Δέσιμο της γάτας με τον ιδιοκτήτη

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Και η γάτα είναι από μόνη της αν της φέρεσαι σωστά. Όσο για αδέσποτες γάτες, εξήγησα πως ΔΕΝ είναι σαν αδέσποτους σκύλους (όντως είναι άγριες και τα μωρά τους επίσης). Η γάτα είναι πιο καχύποπτη από τον σκύλο (αν και όχι πάντα).

Υπάρχει λόγος που ο σκύλος κάνει πιο εύκολα "χαρούλες" από γάτα. Από ανάγκη. Οι γάτες δεν νιώθουν εύκολα πως έχουν ανάγκη άνθρωπο.

Αν το καταλάβουν όμως πως είσαι "για καλό", και οι πιο άγριες γάτες παρατάνε το φαγητό τους (και ας είναι με ένα πόδι στο τάφο από τη πείνα) για να σου τριφτούν γουργουρίζοντας, για "ευχαριστώ".

Όπως ο σκύλος, μια γάτα που έχει μάθει να ΜΙΣΕΙ τους ανθρώπους και να είναι επιθετική ή καχύποπτη, ΜΠΟΡΕΙ να μάθει να τους εμπιστεύεται πάλι και να γίνει "υπέροχο κατοικίδιο", φτάνει να μην είναι άγρια γεννετικά και να είναι σε σωστά χέρια.
Mα για αυτό χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα για να δείξω δυο περιπτώσεις ίδιες αλλα με διαφορετικά ζώα..

Mονη μου είπα πως την γάτα αν ξέρεις να την χειριστείς τότε μπορεί να είναι ήρεμη ,τον σκύλο όμως πολλές φορες και να μην ξέρεις μπορεί αναλογικά σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απο την γατα να είναι ήρεμος..
Σε αυτα διαφώνησα..

Υπάρχουν λόγοι που μια γάτα μπορεί να φερθεί έτσι (αν δεν είναι άγρια "γεννετικά") από το να είναι απλά κακομαθημένη (όπως οι περισσότεροι σκύλοι που δάγκωσαν μέλος της οικογένειας) μέχρι του να είναι άρωστη και να μην το ξέρεις.

Αντιθέτως μ' έχουν δαγκώσει ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι (δεν θυμάμαι πόσοι) μέχρι να μάθω να τους χειρίζομαι σωστά.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Βασικά διαφωνείς γιατί ενώ ξέρεις να κρίνεις πότε ένας σκύλος "στράβωσε" μαζί σου (και άρα δεν πας να τον αγγίξεις) ΔΕΝ ξέρεις να κρίνεις πότε μια γάτα σκέφτεται να σε δαγκώσει και συνεχίζεις να πλησιάζεις .. μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω.

Μόνο έτσι δηλαδή μπορώ να εξηγήσω γιατί πιστεύεις πως οι γάτες δαγκώνουν περισσότερο από τους σκύλους (το αντίθετο ισχύει). Μόνο στα πληγωμένα ζώα ησχύει (αυτό έλλειπε) αλλά γενικά πιο πιθανό είναι να σε δαγκώσει αδέσποτος σκύλος παρά γάτα. Κοίτα της στατιστικές. Μάλιστα αν σε δαγκώσει γάτα πας οπωσδήποτε νοσοκομείο (μολύνονται πιο εύκολα η μικρές βαθιές πληγές). Παρ' όλ' αυτά (που δεν πάνε όλοι με δάγκωμα σκύλου στο νοσοκομείο) ΠΑΛΙ τα περισσότερα δαγκώματα από σκύλο είναι.

Χαιδεύω γάτες αδέσποτες καθημερινά (σκύλους όχι τόσο γιατί είναι πολύ πιο βρώμικοι) και δεν με έχει δαγκώσει γάτα σε όλη μου τη ζωή (κι έχω ζορίσει κι αρκετές).
ΑΛΛΑ ξέρω να διαβάζω τις εκφράσεις τους και δεν αγγίζω γάτα μου με κοιτάει "στραβά".

ΔΕΝ είναι πιο επιθετικό ζώο από τον σκύλο, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση.

Αν έχεις εσύ άσχημες εμπειρίες το σέβομαι, όπως σέβομαι και όλους που φοβούνται τους σκύλους επειδή δαγκώθηκαν, αλλά οι στατιστικές και οι επιστήμη δείχνουν πως η επιθετικότητα σε γάτα είναι σπάνιο φαινόμενο, και πολύ πιο σπάνιο από την επιθετικότητα σκύλων.

Οι περισσότερες γάτες με μεγάλη διαφορά (κατοικίδια μιλάω) δεν διανοούνται να δαγκώσουν κανέναν και δεν θυμούνται πως έχουν νύχια (για κάτι άλλο εκτός από τον ακριβό καναπέ). Αν δεν ήταν έτσι δεν θα τις είχαμε μέσα στο σπίτι μας χιλιάδες χρόνια τώρα, ως μέλη της οικογένειάς μας.

Όπως οι άνθρωποι που φοβούνται τους σκύλους, μάλλον πρέπει να αναγνωρίσεις εσύ κι η Αφροδίτη κι η Chloe, πως από κακές εμπειρίες και ατυχία καθαρή, έχετε πρόβλημα με τις γάτες. Πως ξέρετε πως οι προβληματικές γάτες αποτελούν εξαίρεση, πως είναι μια χαρά κατοικίδια, απλά δεν ξεπερνιούνται εύκολα οι κακές σας αναμνήσεις.

Όπως υπάρχουν και προβληματικοί σκύλοι (που μάλιστα έχουν σκοτώσει και ανθρώπους) έτσι υπάρχουν και προβληματικές γάτες.

Η "νορμάλ" γάτα είναι απίστευτο κατοικίδιο και πολύ πιο συνηθισμένο πλάσμα από τις γάτες που δείχνουν επιθετικότητα (για τον οποιοδήποτε λόγο). Λυπάμαι για τις άσχημες εμπειρίες σας γιατί αδικούν ένα ζώο που στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν το αξίζει και μάλιστα το έχει αποδείξει αυτό ιστορικά.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Να διευκρινίσω πως η άποψη που έχω/είχα για τις γάτες δεν άλλαξε με την επίθεση,απλά ενισχύθηκε:p
Δεν θα έδινα την γάτα μου αλλά ούτε θα έπαιρνα κ άλλη.
Τα άσχημα περιστατικά τα 'εξετάζω' μεμονομένα κ σε κάποιες περιπτώσεις 'δικαιολογώ' συμπεριφορές τέτοιες όμως δε παύω να έχω σα #1 κατοικίδιο τον σκύλο,για λόγους που αναλύθηκαν στα προηγούμενα ποστ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μα κοιτα τι εγραψες πριν..στην ουσια δεν διαφωνουμε καπου..

Αρχικό μήνυμα απο Dr.Zhivago Εμφάνιση μηνυμάτων
Και η γάτα είναι από μόνη της αν της φέρεσαι σωστά. Όσο για αδέσποτες γάτες, εξήγησα πως ΔΕΝ είναι σαν αδέσποτους σκύλους (όντως είναι άγριες και τα μωρά τους επίσης). Η γάτα είναι πιο καχύποπτη από τον σκύλο (αν και όχι πάντα).

Βασικά διαφωνείς γιατί ενώ ξέρεις να κρίνεις πότε ένας σκύλος "στράβωσε" μαζί σου (και άρα δεν πας να τον αγγίξεις) ΔΕΝ ξέρεις να κρίνεις πότε μια γάτα σκέφτεται να σε δαγκώσει και συνεχίζεις να πλησιάζεις .. μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω.
Δεν αναφερθηκα καν σε αυτο ..αναφερα απλα ενα ιδιο παραδειγμα σε δυο διαφορετικα ζωα..δεν δικαιλογω-κρινω καποιο..

Μόνο έτσι δηλαδή μπορώ να εξηγήσω γιατί πιστεύεις πως οι γάτες δαγκώνουν περισσότερο από τους σκύλους (το αντίθετο ισχύει). Μόνο στα πληγωμένα ζώα ησχύει (αυτό έλλειπε) αλλά γενικά πιο πιθανό είναι να σε δαγκώσει αδέσποτος σκύλος παρά γάτα. Κοίτα της στατιστικές.
Δεν συμφωνω..!!!
Να κοιταξω τις στατιστικες πως?
Υπαρχουν τετοιες στατιστικες? που ειναι?
Αλλα γιατι κολας στο δαγκωμα..για αγριοτητα μιλησα..

Αν έχεις εσύ άσχημες εμπειρίες το σέβομαι, όπως σέβομαι και όλους που φοβούνται τους σκύλους επειδή δαγκώθηκαν,
Δεν εχω ασχημη εμπειρια..εχω καλλιστη εμπειρια..,ειχα γατα που ηταν σαν σκυλος..
παρολα αυτα αν συγκρινουμε αυτα τα δυο ζωα η αποψη μου και η εμπειρια μου απο αυτα που εχω δει ειναι αυτη..ζω σε μερος που κατακλυζεται απο γατες..

αλλά οι στατιστικές και οι επιστήμη δείχνουν πως η επιθετικότητα σε γάτα είναι σπάνιο φαινόμενο, και πολύ πιο σπάνιο από την επιθετικότητα σκύλων.
Οι γατες αν ειναι επιθετικες δεν σε ενοχλουνε..,ο σκυλος αν ειναι επιθετικος θα σε ενοχλησει..στον δρομο π.χ.την γατα αν δεν την πηραξεις δεν θα σε πειραξει και ας ειναι επιθετικη..
Ισως για αυτο οι στατιστικες αν ισχυουν να λενε αυτο..

Οι περισσότερες γάτες με μεγάλη διαφορά (κατοικίδια μιλάω) δεν διανοούνται να δαγκώσουν κανέναν και δεν θυμούνται πως έχουν νύχια (για κάτι άλλο εκτός από τον ακριβό καναπέ). Αν δεν ήταν έτσι δεν θα τις είχαμε μέσα στο σπίτι μας χιλιάδες χρόνια τώρα, ως μέλη της οικογένειάς μας.
Να δαγκωσουν να βγαλουν νυχια..οπως και να εχει εγω δεν το πιστευω..οι γατες ειναι απο την φυση τους πιο κακοπροερετες..πιο επιφυλακτικες και αυτο παλι τα λεει ολα..

Όπως οι άνθρωποι που φοβούνται τους σκύλους, μάλλον πρέπει να αναγνωρίσεις εσύ κι η Αφροδίτη κι η Chloe, πως από κακές εμπειρίες και ατυχία καθαρή, έχετε πρόβλημα με τις γάτες. Πως ξέρετε πως οι προβληματικές γάτες αποτελούν εξαίρεση, πως είναι μια χαρά κατοικίδια, απλά δεν ξεπερνιούνται εύκολα οι κακές σας αναμνήσεις.
ΔΕΝ εχω κακες αναμνησεις!!!!
Μου αρεσουν πολυ οι γατες αλλα οχι για πετ..

Το οτι εχω αλλη αποψη δεν σημαινει οτι πρεπει να εχω και μια τραυματικη εμπειρια..

Όπως υπάρχουν και προβληματικοί σκύλοι (που μάλιστα έχουν σκοτώσει και ανθρώπους) έτσι υπάρχουν και προβληματικές γάτες.
Δεν διαφωνω ,αλλα μιλαμε για νορμαλ καταστασεις πως ειναι γενικα το ιδιο το ζωο.

Η "νορμάλ" γάτα είναι απίστευτο κατοικίδιο και πολύ πιο συνηθισμένο πλάσμα από τις γάτες που δείχνουν επιθετικότητα (για τον οποιοδήποτε λόγο). Λυπάμαι για τις άσχημες εμπειρίες σας γιατί αδικούν ένα ζώο που στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν το αξίζει και μάλιστα το έχει αποδείξει αυτό ιστορικά.
Δεν αδικουμε κανενα ζωο..
Προσωπικα σεβομαι ολα τα ζωα..
Αλλα επειδη καποιος μπορει να θεωρει το ιγκουανα του το καλυτερο κατοικιδιο δεν σημαινει οτι για εμενα ειναι..;)
Ο σκυλος δεν εχει αποδειξει ιστορικα οτι ειναι ενα συντοφικο -αγελαιο ζωο?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Διάβασα και τις 9 σελίδες, με ζαλίσατε, δεν θα σας εκδικηθώ για την ζαλάδα γράφοντας τις δικές μου εμπειρίες με τις γάτες, απλώς θέλω να επισημάνω ότι μου άρεσε η συζήτηση αυτή.

Εν πολλοίς συμφωνώ με την Ζιβάγκο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ προτιμώ τον σκύλο από τι γάτα ως κατοικίδιο.
Όχι πως δεν θα το έχετε καταλάβει αυτό!:p Δεν είμαι σε κανένα φόρουμ για γάτες!
Απλά αναγνωρίζω πως στους περισσότερους τομείς, η γάτα είναι ανώτερο πλάσμα από τον σκύλο (τα περισσότερα μπορεί και τα κάνει καλύτερα από τον σκύλο, απλά δεν μας "συμφέρουν" πάντα αυτά που κάνει καλύτερα).

Με ενοχλεί η λογική του στυλ "δεν είναι πιστή", όχι μόνο γιατί ΕΙΝΑΙ και πολύ μάλιστα αλλά γενικώς απορώ με την εμμονή του ανθρώπου με την "αφοσίωση" σε ζώα.
Από τους φίλους (ανθρώπους) απαιτούμε πολύ λιγότερα πράγματα. Σπανίως οι φίλοι είναι πάντα ειληκρινείς κι αφοσιωμένη και πολύ δεν μας "λατρεύουν".

Πιστεύω πως η γάτα ενοχλεί πολλούς ανθρώπους απλά και μόνο επειδή είναι από τα λίγα ζώα που μπορούν να σε κοιτάξουν κατάματα (και για ώρα) ως ΙΣΟ (ή και κατώτερο συχνά) χωρίς να δείξει τον παραμικρό θαυμασμό/εντυπωσιασμό.

Μου αρέσουν οι σκύλοι περισσότερο γιατί μοιάζουμε περισσότερο. Κοινωνικά, εκφραστικά. Η επικοινωνία είναι μεγαλύτερη γιατί μιλάμε "παρόμοια γλώσσα". Ο βασικός λόγος όμως που μου αρέσουν οι σκύλοι περισσότερο είναι γιατί ως άνθρωπος είμαι εγωιστικό πλάσμα κι ένας σκύλο με "συμφέρει" περισσότερο και ένας καλός σκύλος μάλλον ΖΕΙ για να μου αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο ακριβώς με συμφέρει να είμαστε μαζί.

Ο σκύλος μου είναι η "αυλή μου" η γάτα μου, το φιλαράκι μου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
πρέπει να αναγνωρίσεις εσύ κι η Αφροδίτη κι η Chloe, πως από κακές εμπειρίες και ατυχία καθαρή, έχετε πρόβλημα με τις γάτες.
To αναγνωρίζω... αλλά πέρα απ' αυτό που συνέβη στην ξαδέλφη μου (και ΔΕΝ ήμουν μπροστά) δεν έχει συμβεί κάτι άλλο. Κι εκείνη εξακολουθεί να γουστάρει τρελά τις γάτες...
Εντυπωσιάστηκα κι εγώ με όσα έγραψες, σ' ευχαριστώ. Το θέμα μ' ενδιαφέρει πολύ...

Είπες για πίστη του σκύλου...
Είχαμε πάει το κανισάκι μου να ζευγαρώσει παλιά στο σπίτι της θηλυκιάς, ως αδαείς βλαμμένοι. Η θηλυκιά με οίστρο και ο δικός μου να την κυνηγάει, αλλά εκείνη ως παρθένος δεν τον άφηνε... Σαν τρελός έκανε ο δικός μου. Είπαμε με τον πατριό μου να φύγουμε απ' το σπίτι της γυναίκας που είχε τη θηλυκιά και να γυρίσουμε σε 2 ώρες να τον πάρουμε. Δεν πέρασε μισή ώρα και η γυναίκα που είχε τη σκύλα μας τηλεφώνησε να γυρίσουμε πίσω να τον πάρουμε γιατί ο σκύλος μου καθόταν κολλημένος στην πόρτα της και έκλαιγε χωρις να δίνει ΚΑΜΙΑ σημασία στο "κορίτσι". Ε δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση μια γάτα να είναι ποτέ ΠΙΟ αφοσιωμένη...

Μια θεία μου αυτή τη στιγμή έχει πολλές γάτες, έναν γερμανικό ποιμενικό και κότες. Ο σκύλος φυλάει όλο το "κοπάδι". Οι γάτες μεταξύ τους μπορεί και να σκοτωθούν... το περιμένω. Έτυχε να βρεθώ εκεί (δεν της επιτρέπω να αφήνει γάτες να με πλησιάζουν)έπαιζα με το σκύλο και είδα τη θεία μου να πετάει σε μια γάτα ένα κόκαλο. Η γάτα το άρπαξε και το ξέσκισε! Όταν ο σκύλος πλησίασε του έκανε χου κι εκείνος έφυγε κανονικότατα... Ποιος είναι ο αρχηγός αυτής της "αγέλης"? Είχε ένα ύφος το γατί... ανατρίχιασα!!!

Δεν είναι τυχαία γάτα αυτή... Κυριολεκτικά διεκδικεί ΚΑΙ τη θεία μου από όλα τα άλλα γατιά και το σκύλο, αλλά και από ανθρώπους με τρόπους τόσο κουφούς όπως το κλείσιμο της πόρτας στα μούτρα που βίωσες κι εσύ (φαίνεται δεν είναι τόσο σπάνιο). Ανεβαίνει πάνω της όποια στιγμή θελήσει, κάθεται στους ώμους της, ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΟΙΛΙΑ! Αλλά εξακουθεί να είναι ΑΓΡΙΑ! Δεν την πλησιάζει κανείς! Δεν τη διάλεξε η θεία μου... εκείνη την βρήκε και την υιοθέτησε! Την ακολουθούσε σαν σκύλος στο δρόμο στο κέντρο της Αθήνας για καμιά ώρα, πριν από 10+ χρόνια. Η θεία μου ήταν να μπει σε ένα μαγαζί να ψωνίσει και της είπε "αν είσαι ακόμα εδώ όταν βγω θα σε πάρω μαζί". Παρ' ότι έκανε κανένα μισάωρο να βγει το γατί την περίμενε. Έκτοτε η συνονόματή σου Στέλλα είναι με τη θεία μου - η πιο "παλιά" της γάτα, μια από τις πολλές Στέλλες που έχει. Είναι ένα γατί πολύ άγριο, δεν πλησιάζει κανέναν και κυριολεκτικά ΕΧΕΙ τη θεία μου.

Αυτό το γατί με τρομάζει ίσως περισσότερο απ' όλα και ΄μου φαίνεται το μόνο "αφοσιωμένο" και "πιστό" που ξέρω. Είναι όμως?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Λάθος!!!
Το θηλυκό έπρεπε να έρθει σπίτι σας, εκεί που ο δικός σας θα αισθανόταν πιο άντρας και μάγκας, ενώ αυτή λιγότερο μαγκιόρα. Άσε που όπως θα έκλαιγε στην πόρτα για τα αφεντικά της, θα ερχόταν ο μάγκας από πίσω και θα τον φερμάριζε!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
πάντα έχει κάποια βάση η πλάκα!!!
;)

Στα σοβαρά, στο σπίτι του αρσενικού γίνεται η επίβαση, ρώτα κι εμάς που έχουμε κορίτσια... (ή σε κάποιο πάρκο, που συχνάζει ο αρσενικός, που είναι τα λημέρια του)