Δέσιμο αυτιών

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μόνο σε 4 χώρες δεν γίνονται αποδεκτά σε εκθέσεις σκυλιά με κομμένα αυτιά! Κι αυτό δεν ορίζεται από τον νόμο, αλλά από το κυνολογικό όργανο της χώρας!
Δεν το ηξερα οτι ειναι μονο 4. Εχω την εντυπωση οτι και στην Αυστραλια, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Τελος παντων, το πως θα εξελιχθουν τα πραγματα στο θεμα κοπή ειναι κατι που μενει να το δουμε τα επομενα χρονια. Καλημερα!

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Επίσης:
Ηθικά και τυπικά δεν είναι αποδεκτό το δέσιμο των αυτιών, αφού πρόκειται για αποκλειστικά αισθητική επέμβαση - παρέμβαση η οποία αλλοιώνει την εικόνα του φυσικού (κληρονομημένου) αυτιού του σκύλου!
Ε, οσο για αυτο τι να πει κανεις... Τα λογια ειναι περιττα!

Φανταζομαι οτι και το κοψιμο των νυχιων αλλοιωνει την εικονα του φυσικου κληρονομημενου νυχιου, οπως επισης και το χτενισμα του κληρονομημενου τριχωματος, η εσωτερικη αποπαρασιτωση του κληρονομημενου εντερου, των κληρονομημενων σκουληκιων, ο καθαρισμος των αυτιων του φυσικου κλρονομημενου κεριου, κλπ... Ολα εκτος απο το κοψιμο των αυτιων, ε Προμηθεα;

Τελικα καποιοι ειμαστε πολυ Ανήθκα και Άτυπα ατομα, και πρωτος εγω...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Κώστα,

Δεν έκανα εγώ σύγκριση του κοψίματος με το δέσιμο! Αν θες να μιλήσω, θα μιλήσω για την οπτική!
Και ρωτάω λοιπόν: Η επίδεση των αυτιών δεν έχει σκοπό να αλλοιώσει την φυσικά κληρονομημένη φορά των αυτιών άρα και την εικόνα τους?
(Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις... για να σε βγάλω απ' την δύσκολη θέση)

Γιατί βάζουμε διαφορετικά μέτρα και σταθμά εκεί που δεν μας συμφέρει? Γιατί δεν βλέπουμε με την ίδια οπτική τα θέματα?

Επείδη από πλευράς μου δεν έχω διάθεση να κρύβομαι πίσω απ' ένα ανορθωμένο δάχτυλο το οποίο έχω προηγουμένως βαφτίσει "politically correct", μου είναι πιο εύκολο να αποδεχτώ πως είμαι λιγότερο φιλόζωος και λιγότερο κυνοφιλικά διαβασμένος από εσάς με αποτέλεσμα αυτές οι επιλεκτικά δοσμένες οπτικές να με κουράζουν!

Ίσως κάποτε συναντηθούμε κάπου στην μέση!

Μέχρι τότε... καληνύχτα και καλή τύχη!

Υ.Γ.: Τον όρο "μην διαβάζουμε ανοησίες" κάνω πως δεν τον διάβασα!

Last edited:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ανάλογα τη φυλή και του μεγέθους του προβλήματος, υπάρχουν διάφοροι τύποι δεσίματος. Μπορεί να αρκέσουν λίγες εβδομάδες, μπορεί να χρειαστούν μήνες και μπορεί φυσικά το αποτέλεσμα να μην είναι μόνιμο. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αυτιά δένονται πάντα πριν την έκθεση για 1-2 μέρες ή και ολόκληρη εβδομάδα. Μπορεί να αρκεί μια απλή μονή περίδεση, υπάρχουν περιπτωσεις που δένονται κέρματα ή άλλο βάρος στην άκρη του αυτιού ώστε να το αναγκάσει να "κάθεται", μπορεί να χρειαστεί δέσιμο που περνάει κάτω απο το κεφάλι, υπάρχουν πολλοί τρόποι...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Κώστα,

Δεν έκανα εγώ σύγκριση του κοψίματος με το δέσιμο! Αν θες να μιλήσω, θα μιλήσω για την οπτική!
Και ρωτάω λοιπόν: Η επίδεση των αυτιών δεν έχει σκοπό να αλλοιώσει την φυσικά κληρονομημένη φορά των αυτιών άρα και την εικόνα τους?
(Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις... για να σε βγάλω απ' την δύσκολη θέση)

Γιατί βάζουμε διαφορετικά μέτρα και σταθμά εκεί που δεν μας συμφέρει? Γιατί δεν βλέπουμε με την ίδια οπτική τα θέματα?

Επείδη από πλευράς μου δεν έχω διάθεση να κρύβομαι πίσω απ' ένα ανορθωμένο δάχτυλο το οποίο έχω προηγουμένως βαφτίσει "politically correct", μου είναι πιο εύκολο να αποδεχτώ πως είμαι λιγότερο φιλόζωος και λιγότερο κυνοφιλικά διαβασμένος από εσάς με αποτέλεσμα αυτές οι επιλεκτικά δοσμένες οπτικές να με κουράζουν!

Ίσως κάποτε συναντηθούμε κάπου στην μέση!

Μέχρι τότε... καληνύχτα και καλή τύχη!

Υ.Γ.: Τον όρο "μην διαβάζουμε ανοησίες" κάνω πως δεν τον διάβασα!
Oχι οσον αφορα τη φυλη που ασχολουμαι (μπουλμαστιφ) το σπασιμο η το σηκωμα των αυτιων προερχεται καθαρα απο τον πονο που προκαλει η αλλαγη δοντιων (οπως μαλλουν παντου αλλωστε) αρα δεν ειναι κληρονομικο. Ετσι παρα πολυ απλα και χωρις κανενα μα κανενα απολυτως προβλημα χρησιμοποιωντας μια απλη ταινια κανουμε αυτη την μικρη παρεμβαση για να τα επαναφερουμε οπως ηταν αρχικα. Αρα λοιπον για ποια ηθικη μιλας και για ποια αλλοιωση κληρονομημενης φορας (ειδες δε χρειαζεται να με βγαλεις απο τη δυσκολη θεση οχι τουλαχιστον για τη δικη μου φυλη). Για να συναντηθουμε στη μεση θα πρεπει προσωπικα να ειχα ιδιαιτερο προβλημα με το κοψιμο των αυτιων πραγμα που δε συμβαινει απλως δεν μπορω να βλεπω να γινονται ανυπαρκτες συγκρισεις και εδω πηγαινε και το ανοησιες και ας μη το διαβασες. Τωρα οι φιλοζωικες και κυνοφιλικες συγκρισεις με μια δοση ειρωνειας με αφηνουν παγερα αδιαφορο διοτι ποτε δε διεκδικησα τον τιτλο του πιο κυνοφιλου.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Oχι οσον αφορα τη φυλη που ασχολουμαι (μπουλμαστιφ) το σπασιμο η το σηκωμα των αυτιων προερχεται καθαρα απο τον πονο που προκαλει η αλλαγη δοντιων (οπως μαλλουν παντου αλλωστε) αρα δεν ειναι κληρονομικο. Ετσι παρα πολυ απλα και χωρις κανενα μα κανενα απολυτως προβλημα χρησιμοποιωντας μια απλη ταινια κανουμε αυτη την μικρη παρεμβαση για να τα επαναφερουμε οπως ηταν αρχικα. Αρα λοιπον για ποια ηθικη μιλας και για ποια αλλοιωση κληρονομημενης φορας (ειδες δε χρειαζεται να με βγαλεις απο τη δυσκολη θεση οχι τουλαχιστον για τη δικη μου φυλη). Για να συναντηθουμε στη μεση θα πρεπει προσωπικα να ειχα ιδιαιτερο προβλημα με το κοψιμο των αυτιων πραγμα που δε συμβαινει απλως δεν μπορω να βλεπω να γινονται ανυπαρκτες συγκρισεις και εδω πηγαινε και το ανοησιες και ας μη το διαβασες. Τωρα οι φιλοζωικες και κυνοφιλικες συγκρισεις με μια δοση ειρωνειας με αφηνουν παγερα αδιαφορο διοτι ποτε δε διεκδικησα τον τιτλο του πιο κυνοφιλου.
Ακριβως ετσι! Ειναι πολυ καλο που καποιοι ανθρωποι με ουσιαστκες γνωσεις και χωρις κολληματα και παρωπιδες γραφουν τα πραγματα απλα, ειλικρινα και κατανοητα με αποτελεσμα να αυξανεται η γνωση μεταξυ των μελων.

Θελω να συμπληρωσω μονο, οτι και στην δικη μου φυλη ισχυει ακριβως το ιδιο: κατα την περιοδο της αλλαγης των δοντιων διαταρασσεται η ωτιακη σταση. Αυτο ειναι κατι που το ξερουν ολοι οι εκτροφεις και οπως πολυ σωστα ειπες μαλλον ισχυει για την συντριπτικη πλειονοτητα των φυλων.

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
γιατι τα δενεις ετσι τα αυτια????????
με αυτο το δεσιμο δεν θα γινει ποτε ROSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
γιατι τα δενεις ετσι τα αυτια????????
με αυτο το δεσιμο δεν θα γινει ποτε ROSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χαχα, πολυ σωστος! Καποιος επρεπε να αναφερει και τον ορο "τριανταφυλλο"...

Τον τροπο δεσιματος τον εκανα κατοπιν συνεννοησης με τον εκτροφεα του σκυλου. Τωρα που τελειωνει με τα δοντια και θα αρχισει να πλαταίνει το κεφαλι του, τα αυτακια μπορει να κανουν το γνωστο πλαϊνο "πεταγματακι", που ειναι πολυ επιθυμητο στα SBT. Το δεσιμο, εχει και αυτο την δικη του χρησιμοτητα σε αυτη τη φαση...

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Χαχα, πολυ σωστος! Καποιος επρεπε να αναφερει και τον ορο "τριανταφυλλο"...

Τον τροπο δεσιματος τον εκανα κατοπιν συνεννοησης με τον εκτροφεα του σκυλου. Τωρα που τελειωνει με τα δοντια και θα αρχισει να πλαταίνει το κεφαλι του, τα αυτακια μπορει να κανουν το γνωστο πλαϊνο "πεταγματακι", που ειναι πολυ επιθυμητο στα SBT. Το δεσιμο, εχει και αυτο την δικη του χρησιμοτητα σε αυτη τη φαση...

Ποια χρησιμοτητα????? το σιγκεκριμενο δεσιμο γινετε οταν θελουμε να πεφτουν μπροστα τα αυτια!!!
πχ οπως στη φωτο στο προφιλ σου.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οχι. Αν ηταν για να πεφτουν μπροστα, τα αφηνουμε ως εχει(αφου καραμπροστά, ειναι)... χαχα
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις απο τις φωτο πως ειναι κατω απο την ταινια, δεν εχεις κι αδικο.
Να επαναλαβω μονο οτι ο τροπος ειναι ο ενδεδειγμενος για αυτο που θελουμε στην περιπτωση μου, εχει εφαρμοστει απο τον εκτροφεα και σε αλλα σκυλια, ειναι κατοπιν δικης του κατευθυνσης, και τωρα που μιλαμε τα αυτακια ειναι εκει ομορφα και καλα!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ασχετο... αλλα ολα τα παραπανω μου δημιουργησαν ορισμενες αποριες....
γνωριζω οτι πολλα λυκοσκυλα εχουν θεμα με την αλλαγη των δοντιων και το σηκωμα των αυτιων...
γνωριζω οτι αρκετα λυκοσκυλα δεν παιρνουν χαμπαρι στα αυτια απο την αλλαγη των δοντιων...
οι συγκεκριμενες αντιδρασεις οφειλεται σιγουρα στις γραμμες που εχουν τα λυκοσκυλα απο πισω... ( κληρονομικοτητα...)
δεν μπορω να καταλαβω απο την στιγμη που δεν εχουν θεμα ολα τα μπουλμαστιφ... η τα μπουλις...
δεν ειναι εξαρτωμενα απο τις γραμμες που κουβαλλανε? και γιατι σε καποια περνανε και σε καποια μενει μονιμα το αποτελεσμα...
πως ειναι απεξαρτημενο το θεμα απο την κληρονομικοτητα????

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Οχι. Αν ηταν για να πεφτουν μπροστα, τα αφηνουμε ως εχει(αφου καραμπροστά, ειναι)... χαχα
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις απο τις φωτο πως ειναι κατω απο την ταινια, δεν εχεις κι αδικο.
Να επαναλαβω μονο οτι ο τροπος ειναι ο ενδεδειγμενος για αυτο που θελουμε στην περιπτωση μου, εχει εφαρμοστει απο τον εκτροφεα και σε αλλα σκυλια, ειναι κατοπιν δικης του κατευθυνσης, και τωρα που μιλαμε τα αυτακια ειναι εκει ομορφα και καλα!

ok οτι πεις.............................................
αλλα μια και 20 χρονια τραβιεμε με rose ears θα μου επιτρεψεις να πιστευω το αντιθετο!!
Δεν πανε πισω με το σιγκεκριμενο δεσιμο..............

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
γνωριζω οτι πολλα λυκοσκυλα εχουν θεμα με την αλλαγη των δοντιων και το σηκωμα των αυτιων...
γνωριζω οτι αρκετα λυκοσκυλα δεν παιρνουν χαμπαρι στα αυτια απο την αλλαγη των δοντιων...
οι συγκεκριμενες αντιδρασεις οφειλεται σιγουρα στις γραμμες που εχουν τα λυκοσκυλα απο πισω... ( κληρονομικοτητα...)
δεν μπορω να καταλαβω απο την στιγμη που δεν εχουν θεμα ολα τα μπουλμαστιφ... η τα μπουλις...
δεν ειναι εξαρτωμενα απο τις γραμμες που κουβαλλανε? και γιατι σε καποια περνανε και σε καποια μενει μονιμα το αποτελεσμα...
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα πετρο αλλα μαλλον δε θελεις να καταλαβεις. Για τα μπουλμαστιφ θα σου απαντησω καταρχην ο πονος δεν ειναι παντοτε ο ιδιος αλλου ειναι πιο συνεχης αλλου πιο οξυς κ.ο.κ. Επισης και ετσι να ταφησεις μπορει να επανελθουν αναλογα ποτε θα διευρυνθει το κρανιο αναλογα με την ολη διαδικασια των καινουριων δοντιων κ.λ.π. Επειδη ομως υπαρχει και περιπτωση να μη σπασει το αυτι στο σωστο σημειο ή να συμβει μονο στο ενα αυτι κανεις δεν το διακινδυνευει και κανα αυτο το πολυ απλο δεσιμο. Αν θελεις οπωσδηποτε να ειναι θεμα γραμμων θα σε λυπησω αλλα σε εμας δεν ισχυει, υποστηριζοταν βεβαια πριν καμια πενηνταρια χρονια ωσπου τελικα διαπιστωθηκε οτι αποκλειστικα και μονο η αλλαγη των δοντιων επηρεαζει το ear carriadge πραγμα που αρκετα ευκολα διορθωνεται.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ασχετο.. εμενα μαρεσει που ο Ice απο απλο περιοδικο γνωσης, εχει εξελιχθει σε βιβλιο, και οπως παει σε εγκυκλοπαιδεια.. ;)
παρακαλουθω την ηρεμια σου και το low profile καιρο τωρα.. εισαι καταδεκτικος, αναγνωριζεις το λαθος σου και δεν πετας εξυπναδες σκεφτεσαι πριν μιλησεις οπως και φερεσαι σε σχεση με τον σκυλο σου .. και δεν σταματας να μαθαινεις.. μπραβο γιατι δεν φορας παροπιδες. ;)

οποιος ακουει καλα μιλαει καλυτερα..

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
χωρις το προτυπο δεν ειναι δυνατον να υπαρξει αυτο που λεμε "αναγνωρισμενη φυλη".

Στην φυλη που εχω,ακολουθειται συχνα η διαδικασια δεσιματος των αυτιων "Τap",γιατι "πασχει" απο την κληρονομια του παλαιου αγγλικου μπουλντογκ.Πολλες φορες τα αυτα της φυλης "πετανε",δεν "καθονται" στην σωστη θεση" ή "διπλωνουν"...αυτο δεν εχει καμια σχεση με την υγεια του σκυλου...εχει σχεση με την συνολικη εικονα του κεφαλιου του.

εαν καποιος ενδιαφερεται και για εκθεσεις κλπ τοτε ειναι καλο να "διορθωνει" αυτα τα πολυ μικρα "κληρονομικα".Ο σκυλος δεν παθαινει απολυτως τιποτε τοσο στην σωματικη οσο και στην ψυχικη του υγεια.

ελπιζω να σε βοηθησα.
δεν ειναι το αν θελω να καταλαβω η οχι....
αλλοιως δεν θα ρωτουσα... θα εκανα σχολιο αμεσα....
απλα ειμαι μπερδεμενος... και ναι... η απαντηση σου απλα δεν με καλυψε... οσο η τοποθετηση του τεο....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
ok οτι πεις.............................................
αλλα μια και 20 χρονια τραβιεμε με rose ears θα μου επιτρεψεις να πιστευω το αντιθετο!!
Δεν πανε πισω με το σιγκεκριμενο δεσιμο..............
Δεν θελουμε να πανε τα αυτια πισω, και δεν γινεται να πανε πισω με ενα απλο δεσιμο 2 μερες. Το δεσιμο λειτουργει επικουρικα στην διαμορφωση και ο βαθμος εμπλοκης εξαρταται απο πολλους παραγοντες.

Θα ηθελες να πεις περισσοτερα για το ποιος πιστευεις εσυ οτι ειναι ο σωστος τροπος; Εστω και με πμ.

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Και γιατι πολλες φορες βλεπουμε σκυλους ασχετου φυλης που το ενα το ενα αυτι το κρατανε σωστα και το αλλο οχι????????

Last edited: