Ωραία καλύτερα λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι, λίγο πιο συγκεντρωμένα.
1) Χαρακτήρας των rottweiler
Αν δεν σας ενδιαφέρει (και πολύ καλά κάνετε ούτε εμένα με ενδιαφέρει των sharpei) τότε δεν χρειάζονται και σχόλια για το ποιός τρόπος επίδειξης φτιάχνεi normal σκύλο κλπ. Δεν επιδυκνείονται μανίκια και στολές ερεθιστή στους σκύλους (συνήθως
), ένα μπαλάκι επιδυκνείεται μετο οποίο ένας σκύλος θέλει να παίξει δεν χρειάζεται να μακραίνει πολύ η συζήτηση.
2) Χαρακτήρας των ιδιοκτητών
ΣΥΜΦΩΝΩ ότι όλοι πρέπει να σέβονται όλους, και ναι, πρέπει να προσέχουμε ΠΟΥ πατάμε, ΠΩΣ πατάμε και πώς κινούμαστε όσο και αν μας συνεπάρει η στιγμή
Αυτό ισχύει για όλους και καλύτερα να εξετάζουμε τους χώρους και την διάταξη των φυλών καλύτερα, ώστε να μην έχει κανένας πρόβλημα, αλλά και να αποβάλλουμε νοοτροπίες όπως "μόνο τα rottweiler και τα άλλα είναι πατσαβούρια" ή το αντίθετο "τα σκυλιά και οι μ#^$&^%ες με τα rottweiler"
3) Χαρακτήρας σκύλων
Εκτός από ενήλικα rottweiler δείχνουμε όλοι και κουτάβια, τα οποία έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αν τα πατήσει, τρομάξει κάποιος, ή αν τα δαγκώσει αγρίως ένα σκυλί οποιασδήποτε φυλής, είτε μεγαλύτερης είτε μικρότερης. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ατυχέστατα και ίσως εξοργιστικά περιστατικά αυτά αποδίδονται σε φυλές, είμαι σίγουρος ότι κάποιο από τα μικρότερα σκυλιά που κυκλοφορούν εκεί μέσα μπορεί να τρομάξει ή να δαγκώσει ένα κουτάβι μου, όπως είμαι και σίγουρος ότι κάποια από τα σκυλιά μου είναι τα πλέον κατάλληλα για να κοινωνικοποιήσετε οποιοδήποτε κουτάβι σας ...
4) double handling
ΕΙΜΑΙ στην θέση σας, δεν καταλαβαίνω πάλι γιατί εγώ δεν έχω πρόβλημα να φάω μπαλάκι στο κεφάλι, ή ένα κουτάβι μου δεν θα τρομάξει αν το πατήσουν. Το ενοχλητικό double handling ενοχλεί όλους, αν ξε-θυμώνατε θα το καταλαβαίνατε
Ακόμα και έχοντας ένα ενήλικο σκυλί μαθημένο στο μπαλάκι , σε ενοχλεί το doublehandling των άλλων ... όλες τις στιγμές εκτός από αυτήν που δείχνεις τον σκύλο σου, για προφανείς λόγους, τραβάει, κουράζεται, δεν μπορείς να τον χτενίσεις κλπ
4) Κυνολογικά ανεπτυγμένες χώρες
Γνωρίζω τα περισσότερα εκτροφεία και της Φινλανδίας και της Σουδίας. Το 99% των σοβαρά ενασχολούμενων με την φυλή εκτροφείων εκπαιδεύουν εφαρμόζουν και δεν συζητούν κάν να αλλάξουν τον τρόπο επίδειξης από double handling (German Style Show) σε κάτι άλλο. Συμφωνώ με την πολλές φορές ακατάλληλη στάση των σκύλων, η οποία εμποδίζει τον κριτή να κρίνει, αλλά μέχρι εκεί, αν υπάρχει κάποιο αντιπαράδειγμα, παρακαλώ ας το μάθω. Οσο για τα παραδείγματα από κυνολογικά ανεπτυγμένες χώρες, είμαι περισσότερο ενήμερος απ'ότι είμαι υποχρεωμένος να είμαι, και καθόλου αρμόδιος να τα εφαρμόσω, και ξέρουμε πολύ καλά ότι το double handling είναι το λιγότερο.
5) Το forum αυτό δεν είναι ένα εξωγήινο αυτόνομο όν, Λίλα, είναι αυτοί που γράφουν, εγώ,εσύ, ο παρακάτω ... αν γράφεις "οι περισσότεροι που έχουν rottweiler δεν πάνε καλά" κάποιος θα σου απαντήσει, προσπαθώ να είμαι εγώ αυτός, μιάς και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μία επικοδομητική συζήτηση αντί για ένας τσακωμός, ο τρόπος μου είναι σαφώς καλύτερος αναλυτικότερος και ευγενέστερος από τον δικό σου. Αν κάποιος με ένα toy σκυλί δαγκωθεί από ένα Sharpei και γράψει "αυτοί που έχουν SharPei είναι μ#&%&^ες" θα του απαντήσεις ίσως εσύ, άρα το "forum" θα υπερασπίζεται ή θα έχει σε γυάλα τα SharPei μην πεί κανείς τίποτα? Οπως είπα το "forum" είμαστε εμείς, αν κάποιοι που γράφουν μόνιμα εδώ ή η πλειοψηφία αγαπάει πχ τo rottweiler, ναι, θα είναι ένα forum που όταν πείς κάτι για το rottweiler θα αντιδρούν κάποιοι (ο καθένας με τον τρόπο του πάλι)
Από εκεί και πέρα, καλύτερα οι σοβαρά και μόνιμα ενασχολούμενοι με τις εκθέσεις να προσέχουν, και πώς εκφράζονται δημοσίως για άλλες φυλές, και τα σκυλιά τους να μην δαγκώνουν αγριεύουν και δημιουργούν πρόβλημα, αλλά και τα σκυλιά τους να μην δαγκώνονται από άλλα κακομαθημένων ή ανεύθυνων ... γιατί πχ δικό μου σκυλί δεν έχει δαγκωθεί ή δαγκώσει ποτέ (μπορεί να ήθελε) ένα άλλο ? Απλά δεν παίρνω το κουτάβι να κάνω βόλτα μέσα στα Κεντρικής Ασίας (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) ή κρατώντας έναν αρσενικό δεν κάνω τίποτα άλλο εκτός από τονα προσέχω τί και πώςπλησιάζει τον σκύλο μου ... δεν βασίζομαι σε κανέναν και δεν θέλω να απαιτεί και κανένας κάτι παραπάνω από μένα ...
6) Κι εγώ προσπαθώ να φέρω καινούριο κόσμο στις εκθέσεις αλλά τους λένε τί κωλόσκυλα είναι τα rottweiler Λίλα μου ...
Αρα ο καθένας ας κάνει την δουλειά του (με την καλή έννοια το είπα με την κακή το κατάλαβες) χωρίς να ενοχλεί ΤΟΣΟ πολύ τον άλλον. Η συζήτηση μεταξύ δύο ανθρώπων σαν και εμάς θα έπρεπε να είναι σε άλλο αντικείμενο και πιο δημιουργική, και να μην επικεντρώνεται στο αν θα δείχνω εγώ στον σκύλο μου ένα μπαλάκι.
7) Δεν μπορείς να ζητήσεις να μην γίνεται double handling (μόνο ο κριτής μπορεί να το κάνει). Αλλο ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ η FCI άλλο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ. Γι'αυτό και σήμερα η ανακοίνωση που ζήτησες ειπώθηκε ώς "οι εκθέτες που κάνουν double handling να μην ενοχλούν τους άλλους" και όχι "μην κάνετε double handling" ... και δεν απαγορεύει γιατί η FCI τρέφεται σε σεβαστό ποσοστό από φυλές στις οποίες εφαρμόζεται double handling, γιατί απλά δεν νοείται αλλιώς ... και ένα τεράστιο πλήθος κόσμου τις λατρέυει έτσι όπως είναι.