Για πρώτο κατοικίδιο, είναι κατάλληλος υποψήφιος;

BaldDemon

Member
22 Μαϊου 2013
17
0
Eγώ δεν ειρωνεύτικα εσένα αλλά τα παιδιά που λένε να μην υιοθετήσεις το κουτάβι.
Εγώ θα σου έλεγε απο το να καταλήξει στον δρόμο, υιοθέτησέ το!
Το κατάλαβα βρε, γιαυτό ήταν ευχάριστη η διακοπή ;)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Στη θέση σου θα παιρνα από μία φιλοζωική ένα ενήλικο όπου θα έχουν άποψη για τη συμπεριφορά του και θα είναι λίγο "αποτρεπτικός". Υπάρχουν άπειρα τέτοια.

Όσο "βολεύεις" αυτούς που βάζουν γέννες τόσο συνεχίζουν το βιολί της αναπαραγωγής. Μόνο όταν τα βρουν σκούρα να δώσουν τα κουτάβια θα το σκεφτούν να σταματήσουν.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οι εθελοντες κι οι φιλοζωικές που φιλοξενούν ενήλικα σκυλιά, ξέρουν το χαρακτήρα τους, και μιλόντας διεξοδικά μαζί σου μπορουν να σου βρουν αυτό ακριβώς που σου ταιριάζει, με την πρώτη προσπάθεια, χωρις να χρειάζεται δευτερη ευκαιρία. Άρα δεν είναι ανεύθυνο αυτό που σου προτείνω, αν το καλοσκεφτείς. Η δική σου η στάση μοιάζει ανεύθυνη κι ας προσπαθείς να επιρρίψεις σε εμένα ότι κάνω ανεύθυνη πρόταση...

Δεν πρόκειται να γράψω κάτι άλλο, καθως το βρίσκω ανούσιο. Έχεις ανοίξει ένα θέμα όπου ζητάς τη γνώμη μας, την οποία, όμως, μοιάζει να μην θέλεις να την ακούσεις ουσιαστικά. Πραγματικά γιατί άνοιξες το θέμα αν δεν είσαι έτοιμος να ακούσεις και να σκεφτείς κάποια πράγματα?

BaldDemon

Member
22 Μαϊου 2013
17
0
Εκτός απο αυτό, πώς είσαι σίγουρος πως το ταπεραμέντο και τις ικανότητες φύλαξης θα τις πάρει απο τον γπ και όχι απο το λαμπραντόρ; Θέλω να πω ότι υπάρχει πιθανότητα το σκυλί να μη φυλάξει ποτέ, τι θα κάνεις τότε; και επειδή είδα ότι ανέφερες πριν κάτι για εκπαίδευση φύλαξης, εκτός του ότι η εκπαίδευση αυτή γίνεται μετά απο 1,5-2 χρόνια και προϋποθέτει άριστη βασική υπακοή(για τη σωματοφυλακή μιλάω), υπάρχουν κάποιες φυλές που απο τη φύση τους είναι ανθρωποκεντρικές, αγαπησιάρικες και ανυποψίαστες(βλέπε Λαμπραντόρ), γιατί να ρισκάρεις παίρνοντας ένα κουτάβι αμφιβόλου ποιότητας το οποίο πιθανότατα να επιβαρύνει τα οικονομικά σου λογω προβλημάτων υγείας πολλές φορές παραπάνω απο τα έξοδα απόκτησης ενός εκτροφικού σκύλου ; Δε λέω ότι το κουτάβι αυτό δεν αξίζει να σωθεί αλλά εσύ ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο και αυτό λέγεται φύλαξη, αν δε σε ενδιαφέρουν όλα τα άλλα (στηρίζεις byb, το σκυλί σου θα έχει προβλήματα κλπ) σκέψου απλά ότι άλλο περιμένεις και άλλο μπορεί να σου έρθει.
Ας πούμε ότι έχεις ένα καθαρόαιμο Λαμπραντόρ, που θεωρείτε ξεκάθαρα φυλή που δεν είναι ιδανική για φύλαξη, όσον αφορά τα ένστικτά του, και το πας σε έναν εκπαιδευτή αυτός δεν θα μπορέσει να το εκπαιδεύσει για φύλαξη; Νομίζω ότι ξέρεις ότι μπορεί. Όπως είπα στο αρχικό ποστ κάποιες φυλές είναι περισσότερο από άλλες αλλά στην τελική είναι θέμα εκπαίδευσης περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι κανένας διαφωνεί με αυτό.
Το ότι μπορεί να με ζορίσει περισσότερο από ένα Γερμανικό ποιμενικό αυτό δεν το ξέρω και έχεις απόλυτο δίκιο ότι μπορεί να συμβεί αλλά έτσι και αλλιώς δεν είμαι της άποψης να πάρω ένα σκύλο "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα μου γιατί πολύ απλά αυτό δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι τελείωσε, αυτό είναι και θα το δουλέψω όσο μπορώ και χρονικά και ποιοτικά.
Στο θέμα μας τώρα και σε ευχαριστώ γιατί είσαι ο πρώτος που το θίγει, ήμαστε σίγουροι ότι θα έχει προβλήματα υγείας;

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Στο ερώτημα που θέτεις νομίζω ότι απάντηση μπορείς να πάρεις από κάποιον έμπειρο κτηνίατρο (σχετικά με την ένεση και τι προκαλεί στο κουτάβι). Γνώμη μου μη το διακινδυνεύσεις. Αυτός που έκανε όλες τις ανεύθυνες κινήσεις από τη σύλληψη έως το αποτέλεσμα πρέπει να επωμιστεί και την ευθύνη του κουταβιού. Συμφωνώ με τους προηγούμενους στο να κοιτάξεις καλύτερα να υιοθετήσεις κάποιο αδέσποτο. Ψηφίζω ενήλικο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Προσωπικά εγώ διαφωνώ με το θέμα της εκπαίδευσης στη φύλαξη. Κατα τη γνώμη μου, στην εκπαίδευση μαθαίνεις στον σκύλο ορισμένες εντολές που βοηθούν στη φύλαξη και του καλλιεργείς το ένστυκτο που έχει ήδη. Σκέψου το εξής: για έναν σκύλο-φύλακα, όλοι αποτελούν απειλή μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, σε άλλες φυλές όπως τα Λαμπραντόρ των οποίων η εκτροφή καμία σχέση δεν έχει με τη φύλαξη(θα σου το πουν αυτό και γνώστες/ιδιοκτήτες της φυλής), ο σκύλος τους θεωρεί όλους φίλους του μέχρι να αποδεχθεί το αντίθετο. Είναι επόμενο λοιπόν ο ένας σκύλος να είναι κατάλληλος για φύλαξη και ο άλλος όχι (και δε μιλάω για ένα απλό γαβ αλλά για καταστάσεις που το σκυλί επιτείθεται, γαβ κάνουν και τα τσιουάουα-γιορκσαιρ-μαλτεζ κλπ κλπ). Ωστόσο το κουτάβι σου δεν προέρχεται απο δυο σωστά δείγματα της κάθε φυλής (φαντάζομαι απο τις περιγραφές σου για τις συνθήκες που ζουν τα σκυλιά), πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ούτε ο γπ έχει τα γονίδια που ζητάς. Πρόσεξε, φύλαξη δε σημαίνει φωνάζω και κοπανιέμαι πάνω στη μάντρα κάθε φορά που περνάει κουνούπι απ' έξω, φύλαξη χώρου σημαίνει ακινητοποιώ τον εισβολέα και γι'αυτό χρειάζεται ποοοοολλή κοινωνικοποίηση και δουλειά με τα σκυλιά και όχι να τα πετάξεις σε μια μάντρα.
Όσο για την υγεία, το παίζεις κορόνα γράμματα. Δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Ωστόσο οι πιθανότητες για κληρονομικές ασθένειες είναι σαφώς αυξημένες σε σύγκριση με μια σωστή γέννα οπου το κουτάβι προέρχεται απο γονείς με εξετάσεις και ποιστοποιητικά που δείχνουν ότι είναι απαλαγμένοι απο κληρονομικές ασθένειες, τόσο εκείνοι όσο και οι υπόλοιποι πρόγονοι.

BaldDemon

Member
22 Μαϊου 2013
17
0
Οι εθελοντες κι οι φιλοζωικές που φιλοξενούν ενήλικα σκυλιά, ξέρουν το χαρακτήρα τους, και μιλόντας διεξοδικά μαζί σου μπορουν να σου βρουν αυτό ακριβώς που σου ταιριάζει, με την πρώτη προσπάθεια, χωρις να χρειάζεται δευτερη ευκαιρία. Άρα δεν είναι ανεύθυνο αυτό που σου προτείνω, αν το καλοσκεφτείς. Η δική σου η στάση μοιάζει ανεύθυνη κι ας προσπαθείς να επιρρίψεις σε εμένα ότι κάνω ανεύθυνη πρόταση...

Δεν πρόκειται να γράψω κάτι άλλο, καθως το βρίσκω ανούσιο. Έχεις ανοίξει ένα θέμα όπου ζητάς τη γνώμη μας, την οποία, όμως, μοιάζει να μην θέλεις να την ακούσεις ουσιαστικά. Πραγματικά γιατί άνοιξες το θέμα αν δεν είσαι έτοιμος να ακούσεις και να σκεφτείς κάποια πράγματα?
Κοίτα μπορεί να έχω διαφορετικές απόψεις για το από που πρέπει να πάρω σκύλο και γιατί. Μπορεί να έχω άδικο και να είμαι τελείως λάθος. Μπορεί κανένας σε αυτό το φόρουμ να μην συμφωνεί με τις απόψεις μου για το αν μια γέννα έχει νόημα αν είναι ηθικό να πάρω κουτάβι από τέτοια γέννα κλπ. Μπορούμε να μηλάμε και με τις ώρες για εκπαίδευση και για χαρακτήρες και φυλές. Δεν σας ξέρω δεν με ξέρετε, αλλά όλοι μας έχουμε τις εμπειρίες και τα βιώματά μας που δρουν σαν ισχυρά επιχειρήματα για τις απόψεις μας. Οπότε μπορούμε να διαφωνούμε για πάντα.

Πρέπει όμως να καταλαβεις ότι δεν μπορει να λες ότι ζητάω τη γνώμη σας αλλά μοιάζω να μην θέλω να ακούσω τη στιγμή που δεν έχει απαντήσει κανένας στην ερώτηση που ρώτησα πραγματικά αλλά ασχολούμαστε τόσες ώρες από που είναι το σκυλί ποιος είναι ο πατέρας του και η μάνα του, πωσ θα το εκπαιδεύσω, που κοίταξα για κουτάβι, αν είχα ποτέ σκύλο, γιατί δεν προτιμάω τα καθαρόαιμα και ένα κάρο αντιθέσεις και σχόλια για πράγματα που δεν ρώτησα. Και εν τέλη μετά από τόση ώρα να εξηγώ και να απαντάω χωρίς να έχει απαντηθεί η δική μου ερώτηση μου λες ότι δεν θέλω να ακούσω.
Η ερώτηση μου ήταν συγκεκριμένη εάν δεν γνωρίζεται πείτε το δεν είναι κακό κάποιος θα ξέρει και κάποια στιγμή θα απαντήσει.
Με τα παραπέρα που ασχολούμαστε τόση ώρα από μένα τουλάχιστον δεν έγινε κάποια ερώτηση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Ας πούμε ότι έχεις ένα καθαρόαιμο Λαμπραντόρ, που θεωρείτε ξεκάθαρα φυλή που δεν είναι ιδανική για φύλαξη, όσον αφορά τα ένστικτά του, και το πας σε έναν εκπαιδευτή αυτός δεν θα μπορέσει να το εκπαιδεύσει για φύλαξη; Νομίζω ότι ξέρεις ότι μπορεί.
Πωπω σιγουριά..Κι εγώ σου λέω ότι δεν μπορεί. Και αν είναι και εκπαιδευτής που σέβεται τον εαυτό του ούτε καν θα το επιχειρήσει.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Ας πούμε ότι έχεις ένα καθαρόαιμο Λαμπραντόρ, που θεωρείτε ξεκάθαρα φυλή που δεν είναι ιδανική για φύλαξη, όσον αφορά τα ένστικτά του, και το πας σε έναν εκπαιδευτή αυτός δεν θα μπορέσει να το εκπαιδεύσει για φύλαξη; Νομίζω ότι ξέρεις ότι μπορεί. Όπως είπα στο αρχικό ποστ κάποιες φυλές είναι περισσότερο από άλλες αλλά στην τελική είναι θέμα εκπαίδευσης περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι κανένας διαφωνεί με αυτό.

Δεν ξέρω εάν το έχεις καταλάβει αλλά όλοι διαφωνούν με αυτό!!!!!!! Κάτσε διάβασε να μάθεις πέντε πράγματα γιατί δεν έχεις ιδέα!

Το ότι μπορεί να με ζορίσει περισσότερο από ένα Γερμανικό ποιμενικό αυτό δεν το ξέρω και έχεις απόλυτο δίκιο ότι μπορεί να συμβεί αλλά έτσι και αλλιώς δεν είμαι της άποψης να πάρω ένα σκύλο "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα μου γιατί πολύ απλά αυτό δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι τελείωσε, αυτό είναι και θα το δουλέψω όσο μπορώ και χρονικά και ποιοτικά.
Στο θέμα μας τώρα και σε ευχαριστώ γιατί είσαι ο πρώτος που το θίγει, ήμαστε σίγουροι ότι θα έχει προβλήματα υγείας;
Τόση ώρα διαβάζεις?
Στα ξαναγράφω!!! Παίρνεις ένα σκύλο που δεν έχεις ιδέα τι κουβαλάνε οι πρόγονοι του! Δεν έχεις ιδέα ούτε καν για γονείς! Ποιος και πως μπορεί να ξέρει ? Κανένας!!!!!!!!!!

BaldDemon

Member
22 Μαϊου 2013
17
0
Στο ερώτημα που θέτεις νομίζω ότι απάντηση μπορείς να πάρεις από κάποιον έμπειρο κτηνίατρο (σχετικά με την ένεση και τι προκαλεί στο κουτάβι). Γνώμη μου μη το διακινδυνεύσεις. Αυτός που έκανε όλες τις ανεύθυνες κινήσεις από τη σύλληψη έως το αποτέλεσμα πρέπει να επωμιστεί και την ευθύνη του κουταβιού. Συμφωνώ με τους προηγούμενους στο να κοιτάξεις καλύτερα να υιοθετήσεις κάποιο αδέσποτο. Ψηφίζω ενήλικο.
Σε ευχαριστω, ναι τελικά πρέπει να στραφώ σε κτηνίατρο, ίσως και να μάθω και περισσότερες πληροφορίες για το τι φάρμακο είναι, δεν ήξερα ότι υπάρχουν πολλά.
Αν τα πράγματα είναι τόσο τραγικά όπως μου τα είπανε το επόμενο βήμα είναι σαιτ, αγγελείες και φιλοζωικές, αν και ακόμα προτιμώ κουτάβι :Ρ

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σε ευχαριστω, ναι τελικά πρέπει να στραφώ σε κτηνίατρο, ίσως και να μάθω και περισσότερες πληροφορίες για το τι φάρμακο είναι, δεν ήξερα ότι υπάρχουν πολλά.
Αν τα πράγματα είναι τόσο τραγικά όπως μου τα είπανε το επόμενο βήμα είναι σαιτ, αγγελείες και φιλοζωικές, αν και ακόμα προτιμώ κουτάβι :Ρ
Και οι φιλοζωικές έχουν κουτάβια. Το θέμα είναι ότι επιλέγοντας έναν ενήλικο σκύλο γνωρίζεις ήδη τον χαρακτήρα του και αν μπορεί να βγάλει φύλαξη ή όχι ενώ με ένα κουτάβι όχι.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Συμφωνώ με το ενήλικο αλλά σίγουρα όχι γιατί θα μπορείς να κρίνεις εάν μπορεί να βγάλει φύλαξη.
Σε μια φιλοζωική τι να φυλάξει ? το κλουβί? και από ποιον?
Εκτός εάν όταν λέμε φύλαξη εννοούμε να γαυγίζει σε άλλα σκυλιά και σε όποιον δεν γουστάρει

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι, και στις φιλοζωικες υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ κουταβια.
Σιγουρα καποιο θα σου κανει το κλικ. Δεν διαφωνω εγω στο οτι θελεις κουταβι και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι τα παιδια επιμενουν τοσο πολυ να παρεις ενηλικο. Φαινεται οτι εχεις ορεξη να ασχοληθεις αλλα μου τα χαλας στο οτι θελεις να παρεις κουταβι απο ανευθυνη γεννα.
Τουλαχιστον παρε καλυτερα ενα κουταβι απο την φιλοζωικη που εκει οι ανθρωποι με το ζορι τα βγαζουν περα με τοσα σκυλια που ενας ανυεθυνος πεταξε στα σκουπιδια.
Μπορω αν θελεις να σου στειλω σελιδες στο facebook ή κουταβια αν δεν ξερεις που να κοιταξεις.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Συμφωνώ με το ενήλικο αλλά σίγουρα όχι γιατί θα μπορείς να κρίνεις εάν μπορεί να βγάλει φύλαξη.
Σε μια φιλοζωική τι να φυλάξει ? το κλουβί? και από ποιον?
Εκτός εάν όταν λέμε φύλαξη εννοούμε να γαυγίζει σε άλλα σκυλιά και σε όποιον δεν γουστάρει
Οι εθελοντές των φιλοζωϊκών ασχολούνται (όσο τους επιτρέπει ο χρόνος τους) με τον σκύλο άρα ξέρουν πάνω κάτω με τι σκυλί έχουν να κάνουν. Πχ ένα σκυλί με αποτρεπτική εμφάνιση το οποίο έχει δείξει (όποια) σημάδια φύλαξης θα το προτείνουν στον BaldDemon. Eπίσης να μην ξεχνάμε ότι πολλά απο τα αδέσποτα φιλοξενούνται σε σπίτια απο εθελοντές.

BaldDemon

Member
22 Μαϊου 2013
17
0
Προσωπικά εγώ διαφωνώ με το θέμα της εκπαίδευσης στη φύλαξη. Κατα τη γνώμη μου, στην εκπαίδευση μαθαίνεις στον σκύλο ορισμένες εντολές που βοηθούν στη φύλαξη και του καλλιεργείς το ένστυκτο που έχει ήδη. Σκέψου το εξής: για έναν σκύλο-φύλακα, όλοι αποτελούν απειλή μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, σε άλλες φυλές όπως τα Λαμπραντόρ των οποίων η εκτροφή καμία σχέση δεν έχει με τη φύλαξη(θα σου το πουν αυτό και γνώστες/ιδιοκτήτες της φυλής), ο σκύλος τους θεωρεί όλους φίλους του μέχρι να αποδεχθεί το αντίθετο. Είναι επόμενο λοιπόν ο ένας σκύλος να είναι κατάλληλος για φύλαξη και ο άλλος όχι (και δε μιλάω για ένα απλό γαβ αλλά για καταστάσεις που το σκυλί επιτείθεται, γαβ κάνουν και τα τσιουάουα-γιορκσαιρ-μαλτεζ κλπ κλπ). Ωστόσο το κουτάβι σου δεν προέρχεται απο δυο σωστά δείγματα της κάθε φυλής (φαντάζομαι απο τις περιγραφές σου για τις συνθήκες που ζουν τα σκυλιά), πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ούτε ο γπ έχει τα γονίδια που ζητάς. Πρόσεξε, φύλαξη δε σημαίνει φωνάζω και κοπανιέμαι πάνω στη μάντρα κάθε φορά που περνάει κουνούπι απ' έξω, φύλαξη χώρου σημαίνει ακινητοποιώ τον εισβολέα και γι'αυτό χρειάζεται ποοοοολλή κοινωνικοποίηση και δουλειά με τα σκυλιά και όχι να τα πετάξεις σε μια μάντρα.
Όσο για την υγεία, το παίζεις κορόνα γράμματα. Δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Ωστόσο οι πιθανότητες για κληρονομικές ασθένειες είναι σαφώς αυξημένες σε σύγκριση με μια σωστή γέννα οπου το κουτάβι προέρχεται απο γονείς με εξετάσεις και ποιστοποιητικά που δείχνουν ότι είναι απαλαγμένοι απο κληρονομικές ασθένειες, τόσο εκείνοι όσο και οι υπόλοιποι πρόγονοι.
Δεν θέλω να συνεχίσω την κουβέντα για το αν γίνεται ή όχι να εκπαιδευτεί ένα σκυλί ή είναι θέμα γονιδίων και χαρακτήρα κλπ. Αλλά συμφωνώ με αυτά που λες από ότι έχω διαβάσει και δει, απλά δίνω λιγότερο αυστηρή έννοια στη λέξη φύλακα όσο αφορά το τι θέλω από το σκυλί.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Φυσικά και ασχολούνται οι άνθρωποι, φυσικά και ξέρουν τα σκυλιά.
Τα σκυλιά όμως σε μια φιλοζωική δεν ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους πλήρως.
Θέλει χρόνο για να υπάρξει δέσιμο και να νιώσει το σκυλί άνετα για να ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του.
Πάντα βέβαια και ανάλογα τι έχει περάσει μέχρι να φτάσει εκεί.
Σίγουρα σε φιλοξενία σε σπίτι εθελοντή τα πράγματα αλλάζουν αλλά και πάλι μετά από καιρό.

Δυστυχώς πολλές φορές τις φοβίες και την ανασφάλεια τις μπερδεύουμε με φύλαξη

BaldDemon

Member
22 Μαϊου 2013
17
0
Τόση ώρα διαβάζεις?
Στα ξαναγράφω!!! Παίρνεις ένα σκύλο που δεν έχεις ιδέα τι κουβαλάνε οι πρόγονοι του! Δεν έχεις ιδέα ούτε καν για γονείς! Ποιος και πως μπορεί να ξέρει ? Κανένας!!!!!!!!!!
Απο την ένεση θα έχει προβλήματα; Τα υπόλοιπα είναι στο πρόγραμμα εφόσον όλα αυτά που είπες.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Κτηνίατρος είναι η μόνη λύση σε αυτή την ερώτηση
Αν και αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορεί να έχει μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο σοβαρα!

BaldDemon

Member
22 Μαϊου 2013
17
0
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι, και στις φιλοζωικες υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ κουταβια.
Σιγουρα καποιο θα σου κανει το κλικ. Δεν διαφωνω εγω στο οτι θελεις κουταβι και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι τα παιδια επιμενουν τοσο πολυ να παρεις ενηλικο. Φαινεται οτι εχεις ορεξη να ασχοληθεις αλλα μου τα χαλας στο οτι θελεις να παρεις κουταβι απο ανευθυνη γεννα.
Τουλαχιστον παρε καλυτερα ενα κουταβι απο την φιλοζωικη που εκει οι ανθρωποι με το ζορι τα βγαζουν περα με τοσα σκυλια που ενας ανυεθυνος πεταξε στα σκουπιδια.
Μπορω αν θελεις να σου στειλω σελιδες στο facebook ή κουταβια αν δεν ξερεις που να κοιταξεις.
Χαχα, παιδιά ο Ερμής είναι ανάδρομος δεν εξηγείτε αλλιώς. Το ηέρω ότι έχουν κουτάβια, αυτα κοιταζα όταν έψαχνα. Συμφώνησα ως το που θα ψάξω αλλά είπα ότι προτιμώ κουτάβι σε αντίθεση με την πρόταση του φίλου για ενήλικο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Θεωρώ ότι αν υπάρχει κάποια παρενέργεια από το φάρμακο που χορηγήθηκε στην σκύλα θα φανεί μέχρι τους δύο μήνες που το κουτάβι θα έρθει σε σένα ( μην με ρωτήσεις γιατι δύο μηνών, εφόσον έχεις διαβάσει τόσα και τόσα το γνωρίζεις). Λογική η απορία σου αν έχει πειραχτεί το κουτάβι κι εγώ θα το σκεφτόμουν αν ήμουν αποφασισμένη να πάρω από τέτοια γέννα. Από την άλλη δεν είσαι σε θέση να εκπαιδεύσεις έναν σκύλο για φύλαξη γιατί δεν είναι απλή η εκπαίδευση. Και μην κάνεις και το λάθος να επιχειρήσεις μόνος σου γιατί δεν διορθώνονται όλα τα λάθη μας πάνω σε έναν σκύλο και μερικά από αυτά μπορεί να είναι τόσο σοβαρά που να έχουν πολυ κακή επίπτωση στον χαρακτηρα του. Επιπλέον μην ζεις με την πλάνη ότι ένα λαμπ καθαρόαιμο μπορεί ποτέ να γίνει φύλακας γιατί δεν μπορεί..