Να πω κι εγώ κάτι (μη χάσω και δε μιλήσω
)
Από εκθέσεις δεν έχω εμπειρία, η τρίτη μου ήτανε το ΣΚ που πέρασε, ούτε γνωρίζω από κανονισμούς κλπ. Οπότε θα μιλήσω με βάση την κοινή λογική.
1. Είναι τουλάχιστον παράλογο ο στίβος να έχει το ίδιο εμβαδόν για τα τσιουάουα και το ίδιο για τα ροτβάιλερ. Με την απορία έχω μείνει πώς κατάφερε ο χειριστής του ιρλανδικού λυκοθήρα να δείξει το ζώο
(δεν τον πρόλαβα).
2. Σε μια έκταση τόσο άνετη, ποιός ο λόγος να είναι οι στίβοι τόσο κοντά; Και σε καμιά έκθεση να μην είχα πάει καλύτερα θα είχα στήσει το χώρο.
Αν είχε περισσότερους επισκέπτες, πώς θα μπορούσανε να κινούνται άνετα και ωραία; Ο επισκέπτης που θα έρθει πιστεύω θα θέλει να ζήσει κάτι παραπάνω από το να δει τα σκυλιά μέσα στο στίβο και στα crate. Αν λοιπόν κάποιος που κατεβάζει τα σκυλιά του δεν έχει πρόβλημα να τα έχει έξω από τα κλουβάκια τους και να τα γνωρίσει κάποιος από κοντά, πώς θα γίνει αυτό αν δεν είναι κάπως πιο άνετος ο χώρος; Αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα γιατί δεν τα στήνουν διαφορετικά;
3. Τους εκθέτες για ευνόητους λόγους τους ενοχλεί το double handling. Τους επισκέπτες; Σε κάποιους θα αρέσει και κάποιους μπορεί να τους κουράσει αυτό το πανηγυράκι. Γιατί να μη στήνονται οι στίβοι των φυλών που καλώς ή κακώς (πολύ κακώς αν θέλετε την προσωπική μου άποψη) παίζουν με double handling, αρκετά μέτρα πιο πέρα;
Έχει γίνει κάποια πρόταση στο παρελθόν να αλλάξει κάτι από τα παραπάνω; Γιατί στο δικό μου μυαλό φαντάζει πολύ απλοϊκό να γίνει ένα διαφορετικό στήσιμο του χώρου. Τί δεν έχω καταλάβει;
Εγώ πάντως που το Σάββατο βρισκόμουνα στο διπλανό στίβο από αυτόν των ροτβάιλερ, ενώ ήθελα να πάω να χαζέψω από κοντά δίστασα να το κάνω για να μην ενοχλώ. Τώρα αυτό δεν είναι κρίμα;
Και τις στιγμές που κρατούσα σκύλο που ετοιμαζότανε για το στίβο έτρεμε το φυλλοκάρδι μου μη γίνει καμιά στραβή. Αφού όλα είναι τόσο πατικωμένα είναι το μόνο εύκολο.
Αν είδα συμπεριφορές που δε μου άρεσαν; Ναι, είδα. Και αν είχα τη δικιά μου σκύλα εκεί δε θα τις ανεχόμουνα. Δεν ανέχομαι προκλητικές συμπεριφορές ούτε και να μου γκρεμίζει κάποιος για την πλάκα του ή για να κάνει τη δουλειά του ό,τι με κόπο έχτισα με το σκυλί μου. Και επειδή κι εγώ, όπως κάποιες φυλές, έχω έντονο ταπεραμέντο, αν ποτέ γινότανε καμιά στραβή με δικό μου σκυλί θα γινότανε μακελειό εκεί μέσα.
Με λίγα λόγια, κατανοώ τα προβλήματα που υπάρχουνε για όσους κατεβάζουνε ροτβάιλερ, ντόμπεμαν, μπόξερ ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο αλλά δε συμφωνώ με την τακτική "προκειμένου να μετριάσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζω λόγω κακής οργάνωσης κάνω τη δουλειά μου με τρόπους που δημιουργούν πρόβλημα στους υπόλοιπους".
Και ξαναρωτάω: έχει γίνει ποτέ θέμα στον ΚΟΕ να στήνονται διαφορετικά οι στίβοι;