να φας τσιμπια με μεγυστη ταχυτητα αναμεσα απο τα ματια και τι στον κοσμο.
ορμωμενος απο την ερωτηση σου...μια γενικη ερωτηση:
γιατι ενα σκυλι που γουσταρει αυτο που κανει, γουσταρει να παει να δαγκωσει,που ανυπομονει, το θεωρουμε στρεσαρισμενο??
σε ευχαριστω για την αναλυτικη σου απαντηση.ορμωμενος απο την ερωτηση σου...
σκυλι που καλειται να αντιμετωπισει μια απειλη,ειτε αμυνομενο,ειτε επιτιθεμενο,ειναι εξ ορισμου και ορθοτατα στρεσσαρισμενο...
αυτο ακριβως το στρες και οι συνεπαγομενες,παραγομενες ορμονες ειναι που ενεργοποιουν την οποια αντιδραση...
αντιλαμβανεσαι οτι τον ορο stress τον χρησιμοποιω με την κυριολεκτικη του σημασια και οχι με την συνηθη,λανθασμενη, που το ταυτιζουν με τον φοβο...
(Physiological or biological stress is an organism's response to a stressor such as an environmental condition. Stress is a body's method of reacting to a challenge.)
η εκπαιδευση το μονο που κανει ειναι να κατευθυνει αυτο το στρες προς το επιθυμητο αποτελεσμα...
τα σκυλια των κυναθληματων ,βλεπουν τις επιθεσεις-δαγκωματα ως routine γι αυτο και ειναι αστρεσσαριστα,κατα την διαρκεια των δαγκωματων,κατι που στα ματια ενος γνωστη ειναι πασιφανες απο την γλωσσα σωματος τους και το Pitch του γαυγισματος,το οποιο ειναι πολυ πιο πριμο,απ οτι αυτο της αμυνας η επιθεσης, το οποιο ειναι πολυ πιο μπασο περιλαμβανοντας και εντονο γρυλισμα...
αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος που ενας πρωταθλητης ipo,mondio,ring, η ακομη και knpv δεν γινεται να θεωρηθει εξ ορισμου ικανος για φυλαξη-σωματοφυλακη και πρεπει να περασει συγκεκριμενα τεστς καταλληλοτητας κι εν συνεχεια συγκεκριμενη εκπαιδευση εβδομαδων προς την νεα κατευθυνση...
η ικανοτητα στον στιβο,δεν δειχνει απολυτως τιποτα σχετικα με την υπαρξη η μη ικανοτητας φυλαξης,γι αυτο αλλωστε υπαρχουν και τα τεστς καταλληλοτητας,τεστς που δημιουργηθηκαν επειδη ακριβως σκυλια απο γραμμες κυναθλητων, βγηκαν φολες στην φυλαξη...
αυτο προσπαθουν εδω και 11 σελιδες ,να εξηγησουν καποια μελη και τα υπολοιπα δεν εννοουν η δεν θελουν να το καταλαβουν...
Αυτό δεν το καταλαβαη σκληρή δουλειά πενάει στα στο
DNA τους και μεταφέρετε και στους απογόνους.
φουσαρουν απο κουνιαΑυτό δεν το καταλαβα
το γενικευεις πολυ ομως ετσι , δεν ειναι τα σκυλια που διαπρεπουν στα κυναθληματα τα ιδια , αλλα βασιζονται στο πρευ αλλα στο αγγρεσιον και αλλα σε συνδυασμο . Το θεμα ειναι ομως αν ενας σκυλος ειναι αληθινο ιπο3 , οταν παει να δαγκωσει ειτε σε προπονηση ειτε στον αγωνα μονο ηρεμος δεν ειναι , φουλ στο στρεσσ ( το θετικο οπως το λες και εσυ ) ειναι . Υπαρχουν σκυλια που οταν μπουν στην κρυπτη , μπαινουν και γινεται το ελα να δεις και στο γαυγισμα και η χροια της φωνης του μονο πριμο δεν ειναι οπως λες , και συνηθως αυτα τα σκυλια κερδιζουν το χειροκροτημα απο το κοινο .τα σκυλια των κυναθληματων ,βλεπουν τις επιθεσεις-δαγκωματα ως routine γι αυτο και ειναι αστρεσσαριστα,κατα την διαρκεια των δαγκωματων,κατι που στα ματια ενος γνωστη ειναι πασιφανες απο την γλωσσα σωματος τους και το Pitch του γαυγισματος,το οποιο ειναι πολυ πιο πριμο,απ οτι αυτο της αμυνας η επιθεσης, το οποιο ειναι πολυ πιο μπασο περιλαμβανοντας και εντονο γρυλισμα...
Ααα...φουσαρουν απο κουνια
νταξ μην βαρας ισκ,ειπαμε.
αυτοδεν νομιζω οτι καποια μελη δεν θελουν να το καταλαβουν, απλως δεν δεχονται(κ εγω μαζι) οτι ολα τα σκυλια που κανουν σπορ δεν ειναι καταλληλα.
.
Eπειδη ειναι routine οπως λες και εσυ,και ισχυει!Μαθε λοιπον οτι επειδη ο σκυλος γνωριζει οχι μονο δεν τον εμποδιζει να στρεσαριστει αλλα αυτο δειχνει το καλο νευρικο του συστημα.Τα σκυλια γνωριζουν,ειναι τρελα με αυτο και ομως ειναι σε απολυτη υπακοη...αυτο θελει ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....τα σκυλια των κυναθληματων ,βλεπουν τις επιθεσεις-δαγκωματα ως routine γι αυτο και ειναι αστρεσσαριστα
..
Ρε φιλε εδω εγραψες πραγματα σαν αιτιολογια και οχι μονο δεν ειναι σωστα αλλα ειναι και το αντιθετο.@george_gs @Sirkos και @Dimi_21
θα σας απαντησω λεπτομερως ,το πιθανοτερο αυριο οταν θα εχω αρκετο χρονο...
μεχρι τοτε απαντηστε μου ειλικρινα στο εξης...
εαν παρετε 10 πρωταθλητες ,οποιων κυναθληματων θελετε,οι οποιοι δεν εχουν ποτε δουλευτει σε φυλαξη χωρου,τους βαλετε σε μια αυλη κι ερθω εγω με ενα πιστολι που πεταει μπαλακια ,ποσοι απο αυτους θεωρειτε οτι θα ακολουθησουν τα μπαλακια αντι να με σταματησουν?
Απο παντα ηταν ετσι φιλε μου,δεν τα γνωριζαμε(βαζω και εμενα μεσα φυσικα!!)Λογο εμπορικοτητας των μορφολογικων@Dimi_21 άσχετο αλλά γιατί έχουν βαλθεί να μαυρίσουν τα ΓΠ;
Εγω παλι θα σε ρωτησω και απαντησε μου ειλικρινα , αν εχεις ιδεα τι δουλεια θελει ενα σκυλι για να φτασει σε τοπ επιπεδο παγκοσμιως και ποσα σκυλια παγκοσμιου επιπεδου εχεις δει να προπονουνται ? και μιλαμε για προπονησεις οχι για γουτσου γουτσου@george_gs @Sirkos και @Dimi_21
θα σας απαντησω λεπτομερως ,το πιθανοτερο αυριο οταν θα εχω αρκετο χρονο...
μεχρι τοτε απαντηστε μου ειλικρινα στο εξης...
εαν παρετε 10 πρωταθλητες ,οποιων κυναθληματων θελετε,οι οποιοι δεν εχουν ποτε δουλευτει σε φυλαξη χωρου,τους βαλετε σε μια αυλη κι ερθω εγω με ενα πιστολι που πεταει μπαλακια ,ποσοι απο αυτους θεωρειτε οτι θα ακολουθησουν τα μπαλακια αντι να με σταματησουν?
οχι,ποτε.αν η αυλη ηταν χαμηλη θα ειχαν βγει εξω και θα σε ετρωγαν,