Θα θελεςαυτο
Γιατι???κάτι τέτοια βλέπω και μπαίνω σε σκέψεις!
Εισαι σιγουρος οτι το παραδειγμα ειναι σωστο?Εμενα κατι δεν μου κολαει!άνετα!!
Κοίτα η αλήθεια είναι ότι όλα βρίσκονται κάπου στην μέση.
Σε τεστ που έχω κάνει εγώ στην δικιά μου ήταν ακριβώς στην πόρτα και δεν άφηνε τον άλλο να μπει. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε τον εξοπλισμό ώστε να το τραβήξει ο άλλος πιο πολύ να δούμε αντιδράσεις.
Τι πιστεύω εγώ; αν φάει καμιά ροπαλιά στο κεφάλι θα τρέχει να κρυφτεί κλαίγοντας.
΄Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο. Η θα έχεις έναν επιθετικό σχετικά σκύλο που αυτό θα σημαίνει κάποιες απαγορεύσεις μετά. Η έναν πιο χαλαρό.
Σε πραγματική κατάσταση ανάγκης ανθρώπου που έχω τύχει να είμαι μπροστά ο σκύλος ενώ είναι μλκ παιχνιαδιάρης στο φουλ έκανε τρελή ζημιά.
Τι έγινε; Ένα dogo που έρχεται συχνά ξαφνικά εκείνη την μέρα του ήρθε να δαγκώσει τον Γιάννη, τότε ο Δίας (Ελλ.Ποιμ. και σου λέω εντελώς χαζόσκυλο δεν το νοιάζει τπτ) κάνει το ντου και δεν ήξερε από που να φύγει το dogo.
ΤΙ; πες μου αν θεςΘα θελες
Γιατι???
Εισαι σιγουρος οτι το παραδειγμα ειναι σωστο?Εμενα κατι δεν μου κολαει!
Αν δεν κάνω λάθος τα μαστίφ είναι πολύ καλύτερα σε αυτή την γραμμή.η επιθετικότητα δεν με νοιάζει... δεν με νοιάζει να είναι all around σκύλος.
Με νοιάζει να του έχω εμπιστοσύνη σε μεγάλο βαθμό σχετικά με φύλαξη-προσωποφύλαξη.
Επειδη ειναι αλλη η επιθετικοτητα προς στα ζωα,και αλλη προς τον ανθρωπο.ΤΙ; πες μου αν θες
Ναι το ξέρω, αλλά δυστυχώς τα μαστίφ τα έχω απορίψει για άλλους λόγους.Αν δεν κάνω λάθος τα μαστίφ είναι πολύ καλύτερα σε αυτή την γραμμή.
Αλλά είχες πει ότι δεν θες.
Καλα μην περνεις και ορκο οτι ειναι και καλυτερα...μια χαρα επιλογη εχεις κανει φιλε ως προς την ρατσα.Ναι το ξέρω, αλλά δυστυχώς τα μαστίφ τα έχω απορίψει για άλλους λόγους.
Ήθελα να δείξω ότι ο σκύλος ενώ δεν έχει καμιά εκπαίδευση πάνω στην φύλαξη και γενικά είναι εγώ με μπαλάκια θέλω να παίζω, όταν ήταν ανάγκη μπήκε μέσα χωρίς δισταγμό για να σώσει το αφεντικό του.Επειδη ειναι αλλη η επιθετικοτητα προς στα ζωα,και αλλη προς τον ανθρωπο.
Ισως το παραδειγμα σου να μην ειναι 100% σωστο.Βεβαια μπορει να κανω και λαθος
εγω αυτο που θα θελα και δεν παιρνω ακομα ειναι η πηγη της ταρα που λεει οτι αυτος ο σκυλος http://www.working-dog.eu/dogs-details/2530209/Ringstar-F---Kuno ειναι ημιαιμο πειραγμενο μαλινουα.Θα θελες![]()
Τόση κουβέντα, για να καταλήγει κάποιος σε τέτοιου είδους γενικότητα..... ''καλό εκτροφείο, καλή επιλογή κουταβιού, αρκετός χρόνος και όλα γίνονται….''Λοιπόν! για να ανακεφαλαιώσω!
Με ένα σχετικά καλό εκτροφείο, μια καλή επιλογή κουταβιού και αρκετό χρόνο όλα γίνονται...
Κατάλαβα καλά?
Όχι τίποτε άλλο, να σταματήσω να έχω άγχος για το εκτροφείο!
όσον αφορά αυτό το βίντεο, πέρα από το είμαι σχεδόν βέβαιη ότι δεν πρόκειται για καθαρόαιμο μαλινουά αλλά για κάποιο από τα ‘’πειραγμένα’’,![]()
Έστω ότι είναι γενικότητα! Έχεις να προτείνεις κάτι επ' αυτού πιο ειδικό?Τόση κουβέντα, για να καταλήγει κάποιος σε τέτοιου είδους γενικότητα..... ''καλό εκτροφείο, καλή επιλογή κουταβιού, αρκετός χρόνος και όλα γίνονται….''
….έστω..
Εάν υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα κριτήρια , σίγουρα το εκτροφείο θα είναι καλό και η επιλογή του κουταβιού θα είναι πετυχημένη.. Σαφέστατα χρειάζεται πολύ χρόνος -και όχι μόνο, στο μεγάλωμα και στην συμβίωση με ένα μαλινουά, όμως όσο προσεκτικά και σωστά μεγαλώσει ένα κουτάβι, τα ρημαδο-γονίδια πάντα καραδοκούν…
Πιθανά να μην συμφωνήσεις, όμως εγώ θεωρώ ότι (έτσι και αλλιώς) πολύ δε περισσότερο μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις που θέτεις , δεν γίνονται όλα..…..