Γυρίσαμε σώοι κι εμείς επιτέλους σπίτι μας (Παξούς). Μεγάλη ταλαιπορία να ταξιδεύεις από τόσο μακριά για ένα μόνο Σ.Κ. Το 'ξερα πάντα αλλά δεν το αναγνώριζα δεόντος όσο έμενα Αθήνα... ήμουν μόνη αυτή τη φορά και ήταν ακόμη μεγαλύτερη η κούραση καθώς είχα πρόβλημα με το αυτοκίνητο (μου άλλαξαν λάστιχα και ξέχασαν να κάνουν ζυγοστάθμιση!!!).
Ταλαιπορία είναι να έρχεσαι από μακριά, όχι μόνο για τους εκθέτες αλλά και για τους σκύλους. Κουράζονται πολύ εώς υπερβολικά πολύ, ανάλογα με την κατανόηση/συμπόνια και φροντίδα του ιδιοκτήτη τους. Για παράδειγμα τα δύο κουτάβια μολοσσοί που είχαν έρθει από Βέροια και υπόμειναν και το ταξίδι αλλά και τις άπειρες ώρες τις έκθεσεις χωρίς κλουβί. Ξεπέρασαν το όριο αντοχής τους κατά πολύ, τόσο που άρχισαν να σκέφτονται κακά πράγματα για τους ανθρώπους που τα "χούφτωναν" ανελέητα. Απαράδεκτο.
Εμείς με την πρώτη μας μεγάλη νίκη (3ος ομάδας 2) επιστρέψαμε χαρούμενοι. Ναι κι οι δυό μας. Ο σκύλος μαθαίνει να αγαπάει τις εκθέσεις όταν λειτουργεί σαν ομάδα με ένα αφεντικό που έχει βασική του προτερεότητα την σωστή φροντίδα του σκύλου του (ΠΡΩΤΑ την ψυχιολογική και ΜΕΤΑ την σωματική). Παρ' όλα αυτά μένω μ' ένα γλυκόπικρο συναίσθημα.
Για ακόμη μια φορά απογοητεύτηκα και από τους τρείς κριτές που παρακολούθησα στην έκθεση. Δεν θα ξαναδείξω σκύλο σε αυτούς. Συνήθως γκρινιάζουν όσοι δεν πήγαν καλά... με αποτέλεσμα να όλοι λένε πως δεν ξέρει να χάνει.
Εγώ γκρινιάζω και ας κέρδισα. Ήταν μια εντυπωσιακή νίκη για τόσο μεγαλόσωμο και νεαρό ζώο σαν το δικό μου με αρκετά σκληρό ανταγωνισμό (στην ομάδα πάντα γιατί στην φυλή είμασταν μόνοι όπως πάντα). ΔΕΝ το περίμενα με τίποτα.
Όταν όμως σου δίνει την νίκη ένας κριτής που δεν σέβεσαι/εκτιμάς, χάνει λίγο από την λάμψη της. Βαθιά μέσα μου νιώθω πως απλά από τύχη κερδίσαμε. Ο σκύλος μου μου αρέσει πολύ, μην μπερδευόμαστε. Απλά ήταν άλλοι σκύλοι εκεί πιο "ετοιμοι" για 3ος ομάδας από αυτόν.
Παράληλα, η κριτής δεν τον είχε ξαναδεί ΠΟΤΕ τον σκύλο μου(την πρώτη μέρα χάσαμε την σειρά μας από την υπερβολική αυστηρότητα του ομίλου) και ΔΕΝ του έδωσε την απαραίτητη προσοχή/εξέταση για μία τέτοια θέση στην ομάδα.
Όταν χάνω, δεν γκρινιάζω, γιατί είναι "κατινιά". Τώρα όμως έχω το δικαίωμα να πω πως για ακόμη μία φορά απογοητεύομαι από την επιλογή των κριτών.
Κατά τ' άλλα περάσαμε ΠΟΛΥ όμορφα, και χάρηκα τρελά που ξανασυνάντησα αγαπημένα μέλη του φόρουμ!!!
Ανυπομονώ να τα πούμε πάλι στην επόμενη και να γνωριστούμε και με άλλα καινούργια μέλη!