ΔΑΓΚΩΜΑ

acid18

New Member
27 Νοεμβρίου 2006
4
1
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΥΛΗΚΟ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΧΩ ΟΜΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ, ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ? ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΠΨΩ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΙΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΑ ΠΡΓΜΑΤΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
στη θεση σου δε θα ανησυχουσα καθολου :)

και φυσικα δεν το κανει απο επιθετικοτητα!

πολυ καλα θα ηταν να επαιρνες κανα βιβλιο να διαβασεις για την κουταβισια και εφηβικη περιοδο
αλλα αν δεν εισαι του διαβασματος, ενας επαγγελματιας νορμαλ εκπαιδευτης θα σε κατατοπισει πληρως, και αφιλοκερδως σε σχεση με το θεμα που αναφερεις, του δαγκωματος

εγω μονο λιγα πραγματα θα σου πω
1)δινεις απο την αρχη στο σκυλο να καταλαβει οτι εισαι ο ALPHA, ο αρχηγος της αγελης
2)δεν παιζεις πολεμο
3)δεν αντιδρας ακραια στα δαγκωματα γιατι του δινεις ευχαριστηση χωρις να το καταλαβαινεις
4)αποφευγεις τα δαγκωματα και παντα δινεις κατι αλλο οπως κοκκαλα, παιχνιδια και αν ασχοληθει εστω και στιγμιαια επιβραβευεις!!!
5)δε χρησιμοποιεις ΒΙΑ ΠΟΤΕ

μπορεις να δοκιμασεις και crate training αν θελεις, αλλα θελει προσοχη!
επισης, επειδη πολλοι λενε αγνοησετο οταν δαγκωνει, αυτο δεν ειναι λυση!
πώς να το αγνοησεις αφου σε ποναει???!!!! αλλαζεις δωματιο, και αυτο ειναι ό,τι χειροτερο για το σκυλο! περιμενεις να ηρεμησει και επιβραβευεις οταν αυτο γινει!

α! επισης μην ξεχνας εκτος απο την περιοδο εξερευνησης με τα δοντια του κουταβιου, παιζει και το ενδεχομενο αλλαγης δοντιων καποια στιγμη! και τοτε τα κοκκαλα και τα παιχνιδια θα σε σωσουν! γιαυτο πρεπει να τον κανεις εσυ να εχει ενδιαφερον για αυτα!

επικοινωνησε με εκπαιδευτη, το προβλημα σου ειναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ και αν ολα πανε καλα, καποια στιγμη θα τα θυμασαι και θα γελας :D

αν του μεινει η κακια συνηθεια θα το εχει και στο μελλον. θα θελει να παιζεται πολεμο και τοτε οπως καταλαβαινεις θαναι ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα.

αν η ione wolf βλεπει, θα σε κατατοπισει πιστευω.
αν και η αμεση επαφη με εκπαιδευτη θα ηταν ισως καλυτερη για τι το κουταβακι σου ειναι πολυ πολυ μικρο και ισως προκυψουν και αλλα πολλα θεματα που θα σε απασχολησουν

υπομονη και επιμονη!
και ΒΓΑΖΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατι τα ατιμα μεγαλωνουν σε χρονο ρεκορ! :shock:

S

SwkDoG

Guest
Αυτά που σου έγραψε η boxer είναι σωστά.
Θα έλεγα να του δίνεις άλλα πράγματα,πιο ευχάριστα να δαγκώνει και να απασχολεί τα δόντια του.
Αυτή είναι μια περίοδος της ζωής των κουταβιών που όλα έχουν αυτή τη συνήθεια και τις περισσότερες φορές σταματά με το πέρας αυτής της ηλικίας.

Σίγουρα θα σου είναι χρήσιμες οι συμβουλές ενός εκπαιδευτή και για άλλα θέματα που σίγουρα θα αντιμετωπίσετε.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
acid18 από την 5η εβδομάδα τα κουτάβια αρχίζουν να στρέφουν την προσοχή τους μακριά από την μητέρα τους στα άλλα κουτάβια, στους ανθρώπους και στον κόσμο μακριά από την φωλιά.

Για αυτό για το διάστημα από την 4η έως την 8η εβδομάδα είναι σημαντικό τα κουτάβια να μένουν με την μητέρα τους και τα αδέλφιά τους γιατί σε αυτό το διάστημα με το παιχνίδι μαθαίνουν το ένα από το άλλο τα "όρια" τους ένα από τα πράγματα που μαθαίνουν είναι πόσο δυνατά να δαγκώνουν. Από την στιγμή λοιπόν που εσύ λες ότι το κουτάβι είναι 7 εβδομάδων σημαίνει ότι το κουτάβι δεν κοινωνικοποιήθηκε αρκετά με τα αδέλφια του.

Αυτό που μπορείς να κάνεις όταν σε δαγκώνει είναι να φωνάξεις δυνατά αυτό θα έκανε ένα κουτάβι και φυσικά μαζεύεις τα χέρια σου και το οδηγείς να δαγκώσει αυτό που θέλεις ένα ειδικό κόκκαλο από κάποιο pet shop ή μια βρεγμένη πετσέτα δεμένη κόμπο που έχεις βάλει να παγώσει στην κατάψυξη.

Εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι να μάθω ΠΩΣ δαγκώνει, δηλαδή, όταν σε δαγκώνει ανοίγει το στόμα του πιάνει το χέρι σου και το κλείνει μια φορά κοφτά ή πιάνει το χέρι σου και το μασάει-πιπιλάει;

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Αυτό που μπορείς να κάνεις όταν σε δαγκώνει είναι να φωνάξεις δυνατά αυτό θα έκανε ένα κουτάβι και φυσικά μαζεύεις τα χέρια σου
αυτο επισης σπανια πιανει, ΕΙΔΙΚΑ σε κουταβια που εφυγαν νωρις απο τη μανα και τα αδελφια.

rational K-9

Member
31 Οκτωβρίου 2006
18
0
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΑ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ‘’ ΤΣΙΡΙΔΕΣ’’ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΨΙΛΗ ΦΩΝΗ!
ΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΑ ΞΕΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ!
ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ , ΗΧΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΑΛΛΩΝ ΖΩΩΝ Κ.Α!
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΜΟ!
AN TEΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ‘’ ΣΠΑΣΤΟΥ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ’’ Η’ ‘’ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΟΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ’’ ΚΛΠ!

YOU USUALLY GET WHAT YOU PAID FOR(ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOPE THIS HELPS!!!!!!!!!!AND GOOD LUCK!!!!!!!!!!!

S

SwkDoG

Guest
rational K-9 όλα καλά αλλά τα κεφαλαία μας βγάζουν τα μάτια... :D
Γράφε με μικρά...please!... :)

Το ίδιο ισχύει και για εσένα acid...

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
YOU USUALLY GET WHAT YOU PAID FOR(ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αλλοδαπος εισαι? "ΣΥΝΗΘΩΣ Ο,ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ" για μελλοντικη σου χρηση στην τελεια γλωσσα μας.
πανω σε αυτο διαφωνω. δεν ισχυει 100% αλλα οπως ειπες ΓΙΑ Σ Ε Ν Α ισχυει απολυτα. εσυ ξερεις γιατι το λες αυτο.

ο/η acid18θα πει αν λειτουργει η μεθοδος των... "τσιριδων". θα το δει στην πραξη.
κατα τα αλλα, δε χρειαζονται ΟΛΟΙ οι ιδιοκτητες να τρεχουν σε εκπαιδευτες για προεκπαιδευση κλπ. ειναι αρκετοι αυτοι που μπορουν να διαπαιδαγωγησουν σωστα ενα κουταβι και μονοι τους και καποιες φορες με καλυτερα αποτελεσματα, αφου χτιζεται η 100% σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ σκυλου-ιδιοκτητη και ο ενας μαθαινει απο τον αλλο. οι απειροι νεοι ιδιοκτητες φυσικα και χρειαζονται καθοδηγηση. και ναι, υπαρχουν και πολλοι που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να καταφερουν μονοι τους τιποτα ή μπορει και να κανουν λαθοι φοβερα. αυτοι χρειαζονται επαγγελματια, απο την αρχη.
ΟΧΙ ΟΛΟΙ!!!
(κατα τη δικη μου αποψη)

rational K-9

Member
31 Οκτωβρίου 2006
18
0
1 Εσύ είσαι αλλοδαπή όταν χρησιμοποιείς φράσεις του τύπου (Nothing in life is free)?????????????

2 Έγραψα you usually ‘get what you paid for’! Kαταρχήν αδιαφορώ παντελώς για το αν συμφωνείς η όχι!!!! Όσο για τη τέλεια γλώσσα μας επίτρεψε μου να επιλέγω εγώ το πώς θα την χρησιμοποιώ όπως επίσης να μη δέχομαι κακοπροαίρετα σχόλια και μαθήματα!!!

3 Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το 100% ήταν πολύ απόλυτο παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να σταθείς σε αυτό…!

4 Προς διασαφήνιση λοιπόν της αλλοδαπής μου φράσης, εννοούσα πως ότι δώσεις σε ένα κουτάβι της ηλικίας αυτής σε προσοχή, κοινωνικοποίηση, προεκπαίδευση κλπ αναλόγως θα ανταμειφθείς στο μέλλον από τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του!

5 Δεν αμφισβήτησα το γεγονός ότι ο/η acid18 θα μας πει αν τελικά η μέθοδος των ‘τσιρίδων’ δουλέψει στο σκυλί της και ούτε διεκδίκησα το αλάθητο! Απλά εξέφρασα τη γνώμη μου σε μια προσπάθεια να βοηθήσω και απάντησες προκλητικά ακόμη μια φορά!
Η μέθοδος των ‘’τσιρίδων’’ σε ένα μεγάλο ποσοστό δουλεύει! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις κουταβιών τα οποία είναι λίγο πιο ‘δύσκολα’ και πιθανόν η μέθοδος αυτή να μην πιάσει! Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν διαφορετικές διορθώσεις που μπορούν να σταματήσουν το πρόβλημα!

6 ¨Όσο για το αν χρειάζεται ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες να τρέχουν σε εκπαιδευτές, θα σε πληροφορήσω ότι με έρευνες που έχουν γίνει, ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι ‘ ιδιοκτήτες ‘ ΠΕΤΑΝΕ τα σκυλιά τους στο δρόμο είναι ζητήματα τουαλέτας , καταστροφών στο σπίτι και κακής κοινωνικοποίησης δηλ όσα περιλαμβάνει η προεκπαίδευση κουταβιών!
Το να διαπαιδαγωγήσεις ένα κουτάβι χρειάζεται χρόνο και το σημαντικότερο γνώσεις! Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι τις έχουν και εύχομαι να είσαι και εσύ ένας απ αυτούς. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν τις έχουν και αναγκάζονται να καταφύγουν σε board όπως αυτό! Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θεωρώ πως ένας ειδικός είναι καταλληλότερος από τον απλό ιδιοκτήτη!

7 ¨Εχεις ένα πανέμορφο boxer!!!!! Nα σου ζήσει!!!!!!!!!!

acid18

New Member
27 Νοεμβρίου 2006
4
1
δαγκωμα συνεχεια

καλημερα και ευχαριστω ολου σας για την προθημεια σας να με βοηθησετε

boxer δοκιμασα και με την φωνη αλλα το μονο που καταφερα ειναι να εκνευρισω περισσοτερο την σκυλιτσα μου και να αρχισει να γαβγιζει και να γινει επιθετικη την συγκεκριμενη στιγμηκαι δεν ξερω αν επραξα σωστα συνεχισα να την μαλωνω μονο με δυνατη φωνη και μαλιστα εκανε και τσισα ενω την μαλωνα για το δαγκωμα και την επιθετικοτητα της, βεβαια σταματησε αλλα η μετεπειτα συμπεριφορα της θα ελεγα οτι ηταν εγωιστικη τι εννοω, εννοω πως και μετα απο αρκετη ωρα απο το γεγονος δεν με πλησιαζε, αυτο για μενα ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι. ενιωσα παρα πολυ ασχημα. και σκεφτηκα οτι θα πρεπει να κανω κατι αλλο.
ετσι ανακαλυψα το εξης την στιγμη που παιζουμε μολις αρχισει να δαγκωνει χερια η ποδια τησ σταματαω το παιχνιδι και αδιαφορω και δεν της δινω σημασια αυτο φαινεται να εχει καποιο αποτελεσμα διοτι για λιγη ωρα τουλαχιστον σταματαει να δαγκωνει.

οσον αφορα τις 2 παρακατω συμβουλες σου

1)δινεις απο την αρχη στο σκυλο να καταλαβει οτι εισαι ο ALPHA, ο αρχηγος της αγελης
2)δεν παιζεις πολεμο
απλα επειδη δεν ξερω ποιοσ ειναι σωστος τροπος να κανω τα παραπανω και να μηνκανω λαθη εχω ηδη απευθυνθει σε καποιον ειδικο και ετσι θα ξεκινησω την εκπαιδευση της μικρης απο την δευτερα και ελπιζω να πανε ολα καλα
το θεμα της τουαλετας της μικρης ειναι κατι που δεν με προβληματιζει πολυ ηδη απο τωρα κοβωντας την την ωρα που τα κανει και βγαζωντας την στην βεραντα δειχνει να εχει καποιο αποτελεσμα.
ενωμεταξυ εχη ξεκινησει και μελεταω ενα βιβλιο σχετικο με την εκπαιδευση και ελπιζω να κατανοω σωστα αυτα που γραφει ετσι με αυτο τον τροπο ελπιζω να εχω ενα πολυ καλο αποτελεσμα οσον αφορα την συμπεριφορα της
ο ειδικος με τον οποιο κατεληξα εφαρμοζει την θετικη μεθοδο εκπαιδευσης
και σε ολη την διαδικασια θα ειμαι παρον ελπιζω να επελεξα σωστα. ποια ειναι η γνωμη σας για την μεθοδο αυτη?

S

SwkDoG

Guest
...και αφού απάντησε ο ένας στον άλλο ας μη συνεχιστεί ο διάλογος σε αυτό το ύφος γιατί δεν βοηθά την acid18 αλλά ούτε και κανέναν άλλο που μπορεί να αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

acid18 έγραψες:

και σε ολη την διαδικασια θα ειμαι παρον ελπιζω να επελεξα σωστα. ποια ειναι η γνωμη σας για την μεθοδο αυτη?
Αυτή σου η ερώτηση θα πάει το θέμα σε μια διαφορετική κουβέντα που λίγο-πολύ έχει γίνει εδώ:

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=15

και λίγο εδώ:

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=115

Με όσο μπορώ λιγότερα λόγια θα σου πώ πως το να ονομάζεις μια μέθοδο εκπαίδευσης "Θετική εκπαίδευση" αυτόματα δεν πάει να πεί ότι οποιαδήποτε άλλη μέθοδος διαφοροποιήτε από εκείνη είναι "Αρνητική εκπαίδευση"!... :D

Φαντάσου να είχα ονομάσει τον τρόπο που ασκώ την κτηνιατρική ή τον τρόπο που εσύ κάνεις την δουλειά σου "Σωστή κτηνιατρική" ή "Η Καλύτερη αρχιτεκτονική" ή "Ηθική Λογιστική"?!!... :D

Και κάτι που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο είναι το άτομο που κάνει την εκπαίδευση και όχι μόνο ο τρόπος.
Αν δηλαδή δεν είναι σωστός επαγγελματίας και καλός σε αυτό που κάνει δεν σε σώζει καμία μέθοδος!

Εσύ λοιπόν μάλλον θα μας πεις αν έπραξες σωστά κρίνοντας δουλειά και αποτέλεσμα... :?

Θα παρακαλούσα και τους υπόλοιπους να μην παραξεφύγουμε από το θέμα...αν κρίνετε αναγκαίο ας ανοιχτεί καινούργιο θέμα.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
1 Εσύ είσαι αλλοδαπή όταν χρησιμοποιείς φράσεις του τύπου (Nothing in life is free)?????????????

2 Έγραψα you usually ‘get what you paid for’! Kαταρχήν αδιαφορώ παντελώς για το αν συμφωνείς η όχι!!!! Όσο για τη τέλεια γλώσσα μας επίτρεψε μου να επιλέγω εγώ το πώς θα την χρησιμοποιώ όπως επίσης να μη δέχομαι κακοπροαίρετα σχόλια και μαθήματα!!!
Μα γιατι κανεις ετσι?? Τοσο κακο θα ηταν να εισαι αλλοδαπος? Εγω επεξηγω παντα τις ξενες φρασεις μου και ΟΤΑΝ τις χρησιμοποιω εχω και καποιο λογο. Αλλα βλεπω φρασεις δικες σου στο τελειως ασχετο ναναι στα αγγλικα! Και δεν καταλαβαινω το λογο!

Δεν αμφισβήτησα το γεγονός ότι ο/η acid18 θα μας πει αν τελικά η μέθοδος των ‘τσιρίδων’ δουλέψει στο σκυλί της και ούτε διεκδίκησα το αλάθητο! Απλά εξέφρασα τη γνώμη μου σε μια προσπάθεια να βοηθήσω και απάντησες προκλητικά ακόμη μια φορά!
Η μέθοδος των ‘’τσιρίδων’’ σε ένα μεγάλο ποσοστό δουλεύει! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις κουταβιών τα οποία είναι λίγο πιο ‘δύσκολα’ και πιθανόν η μέθοδος αυτή να μην πιάσει! Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν διαφορετικές διορθώσεις που μπορούν να σταματήσουν το πρόβλημα!
Εδώ σου απαντησε ο
Οντως δε λειτουργησε και εκανε το σκυλι ακομα πιο νευρικο. Κατά τη γνωμη μου, η μεθοδος των «τσιριδων» δεν πιανει συχνα, και σε κουταβια που εφυγαν από μανα και αδελφια ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ δεν πιανει σχεδον ποτε!
και δε νομιζω οτι χρειαζονται διορθωσεις για ενα τοσο απλουστατο προβλημα!!!!!!!!!!

ετσι ανακαλυψα το εξης την στιγμη που παιζουμε μολις αρχισει να δαγκωνει χερια η ποδια τησ σταματαω το παιχνιδι και αδιαφορω και δεν της δινω σημασια αυτο φαινεται να εχει καποιο αποτελεσμα διοτι για λιγη ωρα τουλαχιστον σταματαει να δαγκωνει.
Σωστο!!! για μενα αυτο ειναι μια αποδειξη οτι εχεις δυνατοτητες εκπαιδευτικες και απο μονος σου! εχετε επικοινωνια με το σκυλι! "πιανεις" πραγματα που αλλοι δε θα καταλαβαιναν.

Ριξε μια ματια στο ποστ μου στο «νευρικος σκυλακος» της stavstath, ισχυουν τα ιδια και για σενα, εσυ μαλιστα εισαι σε πολύ πιο ευκολη θεση.

Εμενα είναι η γνωμη μου είναι η καλυτερη. Ουτως ή αλλως όπως λες, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ σε ολη τη διαδικασια, και θα δεις και γρηγορα αποτελεσματα(ειμαι σιγουρη) και τοτε σε παρακαλω να μας πεις ΕΣΥ τη γνωμη σου. Αυτή θα είναι η ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ!

Μπραβο σου! Εισαι πολύ υπευθυνος παντως! Τυχερο το σκυλακι…

Και δε νομιζω ότι εχουμε ξεφυγει από το θεμα SwkDog

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ελα ντε???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ή απο ταινια ή απο μουσικη μουρθε!!!!!

σιχτηρ! δεν εχω και edit πλεον μην γινω περαιτερω ρομπα :p :p :p

καλα δεν πειραζει τωρα εγινε το "κακο"

LOL τεσπα, πεθανα στο γελιο παντως.

acid18
acid18
acid18
acid18
acid18

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
SwkDoG said:
...Με όσο μπορώ λιγότερα λόγια θα σου πώ πως το να ονομάζεις μια μέθοδο εκπαίδευσης "Θετική εκπαίδευση" αυτόματα δεν πάει να πεί ότι οποιαδήποτε άλλη μέθοδος διαφοροποιήτε από εκείνη είναι "Αρνητική εκπαίδευση"!... :D

Φαντάσου να είχα ονομάσει τον τρόπο που ασκώ την κτηνιατρική ή τον τρόπο που εσύ κάνεις την δουλειά σου "Σωστή κτηνιατρική" ή "Η Καλύτερη αρχιτεκτονική" ή "Ηθική Λογιστική"?!!... :D
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ....
Εισαγωγή στο Operant Conditioning (επίπεδο αρχαρίων)
To Operant conditioning (OC) είναι μια θεωρεία που γενικώς ακολουθεί την αρχή του « Thorndyke’s Law of Effect». Αυτή η αρχή λέει ότι «Συμπεριφορές που ενισχύονται / ανταμείβονται θα είναι πιο πιθανόν να συμβούν, και συμπεριφορές που δεν ενισχύονται / ανταμείβονται είναι λιγότερο πιθανόν να συμβούν».
Ο B.F. Skinner πρωτοχρησιμοποίησε τον όρο «Operant Conditioning” στην θεωρεία του για το πώς τα ζώα μαθαίνουν. Γενικότερα ο Skinner όρισε τέσσερις τρόπους για να αλλάξουμε την συμπεριφορά: Την Θετική Ενίσχυση, την Αρνητική Ενίσχυση, την Θετική Τιμωρία, την Αρνητική Τιμωρία.
Ακολουθεί μια απλή και σύντομη εξήγηση των ανωτέρω τεσσάρων όρων.
Θετική Ενίσχυση: Όταν κάτι προστίθεται στο περιβάλλον μετά από μια συμπεριφορά και αυξάνει την πιθανότητα επανάληψης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς. Για παράδειγμα δίνουμε μια λιχουδιά στο σκυλί αφού καθίσει ή δίνετε ένα παγωτό στο παιδί σας όταν τελειώσει τα γράψιμο των μαθημάτων του.
Αρνητική Ενίσχυση: Όταν κάτι δυσάρεστο προστίθεται / εφαρμόζεται πρώτα και μετά το αφαιρούμε/ παύση εφαρμογής και αυξάνει την πιθανότητα επανάληψης μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς.
Υπάρχουν δυο είδη αρνητικής ενίσχυσης:
Το πρώτο είναι η Αποφυγή. Για παράδειγμα ένα παιδί γράφει τα μαθήματά του για να αποφύγει το μάλωμα από τον δάσκαλο. Το σκυλί περπατάει δίπλα μας για να αποφύγει το βίαιο τράβηγμα του λουριού από τον χειριστή. Στην Αποφυγή είναι η Απειλή της Τιμωρίας που αφαιρείται.
Το δεύτερο είναι η δραπέτευση. Είναι όταν κάτι δυσάρεστο (aversives π.χ. πόνος) εφαρμόζεται συνεχώς και αποσύρεται / αφαιρείται /παύση εφαρμογής μόνον όταν το ζώο συμπεριφερθεί με τον τρόπο που θέλουμε (επιθυμητή συμπεριφορά) για να δραπετεύσει/ ξεφύγει από αυτό που το ενοχλεί(π.χ. πόνος). Για παράδειγμα, μαθαίνουμε στο σκυλί να κάθεται με το να τραβάμε το λουρί (πνίκτη) προς τα πάνω και μόλις κάτσει σταματάμε / αφαιρούμε το τράβηγμα. Το ξυπνητήρι κτυπάει ενοχλητικά μέχρι να σηκωθούμε και να το κλείσουμε. Το παιδί κλαίει δυνατά μέχρι να το ταίσουμε. Το σκυλί ξύνει με επιμονή την πόρτα μέχρι να μην αντέξουμε και του ανοίξουμε. Εφαρμόζεται το ηλεκτροσόκ (Ηλεκτρικό κολάρο) στο σκυλί μέχρι να γυρίσει κοντά μας. Τότε σταματάμε την εφαρμογή του ηλεκτροσόκ.
Θετική Τιμωρία. Όταν κάτι δυσάρεστο εφαρμόζεται / προστίθεται κατά την διάρκεια ή ακριβώς μετά από μια συμπεριφορά και μειώνει την πιθανότητα επανάληψης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς. Για παράδειγμα το παιδί κάνει αταξίες, ο μπαμπάς του τραβάει το αυτί, του δίνει ένα σκαμπίλι. Το σκυλί πηδάει πάνω μας , του ρίχνουμε μια γονατιά.
Αρνητική Τιμωρία: Όταν κάτι καλό /ευχάριστο αφαιρείται / αποσύρεται και μειώνει την πιθανότητα επανάληψης μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, τα παιδιά τσακώνονται στο γεύμα, η μητέρα τους αφαιρεί το γλυκό τους. Το σκυλί δεν κάθεται όταν του πούμε «Κάτσε», τότε τρώμε εμείς την λιχουδιά που είχαμε για αυτό. Τα παιδιά τσακώνονται για το πιο κανάλι θα δουν στην τηλεόραση , ο μπαμπάς τους κλείνει την τηλεόραση.
Αυτές οι αρχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους συνδυασμούς για να πετύχουμε , συντηρήσουμε, ελαττώσουμε και να σταματήσουμε διάφορες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός Θετικής Ενίσχυσης και Αρνητικής Τιμωρίας. Το σκυλί περπατάει με χαλαρό λουρί δίπλα μας, το επιβραβεύουμε με λιχουδιές. Αρχίζει να τραβάει , στέκεστε ακίνητοι (χωρίς να το τραβάτε) και εμποδίζεται την κίνησή του προς τα μπρος (δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει). Η χρήση μερικών συνδυασμών είναι ζωοφιλικοί ενώ μερικοί άλλοι είναι ιδιαίτερα οδυνηροί για το σκυλί (εκπαιδευόμενο) και είναι πιθανόν να δημιουργήσουν πολλά άλλα προβλήματα (φοβίες, επιθετικότητα κλπ).

ΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

S

SwkDoG

Guest
ΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!...Γιατί να νομίζεις πως βοήθησες με ένα "κατεβατό" που έχει αρκετά λάθοι,μοιάζει με copy/paste από φυλλάδιο σεμιναρίου και το βασικότερο δεν απαντά και δεν έχει καμία σχέση με την παράθεση από τα λόγια μου...?!!... :?

Θα σου γράψω κάποια πράγματα για να μην τα αναφέρουμε ξανά (ελπίζω...)...

Δεν σημαίνει πως ο εκπαιδευτής που δεν πήρε το "χρήσμα" του "θετικού" από κάποια σεμινάρια ή ό,τι άλλο χρησιμοποιεί βία.

Αν δεν εκπαιδεύω με τον δικό σου τρόπο εκπαίδευσης δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιώ "ανεξέλεκτη βία",ούτε καν ότι χρησιμοποιώ βία.

Η βία έχει πολλά επίπεδα (από ψυχολογική,στέρησης,αλλοίωσης βασικών ενστίκτων,καταπίεσης,κλπ. εώς και σωματική) με αυτή λοιπόν την έννοια και "Θετικοί" και όλοι οι εκπαιδευτές την χρησιμοποιούν.

...θα κρατήσω τις απαντήσεις μου μικρές για να μη κουράζουν...

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
SwkDoG said:
που έχει αρκετά λάθοι,μοιάζει με copy/paste από φυλλάδιο σεμιναρίου και το βασικότερο δεν απαντά και δεν έχει καμία σχέση με την παράθεση από τα λόγια μου...?!!...
Φυσικά και είναι copy/paste...Δεν είναι λόγια που τα λέω εγώ..είναι μετάφραση από βιβλίο παιδαγωγικής ψυχολογίας.. Οσο για τα λάθοι
άνθρωποι είμαστε!!!

