Δέσιμο αυτιών

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Περα απο την κοπη των αυτιων την οποια επιλεγουν καποιοι για λογους αισθητικης, υπαρχει και το δέσιμο των αυτιών με σκοπο την βελτιωση της εικονας και της στασης του αυτιου συμφωνα με το προτυπο της καθε φυλης.

Πριν λιγο εδεσα τα αυτια του μικρου. Η διαδικασια εινα απλη-ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ, δεν χρησιμοποιουμε χανζαπλαστ ή ταινια συσκευασιας, αλλα απλη χαρτοταινια για να μην κολλαει τοσο πολυ ωστε οταν την αφαιρουμε να αφαιρουνται και τριχες απο το δερμα του σκυλου μας. Αξιζει να σημειωθει οτι στην προσπαθεια να τα δεσω οσο πιο ομοιομορφα γινεται, χρειαστηκε να τα ξεκολλησω 3-4 φορες και ουτε ο σκυλος καταλαβε τιποτα, ουτε απωλεια τριχωματος υπηρξε...;)

Η εφαρμογη οπως ειπα και πριν ειναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ, την εκανα μονος μου, ο σκυλος δεν ενοχληθηκε καμια στιγμη και δεν εχει ξυθει καθολου, ουτε μια φορα ! :cool:

Αν και η καθε φυλη προφανως χρειαζεται αλλη εφαρμογη κατα το προτυπο της, εδω παραθετω ως παραδειγμα οσον αφορα τα SBT.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πολλες φορες τα αυτια ενος σκυλου δεν ''καθονται'' ακριβως στην θεση και με την αρχιτεκτονικη που οριζεται απο το προτυπο. Τα SBT για παραδειγμα θα πρεπει να εχουν τα αυτια τους μισοσηκωμενα και ελαφρως προς τα πισω και στο πλαϊ. Ο δικος μου τα εχει μισοσηκωμενα αλλα ''καθονται'' αρκετα μπροστα, ενω αυτο θα πρεπει να συμβαινει σε συγκεκριμενες μονο περιπτωσεις. Ειναι λεπτομερειες που δεν απασχολουν τον πολυ κοσμο, και σιγουρα δεν εχουν σχεση με την ικανοτητα ή την υγεια του σκυλου.

cgri1976

Well-Known Member
και στο μποξερ που ειχα τα ειχα κανει με το ιδιο τροπο....γιατι μετα απο καιρο της σηκωθηκαν τα αυτια και ηταν σαν ελικοπτερο....εβαλα την χαρτοταινια για λιγο καιρο και τα αυτια της επεσαν παλι οπως πρεπει να ειναι .... πολυ ευκολο και το ζωο δεν ενοχλειτε.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Λίγο άσχετο, αλλά δεν γίνεται μόνο στα σκυλιά ... Η μητέρα ενός συμμαθητή μου κολλούσε τα αυτιά της μικρής της κόρης με σελλοτέϊπ γιατί πετούσαν ... :eek::eek::eek: Δεν ξέρω αν δούλεψε - τα αυτιά της γενικά πετάνε ακόμη και σήμερα ... :rolleyes:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Λίγο άσχετο, αλλά δεν γίνεται μόνο στα σκυλιά ... Η μητέρα ενός συμμαθητή μου κολλούσε τα αυτιά της μικρής της κόρης με σελλοτέϊπ γιατί πετούσαν ... :eek::eek::eek: Δεν ξέρω αν δούλεψε - τα αυτιά της γενικά πετάνε ακόμη και σήμερα ... :rolleyes:
αν ειναι δυνατον!!!!!!!
γινεται πλαστικη παντως και αυτα τα μικροθεματα διορθωνονται (στους ανθρωπους)....οταν το προβλημα ειναι μεγαλο.....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Δεν το θεώρησα ποτέ μεγάλο πρόβλημα. Μάλλον το θέμα το είχε η μητέρα. Τα σκυλιά δεν ενοχλούνται με τα δεμένα αυτιά ;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καθολου ασχετο. Κατι παρομοιο συμβαινει και με τα ''σιδερακια'' στα δοντια πολλων παιδιων.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ο μικρός σου δεν έχει πρόβλημα με τα δεμένα αυτιά ; Δεν ενοχλείται ;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Να φανταστεις οτι εκτος του οτι δεν εχει ξυθει ουτε μια φορα, δεν εχει κανει και τιποτα τιναγματα του κεφαλιου(ξερεις)...Σαν να μην υπαρχουν στα αυτια του οι ταινιες !!! :):cool:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Απίστευτο !!! Ο δικός μου θα τις είχε βγάλει από την πρώτη ημέρα κιόλας ...

