ΔΑΓΚΩΜΑ

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
SwkDoG said:
:Επίσης δεν έχω franchising απόψεις εκπαίδευσης,ούτε συμφέρον για να "διακηρύσω ιεραποστολικά" φιλοσοφίες και να "αφορίζω" τις υπόλοιπες.

Κρατάω "ανοιχτό μυαλό" και δεν "ρίχνω στο ίδιο σακί" τους πάντες. :)
Δεν κατάλαβα γιατι λες franchising... εσύ έχεις δικές απόψεις ή γνώσεις...Τις ανακάλυψες μόνος σου? Εγώ έτυχε να τις διαβάσω,να τις μελετήσω και να τις αποδεχθώ...
Αν κατάλαβα καλά είσαι κτηνίατρος..Την κτηνιατρική την σπούδασες φαντάζομαι, "Αγόρασες" τις γνώσεις που ανακάλυψαν κάποιοι άλλοι και τις εφαρμόζεις..Ετσι δεν είναι?
Σχετικά με το ανοικτό μυαλό...Από την στιγμή που δεν έχεις μελετήσει και κατανοήσει κάτι, αλλά απλά έχεις μόνο άποψη, τότε μάλλον δεν έχεις ανοικτό μυαλό!

S

SwkDoG

Guest
Nemo είπα να γράφουμε στο θέμα και μετά από αυτό έκανες 3 δημοσιεύσης στη σειρά και μόνο η μία είχε σχέση με το θέμα (...και αυτή απλά επαναλάμβανε τα παραπάνω...).
Εκ των οποίων η τελευταία και ασχετη ξανά 24 ώρες μετά!!... :?

Δεν θα απαντήσω εδώ στα ερωτήματα σου,αν θες ξανακάντα σε ανάλογο θέμα.
Εδώ μόνο δημοσιεύσης επί του θέματος!...

Υ.Γ. Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα,επόμενες,άσχετες δημοσιεύσεις θα σβηστούν...Ευχαριστώ πολύ!... :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θέμα.

tasosrules said:
Εχει μια βδομαδα τωρα που η μικρη εχει σαλταρει εντελως. Και πρωτα ηταν ελαχιστες οι φορες που με εγλειφε σε σχεση με αυτες που με δαγκωνε αλλα τωρα εχει κσεφυγει! Κανει σαν υστερικο συνεχεια και συνεχεια με δαγωνει. Συνεχεια! Εχω εκνευριστει απιστευτα μαζι της και θα ηθελα να μου πειτε τι να κανω με την περιπτωση της.. η κατασταση δεν παει αλλο..!!! Και εχει κοκκαλα και οτιδηποτε παιχνιδι ειναι καταλληλο για τα δοντια της.
Αλλα αυτη προτιμα τα χερια μου!!! Αυτο που κανω συνηθως ειναι να της κλεινω το στομα ομως αυτο δνε εχει καμμια επιδραση γιατι ακριβως μετα απο λιγο με αρπαζει και παλι! δειχνει να μη δινει σημασια σε οτι της λεω και με εχει γραμμενο! τι να κανω??????

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
acid18 said:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΥΛΗΚΟ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΧΩ ΟΜΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ, ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ? ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΠΨΩ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΙΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΑ ΠΡΓΜΑΤΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ
Αυτό συμβαίνει με τα κουτάβια
Δεν σημαίνει ότι επειδή συμβαίνει εσύ δεν το σταματάς κατευθείαν
Είναι εύκολο

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Το δάγκωμα στα κουτάβια είναι κάτι φυσιολογικό ειδικά την περίοδο που αλλάζουν τα δόντια τους. Είναι δική μας δουλειά να μάθουμε στο κουτάβι μας ότι δεν πρέπει να δαγκώνει και αυτό καλό είναι να γίνει πριν το κουτάβι φτάσει τους 4 μήνες. Συνήθως αυτός που διδάσκει στα κουτάβια πώς να χρησιμοποιούν το στόμα τους χωρίς να πονάνε τον άλλο είναι η μητέρα τους και τα αδέλφια τους για αυτό και καλό είναι όταν το σκυλί είναι μικρό να το κοινωνικοποιούμαι με άλλα σκυλιά.

Όταν σε δαγκώνει μη την χτυπάς στην μουσούδα γιατί θα αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη της σε σένα. Μπορείς να φωνάξεις δυνατά ΑΟΥ και μετά να σταματήσεις κάθε επαφή μαζί της για 1-2 λεπτά, στην συνέχεια χάιδεψε την πάλι αν ξαναδαγκώσει επανέλαβε το παραπάνω.

Όταν δαγκώνει δώσε του να παίξει με κάτι που επιτρέπετε να δαγκώνει όπως είναι ένα ποιοτικό κόκκαλο, μια βρεγμένη πετσέτα δεμένη κόμπο που έχεις βάλει στην κατάψυξη να παγώσει, ένα kong.

Φρόντιζε να διοχετεύει την ενέργειά που έχει σε άσκηση αυξάνοντας το παιχνίδι ή την βόλτα έτσι ώστε να μη χρειάζεται να το κάνει στα χέρια σου.
Φρόντιζε να την ανταμείβεις όταν είναι ήσυχη και δεν δαγκώνει.

Άρχισε με αυτά να ξέρεις ότι τίποτα δεν δουλεύει αμέσως θα χρειαστείς περίπου 2 εβδομάδες για να δεις βελτίωση, πες μας πως πάει και μετά θα δούμε και τις υπόλοιπες εναλλακτικές.

Καλή επιτυχία!

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
ROTTIE said:
tasosrules said:
Αυτο που κανω συνηθως ειναι να της κλεινω το στομα
Δηλαδή? Μπορείς να γίνεις πιο σαφής? Τι ακριβώς κάνεις?
Της κλεινω το στομα με το χερι απλα οταν με δαγκωνει πολυ δυνατα και σκυβω ολοκληρος απο πανω της μεχρι να δεικει οτι εχει ηρεμισει και μετα την αφηνω.. αλλα και παλι αμεσως μετα κανει τα ιδια

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό που κάνεις, όπως έχει διαπιστώσει, δεν βοηθάει στο πρόβλημα, αντίθετα το οξύνει. Ακολούθησε τις συμβουλές τις lone wolf και θα δεις άμεσο αποτέλεσμα.

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
ROTTIE said:
Αυτό που κάνεις, όπως έχει διαπιστώσει, δεν βοηθάει στο πρόβλημα, αντίθετα το οξύνει. Ακολούθησε τις συμβουλές τις lone wolf και θα δεις άμεσο αποτέλεσμα.
Ναι αυτες διαβαζα τωρα και ετσι θα συνεχισω.. ευχαριστω γι ατη βοηθεια!... Δεν ερω γιατι εχει αλλαχει τοσο πολυ... αλλα κανει σα δαιμονισμενη και δειχνει οτι με εχει στο γραψιμο μολις παω να της επιβληθω για κατι..! και δαγκωνει πολυ δυνατα και μολις της φωναζω γριλιζει και γαυγιζει... μηπως να φωναχω κανα παπα?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Προσπάθησε να θυμάσαι ότι όταν θέλεις να επιβληθείς στον σκύλο δεν το κάνεις ούτε με τη φωνή ούτε με την άμεση σωματική επαφή. Το κάνεις κυρίως με την στάση σου. Μπορείς να επιβληθείς σε ένα σκύλο χωρίς να τον αγγίξεις ή να του μιλήσεις. Χρειάζεται όμως μεγάλη αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία. Οχι σπασμωδικές και νευρικές κινήσεις. Αν ηρεμήσεις εσύ, θα δεις ότι θα συγκεντρώνεται κι εκείνη πολύ πιο εύκολα. Το μεγάλωμα ενός σκύλου είναι εξαιρετική άσκηση αυτογνωσίας και αυτοπειθαρχίας :wink:

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Xotikouli said:
Προσπάθησε να θυμάσαι ότι όταν θέλεις να επιβληθείς στον σκύλο δεν το κάνεις ούτε με τη φωνή ούτε με την άμεση σωματική επαφή. Το κάνεις κυρίως με την στάση σου. Μπορείς να επιβληθείς σε ένα σκύλο χωρίς να τον αγγίξεις ή να του μιλήσεις. Χρειάζεται όμως μεγάλη αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία. Οχι σπασμωδικές και νευρικές κινήσεις. Αν ηρεμήσεις εσύ, θα δεις ότι θα συγκεντρώνεται κι εκείνη πολύ πιο εύκολα. Το μεγάλωμα ενός σκύλου είναι εξαιρετική άσκηση αυτογνωσίας και αυτοπειθαρχίας :wink:
Σωστο!!!....
Ειμαι απειρος ιδιοκτητης...... τουλαχιστον οσων αφορα το σκυλακι ΜΕΣΑ στο σπιτι... μεχρι τωρα λειτουργουσα ενστικτοδως ομως με το σκυλακι αυτο το ""δουλευω" με κανονες και ομολογω οτι δε τους εχω μαθει ακομη ολους.... καθε βοηθεια με βοηθαει και σας ευχαριστω που μου την παρεχετε. Ασχετο ομως θελω να ζητησω συγνωμη απο τη LUNA07 για το περιστατικο πριν καιρο ομως θεωρησα οτι με ειρωνευοταν ενω εκεινη απλα εκανε πλακα... απλα εχω ενα θεμα με την περιοχη που μενω.. δεν μπορεσα ακομη να αποδεχτω οτι ΔΕΝ μενω πλεον ΜΕΣΑ στη Θεσσαλονικη και με το σχολιο της μου "θυμησε" οτι δεν μενω μεσα στην πολη που λατρευω αλλα καπου απομερα που δε χωνευω... Τεσπα, και παλι συγνωμη LUNA μου... :cry:

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Και ο δικος μου αρχισε να δαγκωνει, 25-26 μερες δεν δαγκωσε ποτε και ξαφνικα απο χθες αρχισε να με δαγκωνει και να τραβαει.
Στα χερια στα ποδια. Μου τραβαει το σορτς και δεν ταφηνει.

Με ανυσηχει γιατι δεν φαινεται να παιζει. Γρυλιζει, δειχνει δοντια και γαυγιζει καμια φορα πριν δαγκωσει. Πολυ ξαφνικα ολα αυτα. Εχθες τα εκανε πρωτη φορα και σημερα συνεχιζεται.

Του αλλαζα τα χερια-ποδια μου με τα παιχνιδια του. Του ελεγα ΜΗ και εφευγα, γυρνουσα πλατη και αυτος νευριαζε και γαυγιζε. Οταν με δαγκωνει και γυρναω πλατη να φυγω μετα αυτος παλι ορμαει και με δαγκωνει απο πισω.

Δεν μου φαινεται να παιζει γιατι δεν κουναει την ουρα του οταν δαγκωνει.
Χθες το εκανε σε πιο εντονο βαθμο απο οτι σημερα. Ολη μερα ασχολουμαι μαζι του απο χθες και προσπαθω να τον κανω να μην δαγκωνει. Σημερα το κανει σε πιο αραιες στιγμες αλλα μου φαινεται περιεργο.

Τον επιβραβευω οταν δεν δαγκωνει, αλλα μετα απο 5 λεπτα μπορει να ξαναρχισει.

Υπενθυμιζω ειναι 5-6 μηνων και τον πηρα αδεσποτο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον αν ενα κουταβι δαγκωνει ισως και να πειναει,οσο και αν σας φαινετε παραξενο,δωστε περισσοτερο φαγητο,οτι του αρεσει πιο πολυ και οχι μια τροφη που τρωει με το ζορι.
Ισως να σας φαινετε απλο και λιγο τρελλο αλλα ετσι ειναι,δεν δαγκωνει χωρις λογο,ουτε για να επιβληθει(βλακιες) αυτο το κανει αλλιως(με τα αδερφια τους δεν δαγκωνονται συνεχεια μονο αν συντρεχει λογος π.χ φαγητο,παιχνιδι),η βγαζει δοντια 5-6+ μηνων,η ο σκυλος πλητει,αλλα και εκει βλεπουμε οτι αλλου κοιτα και αλλου δαγκωνει,πειναει και θελει να φαει,οποτε βγαλε μια φετα σαλαμι απο το ψυγειο και αν συνεχισει να σε δαγκωνει παρε τηλεφωνο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
οποτε βγαλε μια φετα σαλαμι απο το ψυγειο και αν συνεχισει να σε δαγκωνει παρε τηλεφωνο.
Που να πάρει τηλέφωνο? Σε delivery για καμιά μερίδα γύρο γιατί δεν θα έχει φτάσει το σαλάμι? :D

Πέρα από την πλάκα, όντως δεν κατάλαβα... :confused:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
:paja1::paja1::maria::paja1:.............

sato, εγω θα εκανα το εξης .
ενα πολυ δυνατο, αγριεμενο ΜΗ, την ωρα που το κανει, εαν παει να το κανει την ωρα που εχω γυρισει, γυρναω με υφος κερβερου και ΑΠΑΙΤΩ το ΜΗ , εαν το ξανακανει, σβερκωμα και στην απομονωση ατακα κι επιτοπου, σε κλασματα δευτερολεπτου.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Xotikouli εννοω οτι τα περισσοτερα κουταβια δαγκωνουν γιατι απλως πεινανε,και εμεις ψαχνουμε να βρουμε τι εχουν,αν του δωσει να φαει θα σταματησει να δαγκωνει,αλλα οπως ειπα οχι τροφη που τρωει με το ζορι,για αρχη λιγο σαλαμι,και σταδιακα αυξηση της τροφης.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
:paja1::maria::paja1::paja1::paja1::maria::paja1:
οταν σας δαγκωνει ο σκυλος σας, να του δινετε να τρωει αμεσως , οχι οτι κι οτι ομως, το πιο λαχταριστο που μπορειτε να βρειτε απο το ψυγειο σας!
:maria::paja1::maria::paja1::paja1::paja1::maria:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul