Θα συμφωνήσω με τη άποψη σου....με κάλυψες...πως αντιλαμβανομαι τον εκτροφεα.
τον ανθρωπο με γνωση (οσο το δυνατον μεγαλυτερη)
τον ανθρωπο με μερακι και με ερασιτεχνικη ματια του "επαγγελματος" του
τον ανθρωπο που πρωτα απ'ολα εχει τα σκυλια του ως pet και συντροφους του και υστερα ολα τα αλλα
τον ανθρωπο που ενημερωνει και ενημερωνεται για τα κυνολογικα δρωμενα και ειδικα για τα οσα διαδραματιζονται στην φυλη του
τον ανθρωπο που δεν ξεχνα το παρελθον της φυλης και βαδιζει στο παρον κοιταζοντας το μελλον
τον ανθρωπο που σεβεται την φυλη του και την οποια χρησιμοτητα της
τον ανθρωπο που δεν γινεται "θυμα" των τασεων και της εκαστοτε μοδας
τον ανθρωπο που εκτρεφει με το "ευαγγελιο",Υγεια-Χαρακτηρα-Μορφολογια
τον ανθρωπο που προσπαθει συνεχως να βελτιωνει τοσο της γνωσεις του,οσο και την φυλη που εκτρεφει
τον ανθρωπο που κοιταει στα ματια τον υποψηφιο αγοραστη και του λεει..."φιλε εγω γι'αυτες τις ψυχες πονεσα και εκλαψα...περα απο τα οσα σε συμβουλεψω για την φυλη,κοιτα να τους φερθεις οπως πρεπει γιατι αλλιως την γ....σες!"
τον ανθρωπο που οταν δεν μπορει αλλο -για τους Χ,Ψ λογους- να εκτρεφει,σταματα!!
τον ανθρωπο που θυμαται την εποχη που δεν ηταν ακομη εκτροφεας,ειχε το πρωτο ατομο της φυλης που λατρευει και ενθουσιαζοταν που "μεγαλωνε" και μαθαινε μαζι με τον σκυλο του...τον ανθρωπο που δεν ξεχασε απο που ξεκινησε.
τελος ...
τον ανθρωπο που υστερα απο 30 χρονια εκτροφης (π.χ),εκτρεφει σαν να ηταν η πρωτη του γεννα!!
Προς Θεού, όχι, όχι....μην περάσουμε να πούμε ότι οι εκπαιδευτές μπορούν να γίνουν εκτροφείς επειδή ξέρουν να εκπαιδευουν...
lunadark δεν μπορείς να επιβάλεις στα μέλη πως θα γράφουν, η να του λες να αποχωρούν!Η krina και ο skulakos καλο θα ηταν αφου αγανακτουν με το θεμα η να πουν ηρεμα την αποψη τους η απλα να αποχωρησουν απο την συζητηση,
Ρε παιδιά, τι σχέση έχει ο ΚΟΕ για να θέλει μια έκταση στην Αχαϊα;Καλυτερα να ρωτησεις στον ΚΟΕ και ισως να θελουν καποια εκταση για την περιοχη σου...
εδω μαλλον εχεις δικιοΡε παιδιά, τι σχέση έχει ο ΚΟΕ για να θέλει μια έκταση στην Αχαϊα;
Μιλησα απολυτα ηρεμα,χωρις υβριστικους χαρακτηρισμους,ειρωνιες,κτλ.Δεν ειπα οτι εκμεταλλευεσαι τα ζωα.Ανεφερα τι δεν εμπιστευομαι σε ενα εκτροφεα,γιατι αν το σκεφτοσουν χωρις προκαταληψη,θα καταλαβαινες παραπανω πραγματα απο το να περιοριστεις στα συναισθηματα που μου προξενει το θεμα.Η krina και ο skulakos καλο θα ηταν αφου αγανακτουν με το θεμα η να πουν ηρεμα την αποψη τους η απλα να αποχωρησουν απο την συζητηση, ποτε δεν ειπα οτι θα εκμεταλλευτω τα ζωα, ειπα πολυ καθαρα το εξης:
1) ενδιαφερομαι να ξεκινησω εκτροφειο
2)εχω χωρο για πανσιον διοτι η εκτροφη προφανως δεν ειναι βιοποριστικη οποτε απο καπου πρεπει και να ζω
3)θα ξεκινησω με ενα ζευγαρι ΜΟΝΟ που θα μενει μαζι μου στο σπιτι, μολις περασουν καποιοι μηνες θα εμπλουτησω
και γι αυτο το λογο απαντησα ετσιΜε εχει εξοργισει το θεμα!
Αλλά ας αφήσουμε τις εικασίες.
1)Έχεις σκύλο;
2)Αν ναι, τι φυλή;
3)Πόσα σκυλιά είχες στο παρελθόν;
4)Πως τα απέκτησες;