Δέσιμο της γάτας με τον ιδιοκτήτη

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γενικά δεν ακούγονται ιστορίες ηρωισμών, αυταπάρνησης, αφοσίωσης με πρωταγωνιστές γάτες.
Ορισμένοι ξέρετε ότι δεν συμπαθώ τις γάτες, καθώς τις θεωρώ απρόβλεπτα πλάσματα, αχάριστα (με ανθρώπινους όρους) και ίσως επικίνδυνα στη συμβίωση με τον άνθρωπο. (Παλιά ο αρσενικός γάτος της ξαδέλφης μου την έστειλε στο "Παίδων" με βαθιές γρατσουνιές στο στήθος - εκείνη εξακολουθεί να έχει γατιά).
Γενικά δεν πιστεύω ότι οι γάτες κάνουν για κατοικίδια και τις φοβάμαι. Ξεκαθαρίζω ότι ποτέ δεν θα έκανα κακό σε γατί. Μετά από ένα διάστημα αναγκαστικής συμβίωσης με γάτα στον επαγγελματικό μου χώρο μέχρι που τη συμπάθησα. Ποτέ όμως δεν ένιωσα ότι η γάτα "νοιαζόταν" έστω και στο ελάχιστο για τους ανθρώπους που τη φρόντιζαν. Δεν έχω διακρίνει "αγάπη" σε καμία γάτα για τον ιδιοκτήτη της.
Παρ' όλα αυτά ο περισσότερος κόσμος έχει αντίθετη άποψη.

Διάβασα πριν από λίγο αυτό:
Αδέσποτα γατιά έσωσαν τη ζωή ενός άνδρα, ο οποίος έπεσε σε μία ανοικτή τουαλέτα κι εγκλωβίσθηκε εκεί για ένα διήμερο στην Ταϊβάν. Οι γάτες που τάιζε μαζεύθηκαν μπροστά στην πόρτα του γείτονά του και νιαούριζαν διαρκώς έως ότου αυτός να τις ακολουθήσει στην πίσω αυλή του 68χρονου Λιου Γιουνγκ Χούι, όπου και τον έσωσε!
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/29/1610896.htm

... και φυσικά δυσκολεύομαι να το χωνέψω.

Τελικά, κάνουν οι γάτες για κατοικίδια? Μπορούν να έχουν την αφοσίωση στον άνθρωπο που έχει ο σκύλος? Είναι δυνατόν να "αγαπήσουν"?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Σε αυτή την ενότητα μιλάμε για ποντίκια, παπαγάλους, πρόβατα, γαϊδούρια και άλλα συμπαθή είδη. Γιατί όχι και για γατιά? Θεωρείς ότι πρέπει να πάω να γράψω στο Mycat να με κράξουν όλοι? :p:p:p

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Σε αυτή την ενότητα μιλάμε για ποντίκια, παπαγάλους, πρόβατα, γαϊδούρια και άλλα συμπαθή είδη. Γιατί όχι και για γατιά? Θεωρείς ότι πρέπει να πάω να γράψω στο Mycat να με κράξουν όλοι? :p:p:p
κακώς μιλάμε για ολα αυτα κατα την άποψη μου

το θεμα της ενότητας ειναι

Θέματα οικολογίας & περιβάλλοντος

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και το αν υπάρχουν και ζουν πλεον παπαγαλοι στην Ελλάδα εχει σχεση με το περιβάλλον γιατι μιλάει ουσισατικα για την αλλαγη του κλίματος

η σχέση γατας - ανθρωπου ομως δεν νομίζω οτι εχει επηρεαστει απο το φαινομενο του θερμοκηπίου;)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Αν δε συνεχιστεί,προτίνω να δημιουργηθεί μια υποενότητα στο DOGforum να συζητάμε κ για τις γάτες.Πολλά φόρουμ λειτουργούνε έτσι,με τέτοιες υποενότητες;)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Αυτό που επιθυμώ είναι απλά να πω την άποψή μου για το θέμα;)
Το γνωρίζω ήδη,σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση;)
εχει συζητηθει το θεμα στο παρελθόν και εχει απορριφθει
και εγω σε ενημερωσα οτι η αποψη σου εχει ηδη συζητηθει στο παρελθόν και αποριφθει.

απλή ενημέρωση σε ενα καινουργιο μέλος εκανα...............

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Το συγκεκριμένο θέμα που άνοιξε η chloe εννοούσα:p
Καλά έκανες που με ενημέρωσες πάντως σχετικά με το κλείσιμο,μην έχω παράλογες απαιτήσεις κ εγώ :p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ελα ρε παιδια για ενα γατακι εγραψε η κοπελα και την αποπηρατε!!!!:eek::maria::maria:

Ειχε ενδιαφερον μια η αλλη..,ενημερωτικο ηταν απλα..:)

Αλλα αν το εχει αποφασισει ο admin πασο..:)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Τελικά δεν βλέπω να το έκλεισε ο αdmin και άρα μπορούμε να εισέρθουμε στα ανάλογα debate. Γιατί να μην κάνει και εγώ είχα παλιότερα γάτα, και οι γείτονες μουκαι συνάδελφοι μου από τη δουλειά και χιλιάδες άνθρωποι που όπως βλέπουμε από τα forum αλλά και από τις πωλήσεις κατοικιδίων (και αυτή είναι μία πηγή στατιστικών ενδείξεων) προτιμούν τις γάτες από τους σκύλους και νομίζω οτι είναι και θέμα χαρακτήρος. Οι γάτες δεν είναι χαζές, μπορούν να μάθουν το όνομα τους όπως και τα σκυλιά απλώς είναι πιο allegria τύποι. Και σε θεωρούν δεδομένο, κεκτημένο, κτήμα τους, όχι οικογενεια τους ή αγέλη τους. Είναι διαφορετική κάστα και κάλλιστα είναι ένα ακόμα κατοικίδιο που αγαπαέι και αγαπιέται και επιστρέφει πάντα σπίτι μετά από κάποιες περιπλανήσεις στις πέρα γειτονιές. Είναι σίγουρα πιο ανεξάρτητες, αλλά αυτή είναι και η όλη γοητεία τους. Είναι γάτες και ακόμα περισσότερο για μένα τουλάχιστον αγαπημένοι αίλουροι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μέχρι να αποφασίσει ο admin λοιπόν (πιστεύω ότι το θέμα θα μπορούσε ίσως να μεταφερθεί στα «φιλοζωικά θέματα»), θα γράψω και εγώ την άποψη μου. :)

Είχα γάτα στο παρελθόν και είχαμε απίστευτο δέσιμο. Έφυγε από το μπαλκόνι και την βρήκα σκοτωμένη κάτω από το σπίτι μου από αυτοκίνητο. Από τότε ορκίστηκα πως δεν θα ξαναπάρω γάτα, διότι η ανάγκη να ελέγχω απόλυτα το ζώο είναι ισχυρότερη από τη γοητεία που μου ασκεί ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της.

Οι γάτες «αγαπάνε» με ένα δικό τους μοναδικο τρόπο.
Ένα από τα βιντεακια που όσες φορές και να το δω συγκινούμε είναι το παρακάτω το οποίο περιγράφει εναν απο τους πολλούς τροπους που μπορει να αγαπήσει μια «γάτα»...

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=oiGKWoJi5qM&feature=related"]YouTube - Christian The Lion - Reunited - From "The View"[/ame]

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
H δικη μου άποψη όσον αφορά την γάτα είναι λίγο περίεργη.
Tα θεωρώ πανέμορφα ζώα αλλα δεν μπορώ να τις αγαπήσω όσο έναν σκύλο.
Είχα γάτα όπου μου την πάτησε το αυτοκίνητο ,λίγο πριν πάρω το μαλτεζάκι μου..
Θυμάμαι ήξερε το έλα εδώ,το όνομα της ,ήταν πολύ καλο γατάκι αλλα όταν γνώρισα καλά τι σημαίνει σκύλος..
Τι σημαίνει ένα βλέμμα να φτάνει για να πεις τα πάντα..,ο τόνος της φωνής προσταγή για εκείνον..και όταν έχεις τις μαύρες σου δυο μεγάλα καφέ ματια να σε κοιτάνε με ύφος είσαι καλά?..
Η γάτα στα δικά μου ματια μου φαίνεται λίγη..
Ακόμα θεωρώ ότι είναι ένα πολύ γοητευτικό ζώο αλλα δεν μπορώ να αισθανθώ τα ίδια που μπορώ για ένα σκύλο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Κατερίνα αυτό το βιντεάκι το έχω δει και μάλιστα δεκάδες φορές γιατί μου προκαλεί έκπληξη. Έχω διαβάσει και γι' αυτή την ιστορία ό,τι βρήκα. Πραγματικά είναι συγκινητικό, αλλά δεν το καταλαβαίνω!
Έχω φτάσει στο σημείο να θεωρώ "περίεργη", ακόμα και "λάθος" τη συγκατοίκηση με αιλουροειδές.
Κατά βάθος λυπάμαι περισσότερο όταν βλέπω αδέσποτες γάτες στις πόλεις, παρά όταν βλέπω αδέσποτους σκύλους. Σκέφτομαι: "Τι κάνουν αυτά τα πλάσματα ανάμεσά μας?"