Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν;

Γνώριζαν; Ή δεν γνώριζαν;

• Γνώριζαν

Votes: 18 38,3%
  • Δεν γνώριζαν

Votes: 29 61,7%

• Total voters
    47

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
[QUOTE="GRDANE, post: 945856, member: 264
γιατί πράγμα ακριβώς συζητάτε????
[/QUOTE]

Μιλάω για τη γέννα του φιλικού περιβάλλοντος μου μέσα από την οποία απόκτησα το δικό μου σκύλο.
Οι άνθρωποι δε ζήτησαν χρήματα ήξεραν ότι ήθελα ένα μικρόσωμο κουτάβι της συγκεκριμένης ράτσας και μου το έδωσαν ξέροντας ότι θα το προσέχω.
Ειναι υγιείς δοξα το θεό και εγώ το προσέχω πλέον 4 χρόνια.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το πως θα φτασουμε εκει ομως ειναι ενα θεμα. Εδω σε πιο 'φωτισμενες'χωρες ακομα το παλευουν.
Και μεταξυ μας, προτιμω να βλεπω αδεσποτα ατο δρομο, απ το να θανατώνονται υγιή σκυλιά.

@epial το οτι θα του κοστισει. Ειμαι σιγουρη οτι αν το προστιμο ηταν δεδομενο και οχι μονο κατι για να φοβεριζουμε τον κοσμο, πολλοι θα το ακεφτονται δυο και τρεις πριν αποκτησουν σκυλο ποσο μαλλον να το παρατησουν.

• Like
Reactions: vek

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
Το πως θα φτασουμε εκει ομως ειναι ενα θεμα. Εδω σε πιο 'φωτισμενες'χωρες ακομα το παλευουν.
Και μεταξυ μας, προτιμω να βλεπω αδεσποτα ατο δρομο, απ το να θανατώνονται υγιή σκυλιά.

Εδώ που φτάσαμε... Να ρωτήσω κάποιους... Διότι ακόμα αναρωτιέμαι... Η μάλλον ξέρω και δε θέλω να το πιστέψω. Τριγύρω της εποχής της Ολυμπιάδας 2004 γιατί δε είχαμε αδέσποτα... Και είμαστε στα ευρωπαϊκά πρότυπα...

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
Δεν στά 'παν καλά.
Δεν τα κάνουν πειραματόζωα, λουκάνικα τα κάνουν.
Να, αυτός εδώ ήταν ο Έκτορας από τη γειτονιά μας, τον πήγαν στη Γερμανία και μας έστειλαν μετά φωτό πως έγινε.
View attachment 71643
Φίλε μου δε θέλω να σκέφτομαι τέτοια σενάρια αν και θα μπορούσε να ισχύει άνετα. Υπάρχουν χώρες που τρώνε τα ζώα που έχουμε εμείς για κατοικίδια

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
Ειναι μια προβληματικη νοοτροπια στην οποια ανηκεις με την κινηση σου αυτη.

Δυστυχως δεν αρκουν τα βιντεο και τα σποτακια στην τιβι. Δεν αλλαζει η νοοτροπια. Και στη Δυση που αδεσποτα δεν υπαρχουν, ειμαι σιγουρη οτι ο περισσοτερος κοσμος αποκτα τα σκυλια του απο byb. Το κολλημα με τις ρατσες δεν κοβεται οσο η εκτροφη ειναι ενα απλο χομπυ.

Βεβαια, αυτο που θα μπορουσε να γινει, ειναι η επιβολη του νομου. Τσιπαρισμα σε ολα και ελεγχος. Αν δεν εχει τσιπ και μετα απο μια διορια συμμορφωσης, σου αφαιρειται ο σκυλος. Ολοι οι σκυλοι, σε χωρια, αυλες, στανες.

Θες να γεννησει η σκυλα σου, να πρεπει να πληρωσεις και να δηλωσεις τα κουταβια να τσιπαριστουν κλπ. Γενικα, να βρεθουν τροποι να γινει ασυμφορη η διαδικασια. Αλλιως δεν αλλαζει καμια νοοτροπια.
να ρωτησω γιατι ειναι προβληματική η νοοτροπία ; εφοσον απλα δε συμφωνω με καποιους;
ακομα και ο τελευταιος νομος προβλεπει το ζευγαρωμα σκυλων σαν νομιμη διαδικασια ;
με το τσιπαρισμα και τις ευθυνες στο συνολο τους ,συμφωνω.
ακομα και με το δημοτικο τελος για το σκυλο , η το εισητηριο στα μέσα μεταφοράς .
αρκει τα χρηματα να πανε για την βελτιωση της καταστασης με τα αδεσποτα και οχι να ειναι απλα εσοδα για το Δήμο

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
@epial το οτι θα του κοστισει. Ειμαι σιγουρη οτι αν το προστιμο ηταν δεδομενο και οχι μονο κατι για να φοβεριζουμε τον κοσμο, πολλοι θα το ακεφτονται δυο και τρεις πριν αποκτησουν σκυλο ποσο μαλλον να το παρατησουν.
Ποιο προστιμο; Βασει ποιου νομου;
Δεν υπαρχει κανενα προστιμο αν δεν τα εγκαταλειψεις κρυφα στο δρομο...

• Like
Reactions: vek

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
300 ευρω για ατσιπαριστο σκυλο. Ας ξεκινουσαμε απο κει.

@jannisb

Προβληματικη νοοτροπια θεωρω εγω το να μη βλεπω την αλυσιδωτη αντιδραση που μπορει να προκαλεσει μια πραξη μου και να μην εχω επαφη με την πραγματικοτητα. Προσωπικη γνωμη. :)

Last edited:
  • Like
Reactions: TARA and GRDANE

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
300 ευρω για ατσιπαριστο σκυλο. Ας ξεκινουσαμε απο κει.

μια χαρα. και αυξηση αν υπαρχει εγκαταλειψη αρα προθεση το μη τσιπαρισμα.
υπαρχουν καποιοι που το κανουν για οικονομικους λογους.
εγω βεβαια τον εχω τσιπαρει γιατι δε θα αντεχα να τον χασω.
εχω ακουσει οτι δεν εχουν ολοι οι κτηνιατροι scanner οτι μεγαλο ποσοστο δεν εχει.
ελπιζω να μην αληθευει...

@jannisb

Προβληματικη νοοτροπια θεωρω εγω το να μη βλεπω την αλυσιδωτη αντιδραση που μπορει να προκαλεσει μια πραξη μου και να μην εχω επαφη με την πραγματικοτητα. Προσωπικη γνωμη. :)
αν υπηρχε αργανωμενη δουλεια με συνεχεις γεννες...ναι θα υπηρχε αλησιδωτη αντιδραση εφοσον θα υπηρχε επιβραβευση ...επαφη με την πραγματικοτητα ...ποιος εχει να την εχω εγω? σε πολλα θεματα.
;) ;)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
@Yorkaddict αυτό ακριβώς λέω .. το έψαξαν... μπήκανε εδώ μέσα... έμαθαν... κι ενώ... γνώριζαν πήγαν και πήραν από όπου τους βόλευε...

[QUOTE="GRDANE, post: 945856, member: 264
γιατί πράγμα ακριβώς συζητάτε????
Μιλάω για τη γέννα του φιλικού περιβάλλοντος μου μέσα από την οποία απόκτησα το δικό μου σκύλο.
Οι άνθρωποι δε ζήτησαν χρήματα ήξεραν ότι ήθελα ένα μικρόσωμο κουτάβι της συγκεκριμένης ράτσας και μου το έδωσαν ξέροντας ότι θα το προσέχω.
[/QUOTE]

αυτό το κατάλαβα φίλε μου... ρητορική ήταν η ερώτηση ακριβώς γιατί δεν έχεις καταλάβει εσύ ακόμα .... και αντί να παραδεχτείς το λάθος βρίσκεις δικαιολογίες...

ρώτησα λοιπόν τι συζητάτε? πως θα πάτε μπροστά...
λέω κάτι αντίστοιχο με την betty coltraine

• Like
Reactions: mareco and vek

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
50
Αθήνα
@Yorkaddict αυτό ακριβώς λέω .. το έψαξαν... μπήκανε εδώ μέσα... έμαθαν... κι ενώ... γνώριζαν πήγαν και πήραν από όπου τους βόλευε...

αυτό το κατάλαβα φίλε μου... ρητορική ήταν η ερώτηση ακριβώς γιατί δεν έχεις καταλάβει εσύ ακόμα .... και αντί να παραδεχτείς το λάθος βρίσκεις δικαιολογίες...

ρώτησα λοιπόν τι συζητάτε? πως θα πάτε μπροστά...
λέω κάτι αντίστοιχο με την betty coltraine
[/QUOTE]
ναι αλλα εκεινη εβαλε το προσωπικη γνωμη στο τελος.
να στο θεσω αλλιως. το αποτελεσμα με κρινει και εμενα και την επιλογη μου.
εχω ενα υγιεις σκυλακι εδω και 4 χρονια.
θεμα εγκαταλειψης απο μενα δε υπαρχει.
οποτε δε μπορεις να με χρεωσεις για τους αλλους ασυνειδητους.
οτι μπορω κανω οταν βλεπω να μην περνανε καλα καποια σκυλια.γιατι δε ειναι μονο τα αδεσποτα.ειναι και αυτα που ανηκουν σε ανθρωπους ανευ αντιληψης.
αλλα δυστηχως δεν εχει γινει τιποτα με αστυνομια και ζωοφιλικες (οι λεπτομερειες των περιστατικων δεν εχουν σημασια.)
και αν καποιος ισως σκεφτηκε οτι δεν εχω αντιληψη...μαζι του ...αλλα δε ειμαι και οτι χειροτερο κυκλοφορει εξω...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
@jannisb
όχι φίλε μου δεν σε χρεώνω για τους υπόλοιπους ασυνείδητους..
απλά επειδή έχεις εδώ και 4 χρόνια ένα υγιές σκυλάκι
ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙς ΝΑ ΕΧΕΙς ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...
αυτό δεν σε διαχωρίζει από τους υπόλοιπους...
αν το παραδεχτεις μπορούμε να παμε παρακάτω την κουβέντα, αλλοιώς τι νόημα έχει να μιλαμε για μπυμπ, για εμποριο σκύλων και σωστό τρόπο απόκτησης κουταβιου...

όλα όσα γράφω χρόνια τώρα, εκφράζουν προσωπικές απόψεις και νομίζω ο καθένας που γράφει αυτό κάνει...
δεν χρειάζεται να το αναφέρει σε κάθε ποστ.

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Πριν 5 χρονια μπήκα στη διαδικασία σκύλος..δεν είχα ιδέα από σκυλιά..μπήκα σε ενα σαιτ φιλοζωικης με στόχο να πάρω καποιο που δεν επαιρνε κανένας..όντως κατέληξα με κυριαρχικό αρσενικό 2 ετών..τα προβλήματα πολλα..διαβασα πολύ προσπάθησα ακόμα πιο πολύ..αρκετά τα λύσαμε άλλα όχι..ακολούθησαν 2 γάτοι και δευτερό σκυλί απευθειας απο το δρόμο..κάπου εκει λέω εντάξει καναμε τις διασώσεις αλλα ας κανω και την κα*λα μου..το εψαξα ιντερνετικά πάρα πολυ για τις ράτσες που μ αρεσαν αλλα και για τις εκτροφες γενικότερα..οσο το έψαχνα τόσο βυθιζόμουν στα σκ*τα..και κατέληξα κακά τα ψεμματα οτι οι πιθανοτητες να την πατήσω είναι τεράστιες με την τόση σαπίλα που υπαρχει στην εκτροφή..πολλοί θα πείτε ψαχτο παραπάνω να μειωθουν οι πιθανότητες κτλ κτλ..αλλά δεν βρίσκω νόημα στην όλη (μακροσυρτη) διαδικασία..γιατι ακόμα και "καλό" να μου βγει το σκυλί το μόνο που θα χω στηρίξει θα είναι "ράτσες με μόνιμα προβληματα υγειας", " ρατσες με προσδοκιμο ζωης ούτε 10 χρόνια" ,και η λίστα είναι μεγάλη μην κουραζω τα ξερετε..από τη στιγμη που είναι σάπιες οι βάσεις πως ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στα άλλα επίπεδα??..ο σκύλος στην πλειονοτητα αντιμετωπίζεται σαν προιον (για καλυψη δικων μας αναγκων) σε όλα τα επίπεδα παραγωγης είτε σωστα είτε λάθος ειτε byb ειτε εκτροφέων και απο εκεί ξεκινάνε όλα..οπως σε οτιδηποτε εμπορευεται υπαρχει απατεωνια,κλεψια,κτλ ετσι και στα σκυλια..όσο υπάρχουν εργοστασια με ανηλικους ανατολικοτερα για παμπολλα καθημερινά μας είδη τοσο θα γίνονται και όσα γίνονται με τα σκυλια..έτσι δυστυχως ειναι ο κόσμος μας και έτσι λειτουργει..και αν το επεκτήνω λιγο θα πω πως πάντα έτσι λειτουργούσε..πχ τρομερος και φοβερος ο παρθενώνας και ο τοτε πολιτισμος..αλλα σχόλια για το πόσοι δούλοι βασανιστηκαν η πεθαναν δεν βλέπεις πουθενα..από όσα έχουν γραφτει μια δεκαετία και παραπανω στο φόρουμ ούτε άκρη βρέθηκε ούτε λύση..γιατι??...γιατί αυτοί είμαστε και αυτοί θα μαστε σαν είδος..με ότι ασχοληθει ο ανθρωπος το καταστρέφει..τέλος ιστορίας..εγω κάνω ότι μπορω καλύτερο σαν paliotspos σε ότι αφορά τις δικες μου πραξεις αλλα σταμάτησα προ πολου να πιστευω σε ουτοπικες αλλαγες του συνολου ανθρωπότητα..

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Και εδώ στην Ολλανδία τώρα που το σκέφτομαι τα περισσότερα ρατσοφέρνουν. Έχω δει και κάποια ημίαιμα, αλλά τα περισσότερα προς κάποια ράτσα παραπέμπουν.

Αναφορικά με το σωστό τρόπο απόκτησης κατοικιδίου αλλά και συνολική ενημέρωση σχετικά με την ευθύνη που αυτή έχει, έχω αρχίσει να πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να ξεκινήσει με ενημερώσεις σε σχολεία. Όσο κάπως και αν ακουστεί, πιστεύω ότι ο τωρινός ενήλικας που έχει διαμορφωμένη μια πάγια άποψη και θεωρεί ότι κατέχει μια συγκεκριμένη γνώση δύσκολα θα αλλάξει μυαλά. Οπότε ίσως θα έπρεπε να πιάσουμε τις νέες γενιές, να ενημερωθούν, να μάθουν, να ευαισθητοποιηθούν και ίσως μαζί με τα παιδιά να εκπαιδευτούν και οι γονείς.

Τώρα για το ερώτημα γνώριζαν ή δεν γνώριζαν, και να μην γνώριζαν μπορούσαν να μάθουν. Το Ίντερνετ είναι μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών. Άμα θέλεις να μάθεις κάτι είναι πλέον πολύ εύκολο να το βρεις και να ενημερωθείς.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Πριν 5 χρονια μπήκα στη διαδικασία σκύλος..δεν είχα ιδέα από σκυλιά..μπήκα σε ενα σαιτ φιλοζωικης με στόχο να πάρω καποιο που δεν επαιρνε κανένας..όντως κατέληξα με κυριαρχικό αρσενικό 2 ετών..τα προβλήματα πολλα..διαβασα πολύ προσπάθησα ακόμα πιο πολύ..αρκετά τα λύσαμε άλλα όχι..ακολούθησαν 2 γάτοι και δευτερό σκυλί απευθειας απο το δρόμο..κάπου εκει λέω εντάξει καναμε τις διασώσεις αλλα ας κανω και την κα*λα μου..το εψαξα ιντερνετικά πάρα πολυ για τις ράτσες που μ αρεσαν αλλα και για τις εκτροφες γενικότερα..οσο το έψαχνα τόσο βυθιζόμουν στα σκ*τα..και κατέληξα κακά τα ψεμματα οτι οι πιθανοτητες να την πατήσω είναι τεράστιες με την τόση σαπίλα που υπαρχει στην εκτροφή..πολλοί θα πείτε ψαχτο παραπάνω να μειωθουν οι πιθανότητες κτλ κτλ..αλλά δεν βρίσκω νόημα στην όλη (μακροσυρτη) διαδικασία..γιατι ακόμα και "καλό" να μου βγει το σκυλί το μόνο που θα χω στηρίξει θα είναι "ράτσες με μόνιμα προβληματα υγειας", " ρατσες με προσδοκιμο ζωης ούτε 10 χρόνια" ,και η λίστα είναι μεγάλη μην κουραζω τα ξερετε..από τη στιγμη που είναι σάπιες οι βάσεις πως ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στα άλλα επίπεδα??..ο σκύλος στην πλειονοτητα αντιμετωπίζεται σαν προιον (για καλυψη δικων μας αναγκων) σε όλα τα επίπεδα παραγωγης είτε σωστα είτε λάθος ειτε byb ειτε εκτροφέων και απο εκεί ξεκινάνε όλα..οπως σε οτιδηποτε εμπορευεται υπαρχει απατεωνια,κλεψια,κτλ ετσι και στα σκυλια..όσο υπάρχουν εργοστασια με ανηλικους ανατολικοτερα για παμπολλα καθημερινά μας είδη τοσο θα γίνονται και όσα γίνονται με τα σκυλια..έτσι δυστυχως ειναι ο κόσμος μας και έτσι λειτουργει..και αν το επεκτήνω λιγο θα πω πως πάντα έτσι λειτουργούσε..πχ τρομερος και φοβερος ο παρθενώνας και ο τοτε πολιτισμος..αλλα σχόλια για το πόσοι δούλοι βασανιστηκαν η πεθαναν δεν βλέπεις πουθενα..από όσα έχουν γραφτει μια δεκαετία και παραπανω στο φόρουμ ούτε άκρη βρέθηκε ούτε λύση..γιατι??...γιατί αυτοί είμαστε και αυτοί θα μαστε σαν είδος..με ότι ασχοληθει ο ανθρωπος το καταστρέφει..τέλος ιστορίας..εγω κάνω ότι μπορω καλύτερο σαν paliotspos σε ότι αφορά τις δικες μου πραξεις αλλα σταμάτησα προ πολου να πιστευω σε ουτοπικες αλλαγες του συνολου ανθρωπότητα..
Μα τελικα το μονο που μπορουμε με σιγουρια να κανουμε ειναι ενημερωμενες επιλογες. Και να ανταλλασουμε αποψεις!
:D

• Like
Reactions: vek and GRDANE