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
Ευτυχώς στο δικό μου σταφ κάθονται μια χαρά!

Μπράβο πάντως άις για την σκέψη και την κίνηση.

Μακάρι να το κάνανε και άλλοι αυτο, αν και μπορεί να φταίει ότι δεν είναι και τόσο διαδεδομένο, τουλάχιστον εγώ πρώτη φορά
το άκουσα.

Και πάλι μπράβο!:D:D:D:D

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Καθολου ασχετο. Κατι παρομοιο συμβαινει και με τα ''σιδερακια'' στα δοντια πολλων παιδιων.
τα σιδερακια μπαινουν εκτος απο αιθητικη και (το βασικοτερο) για λογους υγειας....μια προβληματικη γναθος και στραβα δοντια μπορουν να σημαινουν οδοντικα και στοματικα προβληματα στο μελλον....
τα πεταχτα αυτια ειναι καθαρα αισθητικο προβλημα....(παντως ωτιτιδες οταν δεν ειναι στη θεση τους - στους ανθρωπους - δεν κανουν:p)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Ice είναι σίγουρο ότι δεν πονάει ο όμορφος; Θα σου πω γιατί ρωτάω αν και ίσως είναι χαζό, π.χ. στους ανθρώπους αν κοιμηθούμε στραβά και διπλώσει λίγο το αφτί μας (όχι δεν είμαι ο dumbo...!) μετά πονάει πολύ ο χόνδρος. Στα σκυλιά δεν είναι το ίδιο;

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ice είναι σίγουρο ότι δεν πονάει ο όμορφος; Θα σου πω γιατί ρωτάω αν και ίσως είναι χαζό, π.χ. στους ανθρώπους αν κοιμηθούμε στραβά και διπλώσει λίγο το αφτί μας (όχι δεν είμαι ο dumbo...!) μετά πονάει πολύ ο χόνδρος. Στα σκυλιά δεν είναι το ίδιο;
κατσε μετα να ρωτησω τη Σκαρλετ....:p

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οχι. Και αυτο επειδη αν παρατηρησεις, θα δεις οτι το δεσιμο δεν γινεται στον χονδρο αλλα στο πολυ ευκαμπτο σημειο του αυτιου(απο εκει που τελειωνει ο χονδρος και μετα) με αποτελεσμα να μην επηρρεαζεται καθολου ο χονδρος. Τα εχει δεμενα απο το πρωι, τωρα κοιμαται εδω και 3 ωρες περιπου και δεν εχει κανει καμια περιεργη κινηση. Ειμαι εδω και τον παρακολουθω συνεχως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Οχι. Και αυτο επειδη αν παρατηρησεις, θα δεις οτι το δεσιμο δεν γινεται στον χονδρο αλλα στο πολυ ευκαμπτο σημειο του αυτιου(απο εκει που τελειωνει ο χονδρος και μετα) με αποτελεσμα να μην επηρρεαζεται καθολου ο χονδρος. Τα εχει δεμενα απο το πρωι, τωρα κοιμαται εδω και 3 ωρες περιπου και δεν εχει κανει καμια περιεργη κινηση. Ειμαι εδω και τον παρακολουθω συνεχως.
Mε κάλυψες απόλυτα, μακάρι όλοι οι σκυλομπαμπάδες να εδιναν τόση προσοχή στους σκύλους τους!