εμενα η εκτροφεας μου ειπε να της εχω παντα...εκτος αν δεν καταλαβα σωστα. Ομως δεν την εχω φρι στο σπιτι, ειναι ειτε σε παρκο μεσα ειτε σε χωρο που δεν υπαρχει κινδυνος να σκαλωσει πουθενα. Γιατι οχι ομως αληθεια;;;
Ο δικός μου που είναι πολύ παράξενος, άμα ξεσυνηθίζει κάτι, την πατήσαμε!
Επίσης, βοηθάει πάντα στον έλεγχο από τις σκανταλιές που κάνει, κυρίως τώρα που είναι κουτάβι!
Χειρολαβή και συνήθεια για μένα είναι η απάντηση!
Με πολλά παραδείγματα για παράθεση, αν θες!
Πρωτα απο ολα δεν θελω το σκυλι να φοραει κατι που ειναι "ξενο" σωμα πολλες ωρες. Που για μια ζωη!
Οταν εχω επισκεψεις πρωτα τον βαζω στο σπιτακι του και οταν περασει λιγη ωρα τους συστηνω. Πάντα ενημερωνω στην αρχη να μη τον κοιτανε στα ματια, μόνο οταν ο σκυλος ηρεμησει και πάρει τις μυρωδιες να τον χαιδεψουν, γενικα να συστηθει ο καθενας με τον τροπο του
Γενικα ποτε δεν τον εχω στο σπιτι να αρμενιζει. Οπου πάω, πάει.
Με ολες αυτες τις λεπτομεριες και μη, μεχρι τωρα εχουν λειτουργησει θετικά. και τώρα αλλα και στο παρελθόν.
Θα ηθελα να ανφερθω λιγο στον πνιχτη, καταρχην ειναι διαφορετικο να κανουμε χρηση σε ενα γιορκσαιρ και διαφορετικο σε ενα ντογκο για εμφανεις λογους.Σε περιπτωση που χρησιμοποιούμε πνίχτη μπορουμε καλλιστα χρησιμοποιησομε τον τύπο με το στοπ, εγω για να πω την αληθεια χρησιμοποιω πολυ λεπτο πιανοντας συνηθως και απο τους 2 κρικους. Ο πνιχτης χρησιμοποιειται για επιπληξη και διορθωση και οχι για πνιξιμο δις την ωρα.