Ερώτηση (και πάλι)...
Σε θεωρητικό επίπεδο, τι γυμναστική χρειάζεται ένα Γ/Π ηλικίας 5 μηνών και 22 κιλά βάρος κάθε μέρα;
Για την ώρα, ο μικρός έχει 2 βόλτες την ημέρα από 15-20 λεπτά, μία το πρωΐ και μια το βράδυ, με τη δεύτερη να είναι κάποιες φορές και λίγο μεγαλύτερη. Το βήμα μου είναι πολύ γρήγορο οπότε καλύπτουμε περίπου 2 χιλιόμετρα σε κάθε βόλτα.
Όταν γυρίζουμε σπίτι, ο μικρός είναι σε καλή διάθεση, δηλαδή μπορεί να παίξει λίγο και μόνος του με το kong του (αυτό που έχει και σχοινί), και σε καμιά περίπτωση δεν είναι... ψόφιος.
Επίσης, 2-3 φορές την εβδομάδα παίζει και με άλλα σκυλιά, είτε κυνηγητό είτε "σκυλοπάλη". Στην περίπτωση αυτή η βραδυνή βόλτα πάει... περίπατο γιατί ο μικρός είναι εντελώς ψοφίμι και το μόνο που κάνει είναι να κοιμάται μέσα στο σπίτι.
Επίσης, δεν θέλω να τον κουράζω πολύ (ακόμα εκκρεμεί η εξέταση δυσπλασίας και έχω διαβάσει ότι σε περίπτωση που έχει, χρειάζεται "moderate exercise").
Επίσης πρέπει να πω ότι αυτό το πρόγραμμα ισχύει εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, όπου και κάναμε και το πρώτο επαναληπτικό εμβόλιο. Πιο πριν, είχαμε μικρές βόλτες των 500 μέτρων μέσα στον κήπο.
Είμαστε σε καλό δρόμο ή πρέπει να μειώσουμε/αυξήσουμε την άσκησή του;