Μα κοιτα τι εγραψες πριν..στην ουσια δεν διαφωνουμε καπου..
Αρχικό μήνυμα απο Dr.Zhivago Εμφάνιση μηνυμάτων
Και η γάτα είναι από μόνη της αν της φέρεσαι σωστά. Όσο για αδέσποτες γάτες, εξήγησα πως ΔΕΝ είναι σαν αδέσποτους σκύλους (όντως είναι άγριες και τα μωρά τους επίσης). Η γάτα είναι πιο καχύποπτη από τον σκύλο (αν και όχι πάντα).
Βασικά διαφωνείς γιατί ενώ ξέρεις να κρίνεις πότε ένας σκύλος "στράβωσε" μαζί σου (και άρα δεν πας να τον αγγίξεις) ΔΕΝ ξέρεις να κρίνεις πότε μια γάτα σκέφτεται να σε δαγκώσει και συνεχίζεις να πλησιάζεις .. μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω.
Δεν αναφερθηκα καν σε αυτο ..αναφερα απλα ενα ιδιο παραδειγμα σε δυο διαφορετικα ζωα..δεν δικαιλογω-κρινω καποιο..
Μόνο έτσι δηλαδή μπορώ να εξηγήσω γιατί πιστεύεις πως οι γάτες δαγκώνουν περισσότερο από τους σκύλους (το αντίθετο ισχύει). Μόνο στα πληγωμένα ζώα ησχύει (αυτό έλλειπε) αλλά γενικά πιο πιθανό είναι να σε δαγκώσει αδέσποτος σκύλος παρά γάτα. Κοίτα της στατιστικές.
Δεν συμφωνω..!!!
Να κοιταξω τις στατιστικες πως?
Υπαρχουν τετοιες στατιστικες? που ειναι?
Αλλα γιατι κολας στο δαγκωμα..για αγριοτητα μιλησα..
Αν έχεις εσύ άσχημες εμπειρίες το σέβομαι, όπως σέβομαι και όλους που φοβούνται τους σκύλους επειδή δαγκώθηκαν,
Δεν εχω ασχημη εμπειρια..εχω καλλιστη εμπειρια..,ειχα γατα που ηταν σαν σκυλος..
παρολα αυτα αν συγκρινουμε αυτα τα δυο ζωα η αποψη μου και η εμπειρια μου απο αυτα που εχω δει ειναι αυτη..ζω σε μερος που κατακλυζεται απο γατες..
αλλά οι στατιστικές και οι επιστήμη δείχνουν πως η επιθετικότητα σε γάτα είναι σπάνιο φαινόμενο, και πολύ πιο σπάνιο από την επιθετικότητα σκύλων.
Οι γατες αν ειναι επιθετικες δεν σε ενοχλουνε..,ο σκυλος αν ειναι επιθετικος θα σε ενοχλησει..στον δρομο π.χ.την γατα αν δεν την πηραξεις δεν θα σε πειραξει και ας ειναι επιθετικη..
Ισως για αυτο οι στατιστικες αν ισχυουν να λενε αυτο..
Οι περισσότερες γάτες με μεγάλη διαφορά (κατοικίδια μιλάω) δεν διανοούνται να δαγκώσουν κανέναν και δεν θυμούνται πως έχουν νύχια (για κάτι άλλο εκτός από τον ακριβό καναπέ). Αν δεν ήταν έτσι δεν θα τις είχαμε μέσα στο σπίτι μας χιλιάδες χρόνια τώρα, ως μέλη της οικογένειάς μας.
Να δαγκωσουν να βγαλουν νυχια..οπως και να εχει εγω δεν το πιστευω..οι γατες ειναι απο την φυση τους πιο κακοπροερετες..πιο επιφυλακτικες και αυτο παλι τα λεει ολα..
Όπως οι άνθρωποι που φοβούνται τους σκύλους, μάλλον πρέπει να αναγνωρίσεις εσύ κι η Αφροδίτη κι η Chloe, πως από κακές εμπειρίες και ατυχία καθαρή, έχετε πρόβλημα με τις γάτες. Πως ξέρετε πως οι προβληματικές γάτες αποτελούν εξαίρεση, πως είναι μια χαρά κατοικίδια, απλά δεν ξεπερνιούνται εύκολα οι κακές σας αναμνήσεις.
ΔΕΝ εχω κακες αναμνησεις!!!!
Μου αρεσουν πολυ οι γατες αλλα οχι για πετ..
Το οτι εχω αλλη αποψη δεν σημαινει οτι πρεπει να εχω και μια τραυματικη εμπειρια..
Όπως υπάρχουν και προβληματικοί σκύλοι (που μάλιστα έχουν σκοτώσει και ανθρώπους) έτσι υπάρχουν και προβληματικές γάτες.
Δεν διαφωνω ,αλλα μιλαμε για νορμαλ καταστασεις πως ειναι γενικα το ιδιο το ζωο.
Η "νορμάλ" γάτα είναι απίστευτο κατοικίδιο και πολύ πιο συνηθισμένο πλάσμα από τις γάτες που δείχνουν επιθετικότητα (για τον οποιοδήποτε λόγο). Λυπάμαι για τις άσχημες εμπειρίες σας γιατί αδικούν ένα ζώο που στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν το αξίζει και μάλιστα το έχει αποδείξει αυτό ιστορικά.
Δεν αδικουμε κανενα ζωο..
Προσωπικα σεβομαι ολα τα ζωα..
Αλλα επειδη καποιος μπορει να θεωρει το ιγκουανα του το καλυτερο κατοικιδιο δεν σημαινει οτι για εμενα ειναι..
Ο σκυλος δεν εχει αποδειξει ιστορικα οτι ειναι ενα συντοφικο -αγελαιο ζωο?