Δέσιμο αυτιών

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχω μια απορία: Με το δέσιμο, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο? Η ηλικία του σκύλου έχει σημασία?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Έχω μια απορία: Με το δέσιμο, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο? Η ηλικία του σκύλου έχει σημασία?
Το αποτελεσμα ελεγχεται σε καποιο βαθμο απο αυτον που εφαρμοζει το δεσιμο. Ναι αν παρουν αλλη φορμα τα αυτια, αυτο δυσκολα θα αλλαξει. Η ηλικια θα πρεπει να ειναι απο 4-8 μηνων περιπου...Το δεσιμο πρεπει να διαρκει 2-3 μερες, μετα να μεσολαβει 1-2 μερες κενο και αν χρειαζεται επαναλληψη παλι κατα τον ιδιο τροπο.

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ελπίζω να μην σκέφτεσαι τίποτε για τα αυτιά του Ράς ! Γιατί είναι υπέροχα, και είναι το σήμα κατατεθέν του ! [-X

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εγω δεν μπορώ να καταλάβω γιατι το πρότυπο είναι εκτός φύσης ?
δλδ αντι να κάνουμε το πρότυπο όπως είναι τα σκυλιά κάνουμε τα σκυλιά όπως είναι το πρότυπο??:confused::confused:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δλδ αντι να κάνουμε το πρότυπο όπως είναι τα σκυλιά κάνουμε τα σκυλιά όπως είναι το πρότυπο??:confused::confused:
χωρις το προτυπο δεν ειναι δυνατον να υπαρξει αυτο που λεμε "αναγνωρισμενη φυλη".

Στην φυλη που εχω,ακολουθειται συχνα η διαδικασια δεσιματος των αυτιων "Τap",γιατι "πασχει" απο την κληρονομια του παλαιου αγγλικου μπουλντογκ.Πολλες φορες τα αυτα της φυλης "πετανε",δεν "καθονται" στην σωστη θεση" ή "διπλωνουν"...αυτο δεν εχει καμια σχεση με την υγεια του σκυλου...εχει σχεση με την συνολικη εικονα του κεφαλιου του.

εαν καποιος ενδιαφερεται και για εκθεσεις κλπ τοτε ειναι καλο να "διορθωνει" αυτα τα πολυ μικρα "κληρονομικα".Ο σκυλος δεν παθαινει απολυτως τιποτε τοσο στην σωματικη οσο και στην ψυχικη του υγεια.

ελπιζω να σε βοηθησα.

paffys

Member
17 Μαϊου 2011
16
0
ας πάρουμε τον άνθρωπο με τα σιδεράκια πάλι όταν έχει κάποιο πρόβλημα που βγαίνει εκτος προτυπου που έχει ορίσει η κοινωνία ως όμορφο μας ξενίζει. Τώρα πέραν αυτού το πρότυπο μας δίνη και κάποια αποτελέσματα που βελτιώνουν την υγεία μας,πχ αν κάποιος έχει πολύ μικρή άνω γνάθο τα δόντια του μπορεί να μην είναι στην φυσιολογική τους θέση (σίγουρα βασικά δεν θα είναι) αλλα θα δημιουργούν ένα νοητό τρίγωνο αυτό έχει επιπτώσεις στην μάσηση στην ομιλία και στην αναπνοή μας καθώς αν είναι πολύ μικρή η γνάθος θα έχουμε και μικρό διάφραγμα τώρα άμα με μια θεραπεία ανοίξουμε την γνάθο (ναι ανοίγει :p ) θα κάνουμε χορώ ώστε να μασάμε καλύτερα να μιλάμε καλύτερα αλλα και να αναπνέουμε καλύτερα αλλα εμείς μπορεί απλά να δούμε ότι βελτιώθηκε η όψη.μονο ο γιατρός και ο ασθενής γνωρίζει την διαφορα. Τώρα στο θέμα τον αυτιών δεν έχουν νομίζω κάποιο ρολο και είναι απλός γιάννα δείχνουν ωραία αλλα στο στήσιμο τις μορφολογίας ενός σκυλιού λογικά τα πάντα παίζουν ρολο δεν είμαι εκτροφέας γιάννα απαντήσω σε αυτό ως οδοντοτεχνίτης μπορούσα να σου εξηγήσω το δικό μου ρολο στην επέμβαση κατά το πρότυπο του χαμόγελου :)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Α του τα έδεσες τελικά ICE, χμμ και εμένα μου το είχε προτείνει ο εκτροφέας για να μην είναι ψιλοόρθια αλλά μιας και δεν με απασχολούν οι εκθέσεις δεν του το έκανα γιατί φαντάστηκα ότι θα τον ενοχλούσε.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
στις εκθέσεις γιατι δεν μπορούν να το δέχονται και έτσι ?δλδ όπως είναι τα αυτια και χωρίς το δέσιμο?δεν λεω οτι είναι κατι επίπονο φυσικά και οχι! απλα γιατι το δυσκολεύουμε ? αφου τα αυτιά είναι κατι που διορθώνεται αυτο δεν σημαίνει οτι ο σκύλος είναι "κακο"δείγμα της φυλής ...αυτοι οι κανόνες δεν αλλάζουν? πάντα έτσι ήταν ?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Μπορεί να συμμετάσχει ο σκύλος απλά δεν ξέρω τι βαθμό θα πάρει. Πως θα αξιολογηθεί. Το δικό μου στάφ που βλέπεις στο άβαταρ, όταν του κινήσει κάτι την προσοχή σηκώνει τα αυτιά του (οπως στη φώτο) ενώ το πρότυπο είναι να είναι προς τα κάτω. Αυτό θα μπορουσε να φτιάξει αν του τα έδενα αλλά δεν ήθελα να του το κάνω άσε που μπορεί να έκανα κανένα λάθος και να έδενα λάθος τα αυτιά και μετά να ταν χάλια το σκυλί

