Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν;

Γνώριζαν; Ή δεν γνώριζαν;

• Γνώριζαν

Votes: 18 38,3%
  • Δεν γνώριζαν

Votes: 29 61,7%

• Total voters
    47

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Λαθη ολοι εχουν κανει. Κρίνοντας εξ ιδίων και με βαση καποιο λαθος μου πριν πολλά χρόνια λέω πως οι περισσότεροι γνωριζαν.
Δυστυχώς τότε δεν υπήρχε κάνεις να μου δώσει δύο σφαλιάρες να έρθω στα ίσα μου.
Ακομα και που γνωριζα πολυ καλα πως ειναι λαθος το εκανα.
Οχι απλο λαθος, το τερματισα. Με μια κινηση τα εκανα ολα, ηταν ολα τα λαθη σε ενα.
Ελπίζω και προσπαθώ κάποια στιγμή να εξιλεωθώ. Να νιώσω καλύτερα με τη συνείδηση μου.
Ηξερα και αυτο ειναι το χειροτερο. Υπο προϋποθεσεις όμως το κανεις το λαθος, χαλαρα.
Δεν υπαρχει καμια δικαιολογία. Δέχομαι μόνο τη μαλακία της στιγμής αλλά το δεν ήξερα είναι του κώλου. Δεν ήξερες, δε ρώταγες; όχι μια, δέκα. Οφειλαν να γνωρίζουν λοιπόν.

marria-ektwras

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2018
81
124
Και για πετνιγκρι να μη ξερεις, ολοι ξερουν οτι υπαρχουν αδεσποτα απειρα. Αλλα και παλι θα προτιμησουν το ημιαιμο της γειτονισας με τα 50 ευρω γιατι επικρατει μια νοοτροπια γενικα οτι του καταφυγιου ειναι μεγαλα, αρρωστα, μεγαλοσωμα ασχημα κτ.λ Ενω της γειτονισας ειναι μιξ λαμπ με βελγικο και θα το παρεις απο μικρο να σε μαθει και θα γραφει ρατσα λαμπ βελγικο στο βιβλιαριο και θα το λες με καμαρι .

Επιπλεον και να μη ξερεις, ολα τα αλλα αντε πες δηλωνεις αγνοια... Εκεινα τα κουταβια στις βιτρινες, τα συσκατα μισοπεθαμενα πως μπορεις να πεις οτι δεν ηξερες...? Απο τη πρωτη φορα που τα ειδα σκεφτηκα οτι ειναι αισχρο , δε χρειάστηκε να το διαβασω.

Εγω 2 περιπτωσεις ξερω προσφατα με αγορασμενα Byb... Θα ψηφισω γνωριζαν ή εθελοτυφλουσαν ας το πουμε..

Η μια ψαχνει και το τελευταιο ταμπ στο ιντερνετ να βρει αεροπορικα, ξενοδοχεια κ.τ.λ στην ακρη του πουθενα αλλα για σκυλο μου ειπε "ηθελα για μεσα, μικρο , 200 ευρω το πηρα, δε με νοιαζουν τα χαρτια, δεν ηθελα απο καταφυγιο.Εδω δε παιζει δεν ηξερε η δε μπορουσε να μαθει, τα ειδε και αυτα ψαχνοντας απλα δεν την βολευαν.

Η δευτερη ηξερε αναλυτικα και το εκανε απο ξεροκεφαλιαση, απο νοοτροπια ε μωρε σιγα μη τυχει σε μενα δυσπλασια, ενα κουταβι ειναι σιγα την επιστημη, κ.τ.λ βασικα τελοσπαντων για τα χρηματα κυριως. Ο σκυλος δεν βγηκε αυτο που ονειρευοταν ουτε καν εμφανισιακα και τωρα σκεφτεται να τον ζευγαρωσει κιολας γιατι θελει και δευτερο τσαμπα.
Καλησπέρα τι σημαίνει ο όρος Byb? (μην βαράτε όλοι μαζί ναι; :D )

Dimi88P

Member
5 Μαρτίου 2018
10
26
36
Τρίκαλα
Υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι γνώριζαν και είναι τόσο ξεροκέφαλοι στα προφανή ζητήματα!!! Έχω ζωντανό παράδειγμα και όταν τους λέω το σκυλί που σας έδωσαν δεν είναι καθαρόαιμο μου λένε είναι 10 μηνών θα μεγαλώσει κι άλλο... :confused::confused::confused: και επιμένουν να σου λένε ότι ξέρουν καλύτερα κ ότι ο γείτονας για καθαρόαιμο τους το έδωσε! Και μάλιστα να παίρνουν ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΕΙΤΟΝΑ!!!! Τουλάχιστον το δεύτερο έχει περισσότερα χαρακτηριστικά της ράτσας και σε κάποιον που δεν ξέρει θα πει οκ αυτό είναι!
Δεν λέω ξέρω και ανθρώπους που γνώριζαν, έχουν εμπιστευτεί τον σωστό εκτροφέα γιατί ήθελαν ράτσα συγκεκριμένη και δεν έχουν μετανιώσει. Φυσικά και είναι και αυτοί που δεν γνώριζαν και έμαθαν στην πορεία. Και είμαστε κι εμείς οι αδεσποτολατρες που προσπαθούμε να τα προωθήσουμε λες και παίρνουμε τίποτα ποσοστά!
Ακούω πολλά για κτηνιάτρους που ανακατεύονται σε τέτοια θέματα, θα κάνω ότι δεν τα πιστεύω αν και ξέρω την αλήθεια. Για μένα ο κτηνίατρος δεν είναι αυτός που θα σου βρει σκύλο, δεν θεωρώ ότι είναι η δουλειά του, προσωπική μου άποψη, ωστόσο ο σωστός κτηνίατρος μπορεί να σε συμβουλέψει ως προς την ράτσα, τα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και το κατά ποσό μπορείς να ανταπεξέλθεις στον σκύλο! Προσωπική άποψη πάντα, τουλάχιστον εγώ τέτοιος κτηνίατρος θέλω να γίνω! :D:D:D

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ποσα θεματα υπαρχουν 'Βοηθεια! κουταβι! δαγκωνει!'. Ποσα ακομα θα ανοιξουν;
Δε θεωρειτε οτι ολη η γνωση που χρειαζεται να βρει καποιος ειναι εκει εξω/εδω μεσα/παντου; Παρολα αυτα, ο νεος θα νομιζει οτι ειναι μοναδικη περιπτωση και του εδωσαν κροκοδειλο και οχι σκυλο.
Δε θα ψαξει να βρει πληροφοριες. Θα ρωτησει γιατι το θελει ετοιμο.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Τι έγινε τελικα; Απο που θα παρουμε λαπ τοπ; :)

Άμα ψάξεις βρίσκεις λέει και οι περισσότεροι επικεντρώνονται
γυρο απο έρευνα στο Ίντερνετ. Το Ίντερνετ ειναι φτιαγμένο για να
τυποποιεί την σκέψη και την έρευνα σε οδηγεί μαθηματικά στους
νόμους της αγοράς που ισοπεδώνουν άψυχα και έμψυχα.

Ας πάμε απο το "ήξεραν δεν ήξεραν" στο αν ξερουμε και τι ξερουμε.
Ξέρουν λέει απο που θα περνούν πλυντήριο, αυτοκίνητο, λαπ τοπ,
άιφον. Τι λέτε ξέρουν; Ξερουμε;

• Like
Reactions: vasilis_mike

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ναι καλα σκ@τα ξερουν αλλιως θα ειχε χρεωκοπησει η turbo-x.

Βγαινοντας οφφτοπ τελειως, οταν χρειαζομουν ενα φραγκο παραπανω επισκευαζα υπολογιστες (τελειως ασχετο με αυτο εχω σπουδασει κ με αυτο που ασχολουμαι επαγγελματικα, αλλα αυτο ας το αφησουμε για τον μιτο περι εκπτων λωλ :D).
Απο τους 10 λοιπον αντε να ειχε ο ενας κανα μηχανημα της προκοπης και παλι δεν ηξερε πως να το χειριστει. Εψαξαν; Διαβασαν; Ρωτησαν; Ναι καλα.
Και το χειροτερο συνηθως το συναντας εκει που ο ανθρωπος κανει και τον εξυπνο, να εγω πηρα το πιο ακριβο, το πιο συγχρονο, το πιο μαματο. Αυτος λοιπον θα ειναι το αστερι που οχι μονο θα συναρμολογησει μια παπαρα απο τις λιγες, αλλα θα μπερδευει τον ανεμιστηρα με τον επεξεργαστη και θα σου λεει οτι ο επεξεργαστης κανει θορυβο. :cool:

• Like

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
μιλωντας για ενηλικους ανθρωπους και μονο..., για μενα δεν εχει σημασια αν ηξεραν ή οχι.
σημασια εχει αν τους καθιστά αμοιρους ευθυνων η αγνοια τους.
και για μενα δεν τους καθιστά.

για μενα φταινε που δε γνωριζαν αλλα δεν τους ενοιαξε να γνωρισουν και φταινε που γνωριζαν αλλα δεν τους ενοιαξε να αλλαξουν.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Θα το βάλω εδώ γιατί δεν βρίσκω καταλληλότερο θέμα.

Χθες ήμουν σ' ένα πάρκο σκύλων όπου κάποια στιγμή ήρθε ένα ζευγάρι με τρία σκυλιά το ένα εκ των οποίων έμοιαζε με Τζακ Ράσελ. Πιάσαμε την κουβέντα και ρώτησα πως τα απέκτησαν.

Τον μεσαίου μεγέθους σερνικό τον βρήκαν πρόσφατα παρατημένο στην Εύβοια, απ' την συμπεριφορά έδειχνε σκύλος δεσποζόμενος τον οποίο εγκατέλειψαν. Τον πήγαν στον γιατρό και έχει ένα πρόβλημα με την καρδιά, ίσως γ' αυτό τον εγκατέλειψαν.

Την επίσης μεσαίου μεγέθους θυληκιά πήγαν στην Χίο και την πήραν από κάποια φιλοζωική. Η σκυλίτσα είχε καλαζάρ, είχε τσιπάκι αλλά όταν βρήκαν τον ιδιοκτήτη αυτός είπε τα γνωστά, πως την έχασε και τώρα έχει πάρει άλλο σκύλο, δεν την θέλει ( παπαριές δηλαδή )...

Όταν τους είπα πως ο μικρός μοιάζει με Τζακ Ράσελ αλλά δεν είναι τυπικό δείγμα, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, η κυρία μου απάντησε " Είναι, έχουμε και χαρτιά, δυστυχώς τον είχαμε πάρει από πετσοπ ". Δεν υπήρχε λόγος να ανοίξω κουβέντα αν γνώριζαν ή όχι για εκτροφεία, πότε τον πήραν κλπ.

Σκέφτομαι τι αντιμετώπιση θα είχε η συγκεκριμένη κυρία αν αύριο έγραφε εδώ πως έχει πρόβλημα με το Τζακ Ράσελ χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα άλλο γ' αυτήν. Με τις πρώτες ερωτήσεις περί τρόπου απόκτησης και το γνωστό κράξιμο.

Μπορείτε να μου πείτε πως μάλλον είναι η εξαίρεση, θα το δεχθώ, αλλά ας κρατάμε μια πισινή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κακώς δεν έκανες σχόλιο.
Δεν χρειάζεται να πιάσεις συζήτηση. Πετάς δυό ατάκες, απόλυτα, σταθερά και με αυτοπεποίθηση της γνώσης, και μετά, αναλόγως του πως θα αντιδράσουν και τα κέφια που θα έχεις.
Το πως απέκτησαν τα δύο στα τρία, δεν δικαιολογεί και δεν αναιρεί, το πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούν, για την λάθος απόκτηση του τρίτου. Αν'αυτού, τους άφησες να πιστεύουν, ότι έπραξαν σωστά.

14 Μαρτίου 2018
15
44
60
Εγώ ήξερα, αλλά δεν ήξερα.

Τώρα όμως που έχω εμπεδώσει το ότι :
  • Το pedigree είναι πρακτικά «άχρηστο» για τον μέσο άνθρωπο, μιας και δεν λέει τίποτα για τον σκύλο τον ίδιο.
  • Η καθαροαιμία πιστοποιείται κυρίως ως προς τον φαινότυπο.
  • Ο φαινότυπος δείχνει να είναι υψηλότερης προτεραιότητας σε σχέση με το soundness για τον μέσο εκτροφέα
  • Ο καλός (*) εκτροφέας είναι είδος δυσεύρετο και δυσδιάκριτο για τον μέσο άνθρωπο

Πλέον τείνω να ασπαστώ το «Μακάριοι είναι οι πτωχοί τω πνεύματι…»

(*)
Όπου καλός = αυτός που χτίζει υγιείς ψυχή και σώματι σκύλους, προσηλωμένος στον αρχικό σκοπό δημιουργίας της φυλής και όχι στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.

Όλα τα παραπάνω πάντα κατά την γνώμη μου και χωρίς διάθεση αντιπαραθέσεων.

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Πρόσφατα, βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι, όπου ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, υπήρχαν και 2 ιδιοκτήτριες σκύλων. Η συζήτηση δεν άργησε να πάει στον τρόπο απόκτησης των σκύλων αυτών, ιδιαίτερα αφού άρχισαν να με ρωτούν για την επικείμενη άφιξη της δικής μου.

Η μια, διηγούνταν περήφανα, πως όταν έφτασε το τρένο απο την Θεσσαλονίκη και ξεφόρτωσαν τα κλουβιά στον σταθμό, ο δικός της ήταν ο μόνος που καθόταν ήσυχος, την ώρα που όλα τα υπόλοιπα έκλαιγαν και γαύγιζαν. Θαρραλέο χάσκεϊ...

Η δεύτερη, δήλωσε εκνευρισμένη, πως όταν έφτασε το τρένο απο την Θεσσαλονίκη, το κουτάβι δεν έμοιαζε καθόλου με αυτό της φωτογραφίας. Ασθενικό χαβανέζ...

Καμία απο τις δύο δεν θυμόταν το όνομα εκείνου που τους τα έστειλε. Καμία απο τις δύο δεν άφηνε περιθώριο να "ακούσει" κάτι διαφορετικό, αφού εκείνες είχαν ήδη σκύλους και "ήξεραν".

Συμπέρασμα, για να απαντήσω και στο ερώτημα του νήματος: Ξεκάθαρα, δεν ήξεραν.
Το θλιβερό όμως είναι, οτι δεν είχαν και καμία πρόθεση να μάθουν. Όχι απο μένα απαραίτητα (άλλωστε είπαμε, μόνο όσοι έχουν ήδη σκύλο "ξέρουν"), αλλά απο τον οποιονδήποτε, γενικώς...

• Like

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
Εμείς δε γνωρίζαμε για τις ¨εκτροφες¨που κάνουν κάποιοι στις γειτονικές χώρες.
Γενικά υπαρχει ενα παρεμποριο με γέννες άνευ ελεγχου , και βέβαια ΜΚΟ που
παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις και δε τις ενδιαφερει η καλη μεταχείρηση των σκύλων.
Φίλος έχασε ενα σκύλο μετα απο ένα χρόνο απο νευρά και ειπε ο Κτηνίατρος οτι ήταν
απο γέννα καθαρα παραγωγης κουταβιων γι αυτο και κατεληξε.
Εμείς ψαχναμε συνειδητα τη ρατσα του σκύλου μας και οταν βρεθηκε γνωστος με
2 κουταβακια απο σπιτικη γέννα το πειραμε κόντα μας χωρις δευτερη σκεψη.
Ειδαμε και τους γονεις , υγιεις σκυλιά καλοι χαρακτηρες απο οτι μαθαμε και απο
τρίτο ατομο και ευτυχως σημερα ο σκυλος μας ειναι 4 ετων , πλήρης μέλος της οικογενειας
και περναμε ολοι μαζι καλα.
Υποθετω οτι ειμαστε απο τους τυχερους , με αυτα που διαβασα και εμαθα αφου τον απεκτησα να πω την αληθεια μου.
(χειροκροτηματα και κατακραυγες δεκτες)

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Εμείς ψαχναμε συνειδητα τη ρατσα του σκύλου μας και οταν βρεθηκε γνωστος με
2 κουταβακια απο σπιτικη γέννα το πειραμε κόντα μας χωρις δευτερη σκεψη.
Οι λέξεις που έκανα έντονες, νομίζω πως δεν στέκονται στην ίδια πρόταση, αφού κατ' ουσίαν αυτοαναιρούνται.
Προσωπικά, δεν βάζω στην ίδια κατηγορία τους κουταβέμπορους με τους ιδιώτες που επιλέγουν να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους. Θεωρώ οτι τους πρώτους τους διέπει η άθλια και ανήθικη κερδοσκοπία, ενώ τους δεύτερους η περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα...
Απο εκεί και πέρα, δεν θα επικροτήσω, ούτε θα κραυγάσω την επιλογή σας, θα ευχηθώ μόνο να έχετε μια υπέροχη και μακρά ζωή μαζί!

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
Οι λέξεις που έκανα έντονες, νομίζω πως δεν στέκονται στην ίδια πρόταση, αφού κατ' ουσίαν αυτοαναιρούνται.
..
Γιατι το λες αυτο; ειχαμε δει ενα μινι πινσερ γνωστου που βρησκομαστε συχνα εκεινη την εποχη.μας ειχε μιλησει για το χαρακτηρα και τη συμπερηφορα γενικοτερα.
οταν γεννησε η σκυλιτσα αλλου γνωστου και ηταν και η μανα και ο πατερας μινι πινσερ ,ειπαμε να το παρουμε κοντα μας.
τη λεξη pedigree την ακουσα οταν ο δικος μου ηταν 2,5 χρονων.
και να το ηξερα παλι αυτο το κουταβακι θα διαλεγα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
...και να το ηξερα παλι αυτο το κουταβακι θα διαλεγα.
Κακώς!
Γιατί δεν "διαλέγουμε" μετά από σκέψη και έρευνα!!! κουτάβια από γέννες κάποιων, που απλώς έτυχε να έχουν δύο που μοιάζουν ίδια, και τα έβαλαν να ζευγαρώσουν :mad:
Τηλεόραση δεν έχεις;
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα των φιλοζωικών, στις διαφημίσεις, να μας λένε "ΟΧΙ" στο ζευγάρωμα των σκύλων μας.
Εχει μαλλιάσει και η δική μας γλώσσα.
Αν ο σκύλος σου δεν σε ενδιαφέρει να έχει pedigree, που είναι το βασικό εργαλείο αναγνώρισης της καθαροαιμίας του, με γειά σου με χαρά σου. Πήγαινε όμως σε μια φιλοζωική να πάρεις ημίαιμο, χωρίς να έχεις επικροτήσει την γέννα του, όπως έκανες στην δική σου περίτπωση, εν γνώσει και εν επιθυμία σου.

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
Κακώς!
Γιατί δεν "διαλέγουμε" μετά από σκέψη και έρευνα!!! κουτάβια από γέννες κάποιων, που απλώς έτυχε να έχουν δύο που μοιάζουν ίδια, και τα έβαλαν να ζευγαρώσουν :mad:
Τηλεόραση δεν έχεις;
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα των φιλοζωικών, στις διαφημίσεις, να μας λένε "ΟΧΙ" στο ζευγάρωμα των σκύλων μας.
Εχει μαλλιάσει και η δική μας γλώσσα.
Αν ο σκύλος σου δεν σε ενδιαφέρει να έχει pedigree, που είναι το βασικό εργαλείο αναγνώρισης της καθαροαιμίας του, με γειά σου με χαρά σου. Πήγαινε όμως σε μια φιλοζωική να πάρεις ημίαιμο, χωρίς να έχεις επικροτήσει την γέννα του, όπως έκανες στην δική σου περίτπωση, εν γνώσει και εν επιθυμία σου.
Να σου πω ότι δε έδωσα καθόλου χρήματα για να πάρω το κουτάβι και επίσης οτι οι γονείς του δε κάνουν αβέρτα κουτάβια με κάθε ευκαιρία.
Δε ρώτησα λεπτομέρειες αλλά ήταν μάλλον αυτή η περίπτωση της γέννας για την υγεία του θυληκου.
Επίσης ο ιδιοκτήτης των γονέων του κουτάβιου είχε φροντίσει να τα δώσει πριν τη γέννα.
Οπότε δε σώσαμε κουτάβι αδέσποτο μεν, αλλά δε παρήγαγαν και επίπλεον αδέσποτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δε ρώτησα λεπτομέρειες αλλά ήταν μάλλον αυτή η περίπτωση της γέννας για την υγεία του θυληκου.
Ποιά περίπτωση είναι αυτή;
Να σου απαντήσω εγώ. ΚΑΜΜΙΑ.

Επίσης ο ιδιοκτήτης των γονέων του κουτάβιου είχε φροντίσει να τα δώσει πριν τη γέννα.
Οπότε δε σώσαμε κουτάβι αδέσποτο μεν, αλλά δε παρήγαγαν και επίπλεον αδέσποτα.
Δεν έπρεπε να έχουν "παράξει" ΚΑΝΕΝΑ. Ούτε καν, ένα. Τα σπίτια στα οποία κατέληξαν τα κουτάβια του βλάκα, που τα είχε συμφωνήσει κιόλας, στερήθηκαν εν δυνάμει, από ταλαίπωρα σκυλιά, που βρίσκονται ήδη στον δρόμο. Και από τα κουτάβια της γέννας του βλάκα, ένας Θεός ξέρει, πόσα άλλα κουτάβια θα έρθουν κάποια στιγμή στον κόσμο, για τους ίδιους λόγους. Την βλακεία του καθενός. Που εν έτει 2019, δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει, στην χώρα των ατελείωτων αδέσποτων, που κακοποιούνται καθημερινά φρικτά, πόσο ελεεινό είναι, να δημιουργείς και άλλα κουτάβια. Και μάλιστα, άνευ λόγου και αιτίας.