Δάγκωμα σε παιδάκι

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
για μενα σκυλος που δαγκωνει παιδι = ακυρος
ρε συ μερλιν αν μου εκανε και μενα αυτα που εκανε το παιδακι , φαπες θα ετρωγε(πριν σκεφτεις οτιδηποτε ,ναι ειμαι μητερα);)
Kαπως ετσι σκεφτομαι κ εγω..

Last edited by a moderator:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
ΠΑΝΤΑ ενα γεγονος τετοιο ειναι το κυριο για αποφυγη στη ζωη ενος σκυλου
να μην δαγκωσει παιδακι εννοω
τωρα με καταλαβατε τι σημαινει κανω τεστ χαρακτηρα στο σκυλο μου
και του δημιουργω ολα τα σεναρια για να ξερω
γιατι αν ηξερε ο ιδιοκτητης τι σκυλο εχει και πως συμπεριφερετε θα το ειχε αποφυγει .....
Δηλαδή αν δαγκώσει ενήλικα είναι οκ?

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
οφειλουμε ολοι οι κατοχη σκυλων αν δεν γνωριζουμε τις αντιδρασεις του σκυλουμας να τον μαζεψουμε πολυ κοντα μας και να μην αφησουμε να γινει η παραμικρη επαφη με το προβλημα στη συγκεκριμενη στιγμη ηταν παιδακι η γατακι η κουνελακι

ενοειτε φαπες ποιος θα ετρωγε??????? το παιδακι ???? γιατι ??

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
στο γεγονος ποιος φταιει αμεσα ?

το παιδακι -η ο ιδιοκτητης? η ο σκυλος
Για μένα πρώτα φταίνε οι γονείς που δεν προστάτευσαν το παιδί τους και ενώ ξέρουν τι παιδί έχουν το αφήνουν να αλωνίζει (παίρνω και σαν παράδειγμα την τσάντα που κόντεψε να φάει στο κεφάλι το σκυλί της Κυβέλης, και κατά δεύτερον φταίει ο ιδιοκτήτης του σκύλου για αργά αντανακλαστικά...Αλλά μερικές φορές γίνονται τόσο γρήγορα κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις...

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
οφειλουμε ολοι οι κατοχη σκυλων αν δεν γνωριζουμε τις αντιδρασεις του σκυλουμας να τον μαζεψουμε πολυ κοντα μας και να μην αφησουμε να γινει η παραμικρη επαφη με το προβλημα στη συγκεκριμενη στιγμη ηταν παιδακι η γατακι η κουνελακι

ενοειτε φαπες ποιος θα ετρωγε??????? το παιδακι ???? γιατι ??
H μαμα του..
Δεν κυριολεκτει κανεις κ νομιζω καταλαβαινεις τι εννοειται :)
Eγω με παιδακια δεν αντιμετωπισα ποτε πρβ αλλα με σκυλους αδιαφορων ιδιοκτητων ναι κ εκει ηταν καποιες φορες που σκεφτηκα γιατι η δικη μου να μη ριχνει κ καμια "μπατσα" παρα να προσπαθει ηρεμα να διωξει την ενοχληση..
Καπως ετσι ειναι κ το παιδακι - μαμα..

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
επειδη μερλιν , τα παιδια ειναι ο καθρεπτης των γονιων τους;)
συμφωνω για αυτο λεω οτι εμεις εχουμε την ευθηνη αν δαγκωσει κανα κολοπαιδακι το σκυλι μας

και οχι ο καθε αναγογος γονιος αν δεγκωσει και σε τραβαει στα δικαστηρια τι να το κανεις μετα

που δεν θα εφταιγες

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το θέμα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Τα εύκολα θύματα είναι τα παιδιά και τα σκυλιά. Και οι δύο "κηδεμόνες" οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να προστατεύουν για τα πάντα. Σε περίπτωση "ατυχήματος" θα έπρεπε να κρίνονται δικαίως όλοι

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για μένα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.

Πολύ σωστό αυτό που γράφει ο merlin.
Για μένα αυτό ισχύει πάντοτε, ποτέ να μην εφυσηχαζόμαστε.
Είναι η φύση του σκύλου τέτοια,δεν θα κάτσει να συζητήσει,σκύλος είναι ;)

Κι εμείς πρέπει να προστατεύουμε και τον σκύλο μας, και τους συνανθρώπους από τον σκύλο μας, ακόμα και βλαμμένοι να είναι!

Βέβαια όπως είπε και η minipinkiller
Αλλά μερικές φορές γίνονται τόσο γρήγορα κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις...
Kάποια πράγματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις.
Προσωπικά μπαίνω πάντα μπροστά στον σκύλο όταν πλησιάζουν παιδάκια.
Δεν πα να ναι και αγγελούδια!!
Πρώτα συζητώ μαζί τους, και τότε ίσως επιτρέψω να χαιδέψουν τον σκύλο.
Βέβαια αν έρθει τρέχοντας και δεν προλάβεις να αντιδράσεις,άλλο θέμα.

Αν είχα γείτονα τέτοιο τερατάκι :)D) θα είχα τα μάτια μου 14...
Και πρώτα απ'όλα θα έπιανα τους γονείς και θα εξηγούσα πως ο σκύλος μου θα αντιδράσει πολύ άσχημα (κι ας νόμιζαν πως ο σκύλος μου είναι κανίβαλος) εάν το παιδάκι έκανε κάτι ανάλογο στον σκύλο μου,και πως σαν γονείς είναι υποχρεωμένοι να προσέχουν το παιδί τους.
Στην ουσία θα τους τρομοκρατούσα.
Κι θα πρόσεχα τα νώτα μου.
Δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μάλλον δεν έχετε ιδέα τι μπορεί να κάνει ένα παιδί σε χρόνο dt!:eek:
Εννοείται φταίει η μαμά πρώτα.Μα να πετάξει το παιδί στο κεφαλι του σκυλου τη τσάντα;;;;:mad:Θα την είχε πάρει και σηκώσει τη μαμά από αυτά που θα άκουγε!Θα μιλούσα και ΠΟΛΥ αυστηρά στο παιδάκι.Δε φταίει ο σκύλος,αλλά αυτός θα την πληρώσει.

Εχω δει περίπτωση παιδιών να κυνηγάνε κουτάβι με ξύλα να το δείρουν.Αν ο σκύλος ήταν ενήλικος, θα έπρεπε να σεβαστει ότι είναι παιδιά;;;;Δε νομίζω!:cool:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Σε νορμαλ παραμετρους συμφωνω,αλλα υπαρχουν και αλλες που δεν ανεχεται ο σκυλος παιδακια,ανθρωπακια, ζωακια,κτλ.
Και εχει και δικιο ο σκυλος.Κατα την δικη μου γνωμη.
Διαφωνω στην απολυτοτητα της απαντηση σου.
Απο την στιγμη που ο σκυλος συνοδευεται απο τον ιδιοκτητη του σε δημοσιο χωρο ,δεν υπαρχει καμια δικαιολογια να δαγκωσει κανεναν,εκτος και απειλειται η σωματικη ακεραιοτητα του ιδιοκτητη του ή η δικη του.
Διαφωνω στο γενικα ''σκυλος που δαγκωνει παιδι = ακυρος''

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
απολυτοτητα σημαινει απολυτη λυτοτητα χαχαχχααα σημερινη κατασταση που διαφωνεις λοιπον

σκυλος δαγκωσε παιδακι - πηγες φυλακη - αρα ακυρος -'η

εχεις λεφτα σε σκισανε στις μηνυσεις αποζημιωσεις

εξου και ακυρος

φαντασου να μου δαγκωσει σκυλος το παιδι μου θα τον βαλσαμωσω

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ποτέ ένα λάθος δεν είναι αρκετό για να συμβεί το κακό.
Λάθος πρώτο …..το "κακό παιδί" ,όπως λεμέ ο κακός οδηγός η ο κακός δρόμος κτλ
είναι κάτι συνηθισμένο και αναμενόμενο το οποίο δεν το ορίζουμε αλλά μπορούμε ,τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού ,να το αποφύγουμε
- Λάθος δεύτερο …. του σκύλου …
όχι το λάθος του δεν είναι ότι αντέδρασες αλλά ότι αντέδρασε αργά και χωρίς σκέψη ….
να μην παρεξηγηθώ ,οποιαδήποτε επιθετικότητα σκύλου σε παιδί η σε κάποιον που δεν αποτελεί "κίνδυνο" είναι κατακριτέα και θέλει περαιτέρω παρακολούθηση
Το λάθος λοιπόν του σκύλου, κατά την άποψη μου ήταν ότι έφτασε στο σημείο να ξαφνιαστεί και να αντιδράσει ανάλογα
"άφησε να νώτα του ακάλυπτα " και έγινε το "τράβηγμα της ουράς" ,και το να μην αποφύγει , εξαρχής ,το παιδί είναι το βασικό αίτιο της κακής( η υπερβολικής) αντίδρασης
Όσο πιο απρόβλεπτη η κατάσταση τόσο πιο απρόβλεπτη και βίαια η αντίδραση του σκύλου
Με αυτό το σκεπτικό καταλογίζω και ευθύνη- ευθύνες και στο συνοδό - κάτοχο του σκύλου ,
α) που άφησε το θέμα να φτάσει μέχρι εκεί .
β) (πιθανόν) να μην έχει δώσει στο σκύλο του να καταλάβει ποτέ ένα περιβάλλον είναι "επικίνδυνο" και πότε πρέπει ο σκύλος να είναι "περισσότερο ανεκτικός"
(το πάρκο πχ είναι πιθανόν "και επικίνδυνο "
αλλά το κτήριο - οίκημα στο οποίο διαμένει ο σκύλος αποτελεί ,συνήθως ,ένα πιο "ανεκτικό περιβάλλον" …..ειδικά ο χώρος της οικογένεια του ….)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
φανταστειτε τωρα να εχετε ενα κουταβι το οποιο εχετε ξεσκιστει να κοινωνικοποιησετε σωστα κι ερχεται ενα κολοπαιδο και ο τρομαζει τραβωντας του την ουρα κλπ... πως θα αντιδρουσατε? ειστε σιγουροι οτι δεν θα δημιουργουσε μελλοντικο προβλημα στο κουταβι σας που με τοσο κοπο προσπαθουσατε να του διαμορφωσετε χαρακτηρα?

ειμαστε εδω για να πουμε γνωμες και συμβουλες

δηλαδη φιλε greedy κατα τη γνωμη σου στο γεγονος ποιος φταιει αμεσα ?

με σειρα προτεραιοτητας για μενα φταινε
1) ο γονεας του παιδιου
2) το παιδι
3) ο "κηδεμονας" του σκυλου....
και σταματαμε εδω....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
ειμαστε εδω για να πουμε γνωμες και συμβουλες

δηλαδη φιλε greedy κατα τη γνωμη σου στο γεγονος ποιος φταιει αμεσα ?

Η μαμα του παιδιου και ο ιδιοκτητης. Μοιραζονται ισο μερίδιο ευθύνης. Όσο για το σκύλος άκυρος που λες διαφωνω κάθετα. Ο σκύλος φίλε μιυ είναι ζώο. Δεν διαχωρίζει παιδάκια σκιουράκια κλπ κλπ. Απειλειται και αντιδρα. Εμείς που δεν είμαστε ζωα οφείλουμε να προστατευσουμε τα παιδια μας και τα σκυλια μας. Δεν εχω χρονο για περισσοτερη ανάλυση, θα επανέλθω αύριο.