Γνώμες για malinois και εκτροφείο

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
κανενα σκλι δεν γεννιετε πρωταθλητης,απο πρωταθλητες ναι.αυτο ομως δεν του εξασφαλιζει οτι απο 10 μικρα θα βγουν 7 πρωταθλητες.
γεννιετε με αξιωσεις και με στοχο
αν δεν δουλεψει δεν θα γινει ποτε πρωταθλητης,ουτε καν σε τοπικο επιπεδο
αν δεν τρεξει σε εκθεσεις,ισως και στου βοιδιου το κερατο,δεν θα γινει ποτε πρωταθλητης

και οσο και να ειναι και αθλητες μια χαρα κανον ζωαρα και σαν απλα πετ
συνηθεια ειναι ολα.

Δεν ειπα οτι γεννούνται πρωταθλητές αλλα αθλητές οπως καποιες
αλλες φιλες φυλακές. Δεν εξασφαλίζετε ο προταθλητησμος παρά
μονο με σκληρή δουλειά. Και η σκληρή δουλειά πενάει στα στο
DNA τους και μεταφέρετε και στους απογόνους.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ούτε το να τρώει σαλμό και να μην κουνάει από τον καναπέ είναι υγιές. Παν μέτρον άριστον. (Αλήθεια, που βοηθάει στην ευζωία το ξύπνημα του food drive; ) Δεν είμαι εναντίον των σκύλων αθλητών, ούτε των σκύλων φυλάκων κλπ. Ούτε καν εναντίον των πρωταθλητών αν ζουν όπως είπε ο @Dimi_21.

• Like
Reactions: kasi

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Και ποιο ειναι το ποσοστο των σκυλοπρωταθλητων με αυτη την ζωη;

Το 0,0001;
όσο και να σου φανεί παράξενο είναι αρκετά μεγάλύτερο , είχα την τύχη να μιλήσω με μεγάλα ονόματα κυναγωγων που ο σκύλος τους έπαιζε για χρόνια (ο ιδιος σκυλος ) στο παγκόσμιο και τα είχαν μέσα στο σπίτι και τα χαιρόντουσταν σαν οικογενειακά σκυλιά. Ίσως όχι όπως το έχουμε στο μυαλό μας αλλά σίγουρα καλύτερα από πολλά σκυλιά δικά μας που από την βαριεστημάρα τρώνε τα έπιπλα μας και μετά αρχίζουν και μασουλάνε και γλυφουν τα πόδια τους.
Ξέρεις ο άνθρωπος συνήθως θέλει την γρήγορη , εύκολη και οικονομική λύση η ασχολήτε με το σπορ η ασχολητε με την μορφολογία ή θέλει ενα πετ η ένα φυλακα κλπ.
Αλλά η λογική (και οχι η φιλοζωία απαραίτητα) λέει ότι ο σκύλος που θα σαρώσει (και για καιρό ) θα έχει άριστη φυσική κατάσταση που αυτό δεν το πετυχαίνεις με 23 ωρες μποξ και 1 ωρα προπόνηση και που θα νιώθει άνετος σε όλες της καταστάσεις και που και αυτό δεν θα το πετύχεις με εναν σκυλο που είναι μποξ - στίβο-μποξ γιατί μόλις πάει σε ένα γήπεδο με παιδάκια και άλλα σκυλάκια από έξω , θεατές που χειροκροτάτε και φωνάζουν θα βγουν ολες οι ανασφαλειες του τροπου ζωής τους στην επιφανεια.

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Ούτε το να τρώει σαλμό και να μην κουνάει από τον καναπέ είναι υγιές. Παν μέτρον άριστον. (Αλήθεια, που βοηθάει στην ευζωία το ξύπνημα του food drive; ) Δεν είμαι εναντίον των σκύλων αθλητών, ούτε των σκύλων φυλάκων κλπ. Ούτε καν εναντίον των πρωταθλητών αν ζουν όπως είπε ο @Dimi_21.
δεν ειπα οτι βοηθαει καπου. :p
ενα παραδειγμα ηταν για το οτι η ευζωια μπορει να ειναι υποκειμενικη κατα μια εννοια.

• Like
Reactions: Orilis

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Και ποιο ειναι το ποσοστο των σκυλοπρωταθλητων με αυτη την ζωη;

Το 0,0001;
Καλημέρα,το ποσοστο αυτο ειναι παρα παρα πολυ μεγαλο!!! Το οτι το κανουμε εμεις εδω,δεν παει να πει οτι ειναι και το σωστο.Ισα ισα :D

• Like
Reactions: vek

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
παντως βλεποντας αυτες τις μερε αρκετα βιντεο με μαλινουα παρατηροντας προσεκτικα βλεπεις τη διαφορα απο σκυλι σε σκυλι και κυναγωγο σε κυναγωγο...δηλαδη....στα βιντεο που εβαλε ο τασος ναι τα σκυλια καποιες φορες τους ψηλο-εφευγαν απο την ενταση να πανε να δαγκωσουν αλλα δεν κολωναν με θορυβους και τροφες και ενα καρω ερεθισματα.....σε καποια αλλα βιντεο εβλεπα το σκυλο να εκτελει αψογα τις εντολες αλλα γυρνοντας στον ιδιοκτητη να ειναι καπως "μαζεμενο" ή και διστακτικο(αυτο μου δειχνει εμενα οτι εχει φαει ξυλο το ζωντανο).....
οποτε στις δυο περιπτωσεις αυτες θα προτιμουσα το πρωτο ή εστω πιο κοντα στο πρωτο....καλυτερα ο σκυλος να μην ειναι εντελως ρομποτ αλλα να ευχαριστιεται αυτο που κανει και να ερχεται διπλα μου με χαρα και διαθεση παρα να ερχεται γιατι θα ξερει οτι αν δεν ερθει θα τις αρπαξει.....

• Like
Reactions: georgefrms

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
παντως βλεποντας αυτες τις μερε αρκετα βιντεο με μαλινουα παρατηροντας προσεκτικα βλεπεις τη διαφορα απο σκυλι σε σκυλι και κυναγωγο σε κυναγωγο...δηλαδη....στα βιντεο που εβαλε ο τασος ναι τα σκυλια καποιες φορες τους ψηλο-εφευγαν απο την ενταση να πανε να δαγκωσουν αλλα δεν κολωναν με θορυβους και τροφες και ενα καρω ερεθισματα.....σε καποια αλλα βιντεο εβλεπα το σκυλο να εκτελει αψογα τις εντολες αλλα γυρνοντας στον ιδιοκτητη να ειναι καπως "μαζεμενο" ή και διστακτικο(αυτο μου δειχνει εμενα οτι εχει φαει ξυλο το ζωντανο).....
οποτε στις δυο περιπτωσεις αυτες θα προτιμουσα το πρωτο ή εστω πιο κοντα στο πρωτο....καλυτερα ο σκυλος να μην ειναι εντελως ρομποτ αλλα να ευχαριστιεται αυτο που κανει και να ερχεται διπλα μου με χαρα και διαθεση παρα να ερχεται γιατι θα ξερει οτι αν δεν ερθει θα τις αρπαξει.....
Tωρα η συζητηση ισως παει αλλου,και δεν το θελω!Αλλα...Σιγουρα σκυλος με σκυλο αλλαζει οπως και κυναγογος με κυναγογος...Στο σκυλο που ανεβασε ο Τασος αυτο παρατηρησες??
Ξυλο δεν τρωνε παντως!!Υπαρχουν αλλα πραγματα :D

• Like
Reactions: tasos malinoua

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
Tωρα η συζητηση ισως παει αλλου,και δεν το θελω!Αλλα...Σιγουρα σκυλος με σκυλο αλλαζει οπως και κυναγογος με κυναγογος...Στο σκυλο που ανεβασε ο Τασος αυτο παρατηρησες??
Ξυλο δεν τρωνε παντως!!Υπαρχουν αλλα πραγματα :D
οχι δεν με καταλαβες....ή δεν το διατυπωσα εγω σωστα.....στα βιντεο του Τασου τα σκυλια μου αρεσουν και μαλιστα παρα πολυ.....εχω δει ομως καποια αλλα βιντεο και παρατηρησα τον "φοβο" στον σκυλο το οποιο δεν μου αρεσε καθολου

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
οχι δεν με καταλαβες....ή δεν το διατυπωσα εγω σωστα.....στα βιντεο του Τασου τα σκυλια μου αρεσουν και μαλιστα παρα πολυ.....εχω δει ομως καποια αλλα βιντεο και παρατηρησα τον "φοβο" στον σκυλο το οποιο δεν μου αρεσε καθολου
Kαταλαβα τι εννοεις!Ισως δεν το απαντησα εγω σωστα.
Στο θεμα ξυλου:Δεν τρωνε φοβισμενα και μη γιατι υπαρχουν αλλοι μεθοδοι.
Τωρα αναλογα το γεννετικο υλικο-δουλεια-και την χρησιμοποιησει αυτων των μεθοδων βλεπετε τις διαφορες. πχ στο βιντεο του Τασου επειδη προτιμας την πρωτη επιλογη απο τα παραδειγματα σου,ο σκυλος φοραει τα παντα(ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω να δω το βιντεο παλι)μεχρι και στα @@ νομιζω του εχουν βαλει ρευμα :D

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
Kαταλαβα τι εννοεις!Ισως δεν το απαντησα εγω σωστα.
Στο θεμα ξυλου:Δεν τρωνε φοβισμενα και μη γιατι υπαρχουν αλλοι μεθοδοι.
Τωρα αναλογα το γεννετικο υλικο-δουλεια-και την χρησιμοποιησει αυτων των μεθοδων βλεπετε τις διαφορες. πχ στο βιντεο του Τασου επειδη προτιμας την πρωτη επιλογη απο τα παραδειγματα σου,ο σκυλος φοραει τα παντα(ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω να δω το βιντεο παλι)μεχρι και στα @@ νομιζω του εχουν βαλει ρευμα :D
ωωωω.....κριμα....λογω απειριας στο θεμα δεν μπορω να το καταλαβω...θα καταλαβω πολλα περισσοτερα πιστευω μονο αν δω μερικα μαλινουα απο κοντα αλλα οχι με εκπαιδευτες...με νορμαλ ανθρωπους που τα εχουν εκπαιδευσει...και μετα να συγκρινω με αυτα των εκπαιδευτων

• Like

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
ωωωω.....κριμα....λογω απειριας στο θεμα δεν μπορω να το καταλαβω...θα καταλαβω πολλα περισσοτερα πιστευω μονο αν δω μερικα μαλινουα απο κοντα αλλα οχι με εκπαιδευτες...με νορμαλ ανθρωπους που τα εχουν εκπαιδευσει...και μετα να συγκρινω με αυτα των εκπαιδευτων
Aσχετα αν συμφωνω η οχι!!Κριμα δεν μπορεις να το πεις γιατι ο σκυλος και η εικονα του σου αρεσαι(και καλα εκανε)!
Να περασεις απο ολα τα κλαμπ εργασιας ipo-mondioring να δεις και να ρωτας.Να πας και σε αγωνες να δεις,να συζητησεις κτλπ

• Like
Reactions: lamb-angelo

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Δεν ειναι φοβισμένα και ανχομένα ειναι υπερβολικά στρεσαρισμένα
και βρίσκονται μόνιμα σε υπερένταση.

Ξυλο δεν παιζει υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κουρδίσεις και να το
τρομπάρεις.

Υπάρχουν καποια παραδείγματα που τα σκυλια ζούνε εν μέρει
φυσιολογική ζωη αλλα επιμένω τα περισσοτερα γεννιούντε στον
στίβο ζούνε στον στιβο σε κλουβί για να μην αλλα ερεθηςματα και τελιουνουν την καριέρα εκει.

Μόλις τελειώσει η καριέρα στα άλογα του υποδρόμου τι γίνονται
αυτα; Τολμάει κανενας να τα κυνονικοποιησει και να τα καβαλήσει;

• Like
Reactions: TARA

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Νομίζω ότι όλοι κυνηγάνε τις πρωτιές για να πάρουν όνομα τα σκυλιά τους και τιμή τα κουτάβια τους ;)
Και αν δεν κάνω λάθος παίζουν και πωλήσεις μεταξύ εκτροφείων.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Δεν ειναι φοβισμένα και ανχομένα ειναι υπερβολικά στρεσαρισμένα
και βρίσκονται μόνιμα σε υπερένταση.

Ξυλο δεν παιζει υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κουρδίσεις και να το
τρομπάρεις.

Υπάρχουν καποια παραδείγματα που τα σκυλια ζούνε εν μέρει
φυσιολογική ζωη αλλα επιμένω τα περισσοτερα γεννιούντε στον
στίβο ζούνε στον στιβο σε κλουβί για να μην αλλα ερεθηςματα και τελιουνουν την καριέρα εκει.

Μόλις τελειώσει η καριέρα στα άλογα του υποδρόμου τι γίνονται
αυτα; Τολμάει κανενας να τα κυνονικοποιησει και να τα καβαλήσει;
Ισκ με ολο το θαροος και το σεβασμο,επειμενεις για κατι που δεν γνωριζεις(για ολο το θεμα σπορ και σε αλλα σημεια του)
Δεν ξερω τι "παραστασεις" εχεις.Αλλα ενα τεραστιο ποσοστο ΔΕΝ ΖΕΙ ετσι,εκτος και οι φωτογραφιες τους σε βουνα και σε λαγκαδια εχουν τραβηχτει για τα ματια του κοσμου!!!
Μετα λοιπον οταν αποσυρθουν αραζουν σπιτι πολλα απο τα σκυλια μπροστα στο τζακι

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Νομίζω ότι όλοι κυνηγάνε τις πρωτιές για να πάρουν όνομα τα σκυλιά τους και τιμή τα κουτάβια τους ;)
Και αν δεν κάνω λάθος παίζουν και πωλήσεις μεταξύ εκτροφείων.
Τα κουταβια τους δεν περνουν τιμη,γιατι πρωτα βγαινουν αρσενικα σκυλια και τα αρσενικα τα πληρωνεις απλα για επιβαση.Ασε που εξω δεν περιμενουν να βγει πρωτος ο αλλος για να ζευγαρωσουν...τα εχουν δει ηδη τα σκυλια

Εχει νομιζω το αλλο ΣΚ αυτο που μας ερχετε στον Αυλωνα

georgefrms

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2016
106
67
κάποια αξιόπιστα εκτροφεία με τις γραμμές που μας ενδιαφέρουν έχετε να μας προτείνετε?

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
μην συγκρινετε την υπακοη του ιπο με αυτη των ring.
στο ring η υπακοη ειναι πιο "χαλαρη", κατα μια εννοια.
ή καλυτερα, δεν ειναι τοσο στημενη ετσι ωστε να ειναι πολυ εντυπωσιακη.

• Like