Δέσιμο της γάτας με τον ιδιοκτήτη

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
επειδη εχω ζησει με γατο για κανα χρονο (η οποια ηταν φοβικη ομως). δεν εχει καμια σχεση με τον σκυλο! ναι και αυτη θα ερθει να την χαιζεψεις, θα θελει να παιξεις μαζι της, να την βουρτσισεις και την ταϊσεις αλλα μεχρι εκει. δεν το εμπιστευτηκα ποτε αυτο το γατι και ας κοιμοταν στο στηθος μου, ηταν ποιο απαιτιτικος στα χαδια ακομα και απο σκυλο αλλα αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση ηταν οι επιθεσεις του, οποιον δεν γουσταρε η οποιος καινουργιος ξεπερνουσε τα εσκεμενα τον ειχε ξεσκισει!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αν όμως,συγκριθεί η έννοια 'κατοικίδιο' τότε το δέσιμο με το σκύλο,είναι ισχυρότερο,αυτό λέμε.:)
Το δέσιμο δεν μπορεί να συγκριθεί, είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Διαφορετικά δένεσαι με έναν άνθρωπο, διαφορετικά με ένα σκύλο και διαφορετικά με μια γάτα.
Είναι σαν ο καθένας από τους παραπάνω να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό στη ζωή σου.

Rottie, πιστεύεις ότι η γάτα μπορεί να εκπαιδευτεί όπως ένας σκύλος; Και δεν εννοώ τον τρόπο ή το αποτέλεσμα. Εννοώ το feeling :confused: (δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό που θέλω να πω....)
Έχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια. Η εκπαίδευση του σκύλου σε δένει με το ζώο σου. Η εκπαίδευση της γάτας γιατί μου κάνει λίγο σε τσίρκο; Δηλ δεν μπορώ να φανταστώ μια γάτα να εκτελεί εντολές υπακοής όπως ο σκύλος. Εκτός αν στο ενδιάμεσο πηδάει και μέσα από φλεγόμενα στεφάνια. :p

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Rottie, πιστεύεις ότι η γάτα μπορεί να εκπαιδευτεί όπως ένας σκύλος; Και δεν εννοώ τον τρόπο ή το αποτέλεσμα. Εννοώ το feeling :confused: (δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό που θέλω να πω....)
Έχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια. Η εκπαίδευση του σκύλου σε δένει με το ζώο σου. Η εκπαίδευση της γάτας γιατί μου κάνει λίγο σε τσίρκο; Δηλ δεν μπορώ να φανταστώ μια γάτα να εκτελεί εντολές υπακοής όπως ο σκύλος. Εκτός αν στο ενδιάμεσο πηδάει και μέσα από φλεγόμενα στεφάνια. :p
Βρε παιδιά η γάτα μπορεί να εκπαιδευτεί σαν γάτα, ο σκύλος ως σκύλος, ο παπαγάλος ως παπαγάλος κοκ. Μου φαίνεται τελείως παράλογο να περιμένω να εκπαιδευτεί η γάτα σαν σκύλος ή ο σκύλος σαν παπαγάλος.

Αυτό που για κάποιον φαίνεται «τσίρκο» είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσπάθειας, απίστευτου δεσίματος/ εμπιστοσύνης με το ζώο και απόλυτης γνώσης της συμπεριφοράς και της ψυχολογίας του.

Το feeling για μένα, όταν εκπαιδεύω ένα οποιοδήποτε ζώο να κάνει αυτό που του ζητώ, είναι το ίδιο.
:)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Σαφώς κ διαφορετικά δένεσαι με τα συγκεκριμένα ζώα!
Συγκεκριμένα το να πηδάει μέσα από στεφάνια(όχι φλεγόμενα),το είδα σε μια εκπομπή κ μετά από κάποιο καιρό το εκτελούσε τέλεια.
Μιλάμε πάντα για οικόσιτες γάτες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν νομίζω ότι αρμόζει σ' ένα ζώο να το χαρακτηρίζουμε με ανθρώπινους όρους. Κανένα ζώο δεν είναι "καλόψυχο" ή "κακόψυχο". Αυτά που λες, όμως Αφροδίτη ενισχύουν την ιδέα μου για τα συγκεκριμένα ζώα.

Α και κάτι άλλο. Έχω ακούσει από εκπαιδευτές, ότι εκπαιδεύουν και γάτες! Γίνεται αυτό?
Chloe:

Μπράβο σου! Και μένα μου φαίνεται άκυρο το "καλό/κακόψυχο". Αν λες τις γάτες "κακές" μετά πρέπει να πεις και τους σκύλους "πουτάνες" που κάνουν γλύκες για ένα μπισκότο. Δεν αρμόζουν σε ζώα τέτιοι χαρακτηρησμοί.

Ναι εκπαιδεύονται οι γάτες. Το κάνω κι εγώ (έμαθα σε "πειράματα" συμπεριφεριολογίας θηλαστικών στο Princeton University Animal Behavior Center).

@Αφροδίτη: Απίστευτο αυτό που έχεις ζήσει!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα τώρα! Πρέπει να ξέρεις όμως πως είναι ΠΟΛΥ σπάνια αυτά τα φαινόμενα. Όσο για τους σκύλους, δεν έχει χώρο το φόρουμ για να σου γράψω για όλους πω ξέρω που επιτέθηκαν (και έστειλαν στο νοσοκομείο) στο αφεντικό τους.
Οι επιθέσεις από γάτες είναι απείρως πιο σπάνιες.

Μήπως ήταν άγριες γάτες (από γεννιές αδέσποτες);

Οι γάτες έχουν κι αυτό το διαφορετικό (στον χαρακτήρα/συμπεριφορά) από τους σκύλους. Μέσα σε ελάχιστες γεννιές αδέσποτες, γυρνάνε εύκολα σε μία ημιάργια κατάσταση (Feral Cats της λένε οι επιστήμονες).

Αν πάρεις και γατάκι ημερών, από αυτές τις γάτες, και το μεγαλώσεις στο σαλόνι σου (σαν σωστό κατοικίδιο, με αγάπη και φροντίδα κι αγκαλιές) ΠΑΛΙ το ίδιο άγριο είναι (μόνο που θα σε γνωρίζει).

Είχα έναν γάτο έτσι (Feral Cat), που μάζεψα μωρό μέσα από σακούλα :eek: ΜΕΣΑ από το λημάνι των Χανίων. Αυτός ήταν και φύλακας σαν Ντόμπερμαν (γρύλιζε με μανία όποτε χτύπαγε το κουδούνι και έτρεχε στην πόρτα ΕΞΑΛΛΟΣ). Φυσικά εμένα δεν με πείραξε ποτέ (γιατί ήξερα να τον χειριστώ) αλλά είχε δαγκώσει τον αδερφό μου πολύ άσχημα (σε άμυνα).

Όλες οι γάτες πρέπει να μάθουν να σέβονται και να έχουν εμπιστοσύνη στον άνθρωπό τους. Και υπάρχουν τρόποι για να το κερδίσεις αυτό.

Έχω σώσει πολλές γάτες (υπερβολικά άγριες) από άσχημες καταστάσεις και τις έχω κρατήσει και σπίτι εως και 1 χρόνο για "εκπαίδευση", για να καταφέρω να τις δώσω σε καλή οικογένεια.

Υπάρχουν λόγοι που μια γάτα μπορεί να φερθεί έτσι (αν δεν είναι άγρια "γεννετικά") από το να είναι απλά κακομαθημένη (όπως οι περισσότεροι σκύλοι που δάγκωσαν μέλος της οικογένειας) μέχρι του να είναι άρωστη και να μην το ξέρεις.

Δεν με έχει δαγκώσει ποτέ στη ζωή μου γάτα (όχι πως δεν ήθελαν πολλές) γιατί ήξερα πως να τις μάθω να με σέβονται και μετά να με αγαπούν και να προσέχω μέχρι να το καταφέρω. Αντιθέτως μ' έχουν δαγκώσει ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι (δεν θυμάμαι πόσοι) μέχρι να μάθω να τους χειρίζομαι σωστά.

Οι περισσότερες γάτες είναι "συννενοήσημες" αλλά θέλουν τον τρόπο τους.
Είναι κρίμα που στην χώρα μας η γάτα ακόμα δεν θεωρείται αρκετά "σοβαρό" κατοικίδιο για να μπορεί κάποιος να απευθυνθεί σε ειδικό αν έχει πρόβλημα συμπεριφοράς... Κρίμα για τους ανθρώπους που πληγώνονται και κρίμα για τις γάτες που υποφέρουν στο τέλος ακόμη πιο πολύ...

@Rotti:
Οντως άλλο η γάτα κι άλλο ο σκύλος, αλλά η Chloe ρώτησε συγκεκριμένα για τη θέση της γάτας ώς σύντροφος. Αναγκαστικά θα την συγκρίνω με άλλα κατοικίδια και κυρίως τον αγαπημένο μας. Και με χαμστεράκι ή καναρίνι ή χρυσόψαρο να την συγκρίνω, έχει λογική, γιατί είναι όλα κατοικίδια και γι' αυτό το θέμα ρώτησε η Chloe.

Με λιοντάρια δεν θα τις συγκρίνω γιατί ΚΑΙ είναι άλλο είδος αλλά κυρίως γιατί το λιοντάρι δεν κάνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ για κατοικίδιο.

Το βιντεάκι είναι "χαριτωμένο" αλλά το μισώ, γιατί συμβάλλει στο να παίρνουν διάφοροι παπ@ρες άγρια ζώα για κατοικίδια. Και μην πιστεύεις όλα τα γλυκανάλατα που ακούς περί λιονταριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις το τέλος του "παραμυθιού" είναι κάθε άλλο παρά αίσιο.

Πάλι για γάτες μιλάμε;

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Η δικιά μου γάτα είναι 'του αιγαίου'(όπως λέμε κεραμιδόγατα:p) κ του φίλου μου Σιάμ(η συγκεκριμένη γάτα έστειλε κ εμένα στο νοσοκομείο αλλά αυτό δε πιάνεται επειδή δεν είμαι το αφεντικό της.Η οποία παρεπιπτώντως με μισεί θανάσιμα).
Ο δικός μου δεν είναι καθόλου άγριος κ πέρα από αυτό το περιστατικό,δεν έχει δείξει άλλες επιθετικές συμπεριφορές.Κ εγώ ξέρω να τον χειρίζομαι κ δε με πειράζει,η μαμά μου όμως τον έχει στα ώπα ώπα με το φαί του,τις αγκαλιές κτλ.Οι γάτες ξέρουν τι κάνουν,πιστεύω ότι αν ήμουν εγώ ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας στη θέση της,δε θα ορμούσε.
Ούτε άρρωστη ήτανε(κ εμένα εκεί πήγε ο νους μου μόλις έμαθα για την επίθεση κ την πήγα στον κτηνίατρο,το διαβεβαίωσε).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ όταν κάνω έμμεσα την σύγκριση γάτας-σκύλος το κάνω περισσότερο για τον εαυτό μου.
Σέβομα την ανεξαρτησία της γάτας..απλά εμενα δεν μου κάνει σαν pet όσο ο σκύλος..

Δεν γίνεται να μην κάνουμε έστω ασυνείδητη σύγκριση ,γιατί και τα δυο προορίζονται για pets.
Οποτε ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά και ανάλογα μας κάνουν η όχι.
Η σύγκριση νομίζω ότι είναι αναπόφεκτη..

π.χ. τα λιοντάρια έχουν απίστευτη προσωπικότητα ,όπως και οι λύκοι αλλα δεν θα μπορούσα να τα επιλέξω για pets.
Αν όμως μπορούσα να επιλέξω ενα απο αυτα ,πιο πολύ μου κάνει ένας λύκος από μια τίγρης π.χ.

τις γατες τις θεωρώ πανέμορφα ζώα ,πιο όμορφα από τους σκύλους,πιο γοητευτικές αλλα δεν μου κάνουν τόσο όσο ο σκύλος απο αυτα που εγω ζητω για ενα κατοικιδιο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όσον αφορά το δέσιμο τώρα.
Η γάτα δένεται πολύ πιο δύσκολα από τον σκύλο, και ζει άνετα και χαρούμενα αν δεν έχει ποτέ της δέσιμο με άνθρωπο (αν έχει γατίσια αγέλη). Ο σκύλος δένεται εύκολα και αν δεν βρεί άνθρωπο για "αφεντικό" πάντα το ψάχνει (και ας έχει στέγη, αγέλη και φαγητό) με ελαχίστες εξαιρέσεις.

ΟΜΩΣ, (τώρα θα σας κουφάνω) ή γάτα όταν δεθεί είναι ΠΙΟ ΠΙΣΤΗ από τον σκύλο.

Και θα σας το αποδείξω.
Σχεδόν οποιοδήποτε σκύλο πάρω σπίτι μου από μέλος του φόρουμ, ΔΕΝ θα στεναχωρεθεί ιδιαίτερα. Και κάνουμε και πείραμα αν θέλετε.

Θα του φερθώ ΤΟΣΟ κάλα, που θα νομίζει πως είναι στον παράδεισο. Δεν θα δείχνει πως του λείπει το αφεντικό του και σίγουρα δεν θα μαραζώσει.

Αν έχει κανείς σας γάτα (να "έχει" όμως τη γάτα) δεν μπορώ να το υποσχεθώ αυτό.
Η γάτα μάλλον θα μαραζώσει ΟΤΙ και να της κάνω.
Ακόμα και γάτα που ΛΑΤΡΕΥΕΙ όλους τους ανθρώπους και είναι υπερβολικά κοινωνική.
Ακόμα και γάτα που είναι θαρραλέα πολύ και δεν ενοχλείται καθόλου από αλλαγή στο περιβάλλον (φτάνει να είναι μαζί ο δικός της άνθρωπος).
Μάλλον θα μαραζώσει.

Θα κάνω 1-2 μέρες να την καταφέρω να φάει. Θα την έχω 4 εβδομάδες με φιλέτο και χάδια όλη μέρα (δεν θα δουλεύω, θα ζω να την υπηρετώ!) και ενδέχεται να μην μου γουργουρίσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, μέχρι να δει πάλι το "αφεντικό της"....

Μικρή που ήμουν, ο Αγκύρας μου έκανε να φάει 7 μέρες γιατί ήμουν άρρωστη στο κρεβάτι και δεν ήθελε να φύγει από τα πόδια μου. Έτρεχε στην άμμο του μόνο και πίσω πάλι. Σηκώθηκα από το κρεβάτι για να φάει ο γάτος μου.

Υπόψην, δεν το είχα ταϊσει εγώ ποτέ. Η μάνα μου πάντα. Εγώ μόνο έπαιζα μαζί του και τον βούρτσιζα. Όμως μόνο έμένα άκουγε, μόνο εμένα ακολουθούσε σαν σκιά και μόνο εμένα αγαπούσε πραγματικά.
Το "είχα".

Πιστεύω πως οι γάτες είναι πιο πιστά ζώα από τους σκύλους, απλά πως δεν είναι πιστά σε όλους. Υπάρχουν και σκύλοι που είναι έτσι και έχω να πω πως τους σέβομαι και τους θαυμάζω περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η Σιαμέζες είναι περισσότερο σαν σκύλοι από ΟΛΕΣ τις γάτες (τους ΑΡΕΣΕΙ η βόλτα με λουρί σχεδόν αμέσως).
Και είναι κι οι πιο ζηλιάρες από όλες. Την έχει κακομάθει ο φίλος σου...

Ευτυχώς για σένα δεν έχει Βέλγικο Ποιμενικό και έχει γάτα!
Αν και τότε θα πήγαινε σ' εκπαιδευτή ενώ τώρα;

Πες του να τη φέρει Παξούς!:p

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@Rotti:
Οντως άλλο η γάτα κι άλλο ο σκύλος, αλλά η Chloe ρώτησε συγκεκριμένα για τη θέση της γάτας ώς σύντροφος. Αναγκαστικά θα την συγκρίνω με άλλα κατοικίδια και κυρίως τον αγαπημένο μας. Και με χαμστεράκι ή καναρίνι ή χρυσόψαρο να την συγκρίνω, έχει λογική, γιατί είναι όλα κατοικίδια και γι' αυτό το θέμα ρώτησε η Chloe.

Με λιοντάρια δεν θα τις συγκρίνω γιατί ΚΑΙ είναι άλλο είδος αλλά κυρίως γιατί το λιοντάρι δεν κάνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ για κατοικίδιο.

Το βιντεάκι είναι "χαριτωμένο" αλλά το μισώ, γιατί συμβάλλει στο να παίρνουν διάφοροι παπ@ρες άγρια ζώα για κατοικίδια. Και μην πιστεύεις όλα τα γλυκανάλατα που ακούς περί λιονταριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις το τέλος του "παραμυθιού" είναι κάθε άλλο παρά αίσιο.

Πάλι για γάτες μιλάμε;
Κυρίως για γάτες! :D

Για μένα η σύγκριση μιας γάτας ή ενός παπαγάλου με ένα σκύλο είναι άδικη, όπως και άδικη θεωρώ για το σκύλο την σύγκριση του με ένα παιδί (κι όμως πολλοί σκύλοι καλούνται να παίξουν το ρολό υποκατάστατων παιδιών και να καλύψουν τα συναισθηματικά κενά των αφεντικών τους.)

Από την άλλη, το τι μπορεί κάποιος να θεωρεί «σύντροφο» είναι τελείως υποκειμενικό. Έχω φίλο που λατρεύει τους παπαγάλους του και οι παπαγάλοι του εκείνον και δεν τους αλλάξει ούτε για τον πιο πιστό σκύλο του κόσμου. Το ίδιο και κάποιους άλλους που δεν συγκρίνουν ούτε κατά διάνοια την γοητεία που τους ασκεί ο ανεξάρτητος χαρακτήρας μια γάτας με το feeling που μπορεί να τους προκαλέσει ακόμα και ένα απόλυτα υπάκουο σκυλί.

Επίσης αυτό που μπορεί εμείς να το θεωρούμε «άγριο ζώο» για κάποιους άλλους ανθρώπους σε κάποιο άλλο μέρος της γης να είναι κατοικίδιο. Βεβαιως ειμαι τελειως αντιθετη με το εμποριο αγριων ζωων, απλα θελω να τονισω πως "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα"...

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως πριν αγοράσουμε σκύλο, γάτα, πουλί, κουνέλι, φίδι, χαμστερ, ινδικό χοιρίδιο, σκιουράκι, χελώνα, ψάρια, ταραντούλες, σκορπιούς, ιγκουανα κτλ πρέπει να γνωριζουμε οσο το δυνατον περισσοτερα για την συμπεριφορά, χαρακτήρα, ψυχολογία, συνήθειες, χαρακτηριστικά τους. Πολλά ζώα/πουλιά/ ψαρια/ ερπετα/έντομα βρίσκουν τραγικό θάνατο και ζουν δυστυχισμένα διότι έχουν καταλήξει σε ακατάλληλους, άσχετους ιδιοκτήτες. Πάνω από όλα, σεβασμός στη φύση του ζώου (όσο σεβασμό τουλάχιστον μπορεί να εισπράξει ένα οικόσιτο).
:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο άντρας μου είχε μια γάτα την Κάισσα, που μου έκλεισε την πόρτα ΔΥΝΑΤΑ στα μούτρα για να τους αφήσω μόνους. ΠΗΔΗΞΕ από την αγκαλιά του στο κρεβάτι μας, στο κέντρο της πόρτας με όλη της τη δύναμη και μ'έκλεισε έξω. :eek:
Ήταν η ώρα που κάθε βράδυ την έβγαζα εγώ έξω από το δωμάτιο και με περίμενε η καρι@λα!

Πεθάναμε στο γέλιο...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Υπάρχουν λόγοι που μια γάτα μπορεί να φερθεί έτσι (αν δεν είναι άγρια "γεννετικά") από το να είναι απλά κακομαθημένη (όπως οι περισσότεροι σκύλοι που δάγκωσαν μέλος της οικογένειας) μέχρι του να είναι άρωστη και να μην το ξέρεις.
Δεν συμφωνώ..
Εμεις στην γειτονιά μου έχουμε πολλές γατες..,όλες τις ταΐζουνε..
Συνολικά έχω δει πολλές πιο πολλές γατες στην πλειονότητα να είναι άγριες ,συγκριτικα με σκύλους αδέσποτους.

Οι γατες βγάζουν νύχια, αγριεύουν ..και λίγες είναι ήρεμες και σε αφήνουν να τις χαϊδέψεις και δεν σου λεω να μιλάς άγαρμπα εντονα..,αλλα ήρεμα με σιγανή φωνή..

Εχω δει αδέσποτο να είναι χτυπημένο από ανθρωπους ,αλλα να συνεχίζει να κουνάει την ουρίτσα του σε κάθε περαστικό..
Γατα χτυπημενη απο ανθρωπους πολυ πιο σπανια θα δεις να ειναι μην ειναι αγρια..
Θα μου πεις είναι η φύση της γάτας να είναι καχύποπτη και συμφωνώ..και για αυτό το λόγο πιατευω οτι είναι και εκ φύσεως πιο αγρια και πιο ατίθαση στο σύνολο από τον σκύλο..,και πιο ανεξάρτητη κατι που απο μονο του εξηγει πολλα στην συμπεριφορα της και δειχνει οτι η γατα μπορει να εκπεδευεται οπως ολα τα ζωα ,αλλα ειναι πιο επιθετικη ,πιο αγρια ,πιο καχυποπτη απεναντι στον ανθρωπο.

Αντιθέτως μ' έχουν δαγκώσει ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι (δεν θυμάμαι πόσοι) μέχρι να μάθω να τους χειρίζομαι σωστά.
Ολα θελουν τον τροπο τους.
και οι σκυλοι και οι γατες.
πηγαινε να σικωσεις μια γατα απο την ουρα και θα σου πω εγω αν δεν σε γρατζουνησει η σε δαγκωσει..
Απλα την γατα πρεπει να την μαθεις να ειναι καλα μαζι σου..,ο σκυλος μπορει να ειναι και απο μονος του αν του φερεσαι σωστα.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Εγώ είπα να την πάει στα θυμαράκια,πιάνει?:p
Τι σύμπτωση!Βέλγικο έχουν στο εξοχικό με τον παππού του κ με 'είδε' με άλλο μάτι,ευτυχώς για μένα δλδ:p
Ετσι είναι,είναι οι πιο ζηλιάρες(κάποτε είχα κ Σιάμ).
Πάντως οι απόψεις σου κ οι εμπειρίες σχετικά με τις γάτες με αφήνουν άφωνη κ όντως με κούφανες:eek::eek:
Γιαυτό κ σε προκαλώ να πάρεις το 12χρονο γιορκσάιρ μου,να καταφέρεις να το ξεκολλήσεις από τη μαμά μου δλδ,κ να το καταφέρεις να φάει έστω κ κοτόπουλο(που τρελαίνεται).
Στοίχημα πως θα χαρεί 10' κ αφού φύγουμε θα πάθει οξύ επεισόδιο σοκ αποχωρισμού.
(Οταν λείπει η μαμά μου,δε κουνιέται από τον καναπέ,κοιμάται στα ρούχα της κ τρώει ΜΟΝΟ όταν είναι η μαμά μου σπίτι).
Λοιπόν..?:cool:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Ρόττι,

Καταπληκτικό το τελευταίο ποστ. Απλά τέλειο.

Κι εγώ δεν παλεύω να κάνω κανέναν να πάρει γάτα. Ίσα, ίσα.
Απλά βαρέθηκα να ακούω τους ίδιους μύθους συνεχώς ενώ ξέρω πως είναι αλλιώς τα πράγματα. Ούτε ο σκύλος είναι για τον καθένα, ούτε η γάτα, ούτε και κανένα ζώο για αρκετούς. Πάνω απ' όλα αυτό που είπες: σεβασμός.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνω σε αυτο που λεει η Rottie οτι η σύγκριση ειναι αδικη..
και πριν παρει κατι θα πρεπει να ξερει και να μπορει να σεβαστει την φυση καθε ζωου που θελει να μεινει μαζι του.
Εμενα προσωπικα δεν μου κανει η γατα σαν πετ και επειδη την σεβομαι ,δεν την επιλεγω σαν πετ μιας και εμενα δεν μου κανει.

p.s.ρε παιδια τι εγινε με το edit ?δεν εχουμε ?να διορθωσουμε κανενα λαθος αν κανουμε..

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
kango1,το χειρότερο δεν είναι η επίθεση γάτας να προέρχεται από αυτές του δρόμου αλλά μία που την έχεις μεγαλώσει εσύ.
Αυτές που ανέφερες,είναι αδέσποτες,λογικό να αγριέψουν λίγο αν πας να τις πιάσεις.
Ακριβώς κ όπως ένας αδέσποτος σκύλος(πολύ πιο σπάνια βέβαια).
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο ποστ που έκανες,το#68 λέω.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν συμφωνώ..
Εμεις στην γειτονιά μου έχουμε πολλές γατες..,όλες τις ταΐζουνε..
Συνολικά έχω δει πολλές πιο πολλές γατες στην πλειονότητα να είναι άγριες ,συγκριτικα με σκύλους αδέσποτους.

Οι γατες βγάζουν νύχια, αγριεύουν ..και λίγες είναι ήρεμες και σε αφήνουν να τις χαϊδέψεις και δεν σου λεω να μιλάς άγαρμπα εντονα..,αλλα ήρεμα με σιγανή φωνή..

Εχω δει αδέσποτο να είναι χτυπημένο από ανθρωπους ,αλλα να συνεχίζει να κουνάει την ουρίτσα του σε κάθε περαστικό..
Γατα χτυπημενη απο ανθρωπους πολυ πιο σπανια θα δεις να ειναι μην ειναι αγρια..
Θα μου πεις είναι η φύση της γάτας να είναι καχύποπτη και συμφωνώ..και για αυτό το λόγο πιατευω οτι είναι και εκ φύσεως πιο αγρια και πιο ατίθαση στο σύνολο από τον σκύλο..,και πιο ανεξάρτητη κατι που απο μονο του εξηγει πολλα στην συμπεριφορα της και δειχνει οτι η γατα μπορει να εκπεδευεται οπως ολα τα ζωα ,αλλα ειναι πιο επιθετικη ,πιο αγρια ,πιο καχυποπτη απεναντι στον ανθρωπο.

Ολα θελουν τον τροπο τους.
και οι σκυλοι και οι γατες.
πηγαινε να σικωσεις μια γατα απο την ουρα και θα σου πω εγω αν δεν σε γρατζουνησει η σε δαγκωσει..
Απλα την γατα πρεπει να την μαθεις να ειναι καλα μαζι σου..,ο σκυλος μπορει να ειναι και απο μονος του αν του φερεσαι σωστα.

Και η γάτα είναι από μόνη της αν της φέρεσαι σωστά. Όσο για αδέσποτες γάτες, εξήγησα πως ΔΕΝ είναι σαν αδέσποτους σκύλους (όντως είναι άγριες και τα μωρά τους επίσης). Η γάτα είναι πιο καχύποπτη από τον σκύλο (αν και όχι πάντα).

Υπάρχει λόγος που ο σκύλος κάνει πιο εύκολα "χαρούλες" από γάτα. Από ανάγκη. Οι γάτες δεν νιώθουν εύκολα πως έχουν ανάγκη άνθρωπο.

Αν το καταλάβουν όμως πως είσαι "για καλό", και οι πιο άγριες γάτες παρατάνε το φαγητό τους (και ας είναι με ένα πόδι στο τάφο από τη πείνα) για να σου τριφτούν γουργουρίζοντας, για "ευχαριστώ".

Όπως ο σκύλος, μια γάτα που έχει μάθει να ΜΙΣΕΙ τους ανθρώπους και να είναι επιθετική ή καχύποπτη, ΜΠΟΡΕΙ να μάθει να τους εμπιστεύεται πάλι και να γίνει "υπέροχο κατοικίδιο", φτάνει να μην είναι άγρια γεννετικά και να είναι σε σωστά χέρια.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γιαυτό κ σε προκαλώ να πάρεις το 12χρονο γιορκσάιρ μου,να καταφέρεις να το ξεκολλήσεις από τη μαμά μου δλδ,κ να το καταφέρεις να φάει έστω κ κοτόπουλο(που τρελαίνεται).
Στοίχημα πως θα χαρεί 10' κ αφού φύγουμε θα πάθει οξύ επεισόδιο σοκ αποχωρισμού.
(Οταν λείπει η μαμά μου,δε κουνιέται από τον καναπέ,κοιμάται στα ρούχα της κ τρώει ΜΟΝΟ όταν είναι η μαμά μου σπίτι).
Λοιπόν..?:cool:

Δεν διαφωνώ. Γι' αυτό έγραψα "ΣΧΕΔΟΝ" όλοι οι σκύλοι του φόρουμ.
Τα Γιόρκις είναι γενικώς απίστευτοι σκύλοι και ιδιαίτερα αφοσιωμένοι.
Δεν θα τον εντυπωσίαζα είμαι σίγουρη. Αν και αν ήταν πιο νέος ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kango1,το χειρότερο δεν είναι η επίθεση γάτας να προέρχεται από αυτές του δρόμου αλλά μία που την έχεις μεγαλώσει εσύ
.Afroditi εγω εδω καθαρα σύγκρινω την γατα με τον σκυλο με αφορμη αυτα που εγραψε η Dr.Zhivago οπου και συνεκρινε.

Oποτε και ηταν απλο παραδειγμα θελοντας να δειξω ..ακριβως αυτην την αντιθεση..
Αυτές που ανέφερες,είναι αδέσποτες,λογικό να αγριέψουν λίγο αν πας να τις πιάσεις.
Ακριβώς κ όπως ένας αδέσποτος σκύλος(πολύ πιο σπάνια βέβαια).
..μενοντας παντα σε αυτην την συγκριση..;)