Για καφέ μαζί ή όχι?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συγνωμη δηλαδη στο σπίτι ο σκύλος κανει ότι θέλει? Δεν τρώτε? Δεν του μυρίζουν πράγματα που θέλει να πάει να τα μυρίσει? δεν κουνιέται τίποτα?

Σε οποιοδήποτε άλλο σκυλί (που είναι και το φυσιολογικό) ασκείται πίεση.
Εννοείς οτι ο σκύλος μου δεν είναι φυσιολογικός???:D

Θέμα συνήθειας είναι όλα. Εμένα το platz δεν το ξέρει για παραπάνω από δυο λεπτα. Αρα δεν τίθεται θέμα ούτε να είναι ισχυρό, ούτε να το σπάσει, ούτε να τον μαλώσω..... Απλά έχει συνιθήσει να είναι μαζί μου, και κάθεται και ρεμβάζει ή κοιμάται. Ενίοτε σηκώνεται κάνει μια γύρα στο τραπέζι για χάδια και ξανακάθεται.... Πίεση δεν υπάρχει πουθενά.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Στο σπίτι έχει μάθει μέσα από μάλωμα, ότι δε ζητιανεύει στο τραπέζι. Ως κουτάβι δεν είχαμε πρόβλημα, μέχρι που ο πατέρας μου άρχισε (κρυφά από εμένα) να του δίνει φαγητό από το τραπέζι, κάνοντάς τον ζήτουλα. Τέλος πάντων το διορθώσαμε.

Το "φυσιολογικό" πήγαινε στο ότι όλα τα σκυλιά είναι πάνω απ΄ όλα ΖΩΑ με ΕΝΣΤΙΚΤΑ. Απλά σκέψου από πού προέρχονται.

Τώρα, αν πολλά σκυλιά δεν έχουν ανεπτυγμένο το κυνηγητικό ένστικτο, λόγω κακής εκτροφής ή ζευγαρωμάτων που κανονικά δε θα έπρεπε να γίνουν ή είναι τόσο καλοζωισμένα που δεν τους νοιάζει στο παραμικρό το φαγητό που βρίσκεται σε απόσταση μισού μέτρου, τότε κατ' εμέ δεν είναι φυσιολογικά.

Σίγουρα δεν έχω κανένα σούπερ σκύλο, αλλά αν μη τι άλλο είναι κυνηγός και για πολλούς λόγους μονίμως πεινασμένος.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στο σπίτι έχει μάθει μέσα από μάλωμα, ότι δε ζητιανεύει στο τραπέζι. Ως κουτάβι δεν είχαμε πρόβλημα, μέχρι που ο πατέρας μου άρχισε (κρυφά από εμένα) να του δίνει φαγητό από το τραπέζι, κάνοντάς τον ζήτουλα. Τέλος πάντων το διορθώσαμε.

Το "φυσιολογικό" πήγαινε στο ότι όλα τα σκυλιά είναι πάνω απ΄ όλα ΖΩΑ με ΕΝΣΤΙΚΤΑ. Απλά σκέψου από πού προέρχονται.

Τώρα, αν πολλά σκυλιά δεν έχουν ανεπτυγμένο το κυνηγητικό ένστικτο, λόγω κακής εκτροφής ή ζευγαρωμάτων που κανονικά δε θα έπρεπε να γίνουν ή είναι τόσο καλοζωισμένα που δεν τους νοιάζει στο παραμικρό το φαγητό που βρίσκεται σε απόσταση μισού μέτρου, τότε κατ' εμέ δεν είναι φυσιολογικά.

Σίγουρα δεν έχω κανένα σούπερ σκύλο, αλλά αν μη τι άλλο είναι κυνηγός και για πολλούς λόγους μονίμως πεινασμένος.
καλά σοβαρολογείς οτι αν δεν εχει ισχυρό prey drive ο σκύλος δεν είναι φυσιολογικός??:rolleyes:

Οσο για το ζητιάνεμα, οπως έμαθε να μην το κάνει στο σπίτι, έτσι μπορεί να μάθει να μην το κάνει και στο καφενείο, προκειμένου να είναι περισσότερες ωρες μαζί σου και να εκτίθεται σε περισσότερα ερεθίσματα που μονο καλό θα του κάνουν. :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ο σκύλος είναι κυνηγός από τη φύση του.

Προέρχεται από ένα άγριο ζώο, πρέπει να έχει ένστικτα, διαφορετικά είναι άχρηστος.

Η συνύπαρξη ανθρωπου και σκύλου πέτυχε γιατί ο ένας είχε να προσφέρει στον άλλο. Όλες οι φυλές δημιουργήθηκαν γιατί είχαν κάποιο σκοπό να εξυπηρετήσουν. Από κυνήγι, προστασία, ποιμενικά καθήκοντα μέχρι εξολόθρευση τρωκτικών. Όλα αυτά προϋποθέτουν ένστικτα.

Αν τώρα υπάρχουν σκυλιά που το μόνο που προσφέρουν είναι κατανάλωση φαγητού και "ελάφρυνση" της τσέπης του ανθρώπου, τότε όχι αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Το θέμα είναι ότι το 90% των σκυλιών σήμερα είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ εξανθρωπισμένα ζώα. Φυσικά και δεν φταίνε τα σκυλιά, αλλά πάνω απ' όλα ο άνθρωπος που τα κατάντησε έτσι.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το θέμα είναι να μην είναι η συντροφιά η μόνη χρήση του.

Αυτό έχει γίνει για να καλύψει τα ψυχολογικά κενά του ανθρώπου. Μόδα των τελευταίων δεκαετιών και απόρρεια της αστικοποίησης του ανθρώπου...

Ας μην το σχολιάσω καλύτερα γιατί θα γίνω πολύ αιρετικός για το 99% του forum.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εμένα τώρα θα με θεωρήσετε κακιά αν πω ότι και μόνο που σκέφτομαι την εκστρατεία που χρειάζεται για να πάω για καφέ με τα σκυλιά μου ανεβάζω πίεση; Τα αγαπάω, τα λατρεύω, στερούμαι διαφόρων θεμάτων για να περνάνε καλά και να είμαστε όσο περισσότερο γίνεται μαζί, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια βρε παιδιά. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον. Εκτός αν καλή βόλτα για καφέ που μπορεί να επιτευχθεί ανά πάσα στιγμή, θεωρείτε: οπωσδήποτε σχεδόν πρόχειρα ρούχα -σίγουρα όχι ότι θα διάλεγα για βόλτα, προετοιμασία αυτοκινήτου το οποίο μετά θα είναι σχεδόν ελεεινό από τρίχες κυρίως (εννοείται διαδρομή με κλειστά τζάμια για να μην πετάνε παντού) και ενίοτε σάλια και εμετούς, εντοπισμός μαγαζιού που να μας δέχεται, απομακρυσμένου σχετικά τραπεζιού που να μας χωράει όλους, τα σκυλιά στριμωγμένα στα πόδια μου, ακούνητα για όση ώρα εγώ τους πω (δεν είναι εκπαιδευμένα αλλά μπορούν να το κάνουν) για να μην ενοχλούν και μόνιμο άγχος για το ποιός θα μας στραβοκοιτάξει, ποιός θα στραβομουρμουρίσει, ποιός ίσως θα μας την πει και ποιός τελικά θα μας ενοχλήσει και θα ενοχληθεί. Φιλαράκια sorry αλλά δεν θα πάρω. Εναν καφέ με το ζόρι προλαβαίνω να τον ευχαριστηθώ και πιστέψτε με ότι έχω βάλει στην ζωή μου παρέες και προορισμούς προσαρμοσμένα στα σκυλιά μου. Θεωρώ ότι αυτό από μόνο του είναι υπέρ αρκετό. Εναν καφέ ρε παιδιά τον λαχταράω χωρίς άγχος. Πιστεύω ότι και αυτά, αυτές τις 2 το πολύ ωρίτσες, θα προτιμούσαν να τις περάσουν άνετα στον χώρο τους και ας μην είναι και για λίγο μαζί μου. Αντε, τώρα μπορείτε να με περιποιηθείτε...:D

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Αυτό έχει γίνει για να καλύψει τα ψυχολογικά κενά του ανθρώπου. Μόδα των τελευταίων δεκαετιών και απόρρεια της αστικοποίησης του ανθρώπου...

Το σχολίασες ήδη, αλλά δε θα επεκταθώ γιατι θα πρεπει να εξηγήσω την άποψη μου για τη φύλαξη....:rolleyes:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι ακόμα, πίστεψέ με δεν το σχολίασα :D (και ούτε πρόκειται)

Στο θέμα μας τώρα. Πρώτα απ' όλα δε μίλησα αποκλειστικά για φύλαξη, αλλά για εργασία. Όποια και να είναι αυτή.

Υπάρχουν πολλές φυλές που δημιουργήθηκαν για τη φύλαξη. Αν δε μπορούν να το κάνουν πια, και το μόνο που προσφέρουν είναι μια ζεστή θέση στον καναπέ, αυτό λέγεται ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αλλο λεω. Μπορεί εσένα να μη σ'αρέση η συντροφιά ως εργασία, αλλά κι εμένα δε μ'αρέσει η φύλαξη και το κυνήγι. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Παρεμπιπτόντως και η συντροφιά ενστικτο του σκύλου εκμεταλεύεται. Το ένστικτο του να ανήκει σε αγέλη. που βλέπεις τον εκφυλισμό?

Τέλος, η συντροφιά ως χρήση δεν είναι νέα μόδα, ούτε αστική (βλέπε κοκόνι).

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το "μόδα" αναφερόταν σε φυλές που δημιουργήθηκαν για άλλες εργασίες. Από πότε ο γερμανικός ποιμενικός, ο βελγικός ποιμενικός, το ροτβάιλερ, το ντόμπερμαν και κάποια μαστιφοειδή (ως πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα) χρησιμοποιούνται μόνο ως ζώα συντροφιάς; Τις τελευταίες δεκαετίες και μόνο.

Και πάνω απ' όλα, δε μετράει τι αρέσει σε εμένα ή σε εσένα, αλλά ποιά είναι η φύση της κάθε φυλής και τι αυτή προστάζει.

Τι θέλω να πω:

Αν εμένα μου αρέσει το κυνήγι και πάρω κοκόνι, τσιουάουα ή γερμανικό ποιμενικό δεν πάω ενάντια στη φύση των φυλών αυτών; Χωρίς να εξετάσω την αποτελεσματικότητά τους.

Αν πάλι μου αρέσει η συντροφιά και μόνο και έχω ένα groenendael στον καναπέ όλη μέρα να μην κάνει τίποτα, το ίδιο δεν κάνω;

Καταπιέζω τη φύση του ζώου και προσπαθώ με το ζόρι να το "καλουπώσω" στα δικά μου θέλω.

Για να μην παρεξηγηθώ τελείως. Ο σκύλος μου ζει μέσα στο σπίτι μαζί με την οικογένειά του. Του παρέχουμε όλα τα απαραίτητα (φαγητό, περίθαλψη και βόλτες) αλλά ταυτόχρονα κάνει και τη δουλειά για την οποία δημιουργήθηκε. Και για αυτό είναι ένας πιο ισορροπημένος και ικανοποιημένος σκύλος ;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν μιλάμε για σκύλους συντροφιάς (ή σκύλους ΚΑΙ συντροφιάς συν οτι άλλο θες) προσωπικά θεωρώ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟ τον σκύλο που δεν μπορεί να κάνει ένα απλό παρατεταμένο κάτω και να πάει για καφέ.

Ολοι έχουν άλλο ορισμό για το τι σημαίνει εκπαιδευμένος σκύλος. Για μένα είναι γελοίο να θεωρίσμουμε "εκπαιδευμένο σκύλο" κάποιον που δεν αντέχει να πάει για καφέ...

Από την άλλη για μένα η εκπαίδευση ενός σκύλου κρατάει πολλούς μήνες (μέχρι να πάρει τον "τίτλο") και θεωρώ αδιανόητο να περιμένω άψογη συμπεριφορά από νεαρό σκύλο, ή να τον πιέσω επί ώρες να κάνει κάτι που απλά δεν αρμόζει στην ηλικία του.

Τι κάνω; Αυτό που είπε ο Κοπρίτης. Οι καφέδες μου "μεγαλώνουν" σταδιακά. Και οι παραμονές σε ταβέρνες, μπάρ κλπ. Στην εκπαίδευση άλλωστε ΟΛΑ σταδιακά γίνονται. Ακόμη και το "κάτσε", σταδιακά μαθαίνει ο σκύλος να το ακούει πάντα και παντού και αμέσως.

Βασανιστήριο ΔΕΝ είναι να εκπαιδεύεις τον σκύλο σου. Βασανιστήριο είναι να τον αφήνεις συνεχώς σπίτι γιατί σε κουράζει ή γιατί ντρέπεσαι για την συμπεριφορά σου.
Βασανιστήριο είναι ο τεμπέλης ιδιοκτήτης που βαριέται να δώσει στο σκύλο τον χρόνο που του αξίζει...

Ο ΚΑΘΕ σκύλος (ανεξαιρέτως) μπορεί να μάθει να κάθεται ήσυχος όσο πίνουμε καφέ. Το θέμα είναι αν ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί (ή θέλει) να του το μάθει αυτό.

Φυσικά και αξίζει τον κόπο. Οτι κι αν μάθεις στο σκύλο που τον φέρνει πιο κοντά σου αξίζει τον κόπο.

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
ΟΚ, από τη μια υπάρχει το αγελαίο ένστικτο, μπλα μπλα μπλα...

Από την άλλη:

Έχω σκυλί που δε βάζει κ@λο κάτω.

Θέλει συνέχεια να γυρνάει, να κοιτάει, να μυρίζει κτλ...

Υποθετικό σενάριο: Τον έχω σε μια καφετέρια μαζί μου στο platz για 2 ώρες.

Στο διπλανό τραπέζει (δυστυχώςς για το σκύλο μου) παραγγέλνουν εκτός από τους καφέδες και κάτι μπισκοτάκια ζεστά ζεστά. Ο σκύλος θέλει να πάει να μυρίσει και α)δεν το κάνει γιατί το platz είναι πολύ ισχυρό ή β) το κάνει και τον μαλώνω

Στο δίπλα τραπέζι (από την άλλη μεριά) και δυστυχώς για το σκύλο παραγγέλνουν club sandwich. Ο σκύλος θέλει να πάει να μυρίσει και α)δεν το κάνει γιατί το platz είναι πολύ ισχυρό ή β) το κάνει και τον μαλώνω

Στην καφετέρια υπάρχει και ένα μικρό παιδάκι που οι γονείς του το έχουν αφήσει χύμα να τρέχει δεξιά - αριστερά και να φωνάζει. Ο σκύλος μου το βλέπει σα θήραμα και φυσικά θέλει να πάει να "παίξει" και α)δεν το κάνει γιατί το platz είναι πολύ ισχυρό ή β) το κάνει και τον μαλώνω

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο σκύλος υποφέρει είτε γιατί δεν κάνει κάτι που θέλει ή από το μάλωμα.

Δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια. Αν κάποιο σκυλί είναι του καναπέ (κοινώς όπου το βάλεις εκεί θα κάτσει) τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει πρόβλημα. Σε οποιοδήποτε άλλο σκυλί (που είναι και το φυσιολογικό) ασκείται πίεση.

Κρίμα δεν είναι, για να λες ότι πήγες για καφέ με το σκύλο σου;
Τοτε το σκυλη δεν ειναι σοστα εκπαιδευμενο. Γιατι δεν εχει μαθει self stimuli. παντα υπαρχει για το σκυλο μας να εχει το χρονο του που κανει οτι θελει και επαρχει ο χρονος και ο δικος μας. μαλον οτι εχω μαθει και μαθενο σε αλλους ειναι λαθος. Μην ξεχνας οτι μερικα σκυλια απετειτε η εργασια τους να οδιγουν τιφλους κουφους ατομα με ειδικες ανανγκες κτλ. που απετει 100% την προσοχει τους χωρεις να την αποσπαση το οτι διποτε μαλον και αυτο ειναι λαοθος γιατι εχουν prey drive και θελουν το κυνιγει.Μην ξεχνας οτι αφτη την δουλεια την κανουν τα lab,german seperds, golden,ktl. αυτα δεν εχουν καθολου prey drive δεν νομιζω

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τοτε το σκυλη δεν ειναι σοστα εκπαιδευμενο. Γιατι δεν εχει μαθει self stimuli. παντα υπαρχει για το σκυλο μας να εχει το χρονο του που κανει οτι θελει και επαρχει ο χρονος και ο δικος μας. μαλον οτι εχω μαθει και μαθενο σε αλλους ειναι λαθος. Μην ξεχνας οτι μερικα σκυλια απετειτε η εργασια τους να οδιγουν τιφλους κουφους ατομα με ειδικες ανανγκες κτλ. που απετει 100% την προσοχει τους χωρεις να την αποσπαση το οτι διποτε μαλον και αυτο ειναι λαοθος γιατι εχουν prey drive και θελουν το κυνιγει.Μην ξεχνας οτι αφτη την δουλεια την κανουν τα lab,german seperds, golden,ktl. αυτα δεν εχουν καθολου prey drive δεν νομιζω
Το αν ο σκύλος μου είναι εκπαιδευμένος ή όχι, μπορείς να το δεις ότι ώρα θέλεις.

Ναι, μπορεί να μείνει στο παρατεταμένο platz για ώρες, με μόνο μερικές διορθώσεις ενδιάμεσα (15 μηνών).

Το θέμα μου είναι άλλο και σε αυτό τεχνιέντως απάντηση δεν πέρνω:

Τι είναι καλύτερο για το σκύλο μου: Να τον έχω στην υπακοή για 2 ώρες ή να κοιμάται στο crate του;

Η υπακοή δεν είναι για όλη την ώρα, αλλά για τη στιγμή που θα χρειαστεί.

Για τους οδηγους τυφλών, χρησιμοποιούνται σκυλιά από συγκεκριμένες εκτροφικές γραμμές, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση. Οπότε το παράδειγμα είναι απλά ατυχές.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι είναι καλύτερο για το σκύλο μου: Να τον έχω στην υπακοή για 2 ώρες ή να κοιμάται στο crate του;
Σου απάντησα και παραπάνω, αλλά μου είπες οτι ο σκυλος μου δεν είναι φυσιολογικός, γιατι δεν έχει έντονο prey drive.

Ξαναλέω, ο συγκεκριμένος (και είναι πολλοί έτσι), έχει απλώς συνηθίσει να κάθεται δίπλα μου και ναι, για το συγκεκριμένο (υπερβολικά συνδεδεμένο μαζί μου) σκύλο, το να κάθεται δίπλα μου σε οποιεσδήποτε συνθήκες είναι απείρως καλύτερο απο το να κάθεται σπίτι μόνος του.

Δεν τίθεται θέμα υπακοής, απλά γιατι ο σκυλος δεν είναι εκπαιδευμένος (σίγουρα δεν θα έπαιρνε τον "τιτλο" που λέει η Δρ. Ζιβάγκο).

Δεν είναι με εντολή στο ξάπλα και μπορεί να σηκωθεί ότι ώρα θέλει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com

Εγώ πάλι θα έλεγα ότι μάλλον αυτοί που δεν θέλουν να δεχτούν το σκύλο απλά σαν σύντροφο έχουν κάποιο ψυχολογικό κενό... Κακά τα ψέμματα λίγοι από εμάς χρειάζονται σκύλο για εργασία... εκτός και αν είμαστε όλοι βοσκοί, κυνηγοί, ...

Αν η εργασία ήταν η μόνη αιτία θα έπρεπε οι περισσότερες φυλές να έχουν εξαφανιστεί.

Με την ιστορία δεν τα πάω τόσο καλά... Sara βοήθεια!!
αλλά ο σκύλος συντροφιάς σίγουρα δεν είναι μόδα των τελευταίων δεκαετιών

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Το αν ο σκύλος μου είναι εκπαιδευμένος ή όχι, μπορείς να το δεις ότι ώρα θέλεις.

Ναι, μπορεί να μείνει στο παρατεταμένο platz για ώρες, με μόνο μερικές διορθώσεις ενδιάμεσα (15 μηνών).

Το θέμα μου είναι άλλο και σε αυτό τεχνιέντως απάντηση δεν πέρνω:

Η υπακοή δεν είναι για όλη την ώρα, αλλά για τη στιγμή που θα χρειαστεί.

Για τους οδηγους τυφλών, χρησιμοποιούνται σκυλιά από συγκεκριμένες εκτροφικές γραμμές, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση. Οπότε το παράδειγμα είναι απλά ατυχές.
Το σκυλι μας δεν χρειαζετε εντολη για την συμπεριφορα του πρεπει να ξερει ποτε θα κανει κατι η οχι. Το crate καλο για ενα time out η για ενα ταξιδι με αεροπλανο καραβη η κατι τετιο.Διλαδη τα σκυλια για οδιγους δεν εχουν prey drive μεσα τους. εχω προσοπικα μπορω να κανο το 80% τον σκυλον οδιγους η οτι αλλο θελω. Παραδιγμα Ο ενασ γιος μου εχει καποια κινιτικα προβλιματα το ενα απ τα σκυλια μου θα τον παει και θα τον φερει οπου διποτε το ηδιο σκυλι εχει και αλλη εργασια που [μαζι με τον αλλον] να μαζεψει τα αλογα στον σταβλο και τησ αγγελαδες. Η ρατσα του εινα catahoula bulldog. δεν διαφονο οτι τα σκυλια οδιγει ειναι απο ειδικα εκτροφια αυτο γεινεται για την ευκολια μας. με δουλια ολα γινοντε. Απ τον γιο μου εχω γεινει εκπαιδευτης υια σκυλουσ εργασιας για ανθροπους με ειδικες ανανγκες.

ajay

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Σου απάντησα και παραπάνω, αλλά μου είπες οτι ο σκυλος μου δεν είναι φυσιολογικός, γιατι δεν έχει έντονο prey drive.

Ξαναλέω, ο συγκεκριμένος (και είναι πολλοί έτσι), έχει απλώς συνηθίσει να κάθεται δίπλα μου και ναι, για το συγκεκριμένο (υπερβολικά συνδεδεμένο μαζί μου) σκύλο, το να κάθεται δίπλα μου σε οποιεσδήποτε συνθήκες είναι απείρως καλύτερο απο το να κάθεται σπίτι μόνος του.

Δεν τίθεται θέμα υπακοής, απλά γιατι ο σκυλος δεν είναι εκπαιδευμένος (σίγουρα δεν θα έπαιρνε τον "τιτλο" που λέει η Δρ. Ζιβάγκο).

Δεν είναι με εντολή στο ξάπλα και μπορεί να σηκωθεί ότι ώρα θέλει.
Πιστεψεμε το σκυλι σου και τα δικα μου δεν ειναι φισιολουικα εινα απο αλλο πλανιτη που ξερουν σοστη συμπεριφοραχαχαχαχαχα. και μασ αγαπουν που εχουν σοστη συμπεριφορα και ειναι συνεχεια μαζι μας

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι η διαφωνια μερικων εγκειται στην γενικη εικονα που εχει ο καθενας για τον σκυλο στη σημερινη εποχη.
Και η Paris Hilton για παραδειγμα παιρνει το μικροσκοπικο σκυλακι της οπου και αν παει για να φωτογραφηθει μαζι του.
Αρα το σκυλακι περναει καλα επειδη ειναι μαζι με το αφεντικο του?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul