Γνώμες για malinois και εκτροφείο

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
άνετα!!
Κοίτα η αλήθεια είναι ότι όλα βρίσκονται κάπου στην μέση.
Σε τεστ που έχω κάνει εγώ στην δικιά μου ήταν ακριβώς στην πόρτα και δεν άφηνε τον άλλο να μπει. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε τον εξοπλισμό ώστε να το τραβήξει ο άλλος πιο πολύ να δούμε αντιδράσεις.
Τι πιστεύω εγώ; αν φάει καμιά ροπαλιά στο κεφάλι θα τρέχει να κρυφτεί κλαίγοντας.

΄Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο. Η θα έχεις έναν επιθετικό σχετικά σκύλο που αυτό θα σημαίνει κάποιες απαγορεύσεις μετά. Η έναν πιο χαλαρό.

Σε πραγματική κατάσταση ανάγκης ανθρώπου που έχω τύχει να είμαι μπροστά ο σκύλος ενώ είναι μλκ παιχνιαδιάρης στο φουλ έκανε τρελή ζημιά.
Τι έγινε; Ένα dogo που έρχεται συχνά ξαφνικά εκείνη την μέρα του ήρθε να δαγκώσει τον Γιάννη, τότε ο Δίας (Ελλ.Ποιμ. και σου λέω εντελώς χαζόσκυλο δεν το νοιάζει τπτ) κάνει το ντου και δεν ήξερε από που να φύγει το dogo.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Θα θελες:D:D:D

κάτι τέτοια βλέπω και μπαίνω σε σκέψεις!
Γιατι???

άνετα!!
Κοίτα η αλήθεια είναι ότι όλα βρίσκονται κάπου στην μέση.
Σε τεστ που έχω κάνει εγώ στην δικιά μου ήταν ακριβώς στην πόρτα και δεν άφηνε τον άλλο να μπει. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε τον εξοπλισμό ώστε να το τραβήξει ο άλλος πιο πολύ να δούμε αντιδράσεις.
Τι πιστεύω εγώ; αν φάει καμιά ροπαλιά στο κεφάλι θα τρέχει να κρυφτεί κλαίγοντας.

΄Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο. Η θα έχεις έναν επιθετικό σχετικά σκύλο που αυτό θα σημαίνει κάποιες απαγορεύσεις μετά. Η έναν πιο χαλαρό.

Σε πραγματική κατάσταση ανάγκης ανθρώπου που έχω τύχει να είμαι μπροστά ο σκύλος ενώ είναι μλκ παιχνιαδιάρης στο φουλ έκανε τρελή ζημιά.
Τι έγινε; Ένα dogo που έρχεται συχνά ξαφνικά εκείνη την μέρα του ήρθε να δαγκώσει τον Γιάννη, τότε ο Δίας (Ελλ.Ποιμ. και σου λέω εντελώς χαζόσκυλο δεν το νοιάζει τπτ) κάνει το ντου και δεν ήξερε από που να φύγει το dogo.
Εισαι σιγουρος οτι το παραδειγμα ειναι σωστο?Εμενα κατι δεν μου κολαει!

georgefrms

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2016
106
67
η επιθετικότητα δεν με νοιάζει... δεν με νοιάζει να είναι all around σκύλος.
Με νοιάζει να του έχω εμπιστοσύνη σε μεγάλο βαθμό σχετικά με φύλαξη-προσωποφύλαξη.

• Like
Reactions: tasos malinoua

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
η επιθετικότητα δεν με νοιάζει... δεν με νοιάζει να είναι all around σκύλος.
Με νοιάζει να του έχω εμπιστοσύνη σε μεγάλο βαθμό σχετικά με φύλαξη-προσωποφύλαξη.
Αν δεν κάνω λάθος τα μαστίφ είναι πολύ καλύτερα σε αυτή την γραμμή.
Αλλά είχες πει ότι δεν θες.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Ναι το ξέρω, αλλά δυστυχώς τα μαστίφ τα έχω απορίψει για άλλους λόγους.
Καλα μην περνεις και ορκο οτι ειναι και καλυτερα...μια χαρα επιλογη εχεις κανει φιλε ως προς την ρατσα.
Τωρα σου μενει το εκτροφειο και ακομα πιο σημαντικο!!Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ που θα διαλεξεις!!

• Like
Reactions: tasos malinoua

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Επειδη ειναι αλλη η επιθετικοτητα προς στα ζωα,και αλλη προς τον ανθρωπο.
Ισως το παραδειγμα σου να μην ειναι 100% σωστο.Βεβαια μπορει να κανω και λαθος
Ήθελα να δείξω ότι ο σκύλος ενώ δεν έχει καμιά εκπαίδευση πάνω στην φύλαξη και γενικά είναι εγώ με μπαλάκια θέλω να παίζω, όταν ήταν ανάγκη μπήκε μέσα χωρίς δισταγμό για να σώσει το αφεντικό του.

• Like
Reactions: Dimi_21

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Λοιπόν! για να ανακεφαλαιώσω!
Με ένα σχετικά καλό εκτροφείο, μια καλή επιλογή κουταβιού και αρκετό χρόνο όλα γίνονται...
Κατάλαβα καλά?
Όχι τίποτε άλλο, να σταματήσω να έχω άγχος για το εκτροφείο!
Τόση κουβέντα, για να καταλήγει κάποιος σε τέτοιου είδους γενικότητα..... ''καλό εκτροφείο, καλή επιλογή κουταβιού, αρκετός χρόνος και όλα γίνονται….''
….έστω..
Εάν υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα κριτήρια , σίγουρα το εκτροφείο θα είναι καλό και η επιλογή του κουταβιού θα είναι πετυχημένη.. Σαφέστατα χρειάζεται πολύ χρόνος -και όχι μόνο, στο μεγάλωμα και στην συμβίωση με ένα μαλινουά, όμως όσο προσεκτικά και σωστά μεγαλώσει ένα κουτάβι, τα ρημαδο-γονίδια πάντα καραδοκούν…
Πιθανά να μην συμφωνήσεις, όμως εγώ θεωρώ ότι (έτσι και αλλιώς) πολύ δε περισσότερο μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις που θέτεις , δεν γίνονται όλα..…..
σου εύχομαι όμως να γίνουν τα περισσότερα….
Καλή επιτυχία στις επιλογές σου…

Τάσο…μια φιλική συμβουλή , εντελώς καλοπροαίρετα…
Μάθε να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις....

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
όσον αφορά αυτό το βίντεο, πέρα από το είμαι σχεδόν βέβαιη ότι δεν πρόκειται για καθαρόαιμο μαλινουά αλλά για κάποιο από τα ‘’πειραγμένα’’, :D:)
upload_2016-9-12_20-7-48.png

εχεις δικιο ταρα,ειμαι παρα παρα παρα πολυ χαζος.
το εβγαλα μονος μου το συμπερασμα,εσυ ποτε δεν εγραψες αυτα που ειναι στο κουοτε και στην φωτο.
ποτε δεν εγραψες.......

όσον αφορά αυτό το βίντεο, πέρα από το είμαι σχεδόν βέβαιη ότι δεν πρόκειται για καθαρόαιμο μαλινουά αλλά για κάποιο από τα ‘’πειραγμένα’’,

ειμαι αδιαβαστος,σχωραμε.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
ε ενταξει.αφου εσυ εισαι τοσο σιγουρη και το αναφερεις και δημοσια...........

κατι θα ξερεις παραπανω.
συ ειπας.

georgefrms

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2016
106
67
Τόση κουβέντα, για να καταλήγει κάποιος σε τέτοιου είδους γενικότητα..... ''καλό εκτροφείο, καλή επιλογή κουταβιού, αρκετός χρόνος και όλα γίνονται….''
….έστω..
Εάν υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα κριτήρια , σίγουρα το εκτροφείο θα είναι καλό και η επιλογή του κουταβιού θα είναι πετυχημένη.. Σαφέστατα χρειάζεται πολύ χρόνος -και όχι μόνο, στο μεγάλωμα και στην συμβίωση με ένα μαλινουά, όμως όσο προσεκτικά και σωστά μεγαλώσει ένα κουτάβι, τα ρημαδο-γονίδια πάντα καραδοκούν…
Πιθανά να μην συμφωνήσεις, όμως εγώ θεωρώ ότι (έτσι και αλλιώς) πολύ δε περισσότερο μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις που θέτεις , δεν γίνονται όλα..…..
Έστω ότι είναι γενικότητα! Έχεις να προτείνεις κάτι επ' αυτού πιο ειδικό?
Επίσης το "μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις" δεν το κατάλαβα... τι εννοείς?