....τι σύμπτωση κυρία Μοναχου και εγώ την ίδια απορία έχω ...πως το αρσενικό westie εκτροφής σας, που παίζει στα shows εδώ στην Ελλάδα, να μην είχε καταφέρει να κερδίσει Best Junior in breed και το μόνο που είχε πάρει να είναι exc και very good;
Μια φορά κατάφερε να πάρει το Best Junior απο το θηλυκό και πανηγυρίζατε χοροπηδώντας....και βασικά πάρα πολύ καλά κάνατε, γιατί όλα εξαρτώνται απο τον κριτή....και που θα ξαναβρείτε τέτοιο κριτή να «γνωρίζει» τόσο καλά το πρότυπο της φυλής;;!!!...και μην μου πείτε για το «βεληνεκές» της κυρίας MOLINARI που σας το έδωσε....γιατί αντίστοιχο είναι και το «βεληνεκές» του κύριου TEXEIRA που έδωσε το very good στο junior σας και που αντίστοιχα δεν έδωσε και το CACIB στη μαμά του, η οποία είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδος, γιατι έκρινε οτι δεν το αξίζει.
Είδατε τελικά...ο χώρος των εκθέσεων και των κριτών έτσι είναι ...κάθε μέρα, κάθε show διαφορετικό....απο εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία, είναι οι «αξίες» του κάθε σκύλου να κρατιούνται σε μια ισσοροπία και αυτό φαίνεται απο τις συμμετοχές και τις αξιολογήσεις που παίρνει...οχι σε μια έκθεση ή δύο....αλλα στην γενικότερη πορεία του στα shows.
Με αφορμή τον νέο, άγνωστο, γνώστη της φυλής.
Μια και μιλάτε με τόσο πάθος και ενδιαφέρον για το σκύλο μου νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσω λιγάκι κι εγώ. Μιας κι εγώ έχω τις αξιολογήσεις του, ξέρω τι γράφουν επομένως γιατί κρίθηκε και βαθμολογήθηκε ο σκύλος μου. Εκτός και εάν τις γνωρίζεται κι εσείς, με κάποιον τρόπο χωρίς την δική μου ενημέρωση.
Ο σκύλος μου καταρχάς έχει πάρει 2 Jr ΒΟΒ σε εκθέσεις του ΚΟΕ στον Μαραθώνα ( μάλλον , είναι Gr Jr Ch από το καλοκαίρι, απλά δεν το βάζω σε πανό όπως κάποιοι άλλοι. Όμως δεν κρίνεται η καριέρα ενός σκύλου στην εκθεσιακή του πορεία στην ηλικία των κουταβιών ή των νεαρών. Ούτε μπορεί να συγκριθεί με έναν αρσενικό της κατηγορίας των πρωταθλητών, (τίτλος αποκτηθείς εύκολα για τα Westies στην Ελλάδα, ελλείψει ανταγωνισμού), κάτι που πια έπαψε ευτυχώς, λόγω της κυρίας Μονάχου. Όμως αυτά έχουν τα Shows. Ποτέ δεν χοροπήδησα για την νίκη του σκύλου μου, ούτε ούρλιαξα στον στίβο «μπράβο ….. η καλή δουλειά φαίνεται». Ο σκύλος μου σε όλες του τις κρίσεις έχει κακοβαθμολογηθεί, επειδή τον γκρούμαραν μέχρι τώρα άνθρωποι, που είναι κατ’ όνομα μόνο Groomers. Και στα Westies (για όσους γνωρίζουν την φυλή) καλώς ή κακώς το κούρεμα είναι το 50% της αξιολόγησης. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, αλλά να σας δώσω την πλήρη εικόνα κι έτσι να μπορούμε να μιλάμε όλοι έχοντας τις ίδιες πληροφορίες.
Έχει άλλη βαρύτητα να μιλάει κάποιος για την φυλή, όπως η Αλεξία, που έχει κάνει μόνο 2 πολύ προσεκτικές γέννες και φυσικά δεν έχει συμφέρον πώλησης. Οι γέννες αυτές να έχουν γίνει με αρσενικό άλλου εκτροφέα και όχι της αυλής της, ο οποίος έχει κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ υγείας, ενώ ΚΑΝΕΙΣ άλλος εδώ στην Ελλάδα δεν έχει προβεί σε αυτό το «περιττό» έξοδο.
Επίσης έχει μεγάλη σημασία για έναν εκτροφέα, να κάνει ζευγαρώματα στα οποία ο στόχος του να είναι το καλό της φυλής και όχι να ζευγαρώνει με τον μεγαλύτερο κουταβοπαραγωγό στην χώρα με σκοπό την πώληση κουταβιών.
Και βέβαια δεν υπάρχει πιο τρανό παράδειγμα επιβεβαίωσης των όσο γράφω, από το ότι μετά από 20 ολόκληρα χρόνια εκτροφής, «κάποιοι» κατεβάζουν τον ίδιο φοβικό σκύλο (που σημειωτέον είναι και ελάττωμα αποκλεισμού) και να ζευγαρώνουν με θηλυκές της αυλής τους με προβλήματα υγείας «απαγορευτικά για εκτροφή.
Σημασία στην ΕΚΤΡΟΦΗ έχει το «ταξίδι» και όχι το πορτοφόλι.
Δεν κατηγορώ ποτέ κανέναν που κάνει αυτό το επάγγελμα για να ζήσει, η δουλειά δεν είναι ντροπή, απλά πρέπει να αλλάξει «ταυτότητα» και να πάει στην άλλη όχθη. Αυτή της φάρμας. Που επίσης δεν είναι κακή, αρκεί να κρατιούνται οι κανόνες υγιεινής και ευζωίας των ζώων, όπως λέει και ο νόμος. Διότι η συγκεκριμένη φάρμα στην οποία αναφέρομαι, διατηρεί τα ζώα σε συνθήκες εγκληματικές.
Για ότι έγραψα λοιπόν πιο πάνω έχω γνώση προσωπική και όχι άκουσα ή μου είπαν. Επομένως όταν κάποιος γράφει κάτι θα πρέπει να το γνωρίζει ο ίδιος και όχι χαλασμένο τηλέφωνο.
Τέλος δεν έγραψα όλα αυτά για να μπω σε μια διαδικασία αντίλογου, αλλά για να έχει ο αναγνώστης όλη την εικόνα μιας και είμαι η άμεσα ενδιαφερόμενη και όχι το παπαγαλάκι κάποιου.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Με υπογραφή και τόλμη.
Μίνα Χρονοπούλου.