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
στις εκθέσεις γιατι δεν μπορούν να το δέχονται και έτσι ?δλδ όπως είναι τα αυτια και χωρίς το δέσιμο?δεν λεω οτι είναι κατι επίπονο φυσικά και οχι! απλα γιατι το δυσκολεύουμε ? αφου τα αυτιά είναι κατι που διορθώνεται αυτο δεν σημαίνει οτι ο σκύλος είναι "κακο"δείγμα της φυλής ...αυτοι οι κανόνες δεν αλλάζουν? πάντα έτσι ήταν ?
Και βεβαια δεχονται τα σκυλια στις εκθεσεις χωρις να ειναι απαιτηση να ειναι τελεια τα αυτια. Ειναι απο τα τελευταια πραγματα που κοιτανε οι κριτες.
Θα μπορουσε να ειναι πχ λαθος το δαγκωμα και εκει απλα ξεχνας τις εκθεσεις. Τα αυτακια ομως ειναι κατι απλο και αν καποιος θελει να τα βλεπει οσο πιο τυπικα γινεται, τα βελτιωνει με 2μερες δεσιμο, χωρις να ειναι ντε και καλα αναγκη. Το πρωι, θα βγαλουμε τα μπικουτι. Απο την Παρασκευη που του τα εβαλα, ειναι σαν να μην υπαρχουν! :)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
οκ :) δεν το είχα καταλάβει αυτο ... στις εκθέσεις επιτρέπουν σκυλιά με κομμένα αυτιά ?δεν θα επεκταθώ άλλο μονο αυτο θελω να μαθω

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μεχρι στιγμης ναι, σε καποιες λιγες φυλες θεωρειται αποδεκτο. Ο νομος βεβαια αλλαζει στη μια χωρα μετα την αλλη, και οπως ηδη συμβαινει σε πολλες χωρες δεν θα γινονται δεκτα σκυλια με κομμενα αυτια.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σημερα μετα απο δυο μερες δεσιματος βγηκαν οι ταινιες. Εχουμε πολυ καλο αποτελεσμα, τα αυτακια εκαναν ενα "σπασιματακι" προς τα εξω οπως ηθελα. Εαν τελικα χρειαζεται να ξαναδεθουν μια ακομη φορα, ειναι υπο σκεψη. Ειδωμεν...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μεχρι στιγμης ναι, σε καποιες λιγες φυλες θεωρειται αποδεκτο. Ο νομος βεβαια αλλαζει στη μια χωρα μετα την αλλη, και οπως ηδη συμβαινει σε πολλες χωρες δεν θα γινονται δεκτα σκυλια με κομμενα αυτια.
Μια μικρή διόρθωση:
Μόνο σε 4 χώρες δεν γίνονται αποδεκτά σε εκθέσεις σκυλιά με κομμένα αυτιά! Κι αυτό δεν ορίζεται από τον νόμο, αλλά από το κυνολογικό όργανο της χώρας!

Επίσης:
Ηθικά και τυπικά δεν είναι αποδεκτό το δέσιμο των αυτιών, αφού πρόκειται για αποκλειστικά αισθητική επέμβαση - παρέμβαση η οποία αλλοιώνει την εικόνα του φυσικού (κληρονομημένου) αυτιού του σκύλου!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog