Πολύ ροζ συννεφάκι έχει πέσει στο φόρουμ τελευταία.... και μετά λένε εμένα barbie που φοράω όλο ροζ.......Τα περιμενα πιο αγνα τα πραγματα...
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Πολύ ροζ συννεφάκι έχει πέσει στο φόρουμ τελευταία.... και μετά λένε εμένα barbie που φοράω όλο ροζ.......Τα περιμενα πιο αγνα τα πραγματα...
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Πέρσι όμως έγινα μούσκεμα στην έκθεσηΠάντως σε συζήτηση που είχα με φίλο που ζει μόνιμα πλέον στη Σουηδία μου λέει:
"...Ναι, αλλά σαν τον καιρό της Ελλάδας και τον ήλιο πουθενά"
Άμα έχεις ήλιο (μέχρι 20 Οκτώβρη...όχι αστεία)...
η ελπίδα πεθαίνει τελευταία@ Alexia
Βλέπεις λοιπόν πόσο γρήγορα διορθώνουμε τα "κακώς κείμενα";...Έβρεχε πέρσι...Φέτος δε το επιτρέψαμε!
Σιγά-σιγά όλα θα φτιάξουν...απλά αρχίσαμε από τα καιρικά φαινόμενα...
Δεν θ'απαντήσω για τον εκτροφέα, διότι δεν είναι δουλειά μου, αλλά είναι αστείο να δηλώνετε ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι διακρίσεις, όταν δεν χάνετε ευκαιρία να σχολιάζετε τα αποτελέσματα των εκθέσεων, τονίζοντας πάντα τις αποτυχίες κάποιων σκύλων, που τυγχάνει να είναι της ίδιας ράτσας μ' αυτά που εκτρέφετε, χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο στο οποίο απάντησα εξαρχής.Από εκεί και πέρα τι να τις κάνω τις διακρίσεις αν ο εκάστοτε εκτροφέας είναι ασυνείδητος και δεν ενδιαφέρεται για την φυλή.
Χθες το βράδυ έλεγα την ιστορία του Γιαγκούλα και σένα...της εξάτμισης και του Σταύρου!!Aκόμα το θυμάμαι και κλαίω από τα ΓΕΛΙΑ!!! Τι έκθεση κι αυτή... τι να πρωτοθυμηθώ τον Γιαγκούλα, τον Σταύρο με το σπασμένο πόδι, τον πορτορικανό κριτή ή την τρύπα στην εξάτμιση!
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...Έτσι ακριβώς είναι ο σωστός εκτροφέας είτε κάνει 2 γέννες είτε κάνει 10...Εδώ θα διαφωνήσω. Ο καλύτερος κριτής για μένα είναι ο γνώστης της φυλής που είναι σε θέση να αξιολογήσει σωστά τον σκύλο. Το αν του αρέσει ο τύπος του σκύλου ή όχι δεν με απασχολεί. Ας δώσει το CAC σε άλλον.
Για αυτό το λόγο στεναχωρήθηκα που δεν μπόρεσε να παίξει ο Kuzco στην έκθεση του ΟΚΑ στις 7/04/2012 με κριτή τον Frank Kane (UK).
Από εκεί και πέρα τι να τις κάνω τις διακρίσεις αν ο εκάστοτε εκτροφέας είναι ασυνείδητος και δεν ενδιαφέρεται για την φυλή. Και δυστυχώς διαπιστώνω ότι οι σωστοί Εκτροφείς έχουν γίνει "Είδος υπό εξαφάνιση" και δεν το λέω μόνο για την φυλή μου.
Ο σοβαρός Εκτροφέας
- δεν παρέχει επιβήτορα στο κουταβοπαραγωγο της Σαλαμίνας
- δεν ζευγαρώνει σκύλα 13 μηνών που δεν έχει ωριμάσει ακόμα, άσχετα με το αν επιτρέπεται ή όχι από τους κανονισμούς του ΚΟΕ
- δηλώνει όλες τις γέννες
- δεν ζευγαρώνει γεννήτορες χωρίς να τους κατεβάσει σε έκθεση
- δεν ζευγαρώνει εν γνώσει του σκυλιά με κληρονομικές παθήσεις
- ...
δεν συνεχίζω, γιατί θα χάσω κάθε ελπίδα...
Δεν ισχύει για όλες τις φυλές αυτό...Κάποιοι μάλιστα είναι κορυφαίοι γνώστες στο θέμα κυνησιολογίας (κάτι που είναι σπουδαίο και πολύ σημαντικό) !! Να πας εκεί που κρίνει ένας ολοκλήρωμένος κριτής και ξέρει να ''ζορίζει'' σωστά το σκυλί και θα στο εξέτάσει επίσης σωστά...Ένα ΜΟΝΟ κριτή ξέρω εδώ και κάποιους στο εξωτερικό που έβαζαν τα σκυλιά μαζί με τους χειριστές που έτρεχαν στο στοίβο και τους έτρεχε 10-15-20 λεπτά σε τροτ...Ξέρεις τι γινόταν ?? Έμπαιναν πχ 50 σκυλιά και έμεναν όρθια 10...γιατί αυτό?? ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ τροτάρει μισο, ένα, δυο , τρεις γύρους ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ πρόβλημα στην κινησιολογια του....Στα 15-20 λεπτα το ένα κούτσαινε, το άλλο τράβαγε το ισχύο του, το άλλο ''κρέμαγε'' το top-line και το άλλο ''έκλανε'' από θεμα αντοχής και να σου οι αγκώνες και να σου τα κλωτσήματα στους ταρσούς και να σου τα ισχύα να χοροπηδάνε μέσα στις αρθρώσεις..................Εδώ ξέρεις τι γίνεται?? μισο με 1 γύρο και εξω και από κυνησιολογια δεν πρόκειται να φανεί ΤΙΠΟΤΑ... !!! Στον ένα , δύο γύρους όλα θα πανε κορδωτά σα λαμπάδες και αν έχει λίγο show-tamperament το σκυλί θα εντυπωσιάσει.για να παίξει 5-10-15-λεπτα στον ίδιο ρυθμό???.... ΘΑ πάθεις πλάκα με το πόσα κινητικά προβλήματα ορθοπεδικής φύσεως θα ξεφυτρώσουν..ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ χιλιάδες τέτοια σκυλιά μπαίνουν στην αναπαραγωγη !!! Θα πας (κατ εμε πάντα) σε ένα κριτή που δε μασάει μία, ότι έχει να πει θα το πει και θα σου μιλησει ΕΙΛΙΚΡΗΝΑ..προσοχη οι πολιτικάντηδες έχουν την αυτοδυναμία σήμερα !!!
Απολυτα συμφωνος μαζι σου.Να πας εκεί που κρίνει ένας ολοκλήρωμένος κριτής και ξέρει να ''ζορίζει'' σωστά το σκυλί και θα στο εξέτάσει επίσης σωστά...Ένα ΜΟΝΟ κριτή ξέρω εδώ και κάποιους στο εξωτερικό που έβαζαν τα σκυλιά μαζί με τους χειριστές που έτρεχαν στο στοίβο και τους έτρεχε 10-15-20 λεπτά σε τροτ...Ξέρεις τι γινόταν ?? Έμπαιναν πχ 50 σκυλιά και έμεναν όρθια 10...γιατί αυτό?? ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ τροτάρει μισο, ένα, δυο , τρεις γύρους ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ πρόβλημα στην κινησιολογια του....Στα 15-20 λεπτα το ένα κούτσαινε, το άλλο τράβαγε το ισχύο του, το άλλο ''κρέμαγε'' το top-line και το άλλο ''έκλανε'' από θεμα αντοχής και να σου οι αγκώνες και να σου τα κλωτσήματα στους ταρσούς και να σου τα ισχύα να χοροπηδάνε μέσα στις αρθρώσεις..................Εδώ ξέρεις τι γίνεται?? μισο με 1 γύρο και εξω και από κυνησιολογια δεν πρόκειται να φανεί ΤΙΠΟΤΑ... !!! Στον ένα , δύο γύρους όλα θα πανε κορδωτά σα λαμπάδες και αν έχει λίγο show-tamperament το σκυλί θα εντυπωσιάσει.για να παίξει 5-10-15-λεπτα στον ίδιο ρυθμό???.... ΘΑ πάθεις πλάκα με το πόσα κινητικά προβλήματα ορθοπεδικής φύσεως θα ξεφυτρώσουν..ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ χιλιάδες τέτοια σκυλιά μπαίνουν στην αναπαραγωγη !!!
ΣΑΦΩΣ και δεν ισχύει για όλες τις φυλές Κατερίνα αλλά ας μπει μια βάση με κάποια stadarakia γενικεύοντας -λιγάκι- στην αρχή γιατί σκέψου να μην ξέρουμε τις ''βασικές αρχές'' και να πάμε αμέσως στο εργαστήριο για χημική ανάλυση? Τι θα γίνει?? πυρηνικη σύντηξη και ΣΧΑΣΗ του πυρήνα...οπότε ας μπούμε στα αρχικά και μετά εμβαθύνουμε (αν και ΔΕΝ θέλω να το κάνω προσωπικά παρα μόνο για λίγους φίλους και καλούς όπως προείπα ......) !!! Εδώ έχουμε μείνει ακόμα στο: ''ο σκύλος μου όταν πάω για καφέ με κοιτά στα μάτια και τηλεπαθητικά με το ''αρχέγονο'' βλέμμα του ,ακινητοποιεί τον Νίντζα στην απεναντι ταράτσα που έχει αγκαλία έναν αρσενικό γάτο τον Τσίου... !!! HELL YEAAAAHH, Ι am the ULTIMATE PACK LEADER !!! .....Πλάκα κάνουμε??......Δεν ισχύει για όλες τις φυλές αυτό...
..............οταν δηλωνεις συμετοχη σε μια εκθεση γνωριζοντας εκ των προτερων ποιος θα ειναι κριτης και συνηθως πως κρινει σημαινει οτι τον αποδεχεσαι με τη συμετοχη σου και μονο οποτε με το να γκρινιαζεις μετα γινεσαι απλα γραφικος.Οποιος δεν συμφωνει με τον τροπο κρισης δε συμμετεχει απλα στην εκθεση.Οποιος γκρινιαζει μετα τα αποτελεσματα θυμιζει απλα κακομαθημενο παιδακι που δεν εγινε το δικο του ......................