Για καφέ μαζί ή όχι?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ajay, συγνώμη που θα το πω και είμαι και εκτός θέματος αλλά κάνε μια προσπάθεια να γράφεις λίγο πιο ορθογραφημένα, γιατι είναι εξαιρετικά δυσκολο να σε διαβάσει κάποιος. Επίσης καλώς ή κακώς δημιουργούνται συγκεκριμένες εντυπώσεις από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεσαι την Ελληνικη γλώσσα που δεν ευνοούν τη συζήτηση. Ενας εύκολος τρόπος να διορθωθεί τουλάχιστον η ορθογραφία, έιναι να περνάς τα κειμενάκια απο έναν ορθογράφο. Σου προτείνω πχ αυτόν: http://www.neurolingo.gr/el/online_tools/speller
αλλά έχει κι άλλους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θοδωρη, εφοσον βαλαμε τον σκυλο στην ζωη μας χωρις να τον ρωτησουμε, ετσι πρεπει κατά το δυνατον και με μέτρο να τον εισαγουμε και στην καθημερινοτητα μας.
Ουτε στα μπουζουκια θα τον παμε, ουτε στην εκκλησια, ουτε στο σινεμά, ουτε στο γηπεδο.
Αλλά το να καθησεις καπου με μια παρέα είναι κατι πολύ απλο και αρκετα καθημερινο.

Όπως το να μπορει να μεινει ησυχος στο αυτοκινητο σε ένα ταξιδι, στα φαναρια ή όταν εχουμε επιβατη καποιον που δεν τον γνωριζει. Τι θα πεις? Παρε το τραινο γιατι εχω σκυλο? Μην ερχεσαι σπιτι γιατι θα σε φαει?

Αν δεις τον παλιο φιλο στον δρομο, δεν θα κατσεις να του μιλησεις 20 λεπτα? Τι θα πεις? Φευγω και θα σε παρω τηλεφωνο γιατι εχω τον σκυλο που δεν αντεχει?

Πολλα πραγματα που κανουμε ή στα οποια τον υποβαλλουμε δεν είναι φυσιολογικα.
Είναι φυσιολογικη η εκπαίδευση που του κάνεις? Δεν είναι καταπίεση σε καποιον βαθμο? Γιατι λεγεται υπακοη?

Όπως ειχε πει και η Κορινα, ο σκυλος ξερει και να καθεται και να ξαπλωνει από μονος του. Εμεις του ζηταμε να το κανει ακομα κι αν δεν το θελει εκεινη τη στιγμη. Τον ρωτησαμε αν του αρεσει? Θελει να ερθει η δικια μου σε κάθε κάλεσμα?

Γιατι κάνεις εκπαιδευση?
Για τον ελεγχο θα μου πεις. Και τι χρειαζεται ο ελεγχος? Μηπως για να μπορει να ζει αρμονικα μαζι μας στην καθημερινοτητα μας?
Αν ζουσαμε στα βουνα θα χρειαζονταν ελαχιστα από αυτά που τους μαθαινουμε.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν καταλαβες Αρη το νοημα του ποστ μου.

με λιγα λογια,ηθελα να πω οτι...

...

ο σκυλος μπηκε στην ζωη μας για να καλυπτει καποιες αναγκες μας και στην πορεια "βαλαμε" και αλλα...

δεν ειπα ποτε οτι δεν πρεπει να μιλησουμε σε καποιον φιλο...ουτε καν το υπονοησα.

ειπα οτι υπαρχουν καταστασεις που βιωνει ο σκυλος,που -κατα την γνωμη μου- δεν θα επρεπε να τις βιωνει...

και η εκπαιδευση ειναι μεσα στην εργασιακη διασταση του σκυλου...ο σκυλος οταν εκπαιδευεται,εργαζεται...δεν το θεωρει παιχνιδι.

γιατι πολυ απλα του μαθαινουμε-επιβαλλουμε να κανει αυτο που εμεις θελουμε...αυτο δεν λεγεται παιχνιδι,αλλα εργασια.

η Β.Υ ειναι μορφη εργασιας.

και ο σκυλος εξημερωθηκε πρωτιστος για να δουλευει.

μη συγχεουμε τον εξανθρωπισμο με την εργασια (μεσα σε αυτη υπαρχει και η εκπαιδευση) του σκυλου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το νοημα το καταλαβα αλλά ηθελα με την ευκαιρια να πω τα δικα μου :D

Οσον αφορα τωρα αυτό:
και η εκπαιδευση ειναι μεσα στην εργασιακη διασταση του σκυλου...ο σκυλος οταν εκπαιδευεται,εργαζεται...δεν το θεωρει παιχνιδι.

γιατι πολυ απλα του μαθαινουμε-επιβαλλουμε να κανει αυτο που εμεις θελουμε...αυτο δεν λεγεται παιχνιδι,αλλα εργασια.

η Β.Υ ειναι μορφη εργασιας.
πιθανοτατα εχεις δικιο, αλλά δεν το καταλαβαινω γιατι η εκπαιδευση είναι εργασια. Μπορει βεβαια να εχει στοιχεια εργασιας ή να μαθαινεται μια εργασια, πχ φυλαξη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης να προσθέσω οτι σε όλες τις κυνολογικα πιο ανεπτυγμένες χώρες, ο καφές/φαϊ/κτλ μαζί με το σκύλο είναι must. Παντού τα παίρνουν.... Ολες τις φυλές.... οχι μονο του καναπε.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
παιδια δεν σας κανω επιθεση...

απλα την γνωμη μου ειπα και γενικα οτι καποιες καταστασεις εμενα προσωπικα με ξενιζουν λιγο.

τιποτε παραπανω δεν ειπα.

και μακαρι να ειχαμε μονο αυτο το προβλημα..οτι δηλαδη ειναι σωστο ή οχι να παιρνουμε τον σκυλο μαζι μας για καφε!

εχουμε προβληματα (κυνολογικα κατα βαση) να ασχοληθουμε...πςςςς!!!:D:D:D

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Θα αποφυγω να παρω οποιαδιποτε θεση σε οσα εχετε πει, και θα παραθεσω μονο την παρουσα κατασταση που ζω με την Amirah (γερμανικο ποιμενικο 3,5 μηνων) σε περιπτωση που μπορει να προσφερει κατι. Απο την 3-4 μερα που βρεθηκε μαζι μου, και απο τον 1ο κιολλας εμβολιασμο (δηλαδι 1,5 μηνος και με πολυ προσοχη παντα) την επερνα μαζι μου για καφε. Αυτο γινοταν μαλιστα με βεσπακι! Σε συνοικιακο μαγαζι, οχι ιδιαιτερα ησυχο ωστοσο. Για λιγη ωρα και με τη μικρη στην αγγαλια μου ηταν ολα μια χαρα. Τωρα, που ειναι μονο 3,5 και η οποια εκπεδευση εχει ειναι μονο απο εμενα (δηλαδι οχι επαγγελματικη, αρα σχεδον οχι εκπαιδευση) η μικρη εκτος του οτι εχει μαθει να μετακινηται για μικρες αποστασεις με το βεσπακι χωρις να κινδυνευουμε, πηγαινουμε για καφε οποτε θελουμε χωρις κανενα προβλημα! Η αληθεια βεβαια ειναι οτι πλεον που ειναι 1.000.000 φορες πιο κινητικη αποτι τις πρωτες μερες, πηγαινουμε περπατοντας μεσα απο το δασος και γυρναμε παλι απο εκει. 40 λεπτα πηγαινε-ελα σιγουρα, οποτε ξεδινει αρκετα. Επισης παντα μολις παμε, εχει τη γωνιτσα της και την πεφτει για υπνο συνηθως μεχρι να φυγουμε. Εχω ενα πλεονεκτημα ανεσης με το χωρο, γιατι ειναι φιλοι οι ιδιοκτητες το οποιο ειναι μεγαλο ατου. (εχει κατουρησει κανα δυο φορες στην αρχη, μπηκε να φτιαξει και ενα καφε μια φορα... αλλα δεν μας διωξανε, ευτυχως!) Μαλλον ειναι θεμα συνηθειας, μπορει και λιγης τυχης. Παντος κατα τη διαρκεια, δεν αφηνω κανενα να σαχλαμαριζει με τη μικρη, για να μην συνδεσει το χωρο με παιχνιδια και χαρες και χαλαει τον τοπο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν βασανιζεται (για τη δικια μου μονο λεω) το σκυλακι, και περναει πολυ περισσοτερη ωρα μαζι μου, χωρις να διμηουργει προβλημα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul