Για πρώτο κατοικίδιο, είναι κατάλληλος υποψήφιος;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
2. Ετσι κάπως είναι τα πράγματα (για τα τυπικά δείγματα)...
Γι' αυτό και βλέπουμε στις σχετικές (ευγενικές και διατυπωμένες με διπλωματικό τρόπο) περιγραφές των χαρακτήρων της κάθε φυλής: "reserved with strangers"... ή/και "aloof"... αντί να δούμε: "γ@μwσκυλο"...;)
:lol::lol:

Όσο για το 1, με το να "καλλιεργήσεις το ένιστικτο" εννοούσα να δώσεις ερεθίσματα στον σκύλο και να του δείξεις τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να κάνει τα όσα του "προστάζει" ήδη η φύση του (βλ. εργασία).

Όσα έγραψα ήταν οι λιγοστές γνώσεις μου πάνω στο θέμα τις οποίες έχω αντλήσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό απο το φορουμ. Εσείς, έχοντας στην κατοχή σας τη Μόκα και πολύ περισσότερο τον Κάσπερ σίγουρα ξέρετε πολλά παραπάνω για αυτό που λέμε "σκύλος-φύλακας".

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
1. ...και, κυρίως, ταμπεραμέντου, Χρήστο... Με ποιά έννοια το λέω:
- Χαρακτήρας: Καλός - Κακός..
- Ταμπεραμέντο: Ισχυρό - Μαλακό...
Και, σχεδόν πάντα, η επιλογή (πρέπει να) γίνεται με βάση το "τι" πρέπει να φυλάξει...

2. Θα συμφωνήσω, σε γενικές γραμμές... ένα "τέτοιo" σκυλί, πρέπει να παίρνει ακόμα μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση... πολλή κοινωνικοποίηση... αυτό που ΔΕΝ κάνουν (για διάφορους λόγους) αρκετοί ιδιοκτήτες...
Βέβαια, τα "νεύρα από ατσάλι" δεν πάνε απαραίτητα μαζί με την κοινωνικοποίηση και το χρόνο που αφιερώνεις... πάνε με τα "γονίδια"...
Κύριε Γιάννη σας έχουμε χάσει!!! Έχετε απόλυτα δίκιο

rockass14

Member
20 Ιουνίου 2013
7
0
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι, και στις φιλοζωικες υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ κουταβια.
Σιγουρα καποιο θα σου κανει το κλικ. Δεν διαφωνω εγω στο οτι θελεις κουταβι και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι τα παιδια επιμενουν τοσο πολυ να παρεις ενηλικο. Φαινεται οτι εχεις ορεξη να ασχοληθεις αλλα μου τα χαλας στο οτι θελεις να παρεις κουταβι απο ανευθυνη γεννα.
Τουλαχιστον παρε καλυτερα ενα κουταβι απο την φιλοζωικη που εκει οι ανθρωποι με το ζορι τα βγαζουν περα με τοσα σκυλια που ενας ανυεθυνος πεταξε στα σκουπιδια.
Μπορω αν θελεις να σου στειλω σελιδες στο facebook ή κουταβια αν δεν ξερεις που να κοιταξεις.
Καλημέρα.Μπορείς να μου δώσεις λινκ για σελίδες στο φέισμπουκ;