Αν μπορείς να μου περιγράψεις το τρόπο με τον οποίο θα μάθαινες τον σκύλο σου να ανάβει το φώς..θα μπορούσαμε μετά να συζητήσουμε για τις "τεχνικές" .. Εκτός αν θεωρείς πως το άναμα μιας λάμπας δεν έχει καμιά σημασία για ένα σκύλο που τον απέκτησες για να κάνει καλό "δάγκωμα"

S

SwkDoG

Guest
:D ...Δεν έχω σκύλο για "καλό δάγκωμα",ούτε για "άναμα λάμπας",ούτε για "ανασκολόπηση του ρέματος του Ποδονίφτη"...!!!... :D

Επίσης δεν έχω franchising απόψεις εκπαίδευσης,ούτε συμφέρον για να "διακηρύσω ιεραποστολικά" φιλοσοφίες και να "αφορίζω" τις υπόλοιπες.

Κρατάω "ανοιχτό μυαλό" και δεν "ρίχνω στο ίδιο σακί" τους πάντες.

Υ.Γ. Μην "μπερδεύεις" τα θέματα...Στο άναμα λάμπας θα απαντήσω ξεχωριστά...Δεν αφήνω αναπάντητα ερωτήματα... :D

Υ.Γ. Αν έχεις απάντηση στο θέμα "Δάγκωμα" της acid18 μπορείς να το δημοσιεύσεις εδώ...Αν όχι,είναι κρίμα να κουράζουμε σε λάθος topic...Ευχαριστώ πολύ!... :)

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Αν παρουσιάζομαι σαν φανατικός μιας άποψης, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Προσπαθώ μόνο να ξεκαθαρίσω κάτι. Οταν ο σκύλος μας κάνει κάτι καλό όταν του το ζητήσουμε και του πούμε "μπράβο", και του χαιδέψουμε την πλάτη, εκείνη την στιγμή τον ανταμείβουμε. Αυτό είναι θετική ενίσχυση και πάνω σ'αυτό βασίζεται η θετική εκπαίδευση. Φαντάζομαι όλοι μας το έχουμε κάνει κάποια στιγμή της συμβίωσής μας με τον σκύλο μας. Είναι τόσο κακό αυτό λοιπόν??? και γιατί όλη αυτή η αντιπαλότητα με τους θετικούς εκπαιδευτές.. Το κείμενο που έγραψα παραπάνω θεώρησα πως θα βοηθούσε κάποιους να ξεκαθαρίσουν λίγο μέσα τους πως οι πράξεις τους χαρακτηρίζονται "επιστημονικά". Αν πάλι η ανάγνωση θεωρητικών κουράζει κάποιους, δεν θα τους παρεξηγήσω. Απλά κάποιοι άλλοι θέλουν να ασχοληθούν και να κάτσουν στα θρανία για πολλές ημέρες και ώρες ώστε να έχουν τεκμηριωμένη άποψη.

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Σχετικά με το θέμα της acid18, έχει απαντηθεί παραπάνω. Πιστεύω πως το σκυλί ή ήταν το μοναδικό σκυλί της γέννας ή αποχωρίστηκε πρίν από την 5η βδομάδα του από την μητέρα και τα αδέλφια του. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε είναι σίγουρα πως με την αντίδρασή της acid18, η συμπεριφορά αυτή έχει ανταμειφθεί και επαναλαμβάνεται.. Οταν το κουτάβι μας δαγκώνει και εμείς του πιάνουμε το πρόσωπο και του λέμε " όχι καλό μου δεν πρέπεπι να το κάνεις αυτό" τότε ανταμείβεται είτε άμεσα από την σωματική επαφή-χάδι έιτα λόγο του ότι μας τράβηξε το ενδιαφέρον και ασχοληθήκαμε μαζί του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul