο πρώτος έχει φοβίες (κροτοφοβία) και ίσως το μεταφέρει στον καινούργιο....

Το κάνεις όταν συμμετάσχεις σε διαγωνισμούς υπακοής και θέλεις ο 2ος σκύλος να είναι προσκολημένος μόνο σε εσένα...

Το κάνεις όταν ο 1ος είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία και δεν θέλεις ούτε να τον ταράξεις εκείνον αλλά ούτε και να δεθεί το κουτάβι με σκύλο που θα φύγει σύντομα...

Το κάνεις όταν έχεις 2 κυρίαρχους αρσενικούς και θες να ΜΕΙΝΟΥΝ έτσι...

Το κάνεις όταν θέλεις σκύλο με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και μεγάλη αυτοπεπίθηση, αλλά δυστυχώς έχεις ήδη έναν τέτοιο.

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να έχεις 2 σκύλους χωριστά.
Δεν είναι "βασανιστήριο". Κάθε άλλο. Και οι δύο πιστεύουν πως είναι νούμερο 1.

Χειρότερο είναι πχ, να αφήσεις τον 1ο να "κόψει τα φτερά" του 2ου και να μην μπορέσει ποτέ να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό (και να μην λειτουργεί και στο 100% αν δεν είναι δίπλα του ο 1ος από καθαρή ανασφάλεια).

Και Caucasian, ΠΟΛΛΟΙ είναι που νομίζουν πως είναι το αφεντικό του 2ου σκύλου τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο άλλος σκύλος.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δυστυχώς κι εγώ αυτό εννοούσα. :(

Λέει δηλαδή η Στέλλα, ότι στόχος είναι να μη γίνει κάποιος 1ος και κάποιος 2ος,
Να είναι και οι δυο το ίδιο απέναντι σε εσένα και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να μην μπορέσει να εδραιωθεί ποτέ ιεραρχία μεταξύ τους, γι' αυτό και πρέπει να σαμποτάρεις τη σχέση τους.
Αν θες να έχεις δυο σκύλους και όχι έναν σκύλο και αυτός με τη σειρά του έναν άλλο σκύλο.

Εκτός κι αν πράγματι ξέχασε το "αν" κι εγώ αναπτύσσω τώρα νέες θεωρίες! :D
Ok, με "αν" ή χωρίς το ίδιο καταλάβαμε!

Στέλλαααα!! Που είσαι βρε κοπέλα μου και έχει πάθει υπερφόρτωση ο (ταλαίπωρος) εγκέφαλός μου τόσην ώρα να ψάχνω να δω αν κατάλαβα σωστά? :D

Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε αν σχολιάζουμε σωστή θεωρία. (Που να αρχίσουμε να σχολιάζουμε κιόλας, τόσα posts μόνο για να καταλάβουμε :p )

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μα το "αν" υπήρχε! Ήταν η πρώτη μου λέξη στην πρόταση...

Chloe σκύλοι σαν το βέλγικο που περιγράφεις, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον μετέπειτα χαρακτήρα του κουταβιού. Μακάρι να είχε γνωρίσει πολλούς τέτοιους ο σκύλος σου! Και να έπερνε αέρα! Ο αέρας είναι που του έλλειπε. Το αντίθετο από αυτό που πίστευες τόσον καιρό δηλαδή. Από ΦΟΒΟ αγρίευε τόσο έντονα μόλις έβλεπε άλλο σκύλο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν μιλαω για τα δικα μου σκυλιά :p.Δεν εχουν το παραμικρό προβλημα !
Χαχαχα. Κι εμείς τσάμπα πίνουμε 4 σελίδες τώρα δηλαδή? :mad: :p

(Το προηγούμενο post το έγραψα πριν ανέβει η απάντηση της Dr, γι'αυτό δεν βγάζει νόημα πλέον )

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μα το "αν" υπήρχε! Ήταν η πρώτη μου λέξη στην πρόταση...
:shock: :maria: :paja1: Σε εμένα πάνε αυτά... Τώρα καταλάβατε γιατί δεν γράφω συνήθως πολύ... Γιατί 9 στις 10 μετά από τόσες ώρες στο pc δεν έχω κεφάλι για αναλύσεις... Καλύτερα να μασάω λοιπόν! :-#

Τελευταίο...

Πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να χωρίζει τους 2 σκύλους ακόμα και κάποιος που δεν έχει σκοπό να κάνει κάποιου είδους εργασία, αλλά θέλει απλά την καλύτερη δυνατή σχέση μαζί τους?

Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί μόνο κατά το μεγάλωμα του δεύτερου? (Εφόσον ο πρώτος έχει αρκετά ήπιο χαρακτήρα ώστε να τον δεχτεί αργότερα, ως ενήλικα). Θα υπήρχε όφελος?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όπως είπε ο Ντένις, εξαρτάται από τους σκύλους.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το να είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί (και σε κάθε βόλτα) είναι κακό για την ανατροφή του κουταβιού. Δεν εξελήσσεται αυτόνομος χαρακτήρας.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Υπάρχει τρόπος να μάθουμε στα σκυλιά που ζουν μαζί,να μοιράζονται φαγητό-νερό χωρις στοιχεία διεκδίκησης?

πχ να τρώνε να πίνουν απο το ίδιο μπολ και σε περιπτώσεις λιχουδιάς να μην υπάρχει ''θέμα''?
Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ γενικό για να πούμε ναι μπορούν η όχι δεν μπορούν..

Μιας που εξαρτάται όντως από πολλά..

Αυτό για μένα παραπέμπει σε μια άλλη ερώτηση εξίσου γενική..
Αν εμείς εκπαιδεύσουμε ένα σκυλί από μικρή ηλικία μπορούμε να κοντρολάρουμε και τον χαρακτήρα του?
Τον επιθετικό, τον κυριαρχικό, τον φοβικό..
Ναι μπορούμε να το κοντρολάρουμε σε σχέση με εμάς γιατί εμείς είμαστε αρχηγοί..
Μπορούμε όμως να επιβάλουμε να μοιραστουν το φαγητό με έναν που δεν συμπαθούνε?
Μπορούμε να επιβάλουμε την συμπάθεια
???

Επειδή κάτι τέτοιο δεν ισχύει..
Αλλιώς θα μιλούσαμε πλέον για robot και όχι για "αυτόνομες" οντότητες όσον αφορά την συμπάθεια και την αντιπάθεια..
Είναι κάτι που δεν μπορεί να οριστεί έτσι τόσο απλά..

Στην φύση όλα τα ζώα έχουμε δει να μοιράζονται το φαγητό τους..
Αλλα πάντα πρώτα τρώει ο αρχηγός..
Πρέπει να είναι στην ίδια αγελη..
Τι γίνεται όμως όταν την αγελη δεν την έχουν φτιάξει αυτα, αλλα τους την έχει επιβάλει ο ανθρωπος?
Το φαγητο είναι ιερό πράγμα για το ζώο..
Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα σκυλιά δεν θα σφαχτούνε την οποιαδήποτε στιγμή, όταν δεν είμαστε εμείς να τα παρακολουθούμε..

Μπορεί να τύχει να συμβεί..
και έχει συμβεί αλλα υπηρχε συμπαθεια στα σκυλια..
Δεν υπάρχει όμως νομος για αυτα.., αλλα μονο η ίδια η φύση, που απλά αν ήταν σε αυτήν δεν θα ήταν και στην ίδια αγελη..

Η συμπάθεια δεν επιβάλλεται..

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χμμ... χμμ... (Είπα δεν ξαναμιλάω αλλά έπεσες σε θέματα που με προβληματίζουν, τι να κάνω!).

Και τι σημαίνει όταν ο δεύτερος μεγαλώνει με τον πρώτο (συνεχώς μαζί στο σπίτι, χωριστές οι περισσότερες βόλτες), γίνεται καλύτερος από τον πρώτο σε θέμα επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη και παράλληλα ο πρώτος χαλάει :confused:

Ότι εγώ είμαι λιγότερο ανίδεη (με βολεύει, δεν λέω!), ο δεύτερος σκύλος πιθανότατα πιο δεκτικός και ο πρώτος "φορτωμένος" από την παρουσία του δεύτερου?

Edit: Δεν σας προλαβαινω! Στην απάντηση της Dr πήγαινε η απορία

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eκεί θα παιξουμε εμεις ρολο..

Aν τα σκυλιά μεγαλώσουν μαζί..
η το πρώτο μεγαλώσει με το μωρό..

Θα πρέπει εμείς έξυπνα να χειριστούμε όσο μπορούμε την κατάσταση..

Να σεβόμαστε πάντα τον παλιό..
Να ταΐζουμε πρώτα τον παλιό..
Να χαϊδεύουμε πρώτα τον παλιό και το πιο σύνηθες πάντα ο μικρός θα σέβεται τον παλιό γιατί πάντα θα θυμάται πως ο μεγάλος προϋπήρχε..
Η συμπεριφορά μας θα είναι καταλυτική στο πως θα το πάρει ο παλιός τον ερχομό του καινούριου..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εσύ δεν έχεις σκυλιά Σοφια..:D:D:p
Εσύ έχεις γατες..:p:p

Είναι όλα τα σκυλιά γατες?:rolleyes::)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249