Για καφέ μαζί ή όχι?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι η διαφωνια μερικων εγκειται στην γενικη εικονα που εχει ο καθενας για τον σκυλο στη σημερινη εποχη.
Και η Paris Hilton για παραδειγμα παιρνει το μικροσκοπικο σκυλακι της οπου και αν παει για να φωτογραφηθει μαζι του.
Αρα το σκυλακι περναει καλα επειδη ειναι μαζι με το αφεντικο του?
Το γεγονός οτι το παίρνει μαζί της εγώ το βρίσκω θετικό (είναι εξάλλου ενα απο τα βασικά προτερήματα του να έχεις μικρό σκύλο). Τώρα όλα τα υπόλοιπα που του κάνει ή δεν του κάνει είναι μια άλλη ιστορία....;):rolleyes:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οκ απλα διαφωνουμε...δε νομιζω οτι χρειαζεται να πεισουμε ο ενας τον αλλο για το αντιθετο.;) Καλημερα!
Να στο θέσω αλλιώς. Δεν ΑΡΚΕΙ να το έχεις μαζί σου για να περνάει καλά. Είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Συζήτηση κανουμε, δε χρειάζεται να πειστει κανένας για τίποτα. :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πιστεψεμε το σκυλι σου και τα δικα μου δεν ειναι φισιολουικα εινα απο αλλο πλανιτη που ξερουν σοστη συμπεριφοραχαχαχαχαχα. και μασ αγαπουν που εχουν σοστη συμπεριφορα και ειναι συνεχεια μαζι μας
Δηλώνεις εκπαιδευτής και λες ότι μας αγαπούν.

:maria:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν τίθεται θέμα υπακοής, απλά γιατι ο σκυλος δεν είναι εκπαιδευμένος (σίγουρα δεν θα έπαιρνε τον "τιτλο" που λέει η Δρ. Ζιβάγκο).
Δεν ενοούσα επίσημο "τίτλο" εκπαιδευμένου σκύλου.

Πολλοί σκύλοι που έχουν πάρει τίτλο ΒΗ (υπακοής) για παράδειγμα, ΔΕΝ είναι καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι για "καθημερινή χρήση". Εχουν μάθει απλά μιά χορογραφία σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Δεν έχουν κάνει όμως την εξάσκηση που απαιτεί ο τέλειος σκύλος συντροφιάς. Ενδέχεται κάποιοι με τίτλο ΒΗ να είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ υπάκουοι από τον δικό σου σκύλο, Kopritis, αν τα ελευθερώσεις σε ένα πάρκο να παίξουν με άλλους σκύλους.

Τι λέμε τώρα... κάποιοι σκύλοι με ΒΗ δεν έχουν καν μάθει να μην λερώνουν μέσα στο σπίτι (γιατί ζουν σε κέννελ). ΔΕΝ εντυπωσιάζομαι από κανέναν σκύλο (στο θέμα υπακοής) μόνο από αυτά που θα δω σε στοίβους και στο χαρτί. Και ΔΕΝ θα θεωρίσω πως είναι καλά εκπαιδευμένος σκύλος για σύντροφος αν δεν τον δω στην πραγματική του ζωή.

Έχω φίλο με 2 Χάσκυ που με εντυπωσιάζει κάθε φορά που τον συναντώ. Δεν θα έπερναν επίσημο τίτλο ΒΗ, αλλά οι σκύλοι του είναι μονίμως χωρίς λουρί (στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ) και υπακούν ΑΨΟΓΑ σε όλες του της εντολές (οι οποίες είναι συνήθως ψυθιριστές!). Δεν μου λέει κάτι το ότι δεν έχουν ΒΗ οι σκύλοι, γιατί ξέρω πως με 15 ημέρες εξάσκηση (στην χορογραφία) το παίρνουν ΑΝΕΤΑ.

Ο φίλος μου θεωρεί χάσιμο χρόνου το ΒΗ-από την στιγμή που έχει πολλά καλύτερα πράγματα να κάνει με τους σκύλους του (όπως να τους πάει για καφέ!) και πραγματικά, δεν μπορώ να διαφωνίσω μαζί του. Γιατί έχω βρεθεί στη θέση του...

Όσοι λοιπόν έχουν σκύλους ΠΟΛΥ καλά εκπαιδευμένους (δηλαδή παίζουν στο πάρκο και παρόλ' αυτά ερχονται ΑΜΕΣΩΣ μόλις τους φωνάξετε, που κάνουν παρατεταμένο κάτω σε άσχετα μέρη με κόσμο και φασαρία, που δεν κυνηγούν γάτες, παιδιά και ποδήλατα, που υπακούν στις εντολές σας χωρίς να χρειάζεται να τις επαναλάβετε ή να φωνάζετε και ας έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, που δεν κλέβουν/καταστρέφουν τα πράγματά σας, που δεν λερώνουν μέσα στο σπίτι, που σταματούν το γαύγισμά μόλις τους λέτε και που δεν χρειάζεται να τα απομονώνετε ποτέ γιατί δεν υπάρχει λόγος)
να πείτε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον εαυτό σας και να μην ακούω βλακείες του στυλ "δεν έχω εκπαιδευμένο σκύλο".

Γιατί αν δεν έχετε εσείς, δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ.

Kkranis, ο δικός σου σκύλος είναι μωρό. Μην τον υποτιμάς. Αντιθέτως θέσε στόχους που θα φτάσει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
Κανένας σκύλος 15 μηνών δεν κάνει όλ' αυτά που περιέγραψα...
ΜΑΘΑΙΝΕΙ όμως σιγά, σιγά να τα κάνει (αν το θέλεις αρκετά).

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Όσοι λοιπόν έχουν σκύλους ΠΟΛΥ καλά εκπαιδευμένους (δηλαδή παίζουν στο πάρκο και παρόλ' αυτά ερχονται ΑΜΕΣΩΣ μόλις τους φωνάξετε, που κάνουν παρατεταμένο κάτω σε άσχετα μέρη με κόσμο και φασαρία, που δεν κυνηγούν γάτες, παιδιά και ποδήλατα, που υπακούν στις εντολές σας χωρίς να χρειάζεται να τις επαναλάβετε ή να φωνάζετε και ας έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, που δεν κλέβουν/καταστρέφουν τα πράγματά σας, που δεν λερώνουν μέσα στο σπίτι, που σταματούν το γαύγισμά μόλις τους λέτε και που δεν χρειάζεται να τα απομονώνετε ποτέ γιατί δεν υπάρχει λόγος)
Ο Σωτήρης μου είναι ακριβώς έτσι. Αν και θα μου άρεσε να πάρω τα εύσημα, νομίζω ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον έχουν παίξει τα γονίδιά του. Με κάθε σεβασμό στην άποψή σου -που ειλικρινά την επικροτώ- αν αυτό που λες ήταν ένας ευλογημένος κανόνας, εμείς είμαστε μάλλον εξαίρεση. Ως κοινή θνητή σε σχέση με σας, τυχαίνει να συναναστρέφομαι με πολύ μεγάλη σκυλοπαρέα, εκπαιδευμένη και μη και δεν έχω γνωρίσει σκυλί που να έχει αντίστοιχη συμπεριφορά ούτε στο ελάχιστο. Ακόμη και στην παρέα μας, μας θεωρούν εξαίρεση. Τους βλέπω όλους να ξελαρυγκιάζονται με τα εκπαιδευμένα σκυλιά τους και να με "βρίζουν" που κάθομαι στο παγκάκι και καθοδηγώ τον Σωτήρη με το δάχτυλο γελώντας με τα χάλια τους :p

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Dr. Zhivago, δεν υποτιμώ το σκύλο μου. Με εντυπωσιάζει καθημερινά με τη συμπεριφορά του και δεν περιμένω παραπάνω πράγματα για την ηλικία του.

Το θέμα μου είναι ότι εγώ προσωπικά θεωρώ κακοποίηση να τον μάθω να πρέπει να είναι αρνί (και όχι σκύλος) για τις 2-3 ώρες που θα θέλω να τον πάρω μαζί μου για καφέ.

Χίλιες φορές να μην πάω για καφέ και να είμαι με το σκύλο μου για βόλτα, στο club εργασίας ή όπου θα περνάμε και οι δύο καλά, παρά να τον έχω έτσι.

Είναι ο λόγος που έχω περιορίσει τις εξόδους για καφέ στο έπακρο, αλλά δε το μετανοιώνω καθόλου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Mareco,
Τα γονίδιά του σίγουρα τον βοήθησαν, αλλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό (μιά μικρή βοήθεια). Δεν ξέρω ποιός, αλλά ΚΑΠΟΙΟΣ έχει εκπαιδεύσει αυτόν τον σκύλο ΣΩΣΤΑ.

Οσο για τα γονίδια, οι σκύλοι που δεν έχουν τα "Φόντα" να μάθουν όλα αυτά που περιέγραψα, έχουν σοβαρό πρόβλημα γενετικό και είναι υπερβολικά σπάνιοι. Σίγουρα για μερικούς είναι πιο εύκολο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι αν ο σκύλος είναι "στα καλά του" μαθαίνει σχεδόν τα πάντα. Αν είναι σκύλος εργασίας (από φυλές που δουλεύεουν ΜΕ τους ανθρώπους) όχι μόνο τα μαθαίνει αλλά με εκθαμβωτική επιτυχία. Φτάνει να έχει σωστό χειρηστή.

Κι όσο για την αγάπη... αν δεν αγαπούν οι σκύλοι, τότε φίλε μου Kkranis, δεν αγαπά κανείς.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το θέμα μου είναι ότι εγώ προσωπικά θεωρώ κακοποίηση να τον μάθω να πρέπει να είναι αρνί (και όχι σκύλος) για τις 2-3 ώρες που θα θέλω να τον πάρω μαζί μου για καφέ.

Καλά 2-3 ώρες αρχίζει να είναι πολύ (για τον οποιονδήποτε σκύλο). Στον χρόνο θα συμφωνίσω. Ούτε κι εγώ θα ανάγκαζα σκύλο να υπομένει/περιμένει τόσην ώρα μέσα στον κόσμο. Ανάλογα τον σκύλο βέβαια (και το μέρος). Πάντως εγώ που είμαι "του καφέ" δεν έχω κάτσει τόση πολύ ποτέ (και 2ωρο μόνο σε σχεδόν άδειο μαγαζί). Για τα πάντα υπάρχει ένα όριο, κι ο καθένας ΟΦΕΙΛΕΙ να ξέρει το όριο του σκύλου του ΠΡΙΝ το φτάσει (μετά είναι αργά).

Όσο για τις καφετέριες και άλλα "κέντρα διασκέδασης" όποιος δεν έχει το θάρρος να προστατεύσει τον σκύλο του και να διώξει παιδάκια και κόσμο αν τον δει να κουράζεται (ή απλά να σηκωθεί να φύγει) δεν έχει καμιά δουλειά να κάνει αυτές τις εξόδους. Ας μένει στην βόλτα στο πάρκο...

Αλλιώς η εκπαίδευση λειτουργεί αντίστροφα (και ναί, ΕΙΝΑΙ κακοποίηση).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν ξέρω ποιός, αλλά ΚΑΠΟΙΟΣ έχει εκπαιδεύσει αυτόν τον σκύλο ΣΩΣΤΑ.
Ε..., αν είναι έτσι..., τότε εγώ ... \\:D/
Με μόνο εργαλείο τον σεβασμό που του έχω πάντα. Η αγάπη εννοείται.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλά 2-3 ώρες αρχίζει να είναι πολύ (για τον οποιονδήποτε σκύλο). Στον χρόνο θα συμφωνίσω.
Όταν σέβεσαι τις ανάγκες τους δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα πάρω τα σκυλιά μου μόλις ξυπνήσουν για να πάμε να κάτσουμε 3 ώρες για καφέ, αλλά μετά από βόλτα 1,5 ώρας ελεύθερα να τρέχουν και να παίζουν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν θα πάμε για φαΐ και ας κάτσουμε και 2 και 3 ώρες. Το ρίχνουν στον ύπνο και δεν ενοχλούν κανένα. Και στο σπίτι το ίδιο θα έκαναν.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν ενοούσα επίσημο "τίτλο" εκπαιδευμένου σκύλου.

Πολλοί σκύλοι που έχουν πάρει τίτλο ΒΗ (υπακοής) για παράδειγμα, ΔΕΝ είναι καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι για "καθημερινή χρήση". Εχουν μάθει απλά μιά χορογραφία σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Δεν έχουν κάνει όμως την εξάσκηση που απαιτεί ο τέλειος σκύλος συντροφιάς. Ενδέχεται κάποιοι με τίτλο ΒΗ να είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ υπάκουοι από τον δικό σου σκύλο, Kopritis, αν τα ελευθερώσεις σε ένα πάρκο να παίξουν με άλλους σκύλους.

Τι λέμε τώρα... κάποιοι σκύλοι με ΒΗ δεν έχουν καν μάθει να μην λερώνουν μέσα στο σπίτι (γιατί ζουν σε κέννελ). ΔΕΝ εντυπωσιάζομαι από κανέναν σκύλο (στο θέμα υπακοής) μόνο από αυτά που θα δω σε στοίβους και στο χαρτί. Και ΔΕΝ θα θεωρίσω πως είναι καλά εκπαιδευμένος σκύλος για σύντροφος αν δεν τον δω στην πραγματική του ζωή.

Έχω φίλο με 2 Χάσκυ που με εντυπωσιάζει κάθε φορά που τον συναντώ. Δεν θα έπερναν επίσημο τίτλο ΒΗ, αλλά οι σκύλοι του είναι μονίμως χωρίς λουρί (στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ) και υπακούν ΑΨΟΓΑ σε όλες του της εντολές (οι οποίες είναι συνήθως ψυθιριστές!). Δεν μου λέει κάτι το ότι δεν έχουν ΒΗ οι σκύλοι, γιατί ξέρω πως με 15 ημέρες εξάσκηση (στην χορογραφία) το παίρνουν ΑΝΕΤΑ.

Ο φίλος μου θεωρεί χάσιμο χρόνου το ΒΗ-από την στιγμή που έχει πολλά καλύτερα πράγματα να κάνει με τους σκύλους του (όπως να τους πάει για καφέ!) και πραγματικά, δεν μπορώ να διαφωνίσω μαζί του. Γιατί έχω βρεθεί στη θέση του...

να πείτε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον εαυτό σας και να μην ακούω βλακείες του στυλ "δεν έχω εκπαιδευμένο σκύλο".

Γιατί αν δεν έχετε εσείς, δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ.

Kkranis, ο δικός σου σκύλος είναι μωρό. Μην τον υποτιμάς. Αντιθέτως θέσε στόχους που θα φτάσει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
Κανένας σκύλος 15 μηνών δεν κάνει όλ' αυτά που περιέγραψα...
ΜΑΘΑΙΝΕΙ όμως σιγά, σιγά να τα κάνει (αν το θέλεις αρκετά).
Το έθεσες άψογα κατα τη δική μου άποψη..δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Διάβασα όλα τα ποστ προσεκτικά και μπορώ να πω πως η Στέλλα(Dr.Zhivago) με κάλυψε..

Ορισμένες διευκρινήσεις μόνο.. Ο σκύλος μου ακόμη είναι μισοεκπαιδευμένος.. Θέλει πολύ δουλειά ακόμη και πολύ υπομονή καθώς έχουμε θέματα που πρέπει να λύσουμε. Το θέμα είναι πως πάμε αργά γιατί δεν θέλουμε να πιέσουμε πολύ τον σκύλο καθώς ο χαρακτήρας του είναι του "χαλαράαα" .. Έτσι λοιπόν δεν ξέρει ακόμη το παρατεταμένο μείνε.. Αλλά από την άλλη δεν έχω απαίτηση να μένει ξαπλωμένος για 1+ ώρα.. Δεν θα με πείραζε να σηκώνεται και να παρατηρεί αλλά με πειράζει να ενοχλεί εμάς και τους γύρω απαιτώντας την προσοχή(απαράδεκτη συμπεριφορά).

Έτσι αργά πρέπει μάλλον να τον μάθω να πάμε και για καφέ.. Σκέφτομαι να πηγαίνω πρώτα να κάθομαι στην παρέα μου για λίγο(για ένα τέταρτο στην αρχή) και μετά να αυξάνω τον χρόνο σιγά σιγά..

Επίσης ευτυχώς για εμάς το΄να πάμε για καφέ μπορεί να είναι φυσική συνέχεια της κανονικής μας βόλτας καθώς στην βόλτα μας περνάμε και μπροστά από καφέ, κλπ.. Και ειδικά το καλοκαίρι, όπου οι έξοδοι είναι περισσότεροι θα μας διασφαλίσει περισσσότερο χρόνο μαζί.

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Δηλώνεις εκπαιδευτής και λες ότι μας αγαπούν.

:maria:
To αν κανο μερικα λαθει στο λεξικο μου ειναι επιδει δεν ειναι τα ελλινικα μιτρικη μου γλωσα. το αν ειμαι εκπαιδευτης η οχι το εχει κρειμη ειδη η nadoi,ndtf, και η ndtf και το αμεριψανικο κρατος που εχω αδεια λιτουργιας DOG OBEDEINCE INSTRACTOR.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγω προτιμω να τρεξω και να παιξω με τον σκυλο μου καπου που θα εκτονωθω πρωτος εγω!Οσον αφορα να παραμεινω στην καφετερια με τον σκυλο δεν θα το κανω για πολυ γιατι δεν μου αρεσει εμενα σαν Στελιος!Αν το κανω ομως θα ειναι στην περιπτωση που με παρουν τηλεφωνο ενω ειμαι εξω βολτα ηδη με τον σκυλο και περασω να κατσω για κανα μισαωρο το πολυ!Ετσι το εχω κανει!Αλλα να ετοιμαστω να παρω το Αδαμ και να παμε για να κατσουμε στην καφετερια οχι δεν θελω!Σε ταβερνα ομως εξω ισως το κανω!

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
To αν κανο μερικα λαθει στο λεξικο μου ειναι επιδει δεν ειναι τα ελλινικα μιτρικη μου γλωσα. το αν ειμαι εκπαιδευτης η οχι το εχει κρειμη ειδη η nadoi,ndtf, και η ndtf και το αμεριψανικο κρατος που εχω αδεια λιτουργιας DOG OBEDEINCE INSTRACTOR.
sorry nadoi,ndtf,kai apdt. obedience instructor. αλλα μαλον δεν ξερουν που δεινουν χαρτια και αδειες.Θα επρεπε να δοσουν σε σενα

Last edited by a moderator:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτά τα διπλώματα δεν είναι αναγνωρισμένα από κανένα κράτος, πόσο μάλλον το Αμερικάνικο. Τα πουλάνε στο νετ (ή άλλα ίδιας αξίας).

Το κράτος των ΗΠΑ αναγνωρίζει μόνο κάποιες σχολές εκπαιδευτών (το δίπλωμά τους ως bachelor) , και όχι τα περισσότερα διπλώματα "του εμπορίου" ή αλλιώς του κάθε ομίλου που ξεκινάει ο καθένας. Το ξέρω καλά, γιατί έχω ένα (δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος των ΗΠΑ).

Ίσως γι' αυτό να μην χρειάζομαι "behaviorist" στο "επιτελείο" μου...

Ααα, με συγχωρείς, την ΑΔΕΙΑ σου αναγνώρισε το κράτος ;
Και; Κι η γιαγιά μου ανοίγει εκπαιδευτήριο σκύλων με άδεια του κράτους ΑΥΡΙΟ αν θέλει, και εδώ και στην Αμερική...

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ενα πράγμα να πω μονο, για να μην παρεξηγούμαστε. Ο καφές είναι επιπλέον της οποιας αλλης ενασχόλησης με το σκύλο. Δεν αντικάθιστά σε καμία περίπτωση τη βόλτα. Αν δεν τον έπαιρνα μαζί θα καθόταν σπίτι. Να μην πάω για καφέ δεν τίθετι θέμα (απο τη στιγμή που θεωρώ οτι καλύπτω επαρκώς τις ανάγκες του σκύλου σε βόλτα).

Για το συγκεκριμένο, η διαδικασία του καφέ ήταν εξαιρετικά σημαντική (θυμίζω οτι ήταν πολύ φοβικός με τους ανθρώπους.. ακόμα είναι αλλα έχει κάνει μεγάλες προοδους).

Επίσης, κι εγώ δεν παίρνω σε καμία περίπτωση εύσημα για την καλή του συμπεριφορά. Ηταν έτσι απο την πρώτη μέρα χωρίς να κάνω κάτι γι'αυτό. Μάλιστα του έχει βγει το παρατσούκλι "σκύλος καφενείου"...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ο εκπαιδευτης μου,μου ειχε πει καποια στιγμη το πολυ απλο...

..."ο σκυλος ειναι,σκυλος!"...το ξερατε?

ολοι μας -αλλοι μονο για ορισμενες στιγμες,αλλοι συνεχεια- εχουμε συμπεριφερθει ή συμπεριφερομαστε στον σκυλο σαν ανθρωπο.

ξανα-γραφω οτι ο σκυλος απεχει αρκετα ετη φωτος απο τον αθρωπο...και δεν "θελει να γινει και ανθρωπος βρε παιδι μου...σκυλο τον εκανε ο θεος,σκυλος θελει να ειναι"...

εχετε δει ποτε τον λυκο Δ της αγελης να πηγαινει τσαρκα με τον αρχηγο Α για γυναικες,ποτο και κοινωνικοποιηση?

εχετε δει ποτε το λιονταρακι - σκυμνο να πηγανει με το αρσενικο της αγελης για να κοινωνικοποιηθει,επισκεψη στους μπαμπουινους?

η φυση δεν ειχα χαζη...απλα ο ανθρωπος προσπαθει να το παιζει Θεος...;)

ο σκυλος χαιρεται και εκτιμα τα πολυ απλα και βασικα!...ολα τα παραπανω απο τα βασικα των κουραζουν.

ειχα δει σε ντοκυμαντερ με λυκους...κυνηγουν μαζι,παιζουν μαζι,αλλα εχουν και τις στιγμες τους...τις "μοναξιες" τους...

η κοινωνικοποιηση πρεπει και μπορει να συμπεριλαβει απο το να δει ο σκυλος εκτοξευση στο Canaveral μεχρι κομπρεσερ στο δρομο να χτυπα,πλοιο και τα παντα...

αλλο αυτο ομως...και αλλο τον παω στο Mall να δουμε Lord Of The Rings (ταινιαρα!...).

ή

τον παω για καφε...ή στην ταβερνα για μπριζολες...μαλλον στην ταβερνα το ΜΟΝΟ που θα του αρεσει ειναι οι...μπριζολες!

δυστυχως -και το ξερω- διαβαζω κατι "κακα" βιβλια με μερικους "αιρετικους" συγγραφεις και εχω λιγο καταστραφει...τι να κανω...:):)

*(βιβλια για σκυλους.)

Last edited:

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Αυτά τα διπλώματα δεν είναι αναγνωρισμένα από κανένα κράτος, πόσο μάλλον το Αμερικάνικο. Τα πουλάνε στο νετ (ή άλλα ίδιας αξίας).

Το κράτος των ΗΠΑ αναγνωρίζει μόνο κάποιες σχολές εκπαιδευτών (το δίπλωμά τους ως bachelor) , και όχι τα περισσότερα διπλώματα "του εμπορίου" ή αλλιώς του κάθε ομίλου που ξεκινάει ο καθένας. Το ξέρω καλά, γιατί έχω ένα (δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος των ΗΠΑ).

Ίσως γι' αυτό να μην χρειάζομαι "behaviorist" στο "επιτελείο" μου...

Ααα, με συγχωρείς, την ΑΔΕΙΑ σου αναγνώρισε το κράτος ;
Και; Κι η γιαγιά μου ανοίγει εκπαιδευτήριο σκύλων με άδεια του κράτους ΑΥΡΙΟ αν θέλει, και εδώ και στην Αμερική...
Μαλον δεν ξερεις τι χριαζεται να εχεις ειδικα της nadoi αν ειναι οπως τα λες εκτος απ το bachelor να παρεις μερικα χαρτια τοτε ολη η εκπαιδευτες θα τα ειχανε. Αλλο αφου ξερεις πως διδασκεις το επαγκελμα. Πως δουλευης στο Humane society aspca huston επει 9 χρονια στο work dog international,k9 police και πολα αλλα μαλον τοτε δεν ανικω εδω ειστε πολυ καλητερη.Συγνωμη κιολας

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul