Καλησπερα στην παρεα! Ο σκυλακος μου ειναι 9μιση μηνων.Σε γενικες γραμμες ειναι ενα κλασσικο χαρουμενο μποξερακι.Στις βολτες ειναι κυριος μιας και ανθρωπο δεν εχει πειραξει ποτε (για την ακριβεια καθε φορα που με ρωτανε "μπορω να τον χαιδεψω;", παντα δεχομαι και παντα με το που τον πλησιαζουν πεφτει ανασκελα για χαδια στην κοιλιτσα).Η περιοχη που μενω ειναι...γκετο αδεσποτων αλλα και παλι ποτε δε κανει βλαχομαγκιες.Βεβαια ειναι και οι στιγμες που θα μαζευτουν 2-3 σκυλια μαζι να τον γαβγιζουν και αυτος θα τους τριξει λιγο τα δοντια.Κατι που πιστευω πως ειναι λογικο και φυσιολογικο.Το προβλημα που εχει στη συμπεριφορα του ξεκιναει με τα παιχνιδια/μπαλες η οτιδηποτε βρει για να παιξει (ελαχιστες φορες "σκεπαζει" το παιχνιδι του οταν παει καποιος κοντα και γρυλιζει η "ψευτοδαγκωνει" αν παει να το παρει).Αυτο προσπαθω να το αντιμετωπισω με τον εξης τροπο.Παιρνω ενα οποιοδηποτε παιχνιδι και ερχεται αμεσως κοντα μου για να το παρει.Του λεω "κατσε", "μεινε", το πεταω μακρια και μενει καθισμενος μεχρι να του πω "παρτο".Μετα μου το φερνει και ξανα απο την αρχη, πολλες φορες μεχρι να καταλαβει οτι με το να βαζω το χερι να πιασω/παρω το παιχνιδι του δεν κανω κατι κακο γιατι θα το ξαναπαρει πισω.Δουλευει αλλα προσωρινα.Καθε φορα που το κανει ακολουθω την ιδια διαδικασια.Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι στο φαγητο.Πρωτου καν αρχισει να τρωει πιανω το μπολ στο χερι και του λεω "κατσε" και μετα αν κατσει "μεινε".Τον κραταω ετσι για λιγα δευτερολεπτα και μετα του λεω "παρτο" για να φαει.Αν δε το πω δεν το ακουμπαει το μπολ.Απο εκει και περα δυο ειναι τα ενδεχομενα.Αν τον αφησω μονο και επιστρεψω μετα απο 2-3 λεπτα δεν θα ειναι καθολου απιθανο να γρυλισει και να μου δειξει τα δοντια του.Αν παω να πιασω το μπολ μπορει και να με ψευτοδαγκωσει.Λιγοτερες φορες απλα γρυλιζει χωρις να κανει κατι παραπανω, κι ας του παρω και το μπολ.Αλλιως θα κραταω το μπολ με το ενα χερι και με το αλλο θα τον χαιδευω.Δε ξερω γιατι αλλα ετσι γρυλιζει λιγοτερο χωρις να σημαινει οτι δεν θα το κανει καθολου.Για την ακριβεια ειναι απιθανο να μην το κανει.Ποτε ομως (με αυτη τη μεθοδο) δεν εχει κανει κατι περισσοτερο.Σημερα τον ειχα αφησει λιγο μονο αφοτου του εδωσα το μπολ και με το που τον πλησιασα πηγε να ορμηξει.Δε μπουρουσα καν να φτασω το μπολ του.Το ειχε γυρισει και αναποδα ο χαζος και παλευε να το ξαναγυρισει για να φαει.Το παραδοξο ειναι οτι αφοτου μπορεσα να παρω το μπολ πηγα να του το δωσω και συνεχισε να τρωει σα να μην ειχε γινει τιποτα.Απο εκει που θα με ξεσκιζε (κυριολεκτικα) αν ακουμπουσα αυτον η το μπολ 5-10 δευτερα αργοτερα ετρωγε και τριβοτανε πανω μου.Σε καθε περιπτωση παντως, οταν αγριευει (ειτε λιγο ειτε πολυ) του παιρνω το μπολ, "κατσε", "μεινε" και μετα με σταθερα και σοβαρα χωρις να ουρλιαζω του λεω "οχι" και "μη το ξανακανεις".Το επαναλαμβανω τις περισσοτερες φορες που το κανει.Μπορειτε να μου πειτε τι κανω λαθος; τι μπορω να κανω για του κοψω αυτα τα κουσουρια πρωτου γινει θεμα; (εχω μικρα αδερφια που τους εχει παρει τον αερα και φοβαμαι μη γινει τιποτα ασχημο)
ΥΓ.: Συγγνωμη για το κατεβατο, απλα προσπαθησα να ειμαι οσο πιο λεπτομερης γινεται για να εχετε οσο καλυτερη εικονα γινεται
ΥΓ.2: Το εχω ψαξει για εκπαιδευτη, βρηκα εναν πολυ καλο αλλα για τωρα οσο κι αν το θελω δε μπορω να τον παω (οικονομικο)
ΥΓ.: Συγγνωμη για το κατεβατο, απλα προσπαθησα να ειμαι οσο πιο λεπτομερης γινεται για να εχετε οσο καλυτερη εικονα γινεται
ΥΓ.2: Το εχω ψαξει για εκπαιδευτη, βρηκα εναν πολυ καλο αλλα για τωρα οσο κι αν το θελω δε μπορω να τον παω (οικονομικο)